chilli 1 łyżeczka kurkumy 2 jajka sól i pieprz do smaku olej ryżowy do smażenia - za litr płacę 14 zł PRZYGOTOWANIE: W misce rozbełtać jako i dodać pozostałe składniki. Mięso obmyć i oczyścić. Pokroić w paski takie 2 cm grubości. Zanurzyć w panierce. Odstawić 30 minut. Na głębokiej patelni rozgrzać olej ryżowy. Smażyć około 3-5 minut. Wyłożyć na ręcznik
ClauditteMissCookingłyżka · śmietana 18 proc 1/2 szkl · mąka pszenna 1-2 łyżki · parówki cienkie 2-3 szt · natka pietruszki · koperek · sól · czarny pieprz mielony · imbir mielony · przyprawa do zup Mięso umyć, zemleć, zalać wywarem, dodać obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki, ugotować. Ogórki obrać, pokrajać w paseczki, podsmażyć razem z drobno pokrajaną cebulą i koncentratem pomidorowym, poddusić, połączyć
Camilla w kuchnimakaron świderki (pełnoziarnisty!) + kurczak + brokuły = raj dla podniebienia! :) Wersja nieco odbiega od tradycyjnych przepisów z sosami na bazie śmietany, natomiast pojawiają się niezastąpiony jogurt i mleko. Dodatek mięsa nie jest konieczny, ale ja akurat miałam pod reką wcześniej upieczoną pierś, więc pomyślałam, że będzie smacznym dodatkiem. Na koniec danie uwieńczyłam posiekaną natką pietruszki i prażonymi płatkami migdałów - poezja
Kuchnia EllieSzybka przekąska dla tych co mięso zjadają i dla tych co za nim nie przepadają. Pierwsze kabanosy przygotowujemy, w tym czasie fasolkę podgotowujemy i w kilkanaście minut będzie wszystko gotowe, smaczne i proste i wyjątkowe. Idealna przekąska do piwa pszenicznego, życzę więc smacznego. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 120 długich cienkich kabanosów np. węgierskich, garść
Moniki Smakołykibyć mrożonki -ulubione kurzęce partie -cebula czerwona -czosnek soczysty , różowy, polski - esencja do duszonych warzyw Knorr -oliwa z oliwek -pieprz prosto z młynka -bazylia w listkach -ziemniaczki młode Umyj mięso, włóż do miski, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, oliwę z oliwek, pieprz. Wymieszaj. Przygotuj naczynie do duszenia, na dno daj kurczaka, następnie zasyp go warzywami. Przykryj, duś. Dodaj ziemniaki, duś
Z Kuchni Do Kuchnikosteczki. Słoninę stopić na patelni (malutki ogień) ok 30 min. następnie dodać boczek z karczkiem i smażyć kolejne ok 15-20 min. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Usmażone mięso zmielić (ciepłe prosto z patelni) kilka kawałków zostawić (wedle uznania). Przełożyć z powrotem na patelnię. Wyłączyć ogień, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy - do smaku - i starte na dużych oczkach
Gaździnka warzyśluzu i odciąć płetwy brzuszne (resztę zostawić, bo wspaniale smakuje, gdy się przypiecze). Ryby kilka razy ponacinać w poprzek na głębokość ok. 2 mm, by przyprawy lepiej wniknęły w mięso. Do środka każdego pstrąga włożyć po liściu pietruszki i trochę naci z kopru rzymskiego. Ułożyć rusztowanie z ziół, zostawiając seler naciowy z liśćmi, 2 liście pietruszki i majeranek na potem
Weekendy w domu i ogrodzieŁopatkę kroimy w większą kostkę, przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Marchew obieramy i kroimy w drobne słupki. Pieczarki, cebulę i papryki kroimy w kosteczkę. W garnku rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i podsmażamy przez 10 minut. Następnie dodajemy wszystkie warzywa. Koncentrat rozrabiamy z wodą i kostką rosołową i zalewamy gulasz. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut
VioletoweKucharzenieupodobań). Przygotować miodowy winegret. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i delikatnie wymieszać. Polać winegretem przed samym podaniem. Posypać poszatkowaną świeżą bazylią. Sałatkę z arbuzem i serami podawać z grillowanymi mięsami lub zajadać samodzielnie jako zimną przekąskę w upalne dni. Podobne przepisy Pizza al tonno czyli pizza z tuńczykiem Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Sałatka śledziowa Lemoniada
Pociąg Do KuchniPyszne, proste i szybkie danie na obiad, gorącą kolację lub przekąskę w ciągu dnia czyli naleśniki z pieczarkami i żółtym serem zapiekane w piekarniku. Są pyszną alternatywą dla mięsa a więc szczególnie polecam je dla jaroszów . składniki na około 10 naleśników ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka
Smakowite Daniaoferuje nam nasz. Zachwycamy się kuchnią włoską, azjatycką, hinduską, amerykańską, zapominając o staropolskiej kuchni naszych mam i babć, która wbrew pozorom wcale nie należy do niezdrowych. Wiadomo, tłuste mięsa i zawiesiste sosy nie służą spadkowi cholesterolu - wręcz przeciwnie. Lecz w myśl powiedzenia: "Nie raz, nie zawsze, nie dwa - nie wciąż" :) Po co o tym piszę, skoro poniżej proponuję
W kuchni Karmel-itkipół, wydrążamy nasiona ze środka, z chili robimy to samo tyle że w rękawiczkach-grozi poparzeniem! Czosnek obieramy z łusek. Następnie papryki i obrany czosnek mielimy w maszynce do mięsa o drobnych oczkach. Zmielone warzywa przekładamy do garnka, wlewamy ocet, wsypujemy sól i cukier wrzucamy liście laurowe dodajemy koncentrat pomidorowy całość gotujemy 1 godzinę mieszając od czasu do czasu
Wanilia i Kardamon