mięso - 63110 przepisów (strona:2770/4208)

Szaszłyki drobiowe na grilla 282

chwilę do zamarynowania. Boczek kroimy w mniejszą kostkę około 1 ½ -2 cm, cebulę na ćwiartki ( ćwiartki dzielimy na 2-3 warstwy ) a paprykę w kawałki o podobnej wielkości co mięso. Nakładamy na patyk naprzemiennie produkty. Najlepiej rozpocząć od boczku i zakończyć boczkiem, wówczas są małe szanse, że się coś zsunie. I na grilla. SMACZNEGO (function

Smaki Ewy
Karkówka – marynujemy, grillujemy 206

Karkówka z grilla to już prawie potrawa narodowa. Nie ma grilla bez karkówki. Nie ma co ukrywać, idealnie pasuje na rozżarzony węgiel drzewny. Dzięki zrównoważonej ilości tłuszczu, mięso nie jest suche. Same pozytywy. Dzisiaj przedstawiam marynowanie karkówki na grilla . Składniki: Dowolna ilość karkówki wieprzowej Czerwony delikat Vegeta Czosnek granulowany Pieprz czarny mielony Cebula Wykonanie: Karkówkę kroimy w plastry

Smaki Ewy
Sałatka z ogórków, kapusty i papryki do słoików 194

soli 4 łyżeczki gorczycy olej Wykonanie: Ogórki myjemy ( nie obieramy ) szatkujemy w cienkie plasterki, paprykę również oraz kapustę. Warto zaopatrzyć się w przystawkę do szatkowania nakładaną na maszynkę do mięsa. Cebulę obieramy, kroimy w ćwiartki i również kroimy. Całość posypujemy 3 łyżkami soli. Mieszamy. Pozostawiamy na godzinę aby całość puściła sok. Z wody, octu, cukru i soli z dodatkiem gorczycy

Smaki Ewy
Makaron z kurczakiem, cukinią i szpinakiem / Chicken, zucchini and spinach pasta 412

Przedstawiam dzisiaj przepyszne i szybkie danie z sezonowymi letnimi składnikami. Ulubiony makaron z pieczonym kurczakiem, kawałkami chrupiącej cukinii i szpinakiem w delikatnym sosie śmietanowym z dodatkiem

karmelowy
Makaron z cukinii z bazyliowym pesto 227

Zabaw z warzywną "temperówką" ciąg dalszy.  Lekkie, letnie danie. Świetne na upały. Można cukinię podać jako dodatek do mięsa, my jedliśmy ją samą. Pyszne! składniki 3 średnie cukinie skórka starta z 1/2 cytryny sól pieprz pesto: 20 g bazylii 3 ząbki czosnku 1/3 szklanki oliwy 1 łyżka pestek dyni sól pieprz do podania:  plasterki pomidora i cukinii

Stare Gary
Tortilla fit! 239

kurczaka + przyprawa harissa - czarnuszka Gotowe tortille smarujemy sosem tatarskim, układamy pokrojone warzywa. Pierś z kurczaka grillujemy w przyprawach, lub smażymy na maśle z harissą.  Układamy kawałki gotowego mięsa na warzywach i rolujemy. To wszytko! Łatwo, zdrowo i przyjemnie! ;-))) Smacznego! Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni i na Instagram Smyk_W_Kuchni Do Zobaczenia! Pięknego dnia

SMYKWKUCHNI
Marynata Broil King „Perfect Steak” – przepis 217

Zwykle jesteśmy ostatnimi, którzy powiedzą, że dobra jakościowo wołowina potrzebuje marynaty. Ale są taki chwile i takie kawałki mięsa które jednak będą jej potrzebowały, a jej unikalny aromat będzie doskonałym uzupełnieniem posiłku. Teraz tą znaną na całym świecie marynatę teraz możecie przygotować sami! Marynata przygotowana według tego przepisu powinna wystarczyć na około 4 steki. Składniki: 2 wyciśnięte ząbki czosnku

naRuszcie
Kurczak na ryżu 208

torebki ryżu 15 udek  2 cebule 6 łyżek ketchupu 3 szklanki bulionu warzywnego lub rosołu pieprz sól 3 łyżki oleju oregano wegeta słodka papryka 80 g masła Mięso myjemy i nacieramy solą, pieprzem, papryką oregano, wegetą, olejem, ketchupem i odstawiamy na dwie godziny.  Masło kroimy w plastry i układamy na dnie naczynia żarodopornego. Na masło wsypujemy suchy ryż

Salonik smaków
Kurczak pieczony w sosie sojowym z chili i limonką 301

marynaty i ułożyć w naczyniu żaroodpornym dolewając 2-3 łyżki marynaty. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny czas, od czasu do czasu obracając mięso, aby nabrało koloru z każdej strony

My simple kitchen
sałatka brokułowa 439

posypujemy kukurydzą, cebulą, pomidorami, serem feta, solimy i pieprzymy, a następnie polewamy sosem - czynności powtarzamy na przemian, a na koniec posypujemy uprażonym słonecznikiem sałatkę podajemy z pieczywem i grillowanym mięsem

zobacz ich smak
Zupa kurkowa ze śmietaną 268

laurowe i zalać zimną wodę. Doprowadzić do wrzenia, dodać 1 łyżeczkę soli i na małym ogniu gotować przez ok. 30 minut. Jeśli jesteście zajadłymi mięsożercami, możecie dodać do zupy mięso, ale nie jest to konieczne. W czasie, gdy będzie gotował się wywar z warzyw, oczyszczone i umyte kurki poddusić na maśle z odrobiną cukru (kilka minut wystarczy). Ugotowaną włoszczyznę wyjąć

W SMAK
Piątkowe Inspiracje - Fasolaczki 209

łyżka posiekanego koperku sól pieprz majeranek suszony lub świeży (u nas świeży z parapetu) bułka tarta (opcjonalnie) Ugotowaną fasolę razem z cebulą i koperkiem zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do masy fasolowej dodać żółtko, płatki ryżowe, sól, pieprz, majeranek. Wszystko dokładnie wymieszać.  W razie potrzeby można doprawić do smaku. Masa fasolowa jest dość rzadka więc można ją zagęścić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i żółtym serem 187

podwójna pierś z kurczaka kilka suszonych pomidorów kilka plasterków żółtego sera sól pieprz jajko i mąka do panierki Pierś z kurczaka pokroić na pół i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Posypać z każdej strony solą i pieprzem i włożyć do lodówki na godzinę (lub więcej). Następnie na każdym kotlecie ułożyć plasterek żółtego sera, pokrojone suszone pomidory i zwinąć w roladkę

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kokardki z warzywami i gorgonzolą 221

patelnię razem z majerankiem (ewentualnie rozdrobnić listki). Masę doprawić do smaku solą.  Ugotowany makaron odcedzić i dodać na patelnię. Wszystko dobrze wymieszać na patelnię i podawać :) Miłośnikom mięsa proponuję dodać pokrojoną podsuszoną kiełbasę jałowcową. Majeranek do obiadu mam z ogródka. Rozmaryn wciąż obawiam się wsadzić do gruntu, choć idzie mu czwarty roczek. Wolę wystawiać go latem na dwór

Weekendy w domu i ogrodzie
Woda Mojito według Blondynki 176

trochę wody mineralnej, delikatnie wymieszałam, dosypałam lodu do pełna i dopełniłam wodą mineralną. Kruszony lód zrobiłam sobie sama :) Kostki lodu włożyłam do woreczka, owinęłam ściereczką lnianą i tłuczkiem do mięsa rozbijałam sobie kostki. Baaardzo dobra metoda na odstresowanie się i pozbycie się negatywnej energii ;) Potem dopiero do mnie dotarło, że kostki lodu mogłam skruszyć w blenderze :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania