mięso - 63110 przepisów (strona:1562/4208)

Ala' Langosz z gulaszem 174

Składniki (4 porcje): 500 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 250-300 ml mleka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru olej do smażenia Składniki na gulasz : 40 dag mięsa gulaszowego 1 czerwona papryka 1 cebula 2 łyżki papryki w proszku słodkiej 2 łyżeczki papryki w proszku ostrej Sól, pieprz 250ml bulionu 2 łyżki mąki Przygotowanie: Langosz: Do miseczki wlać(...)formujemy na stolnicy placek o grubości ok. 1 cm . Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na kwadrans. Smażymy na głębokim oleju . Może to być garnek lub duża patelnia :) Gulasz :. Mięso gulaszowe kroimy na średnie kawałki , doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na patelni.  Dodajemy cebulę pokrojoną w krążki. Gdy nam się przesmaży, przekładamy do garnka, zalewamy bulionem , dodajemy paprykę

Domowa Kuchnia u Mamy
Kotlety z indyka nadziewane marchewką w sosie pomidorowym 128

warzywami ( szczególnie za marchewką )  nie przepada, więc muszę kombinować tak, żeby je nieświadomie jadł :)  Udało się, zajadał aż mu się uszy trzęsły :)   Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 2 średnie marchewki Sól, pieprz , Szczypta czosnku granulowanego 1szkl mleka Mąką do obtaczenia Olej Sos: 2 pomidory 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Szczypta oregano 2 ząbki czosnku(...)bulionu warzywnego olej Przygotowanie: Kotlety: Mięso z indyka przyprawiam solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.  Dokładnie wymieszam . Marchewkę obieram, myję i tre na tarce o srednich oczkach. Mięsko rozkladam na dłoni, w środek wkładam marchewkę i sklejam formując kulkę. Obtaczam w mleku i mące.  Smażę na rozgrzanym oleju . Sos: Czosnek obieram, drobno siekam i wrzucam na rozgrzany olej. Pomidory

Domowa Kuchnia u Mamy
Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem 196

100g masła klarowanego 1/2 kilograma bekonu w plastrach 2 łyżki mieszanki ulubionych przypraw do drobiu 1 łyżeczka oregano Oliwa z oliwek   Farsz do kurczaka – 0,5 kg mięsa mielonego wołowego – 0,5 mięsa mielonego wieprzowego – pęczek natki pietruszki – 1 namoczona kajzerka lub bułka tarta – 2 średniej wielkości cebule drobno posiekane – sól,pieprz

naRuszcie
Sałatka z kurczakiem i brzoskwiniami 150

Sałatka składająca się tylko z kilku składników, jest pyszna. Następna sałatka z weselnego stołu. Brzoskwinie odcedzić i pokroić na małe kawałeczki. Mięso kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką. Wymieszać dokładnie. Pieczarki umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić kawałki kurczaka i pieczarki. Smażyć kilka minut aż mięso będzie przesmażone. Odstawić na bok aż wszystko ostygnie

Kuchnia Pokoleń
Pieczone roladki schabowe 160

stron. Ogórki kiszone przekrajamy na pół. Paprykę myjemy i wyjmujemy z niej pestki a potem kroimy w cienkie plasterki. Na rozbity kotlet nakładamy odrobinę musztardy i rozsmarowujemy na całym mięsie. Z jednej strony układamy ściśle obok siebie 2 plasterki papryki, pół ogórka kiszonego i plasterek boczku. Ściśle zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką, Robimy tak z każdym plastrem schabu(...)patelni rozgrzewamy olej i na gorącym przesmażamy roladki aż mięso zrobi się białe. Przekładamy roladki do brytfanny i polewamy je sosem uniwersalnym. Przykrywamy przykrywką i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Gulasz z piersi kurczaka, kurek i cukinii 795

cebulę. Oczyść grzyby, pokrój w grube plasterki i dodaj do cebuli. Smaż na wysokim ogniu aby grzyby dobrze odparowały. Przełóż do garnka z grubym dnem lub żeliwnej patelni. Podziel mięso na kawałki i podsmaż na tej samej patelni dodając odrobinę masła. Posyp mięso curry, pieprzem i wędzoną papryką. Smaż przez 2 minuty i dodaj do grzybów. Usmaż boczek, odłóż

codojedzenia
wielowarzywna zupa z makaronem... 139

Składniki: woda 3 litry, mięso gulaszowe z indyka 50 dag, zupa kalafiorowa mrożonka 1 opakowanie, kapusta biała 1/2 główki, cukinia 1 sztuka, kucharek 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, makaron - ile potrzeba, śmietana gęsta - ile potrzeba, natka pietruszki 1/2 pęczka użyłam na zupę mix kalafiorów mrożonych z włoszczyzną = zagotować wodę z mięsem gulaszowym z indyka, zebrać "szumowiny

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z indyka z cukinią, marchewką i pietruszką :) 175

kotlety wyszły bardzo smaczne. Świetnie nadają się jako dodatek do obiadu.  Dla zainteresowanych w tle znajdują się upieczone ziemniaki z cukinią 😉 Składniki (ok. 8 sztuk): 500 g mięsa mielonego z indyka 250 g cukinii 150 g marchewki  3-4 łyżki natki pietruszki  1 łyżka oleju kokosowego  1 jajko  1 łyżka czosnku niedźwiedziego  sól(...)obierz oraz zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Następnie rozgrzej olej i podsmażaj warzywa przez 10 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.  Do miski przełóż mięso, dodaj jajko, pozostałe składniki, przyprawy oraz usmażone warzywa. Wszystko dokładnie wymieszaj. Masa może wydawać się rzadka.  Następnie uformuj średniej wielkości kotlety i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Zdrowie na języku :P
Smażony kalafior z ajvarem 171

często, bo wiadomo trzeba dbać o linię Smażony kalafior z ajvarem Jeśli już robię smażone warzywa to zazwyczaj serwuję je tylko z sosem. Nie podaję do tego typu warzyw mięsa czy innego rodzaju dodatków, gdyż są one zbędne. Bardzo fajnie z soczystym kalafiorem sprawdza się sos ajvar. Ajvar, jest sosem wykonanym z pieczonej papryki, bakłażana i czosnku. Wywodzi się(...)serbskiej. A ja co roku zajadam się nim w Chorwacji Jeśli już mówimy o tym sosie, to warto koniecznie, dla tych którzy nigdy go nie próbowali, podać go z mięsami z grila. Tak też jest on podawany w Chorwacji, w bułce z grilowanym cevapi. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz

mecooks
Schabowe ruloniki z papryką i bazylią 220

czerwone 20 dag sera typu parmezan 1 strąk papryczki chilli  1 pęczek bazylii 4 łyżki musztardy 1 łyżeczka kminku sól pieprz 1 łyżka oleju kolorowy pieprz   Przygotowanie: Mięso opłucz, osusz i mocno rozbij. Posyp pieprzem i solą. Papryki umyj, rozetnij , wyjmij gniazda nasienne. Strąki papryki pokrój na mniejsze kosteczki. Papryczkę chilli umyj , pokroić drobno i jeśli chcesz mieć(...)włóż pokrojoną papryczkę chilli. Posyp nasionami kminku i smaż przez kilka minut. Następnie dodać paprykę czerwoną pokrojoną i lekko poddusić ok. 15 minut na małym ogniu. Pozostawić do ostygnięcia. Mięso potłuczone wysmaruj musztardą, posyp startym serem. Ułóż na serze farsz paprykowy i ciasno zwiń. Rulony zepnij wykałaczką. Ułóż w naczyniu żaroodpornym , posyp zmielonym kolorowym pieprzem i kminkiem. Piecz

Różne smaki w kuchni
Karkówka pieczona w kiszonej kapuście 175

Składniki: 1 kg karkówki 1,5 kg kapusty kiszonej 30 dag boczku wędzonego (surowego) pikantna przyprawa do grilla Sposób wykonania: Mięso kroimy w plastry o grubości około 1cm, lekko rozbijamy i oprószamy przyprawą do grilla. Odstawiamy na parę godziny (np. na noc). Kapustę kroimy na mniejsze kawałki. Dno naczynia żaroodpornego wykładamy połową kapusty a na niej układamy plastry mięsa. Karkówkę

Qchnia po prostu
Zapiekanka z łososia – Angie gotuje – odc. 2 163

Dziś zapraszam Was na rybkę. Tym razem ulubiona przez wszystkich pomarańczowa ryba, o małej ilości ości, które łatwo namierzyć i wyciągnąć z dość zwartego mięsa. Możecie już łatwo zgadnąć co przygotowałam. Moi Mili, voila! Zapiekanka z łososia. Moja zapiekanka z łososia jest inna, niż te, które znacie. Rybę zapiekam z pomidorkami koktajlowymi w masie z jajek i śmietany doprawionej koperkiem(...)łyżka oliwy sól pieprz sok z cytryny 100g kaszy pęczak pomidorki koktajlowe i szczypior (do podania) Rybę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i usunąć ości (np. za pomocą pęsety). Połowę mięsa ryby pokroić w kostkę 2×2 cm. Pozostałą rybę zmiksować z jajkami i śmietaną, najlepiej w blenderze z końcówka do rozdrabniania. Zmiksowaną rybę wymieszać z koperkiem, resztą pokrojonej w kostkę

Dietolog
Ciasto z jabłkami last minute 151

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Domowe gołąbki z ryżem i mięsem. 169

ydzień temu zrobiłem pyszne gołąbki. Na pewno będą Wam smakowały. Zapraszam po przepis :  Składniki : 1 duża główka kapusty 1 kg ryżu 2,5 l wody 1 kg mięsa mielonego 1 kg kiełbasy 1 duża cebula majeranek pieprz czarny (mielony) sól   1/2 szklanki oleju Sposób wykonania :   K apustę parzymy około 10 minut w gotującej wodzie, najlepiej pojedyncze liście(...)wtedy szybko nam zmiękną. Do garnka wlewamy wodę , wsypujemy ryż i gotujemy, aż będzie miękki, około 20 minut. Mięso mielone smażymy na patelni z dodatkiem połowy naszego oleju. Następnie wsypujemy je do ugotowanego wcześniej ryżu. Kiełbasę kroimy na desce w drobną kostkę i smażymy resztą naszego oleju na patelni. Gdy już nam się zarumieni także wsypujemy do ryżu. Cebulę kroimy

Przepisy i porady kulinarne
Piegowate mielone 221

Została mi odrobina farszu, więc pomyślałam czemu by nie zrobić z niego kotletów. Dodałam bułkę i jajko i wyszył bardzo dobre kotleciki mielone. PIEGOWATE MIELONE Składniki: ok. 500 g mięsa mielonego wieprzowego garść grzybów mun 1/2 pora 1 jajko ok. 3 łyżek bułki tartej (+ trochę do panierowania) sos sojowy lub sól do smaku pieprz do smaku smalec do smażenia Przygotowanie(...)Grzyby mun moczymy, a następnie kroimy w cienkie paski i obsmażamy na oleju. Pora kroimy w pióra.  Mięso mielone łączymy z porem, grzybami oraz lekko namoczoną bułka tartą i jajkiem. Dodajemy 1 łyżkę sosu sojowego lub odrobinę soli do smaku a także szczyptę pieprzu. Wszystko wyrabiamy na jednolita masę, dzielimy na kotlety, które obtaczamy w bułce tartej, a potem

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania