mięso - 63110 przepisów (strona:1232/4208)

Domowe gnocchi w sosie szpinakowym z fetą 160

opakowania fety   sól INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 Ziemniaki dokładnie umyj, nie obieraj. Ugotuj w mundurkach, odcedź i przestudź. Jeszcze ciepłe obierz, przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mięsa, dodaj mąkę, sól i roztrzepane jajko. SZYBKO zgnieć aż do połączenia składników. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodaj więcej mąki. 2 Na blacie oprószonym mąką uformuj wałeczki o średnicy(...)fety   sól Przygotowanie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 Ziemniaki dokładnie umyj, nie obieraj. Ugotuj w mundurkach, odcedź i przestudź. Jeszcze ciepłe obierz, przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mięsa, dodaj mąkę, sól i roztrzepane jajko. SZYBKO zgnieć aż do połączenia składników. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodaj więcej mąki. 2 Na blacie oprószonym mąką uformuj wałeczki o średnicy

A to pestka
Noga z gęsi z pieczonymi ziemniakami 224

Noga z gęsi z pieczonymi ziemniakami to propozycja na bardzo elegancki obiad. Odpowiednio zrobione i przyprawione mięso z gęsi jest wyjątkowo delikatne w smaku i bardzo soczyste. Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że jego przygotowanie, a właściwie pieczenie wymaga od nas sporo czasu. Tak, tak będziemy je piekli ok. 3,5 godzin. Ale później jest delikatna w smaku, mięso praktycznie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Potrawka z kurczaka z cukinią i pomidorami 196

puszka pomidorów bez skórki – 1 średnia cebula – 1/2 pęczka pietruszki – 1/2 łyżeczki pieprzu – sól wg smaku – 50ml przegotowanej wody – 1 łyżka masła klarowanego Mięso pokroić w paski. Cebulę pokroić w cienkie pióra, cukinię pokroić w 1cm krążki a następnie w paski. Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać mięso i smażyć przez około

Smaki Armine
Perfekcyjne kotlety z kurczaka àla schabowe 203

samo czy podobnie, ale diabeł tkwi w szczegółach... Przeczytajcie jak przygotować perfekcyjne kotlety, tylko uważnie! 😜 2 porcje: * piersi z kurczaka- 2 szt. * sól, świeżo zmielony pieprz- do oprószenia mięsa * jajka- 2 szt. * bułka tarta- 1 szklanka * olej rzepakowy- do smażenia Piersi (jeżeli grube, to przekroić wzdłuż na pół) najpierw oprószyć solą oraz pierzem, a następnie delikatnie rozbić- pamiętaj, nigdy(...)odwrotnej kolejności! Roztrzepać jajka, zamoczyć w nich mięso i odstawić na 15 minut. Obtoczyć w cienkiej warstwie bułki tartej, delikatnie dociskając i smażyć- tylko do delikatnego zezłocenia. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Pierś z kurczaka po sycylijsku 164

folia aluminiowa do pieczenia Filety z kurczaka płukamy , oczyszczamy z różnych niepotrzebnych , tudzież nie jadalnych elementów . Osuszamy ręcznikiem papierowym . Na każdym wykonujemy poprzeczne , głębokie nacięcia , tak żeby nie przekroić mięsa do końca , a utworzyć coś w rodzaju kieszonek . Każdą pierś obficie nacieramy wyciśniętym praską czosnkiem . Jeden ząbek , na jeden filet . Następnie filety obficie obkładamy pesto , łyżka na sztukę , starając się(...)każdej przegródki wkładamy plaster mozzarelli i pomidora . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tak aż do wyczerpania składników . Układamy na folii do pieczenia , zawijamy tak ,żeby od góry pozostała niewielka przerwa . Wtedy mięso nie zacznie się dusić , tylko ładnie się upiecze . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 180 C. Pieczemy z termoobiegiem około 10 -15 minut w zależności od wielkości filetów . Małe krócej

Ogrodnik w podróży
Schab z patelni grillowej po meksykańsku 154

Schab z patelni grillowej po meksykańsku Ostatnio , często trafiam na promocję schabu . Tak więc oczywiście skuszona ceną , nabyłam trochę tego szlachetnego mięsa . Cóż z nim począć, na pewno kotlety schabowe , ale tez niezłym pomysłem jest zrobić go na grillowej patelni Ten przepis powstał na bazie meksykańskich przypraw i polskich kubków smakowych Moje chłopaki zatwierdzili zgodnie przepis i już po pierwszej(...)Najlepiej nieco grubsze od tych jakie robicie na kotlety schabowe Każdy rozklepujemy tłuczkiem , ale także nieco grubiej niż normalnie . Składniki na marynatę przekładamy do miseczki , mieszamy . Powstałą marynatą pokrywamy mięso , dokładnie z obu stron i wstawiamy na noc do lodówki . Drugiego dnia , mocno rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy na niej kawałki schabu po około 2 minut z każdej strony

Ogrodnik w podróży
PYZY ZIMNIACZANE Z MIĘSEM 131

składników takich jak cebulka, jabłka i przyprawy.  Składniki: 1 kg ziemniaków 1 jajko 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki smalcu Rolnik 1 cebula sól pieprz FARSZ: 250 g mięsa mielonego sól pieprz majeranek 1 cebula Przygotowujemy ciasto na pyzy: Ziemniaki obrać. Połowę ziemniaków ugotować. Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Odcisnąć nadmiar wody. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez(...)Ostudzić. Połączyć ze sobą ziemniaki ugotowane i surowe. Dodać jajko i mąkę. Wyrobić ciasto i podzielić na 16 części. Przygotowujemy farsz: Cebule obrać i pokroić w kostkę. Połączyć z mięsem. Przyprawić z solą i pieprzem oraz majerankiem. Każdą porcję ciasta ziemniaczanego spłaszczyć w dłoniach, nałożyć na ciasto porcję farszu i dokładnie zlepić formując kule. Pyzy gotować w osolonej wodzie przez

Kuchnia w oparach
Polędwiczki z suszonymi pomidorami 156

Polędwiczki z suszonymi pomidorami Polędwiczki z suszonymi pomidorami to bardzo łatwe i mega smaczne danie obiadowe, które przygotujecie w zaledwie pół godziny. Delikatne mięso i pyszny sos na bazie śmietany z dodatkiem suszonych pomidorów. Całość smakuje świetnie, a danie warte jest wypróbowania Gorąco do tego zachęcam   Przepis na dwie-trzy porcje dania Polędwiczki z suszonymi pomidorami   SKŁADNIKI(...)następnie pokroić w plasterki o szerokości około 1,5 cm. Każdy plasterek polędwiczki delikatnie rozbić dłonią. Na patelnię wlać olej z suszonych pomidorów i na gorący tłuszcz przełożyć kawałki mięsa. Obsmażyć na każdej ze stron po około 2 minuty. Wlać sos sojowy i wodę, gotować na małej mocy palnika przez około 15 minut. Pomidory suszone pokroić na mniejsze kawałki

WSZYSTKO SMACZNE
Kurczak w marynacie miodowo-keczupowej 187

szklanki wody lub białego wina olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Pierś oczyścić, pokroić na mniejsze porcje. Musztardę, miód, keczup i łyżkę przyprawy wymieszać, a następnie dokładnie połączyć z mięsem. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. 2. Na patelni rozgrzać trochę oleju, przełożyć mięso i zrumienić po obu stronach. Następnie dodać wodę lub wino, przykryć i dusić przez

Kuchnia domowa Ani
Kotlety z indyka z dynią 161

dodatkiem włoskiej kapusty  tu . Dzisiejsze w jesiennym wydaniu są z dodatkiem dyni. Pyszne, pulchne, a dzięki dodatkowi dynii mają dużo więcej walorów zdrowotnych. Składniki: 900 g zmielonego mięsa z indyczego udźca 300 g dynii 1 jajko 1 cebula bułka namoczona w mleku sól, pieprz 1/2 łyżeczki ziaren kolendry natka zielonej pietruszki tłuszcz do smażenia dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia(...)Przygotowanie: cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dynię zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. Cebulę zsszklić na łyżce oleju, dodać dynię i przesmażyć razem przez kilka minut mięso wymieszać z jajkiem, odciśniętą bułeczką i zawartością patelni. Dodać przyprawy, posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać lekko wilgotnymi dłońmi formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron do zrumienienia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pulpety w delikatnym paprykowo-pomidorowym sosie (na bazie śmietany) 200

polecam Wam wersję w pysznym, delikatnym paprykowo-pomidorowym sosie przygotowanym na bazie śmietany. Tak przygotowane pulpety możecie podać z ziemniakami, kaszą czy ryżem. Spróbujcie. Składniki: Do klopsów: 500 g mięsa mielonego pół cebuli 3 łyżki bułki tartej 1 jajko M 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki pół łyżeczki mielonego czarnego pieprzu olej do podsmażenia – u mnie(...)zagęszczenia sosu *dziś wyjątkowo nie dodawałam koperku do gotowania, a dopiero posypałam bezpośrednio przed podaniem. Ale Wam jednak polecam dodać koperek do sosu (sos wychodzi bardziej aromatyczny) Przygotowanie: Mielone mięso przekładamy do miski. Wbijamy 1 jajko, dodajemy przyprawy, pół drobno posiekanej i podsmażonej cebuli oraz bułkę tartą. Mieszamy dokładnie ręką. Formujemy małe pulpety. Każdy pulpet obtaczamy w mące pszennej, strzepujemy

Słodkie okruszki
Żeberka w marynacie miodowej pieczone w rękawie 122

Przygotowanie takich żeberek jest bardzo proste i nie wymaga wielkich umiejętności. Upieczone mięso wychodzi bardzo aromatyczne, delikatne w smaku i z łatwością odchodzi od kości. Całość jest świetnie skomponowana smakowo - z subtelną nutą słodyczy, że naprawdę ciężko zrezygnować z dokładki. W moim domu poniższa porcja wystarcza na dwie osoby. Polecam! 500g żeberek wieprzowych Marynata: 1 łyżka miodu (płaska) 1 łyżka(...)łyżeczki tymianku Dodatkowo: 2 l istki laurowe Umyte i osuszone żeberka porozcinać na mniejsze kawałki, a składniki marynaty dokładnie wymieszać w osobnej miseczce. Następnie powstałą mieszanką dokładnie natrzeć mięso. Całość przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki minimum na kilka godzin, ale najlepiej na całą noc. Po tym czasie żeberka z liśćmi laurowymi umieścić w rękawie do pieczenia, szczelnie związać

Di gotuje
Golonka po bawarsku 163

bawarsku Golonka po bawarsku dzisiaj gości na moim stole Znana chyba każdemu potrawa, która chociaż bardzo smaczna to niestety do dań fit nie należy, ale coś za coś Miękkie mięso, które dodatkowo przesiąknięte jest aromatycznymi przyprawami i ta chrupiąca skórka...pycha. Osobom, które są na diecie i wysokokalorycznych dań unikają proponuję zamknąć oczy Pozostałym gorąco polecam   Przepis na dwie(...)około godzinę. Po podanym czasie przełożyć zamarynowane golonki do naczynia żaroodpornego wlewając także marynatę z miski. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć naczynie z mięsem i piec przez około 50 minut. Co jakiś czas ( średnio co 10-15 minut ) polewać golonki marynatą, z którą się zapiekają. Po upieczeniu podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie Golonka

WSZYSTKO SMACZNE
Delikatna zupa drobiowa z zielonym groszkiem 125

korpus dokładnie płukamy i przekładamy do garnka . Wlewamy wodę , dodajemy pokrojoną drobno cebulę , pora , kostkę bulionową i sól do smaku . Gotujemy pod przykryciem na bardzo małym ogniu aż mięso będzie miękkie . Następnie dokładamy ziemniaki pokrojone w dowolne kawałki i groszek . Gotujemy do momentu aż ziemniaki zrobią się miękkie . Zabielamy śmietaną , doprawiamy pieprzem i zdejmujemy z gazu . Serwujemy na gorąco . Kawałki(...)kurczaka , można podać osobno lub obrać z mięsa , ułożyć na talerzach i zalać zupą .Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Delikatna zupa drobiowa z zielonym groszkiem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
PULPECIKI Z INDYKA - przepis w sosie koperkowym 159

duszone pulpeciki z indyka w aromatycznym sosie koperkowym? Cudowne, mięciutkie pulpeciki, rozpływają się wręcz w ustach. Najlepszy przepis na mega delikatne pulpety. Tak samo fantastyczne pulpety zrobicie z mięsa wieprzowego lub wieprzowo-wołowego. Zobaczcie jakie to proste! I pyszne :) Jak zrobić pulpeciki z indyka w sosie koperkowym - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie. Oto składniki i przyprawy na pulpeciki z indyka(...)sosie koperkowym. SKŁADNIKI: Pulpeciki : 400g mięsa mielonego z indyka 100g ryżu (tj. jedna torebka) - ugotować 1 jajko 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soli 1 łyżka bułki tartej + 3 łyżki mleka - wymieszać pieprz do smaku Sos koperkowy : szklanka zimnego mleka kopiasta łyżka masła, pokrojonego na kawałki kopiasta łyżka mąki pszennej 3-4 łyżki posiekanego koperku , bez łodyżek

Moja Książka Kucharska