mięso - 63110 przepisów (strona:1232/4208)

Galaretki z mięsem kurczaka na bazie rosołu drobiowego 121

każdego uroczystego przyjęcia. Zajada się je w postaci polanej świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny lub octem, w zależności co kto lubi. Ponadto każdy je lubi, ponieważ zawierają chude gotowane mięso i warzywa. W dodatku można je szybko przyrządzić, bo bazą tego specjału jest najzwyklejszy domowy rosół. Artykuł Galaretki z mięsem kurczaka na bazie rosołu drobiowego pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Pulpety rybne w sosie koperkowym 85

jest danie lubiane przez małych u dużych. Ta niewielka forma to dobry pomysł by wprowadzić do diety różnorakie składniki np ryby, warzywa, zioła czy zboża. Do pulpetów oprócz mielonego mięsa zawsze można dodać posiekaną natkę pietruszki, startą marchewkę, otręby zbóż, kaszę. PRZEPIS PULPETY RYBNE W SOSIE Składniki: pulpety: 0,5 kg filetów ryby np dorsza, mintaja, morszczuka 3 łyżki bułki(...)zdjąć. Sprawdzamy też dotykając filet czy nie ma ości, jeśli są pozbywamy się ich (można za pomocą pęsety lub wycinamy nożem). Tak przygotowane filety mielimy w maszynce do mięsa lub malakserze. Następnie cebule obieramy i mielimy z rybą. Potem do ryby dodajemy ugotowany ryż, bułkę tartą, przyprawy i jajko. Następnie masę wyrabiamy aż wszystkie składniki połączą się. W następnym kroku

Dorota Smakuje
Klops z dziczyzny i wieprzowiny ze szczypiorkiem 143

Składniki : 70 dag mięsa z dzika 30 dag wieprzowiny 2 duże jajka ok. 5 łyżek kaszy manny lub bułki tartej pęczek szczypiorku i mały pęczek koperku ugotowana marchew sól, pieprz mielony, czarny 25 dag pieczarek, cebula płaska łyżeczka wędzonej papryki Przygotowanie: Mięsa i marchew zmielić Dodać jajka, przesmażone pieczarki z cebulą, wymieszać Szczypiorek i koperek pokroić, wsypać do masy mięsnej

Proste Potrawy
Kartoflanka z klopsikami 95

prosta do zrobienia zupa. Moim dzieciakom smakowała bardzo. Nie zabielałam tej zupy, tak podana jak tu napisałam jest bardzo pyszna. Ugotować tę zupę można na bulionie z każdego rodzaju mięsa. Jeśli gotujecie na bulionie drobiowym, to dobrze jest zrobić klopsy z mięsa mielonego drobiowego. Ja miałam bulion z różnych … Czytaj dalej Kartoflanka z klopsikami Artykuł Kartoflanka z klopsikami pochodzi

Pieprzyć z Fantazją
Klopsy Drobiowe w Sosie Paprykowo - Pieczarkowym 83

chłodnym dniu warto się rozgrzać pysznymi drobiowymi klopsikami w pysznym aromatycznym sosie z papryką i brązowymi pieczarkami. SKŁADNIKI na klopsy: 400g mielonego mięsa drobiowego 6-7 łyżek bułki tartej 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 cebula 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżeczka suszonej bazylii sól pieprz SKŁADNIKI na sos: 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 250g brązowych pieczarek cebula(...)łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka majeranku sól pieprz chilli WYKONANIE: 1. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. W misce umieszczamy mięso, bułkę tartą, jajko, czosnek, cebulę, pietruszkę, bazylię, sól i pieprz, Całość dokładnie wyrabiamy. Kulamy około 15 sztuk klopsów, delikatnie oprószamy mąką, smażymy na niewielkiej ilości oleju. Klopsy przekładamy do garnka

Dziś Ja gotuje
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami / Rye pasta casserole with chicken and vegetables 73

Uwielbiam zapiekanki, wszelkiego rodzaju – makaronowe, ryżowe, z mięsem/rybą czy wegetariańskie. A dlaczego? Bo wkładam je do piekarnika i nie muszę się niczym więcej martwić – same się pieką, mi pozostaje tylko poczekać i jeść. Tym razem zapiekanka z makaronem razowym, udkami kurczaka i warzywami, nie byłabym sobą, gdyby obyło się bez sera, więc i ser się znajdzie(...)warzywa wrzuć do dużej miski, dodaj 1,5 łyżki oliwy, sól, pieprz, ulubione zioła i wszystko dokładnie wymieszaj, żeby warzywa się lekko zamarynowały. Kurczaka umyj, osusz, powycinaj nieładne kawałki mięsa. Wrzuć do miski i też wymieszaj z marynatą – oliwa, sos sojowy, kilka kropel tabasco, czosnek, sol, pieprz, zioła. Wszystkie warzywa, razem z marynatą wrzucamy na rozgrzaną patelnię, smażymy

Martyna Cooks
Kurczak, szparagi i pappardelle / Chicken, asparagus and pappardelle 75

need more or less half n hour, seriously! Enjoy cooking! SKŁADNIKI (3 porcje): 150 g pappardelle 1 pęczek (500 g) zielonych szparagów 1 spory pomidor 450 g mięsa z udek kurczaka 100 g sera typu Lazur 100 g jogurtu greckiego 30 g przecieru pomidoru sól, pieprz, tymianek, czosnek, ocet balsamiczny, oliwa INGREDIENTS (3 portions): 150 g pappardelle 1 bunch(...)włóż do torebki plastikowej, zalej marynatą i porządnie je w niej obtocz, odstaw do lodówki. Zagotuj wodę i ugotuj makaron al dente wg instrukcji na opakowaniu. Umyj i osusz mięso. Przypraw je z obu stron solą i pieprzem, smaż na patelni rozgrzanej z łyżką oleju. Kiedy kurczak się z jednej strony przyrumieni przekręć go na drugą stronę i dorzuć

Martyna Cooks
Gotowane szparagi z jajkiem sadzonym i ziemniakami 99

Pomysł na piątkowe danie, nie tylko dla tych którzy unikają mięsa w tym dniu. Lecz dla wszystkich którzy mają ochotę na lżejszy wiosenny obiad, ze świeżymi szparagami i młodymi ziemniaczkami. Obiad lekkostrawny, dietetyczny a zarazem przepyszny. Dla odmiany od tłustego mięsa lub dań z makaronem. Artykuł Gotowane szparagi z jajkiem sadzonym i ziemniakami pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Pieczone szaszłyki z piersi indyka FIT 86

łyżka oleju – 1 łyżeczka papryki słodkiej – 1/2 łyżeczki papryki ostrej – sól, pieprz Dodatkowo: 10 patyczków do szaszłyków Najlepiej dzień przed pieczeniem lub tego samego dnia mięso kroimy w kostkę i umieszczamy wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, olejem, papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy(...)szerokie paski, a następnie każdy pasek dzielimy na 3 części. Cebulę kroimy na ósemki, a boczek lub szynkę w kostkę. Na patyki do szaszłyków nabijamy ciasno kolejno mięso, cebulę, boczek, paprykę oraz pieczarki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30-35 minut. Smacznego! Artykuł Pieczone szaszłyki z piersi indyka FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Ziołowo - czosnkowe udka 97

wina soli i pieprzu robimy marynatę ( mieszamy wszystko), którą wcieramy w udka. Odkładamy na 2 godziny minimum w chłodne miejsce. Po tym czasie dodajemy zioła i dokładnie wcieramy w mięso. Układamy w brytfance a na mięso i pomiędzy wkładamy czosnek. Pieczemy w 180C ( piekarnik góra- dół) około godziny czasu

Kuchnia Pełna Emocji
Schab po polsku 141

niedźwiedziego - 1 łyżka smalcu - 1 łyżka oleju Schab myjemy, osuszamy .  Do miseczki wsypujemy zioła , sól i pieprz i łączymy z olejem. Mieszamy dokładnie po czym dokładnie nacieramy mieszanką mięso. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie folię aluminiową smarujemy smalcem a następnie dokładnie owijamy nią mięso. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170C ( termoobieg) i pieczemy 70min

Kuchnia Pełna Emocji
Pieczeń "gołąbkowa" 134

oczywiście mięsko i ryż - wszystko zapieczone a nie gotowane czy smażone - takie gołąbki troszkę w innym wydaniu. Polecam serdecznie jako danie obiadowe lub na kanapki :) Pieczeń " gołąbkowa" - 1 kg mięsa mielonego - 2 woreczki ugotowanego ryżu ( 200g) - 2 jajka - 3-4 łyżki bułki tartej - kilka listków poszatkowanej białej kapusty - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - garść ( spora) ulubionych świezych ziół ( u mnie(...)pietruszki, szczypiorek, koper, rozmaryn, tymianek, szałwia) - sól, pieprz do smaku - oliwa , majeranek do posypania wierzchu Cebulę obieramy, drobno kroimy, czosnek siekamy . Podsmażamy chwilę wszystko na odrobinie oliwy bądź oleju. Mięso łączymy z ryżem, kapustą, podsmażoną cebulą i czosnkiem. Zioła siekamy drobno i dodajemy do masy. Wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą i mieszamy wszystko dokładnie. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem

Kuchnia Pełna Emocji
Klopsiki gotowane wg diety 5 przemian 162

oprócz tego walor smakowy. Na początek polecam zrobić według przepisu a potem w zależności od Waszych kubków smakowych dodajcie więcej lub mniej tego co Wam smakuje ;) Składniki : - 1 kg mięsa wołowo- wieprzowego - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 2 jajka - 1 średnia cebula biała - sól, pieprz, mielony imbir, kolendra, pieprz cayenne, vegeta, bazylia, natka pietruszki , majeranek, kurkuma, tymianek, liść laurowy,  koperek(...)kminek, ziele angielskie- zioła spokojnie mogą być suszone. - 2 małe czerstwe bułeczki. Wykonanie : Mięso mieszam z 1 łyżeczką mąki i jajkami. Dodajemy startą lub zmieloną cebulę, pół łyżeczki imbiru, na czubku łyżeczki pieprz cayenne, pieprz do smaku i wszystko znów mieszam. Dodaję do smaku sól i pół łyżeczki vegety i znów mieszam. Teraz pora na wymoczone i bułki. Możecie

Kuchnia Pełna Emocji

Proponowane wyszukiwania