mięso - 63110 przepisów (strona:1231/4208)

Bigos wigilijny (bez mięsa) 459

Wigilię idealny będzie bigos bez mięsa, równie dobry co i z mięsem. Grzyby nadadzą cały aromat potrawie :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Bigos wigilijny (bez mięsa) 459

Wigilię idealny będzie bigos bez mięsa, równie dobry co i z mięsem. Grzyby nadadzą cały aromat potrawie :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Bazyliowy kurczak pieczony z suszonymi pomidorami i ząbkami czosnku 147

przygotowany kurczak jest niezwykle aromatyczny i co najważniejsze... po prostu pyszny! Mięso wychodzi miękkie oraz idealnie doprawione. Zresztą bazylia, czosnek i suszone pomidory to świetne połączenie i zapewniam, że doskonale komponują się delikatnym drobiem. Polecam! 1 kg dowolnych części z kurczaka (u mnie 2 duże ćwiartki przekrojone na połowę) Marynata: 2 łyżki oleju 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka soli(...)ostrej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego Dodatkowo: 30g suszonych pomidorów 6 ząbków czosnku (dużych) Wszystkie składniki marynaty należy dokładnie wymieszać. Powstałą mieszanką dokładnie pokryć uprzednio umyte i osuszone kawałki kurczaka. Mięso wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i między jego kawałki włożyć suszone pomidory (większe przekroić) oraz nieobrane

Di gotuje
Schab w sosie z porem i marchewką 161

Schab gotowany w sosie porowym z marchewką to fajny pomysł na mięso do obiadu. Składniki: około 700 g schabu 500 ml wody lub bulionu 1 marchewka 1 por 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka mąki pszennej słodka papryka, oregano, pieprz 3 łyżki sosu sojowego (jeśli używamy wody, a nie bulionu(...)zagotować. Schab pokroić na plastry grubości około 1 cm i włożyć do gotującego wywaru. Zagotować ponownie i zmniejszyć ogień, gotować razem około 30 minut. W połowie gotowania obrócić mięso na drugą stronę. Dodać obraną i pokrojoną marchew, dalej gotować około 45 minut. Przesiane mąki dodać do sosu i dokładnie wymieszać, zagotować. Życzę Smacznego! Zapraszam do polubienia mojego bloga

talerz przyjemności
Chrupiące kotleciki z indyka 150

polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/  oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/   Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI NA 15 SZTUK Kotletów :   1/2 kg Mięsa Mielonego z Indyka ja dałam 2 % tłuszczu (najlepiej samemu zmielić filet) 3 jajka  5 łyżek płatków owsianych np. błyskawicznych  1 łyżeczka Czosnku Grys Skworcu   3 łyżki(...)Przyprawy do mięsa mielonego Skworcu 2 łyżki Natki Pietruszki Skworcu sól i pieprz do smaku    Dodatkowo: Panier Skworcu Olej rzepakowy do smażenia  PRZYGOTOWANIE:     Wszystkie składniki kotlecików dokładnie łączymy ze sobą w dużej misce. Wyrabiamy ręką kilka chwil tak by masa mięsna była plastyczna.  W dłoniach formujemy kotleciki wielkości połowy dłoni , lekko uklepujemy.  Panier

Gotowanie Patki
NAJLEPSZY KAPUŚNIAK NA ŻEBERKACH - zarzucajka 136

pokroić w niewielką kostkę Krok 2. Do garnka włożyć żeberka, liście laurowe i suszone grzyby - wlać ok. 2,5 litra wody, zagotować, zszumować i gotować na wolnym ogniu, aż mięso zacznie odchodzić od kości. W razie konieczności dolać wody. Mięso i grzyby wyjąć z rosołu, przecedzić wywar. Krok 3. W rondlu wytopić słoninę, dodać posiekaną cebulę i podsmażyć. Następnie dołożyć

Moja Książka Kucharska
Pierś z kaczki Hoisin 172

rozgrzewamy teflonową patelnię , bez grama tłuszczu . Na gorącej układamy piersi skórą do dołu, solimy . Tłuszcz ładnie się wytopi , skórka zrobi się chrupiąca i cienka . Jak skóra będzie brązowa , przewracamy mięso na drugą stronę i wkładamy razem z patelnią do piekarnika. Nagrzanego do 180 C , na około 10 minut . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli piersi są małe to krócej . Patelnia musi mieć(...)rączkę z metalu , inaczej będzie ekologiczna , śmierdząca plastikiem , katastrofa . Mięso jest gotowe , gdy przy lekkim naciśnięciu palcem jest jeszcze sprężyste ale już nie miękkie . Po wyjęciu z piekarnika dajemy mu odpocząć około 2 – 3 minut na drewnianej desce do krojenia . Następnie kroimy na plasterki , polewamy sosem Hoisin i serwujemy na gorąco ze smażonymi brokułami i makaronem ryżowym z woka

Ogrodnik w podróży
Karkówka z warzywami z dodatkiem musztardy, danie z wolnowaru 217

pokroiłam w mniejsze kawałki. Na dno wolnowaru położyłam warzywa. Karkówkę wysmarowałam musztardą, włożyłam na warzywa i posypałam kuminem. Koncentrat pomidorowy połączyłam z wodą, doprawiłam pozostałymi przyprawami i tym podlałam mięso. Wolnowar wstawiłam na maks i obiad wstawiony o 9 rano na 14 był gotowy, co doniosły mi dzieci – że pachnie i że mięso się rozpada, a warzywa są miękkie

Kuchnia na wzgórzu
Sałatka z makaronem ryżowym 224

makaronu zapchają szybko brzuch niejednego głodomora. Sałatka z makaronem ryżowym Sałatki na bazie makaronu dla mnie osobiście najfajniej komponują się ze świeżymi warzywami. Czasami do takowych sałatek dodaję także mięso. Jeśli tak się dzieje to sięgam po mięso z kurczaka. Wybór makaronu, którgo użyjemy do przygotowania sałatki makaronowej zależy od nas. W zależności od tego jakie składniki połączymy z tymże

mecooks
Sałatka z wędzoną makrelą 168

uwielbiam także pasty i sałatki z dodatkiem wędzonej makreli. Połączenie, którym dzielę się z Wami dzisiaj jest moim ulubionym.  Pamiętajcie, żeby przy przygotowywaniu tej sałatki bardzo dobrze oddzielić mięso od ości, żeby uniknąć później niemiłej niespodzianki podczas jedzenia ;) A jeśli chodzi o samą makrelę to jest ona rybą tłustą, ale w tym właśnie tkwi całe jej dobro. Jest źródłem(...)Składniki na jedną porcję sałatki Pół wędzonej makreli Pół czerwonej papryki Pół pomidora Dwa ogórki konserwowe 2 łyżki kukurydzy konserwowej Kilka oliwek Łyżka jogurtu naturalnego Garstka orzeszków ziemnych Pieprz Mięso makreli dokładnie oddzielić od ości i podzielić na mniejsze kawałki Paprykę, ogórki i pomidora pokroić i drobną kostkę Oliwki pokroić na mniejsze kawałki Warzywa połączyć z rybą i jogurtem, doprawić

HealthyCreations
Gulasz z indyka z warzywami, prosty i pyszny przepis na obiad 177

łyżki oleju rzepakowego   Obieramy ziemniaki i kroimy w niedużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Potem paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i też kroimy w kosteczkę. Mięso kroimy w niedużą kostkę. Gdy już wszystko przygotujemy w dużym garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy indyka, jak już mięso zmieni kolor dodajemy wszystkie warzywa, mieszamy. Po chwili dodajemy rozmieszany

Kuchnia na wzgórzu
Wołowina w sosie winno chlebowym 147

Soczysta wołowina w sosie winnym na chlebie za zakwasie. Do mięsa dodałam śliwki, żurawinę i miechunkę suszoną, owoce które lubię i idealnie pasują do wołowiny. 40 dkg wołowiny z udźca 1 cebula czerwona 1 szklanka śliwek suszonych 3 łyżki miechunki i żurawiny suszonej sól, pieprz 2 kromki chleba za zakwasie 1 łyżka sosu balsamico 350 ml wina czerwonego półwytrawne olej(...)balsamico i duszę dalej aż wołowina będzie miękka. Na końcu wyjmuję wołowinę ze śliwkami i częścią żurawiny i miechunki. Resztę sosu miksuję blenderem, przecieram przez sito. Do sosu dodaję mięso, doprawiam. Podaję z kaszą gryczaną albo chlebem. Posypuję natką i pieprzem czerwonym

wesoła kuchnia
Krokiety z Mięsem Mielonym 551

cieplutkie dania <3 Krokiet z dodatkiem barszczu? czemu nie <3 SKŁADNIKI na Naleśniki : 1l. mleka 3-4 szkl. mąki szczypta soli 1 jajko SKŁADNIKI na Farsz: 500g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki oleju sól pieprz bazylia tymianek dodatkowo do obtaczania: jajko bułka tarta olej WYKONANIE Naleśników(...)Konsystencja musi być coś ala śmietana 30%. 4. Smażyć na patelni z obydwóch stron. WYKONANIE Farszu: 1. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. 2. Dodać mięso do cebuli, podsmażyć, odstawić do wystygnięcia. 3. Dodać jajko, bułkę tartą i przyprawy, całość dokładnie wymieszać. 4. Na każdy naleśnik nałożyć trochę farszu i zwinąć krokiety. 5. Każdy obtoczyć

Dziś Ja gotuje
Rosół z domowym makaronem 194

smaku 1 natka pietruszki Domowy makaron: 250 g mąki pszennej + 50 g do posypania stolnicy 1 jajko 2 żółtka 100 ml wody ciepłej Szczypta soli Przepis na rosół: Mięso dokładniej umyj W dużym garnku włóż mięso i zalej wodą około 3 litrów. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień zbierając jednocześnie burzyny Marchewkę dobrze umyj i obierz, pokrój w talarki. Pozostałe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Leniwe pielmieni 206

duża marchewka – 3 ząbki czosnku – 3 łyżki przecieru pomidorowego – 1 łyżka cukru – koperek, pietruszka, sól, pieprz wg smaku Składniki na farsz: – 800g mięsa mielonego ( wołowo- wieprzowe) – 1 cebula – 2 ząbki czosnku – 1/2 łyżeczki oregano – 1/2 łyżeczki bazylii – sól i pieprz wg smaku – 50ml wody Sól rozpuścić w ciepłej wodzie(...)oczkach i dusić przez 5 minut, dodać posiekaną zieleninę, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Dodać przecier, cukier i dwie szklanki wody, wymieszać i zagotować. Do mięsa dodać cebulę, startą na drobnych oczkach, czosnek przeciśnięty przez praskę i resztę składników i dokładnie wymieszać. Następnie rozwałkować ciasto jak najcieniej. Uwaga, ciasto jest troszkę twardawe i ciężko się wałkuje

Smaki Armine