inny twardy ser wg uznania) – 50g mąki pełnoziarnistej – garść posiekanej zieleniny ( u mnie koperek, pietruszka, kolendra) – 1 łyżeczka czosnku granulowanego – sól i pieprz wg smaku. Mięso i ser pokroić w drobną kostkę. Jajka wymieszać z mlekiem, dodać zieleninę, przyprawy, mąkę, ser i mięso i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być rzadkie, lejące się. Formę ( 16cm) posmarować
Smaki Arminejeden jedzą solo, a na drugi dzień np. z plackami ziemniaczanymi, ryżem lub kaszą. Jak kto lubi :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 800 g mięsa z indyka (u mnie filet, może być też kurczak) 1 mała dynia piżmowa 3 większe papryki (mogą być kolorowe) około 600 g pieczarek 2 większe cebule 8 szt. ogórków kiszonych 700 g passaty(...)kroimy w paski, na patelnię dajemy znowu troszkę masła i smażymy paprykę. Dynię obieramy, kroimy w kostkę, i podsmażamy na maśle klarowanym ciągle na tej samej patelni. Na końcu mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i podsmażamy na maśle klarowanym. Dorzucamy do reszty. 2. Do naszych składników wlewamy wcześniej przygotowany bulion, passatę i stawiamy na średnim ogniu. Gotujemy
kruche babeczkikalarepa (200 g) 2 nieduże marchewki (200 g) 1 duża cebula (150 g) 2 średnie ziemniaki (200 g) 2 l dowolnego bulionu 2 gaście posiekanej natki pietruszki 400 g mięsa mielonego z łopatki 1 łyżka mielonego lnu 3 łyżki śmietany 18% sól,pieprz Fasolkę szparagową pokroić na mniejsze kawałki, dałam żółtą i zieloną. Marchewkę i cebulę pokroić w drobną kostkę(...)wlać bulion i zagotować. Do bulionu wrzucić fasolkę szparagową, cebulę i marchewkę. Zagotować i gotować aż warzywa będą al'dente ok 15-20 minut. W międzyczasie przygotować pulpety. Do mięsa mielonego dodać 1 łyżkę mielonego lnu oraz sól i pieprz do smaku. Masę dobrze wyrobić i uformować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Do zupy wrzucić ziemniaki oraz kalarepę. Zagotować. Potem
Monia miesza i gotujewięc jest to świetny przepis jeśli akurat nie mamy zbyt dużo czasu na przyrządzenie obiadu, a chcemy zjeść pożywny i smaczny posiłek. Polecam Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 szklanka niedużego makaronu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka mrożonego groszku z marchewką 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 szklanki wody lub bulionu przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia(...)majeranek, papryka słodka oraz ostra olej do smażenia *** Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, mieszamy i dokładamy mięso mielone. Wszystko razem podsmażamy ciągle mieszając *** *** Następnie całość zalewamy wodą lub bulionem i zagotowujemy. Do gotującej się potrawy wrzucamy szklankę mrożonego groszku z marchewką oraz szklankę makaronu- ja użyłam kolorowych mini
Blog z Apetytemłyżeczka ostrej papryki mielonej 1 łyżeczka czosnku granulowanego Pałki z kurczaka umyć, osuszyć i włożyć do miski. W małej miseczce zmieszać składniki na marynatę i natrzeć nimi dokładnie mięso. Przykryć folią i wstawić na ok. 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie w jednej misce rozbełtać oba jajka, a w drugiej dokładnie wymieszać pozostałe składniki panierki (mąkę(...)obtaczać dobrze najpierw w jajku a potem w mące wymieszanej z przyprawami. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kurczaka z każdej strony (ok. 5 minut) na złoto, następnie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego i zapiekać ok. 20 minut w temperaturze 220 stopni
Simply Foodupieczony boczek idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu z chlebem. Przyznam, że w moim domu większość znika już zaraz po wyjęciu z piekarnika! Mięso wychodzi aromatyczne, doskonale doprawione oraz dzięki pieczeniu w rękawie - bardzo mięciutkie. Naprawdę ciężko mu się oprzeć, tym bardziej, jeśli lubicie takie wysokokaloryczne, mięsne przysmaki. Polecam! 1-1,2 kg boczku wieprzowego Marynata(...)rękaw/worek do pieczenia Liście laurowe należy pokruszyć. Składniki marynaty dokładnie wymieszać (powstanie bardzo gęsta papka), a następnie natrzeć nią uprzednio u myty i osuszony boczek. Na końcu mięso naszpikować czosnkiem (czyli zrobić w nim małe nacięcia, w które należy powpychać płatki czosnku). Całość umieścić w rękawie do pieczenia, szczelnie związać i włożyć do lodówki minimum na 2 godziny
Di gotujemiękkości. Tylko uważajcie żeby nie rozgotować. Przygotowanie farszu – na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną drobno cebulę. Smażyć aż cebulka zmięknie, następnie dodać posiekany czosnek. Smażyć chwileczkę. Dodać mielone mięso, bazylią,doprawić solą pieprzem, papryką słodką i ostrą. Ja dodałam pastę curry, ale można ją pominąć. Smażyć wszystko około 5 minut. Mięso musi być przesmażone. Doprawić ponownie do smaku jeśli
Kuchnia Pokoleńmusztardy estragonowej spróbujcie zrobić ją sami w domu. Potrzebna wam będzie delikatna i kremowa musztarda jako baza i najlepiej świeży estragon. Wymieszać i co najmniej na noc do lodówki. Mięso z kurczaka zastąpić możecie mięsem z indyka. Lubisz kurczaka? Jeśli tak to sięgnij po nasz przepis na Chrupiące kąski z kurczaka z sosem czosnkowym. The post Potrawka z kurczaka
mecooksdużo zdrowsza alternatywa niż kupne słoiki – gotowce , nawet jeśli znajdą się w nim „zakazane ” przyprawy typu kostka bulionowa Przede wszystkim mamy pewność że jest tam 100 % mięsa w mięsie Składniki na 5-6 słoików 0,5 l : 1 kg schabu 1 mała cukinia 4 duże papryki , grubościenne 4 cebule 4 pomidory , mięsiste i duże 1,5 szklanki
Ogrodnik w podróżyPiersi z kurczaka umyć, podzielić na mniejsze porcje, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą curry. Oprószyć mąką. 2. Cebulę pokroić w półtalarki, czosnek zmiażdżyć. 3. Na patelni rozgrzać olej, mięso podsmażyć z obu stron, zdjąć z patelni. Na tym samym oleju poddusić cebulę, dodać też zmiażdżony czosnek. Kiedy cebula już będzie miękka, dodać mięso i chwilkę całość dusić pod przykryciem
Kuchnia domowa Anisosie hoisin P oniższy przepis przygotowałam na konkurs organizowany przez toruńską Fabrykę Cukierniczą “Kopernik”, producenta jedynych i niepowtarzalnych pierniczków. Choć pierniki nie do końca kojarzą się z mięsem to od chwili, kiedy usłyszałam o konkursie wiedziałam, że moje kulinarne eksperymenty pójdą zdecydowanie w wytrawnym kierunku. Inspiracją była oczywiście kuchnia azjatycka, a ponieważ jestem wielką fanką sezonowości w kuchni(...)zgęstnieje. Jeśli jest za gęsty dodajemy więcej wody. Sos odstawiamy na bok. Kaczkę doprawiamy solą i pieprzem. Skórę nacinamy ostrym nożem co ok 0,5cm uważając, aby nie przeciąć mięsa. Kaczkę układamy skórą do dołu w woku i podgrzewamy na niewielkim ogniu, aż tłuszcz ze skóry się wytopi i stanie się ona brązowa i chrupiąca. Przewracamy filety na drugą stronę
olalacookingkoktajlowe, troszkę koperku, oregano i mozzarella. Zapiekanka wyszła bardzo smaczna i niezwykle aromatyczna za sprawą czosnku, koperku i oregano :-) Polecam i życzę miłego poniedziałku :-) Składniki kulki mięsne: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 1,5 łyżeczki musztardy 2 łyżki ketchupu sól pieprz 5 łyżek bułki tartej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1. Mięsa przekładamy do miski
kruche babeczkiBędziemy potrzebowali: papieru ryżowego oleju do smażenia Składniki na farsz: 400 g mięsa mielonego wieprzowego 50 g kiełków brokułu 1 posiekana w kostkę cebula 2 marchewki starte na tarce o grubych oczkach 30 g grzybów mun (grzyby moczymy we wrzątku – odcedzamy, studzimy, siekamy) 100 g makaronu ryżowego (moczymy makaron 5 minut we wrzątku – odcedzamy studzimy, trochę kroimy(...)usmażyć później jeszcze raz Podajemy z sosem rybnym lub sosem z: sosu sojowego 6 łyżek oleju sezamowego 2 łyżki octu winnego 1 łyżeczka Artykuł Sajgonki z mięsem wieprzowym pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plbalsamiczny, kawę i miód, wymieszać. Dodać Ostrą i wędzoną paprykę, a także ketchup. Całość dokładnie połączyć. Do tak przygotowanej marynaty przełożyć pokrojone na kawałki żeberka i dokładnie pokryć marynatą mięso. Odstawić na minimum godzinę do lodówki. Po podanym czasie żeberka przełożyć do żaroodpornego naczynia i nakryć pokrywką lub owinąć folia aluminiową. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do gorącego piekarnika(...)włożyć naczynie z mięsem i piec przez 60 minut na funkcji grzania góra-dół. Po godzinie pieczenia naczynie odkryć i zapiekać żeberka w kawie przez 30 minut. Żeberka w kawie są gotowe do podania Artykuł Żeberka w kawie pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNEDelikatne gołąbki z mięsa drobiowego, gotowane w sosie pomidorowym. Sos jest dość rzadki, taki lubię 🙂 Jeśli wolicie, możecie go bardziej zredukować. 600 g mięsa z udek kurczaka (bez kości
Bullio