mięso - 63110 przepisów (strona:1234/4208)

Karkówka w sosie chrzanowym 93

około 1 cm). Oprószamy je solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nich plastry karkówki z obu stron oraz podsmażamy cebulę. Następnie mięso zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 45 minut, aż zmięknie. Po tym czasie dodajemy warzywa i śmietanę wymieszaną z chrzanem. Całość dusimy około 15 minut(...)osobnym rondelku rozpuszczamy masło, wsypujemy mąkę i mieszamy. Zasmażkę dodajemy do mięsa z sosem. Danie doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie. [caption id="attachment_8916" align="aligncenter" width="1200"] Karkówka w sosie chrzanowym[/caption] Zobacz inne przepisy na karkówkę w sosie: Gulasz Z Karkówki Z Warzywami Karkówka Duszona W Sosie Własnym Karkówka Pieczona W Sosie Gulasz Z Kalarepą I Marchewką

e-PrzepisyKulinarne
Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym 193

Składniki: 300 g mięsa mielonego 2 cebule 1/2 cukinii 2-3 łodygi selera naciowego ok. 100 szpinaku mrożonego w brykiecie 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie cukier … Czytaj dalej Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym

czarrna od kuchni
Roladki z kurczaka z warzywami 126

kurczaka z warzywami?  Przygotowanie kurczaka: Piersi z kurczaka umyć, oczyścić i osuszyć. W każdej piersi od wewnętrznej strony zrobić wzdłuż długie nacięcie nożem. Uważać, aby nie przeciąć mięsa na wylot. Pierś delikatnie rozgnieść, lub rozbić tłuczkiem (bardzo ostrożnie). Przygotowanie warzyw: Marchewkę obrać i pokroić w słupki. Cukinie dokładnie umyć i również pokroić w słupki. Łodygę selera umyć i pokroić(...)nachodziły. Na szpinaku ułożyć pierś z kurczaka - oprószyć ją trawą cytrynową, solą i pieprzem i ułożyć zblanszowane warzywa (wzdłuż i niezbyt dużo, aby roladki dało się zwinąć), po czym mięso zwinąć w ciasną roladkę, ściśle owijając szpinakiem. Spiąć wykałaczkami, aby roladki się nie rozwinęły.  Zawinięte w szpinak roladki ułożyć w parowarze i parować na intensywnie gotującej się wodzie przez

Codzienne Gotowanie
Soczyste szaszłyki z piekarnika 135

cebule 1 czerwona papryka 1 cukinia Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, majeranek, 2 łyżki octu winnego, 2 ząbki czosnku       *** Łopatkę kroimy w średniej wielkości kostkę *** *** Mięso przekładamy do miski, dodajemy ocet winny, przeciśnięty czosnek, po łyżeczce soli, papryki, majeranku i pół łyżeczki pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy i odkładamy na minimum 1 godzinę *** *** Cebulę, boczek i cukinie(...)kroimy w grube plastry, a paprykę w dużą kostkę *** *** Na patyczki do szaszłyków nakłuwamy naprzemiennie warzywa, mięso i boczek *** *** Gotowe szaszłyki układamy w żaroodpornym naczyniu (mogą być ułożone jeden na drugim) *** *** Naczynie przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową albo zawijamy w folię do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez 45minut *** *** Po tym czasie szaszłyki przekładamy

Blog z Apetytem
Chrupiące faszerowane pałki kurczaka 106

paprykę i natkę pietruszki. Ser ścieramy na tarce i całość dodajemy do ziemniaków. Dodajemy przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. 3. Zdejmujemy z kurczaka skórę i ją wyrzucamy a mięso obieramy do kości. Kości odkładamy na talerzu, będą nam potrzebne. Mięso kroimy na małe kawałki i dodajemy do farszu całość dokładnie mieszamy. 4. Wymieszany farsz dzielimy na równe części. Każdą

karolgotuje
Indyczy burger w jajecznej bułce 158

przygotowania potrzebujemy: Mięso z indyka- 200g Sos worcestershire- 1 łyżeczka Usmażony boczek- 40g Majonez- 2 łyżeczki Jajka- 4 duże sztuki Ser mimolette- 2 plastry Pomidor- 2 plastry Cebula suszona- 6g Gałka muszkatołowa- 1 / 4 łyżeczki Tymianek tarty- szczypta Pieprz ziołowy, sól, papryka wędzona, czosnek w proszku Boczek kroimy drobno i podsmażamy. Mięso  przyprawiamy, dodajemy tłuszcz ( jedna łyżka) spod boczku

serzmiesem
Kolorowa sałatka z kurczakiem i grejpfrutem 137

zrobić sałatkę z kurczaka z grejpfrutem? Przygotowanie kurczaka: Kurczaka umyć i oczyścić z błonek. Osuszyć. W misce wymieszać sos sweet - chilli z sosem sojowym i włożyć do niego mięso. Wymieszać, aby kurczak dokładnie pokrył się marynatą. Miskę przykryć folią i odstawić do lodówki na minimum 30 minut.  Po tym czasie kurczaka zgrillowac, najlepiej na grillu elektrycznym lub na patelni(...)grillowej. Można tez upiec go w piekarniku. Upieczone mięso położyć na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, aby ostygło. Przygotowanie składników sałatki: Grejpfruta wyfiletować - obciąć górę i dół skóry, po czym skrawać ją dookoła tak, aby nie została biała błonka. Następnie wykrawać segmenty grejpfruta spomiędzy błonek. Najlepiej robić to nad miską, aby zachować jak najwięcej soku z grejpfruta - będzie potrzebny do przygotowania

Codzienne Gotowanie
Kurczak w sosie kokosowym ze szpinakiem 111

Patelnia częściowo kokosowa, szpinakowa, z dodatkiem pysznych suszonych pomidorów i delikatną piersią z kurczaka. Obiad który zrobicie szybko, warto tylko zamarynować mięso dzień wcześniej będzie lepsze. 1 pierś z kurczaka 150 g makaronu ryżowego 400 ml mleczka kokosowego 30 dkg szpinaku mrożonego liściastego 7 pomidorów suszonych sól, pieprz papryczka chili 1/2 łyżeczka rozmarynu 1/2 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki papryki wędzonej(...)papryką wędzoną, dodaję dwie łyżki oleju i odstawiam na dwie godziny do lodówki albo dłużej. Na patelni na oleju smażę pierś z kurczaka z dwóch stron po 3 minuty. Mięso odkładam na talerz. Będzie się dusiło w sosie jeszcze. Na oleju przesmażam pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Dodaję szpinak, wlewam 50 ml wody i duszę aż szpinak się rozmrozi. Doprawiam

wesoła kuchnia
Rolada z piersi kurczaka ze szpinakiem w majonezie 123

Rolada z piersi kurczaka ze szpinakiem w majonezie to pyszny pomysł na obiad dla rodziny czy gości. Mięso z piersi kurczaka nie jest łatwym do pieczenia, ponieważ łatwo je wysuszyć. To w jaki sposób je przygotowałam spowodowało, że mięso było soczyste i nie suche! To była rewelacja w smaku i w konsystencji. Niby tak proste … Czytaj dalej Rolada

Pieprzyć z Fantazją
Kotlety mielone „Tagine” 119

suszonych bakalii stworzyć własną wersję potrawy. Warto wciągnąć w to dzieciaki, będą zachwycone i na pewno chętnie zjedzą swoje dzieło składniki na 4 osoby: kotlety: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, najlepiej z łopatki 1 papryka czerwona 1 mała puszka kukurydzy 1 łyżeczka suszonych lub świeżych liści kolendry 1 łyżeczka miodu 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka granulowanego czosnku(...)ostrej lub słodkiej papryki Paprykę oczyść z nasion, posiekaj drobno, kukurydzę odcedź. Oba warzywa przełóż do miski. Dodaj do nich resztę składników z listy kotlety, pomiń tylko mąkę . Wyrób mięso na jednolitą masę, uformuj kotlety, obtocz każdy w mące i usmażymy na złoty kolor ze wszystkich stron. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przełóż do naczynia do zapiekania lub jeśli macie, do oryginalnego

Ogrodnik w podróży
KOTLETY MIELONE 107

PRZYGOTOWANIE: Czerstwą bułkę pszenną umieszczam w misce, zalewam niewielką ilością mleka i odstawiam na bok aż zmięknie. Cebulę obieram, siekam drobno i przesmażam do zeszklenia na 3 łyżkach oleju. Mięso układam w misce, dodaję całe jajko, odciśniętą i rozdrobnioną w rękach bułkę, przesmażoną cebulę wraz z tłuszczem, doprawiam. Na patelni rozgrzewam olej. Z mięsa formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej

Zasmakuj Kuchni
Pseudo Burger 147

dzieci, obiad podany w tak sposób skusi na pewno nie jednego smakosza. Składniki: ·        ½ kg ziemniaków ·        ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej ·        Cebula ·        Jajko ·        bułka tarta(...)Kilka listków sałaty ·        Kilka pasków papryki czerwonej Sposób przygotowania: 1.   Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie. 2.   Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę. 3.   Wbijamy jajko, wsypujemy sól, majeranek oraz trochę bułki tartej. 4.   Wlewamy śmietanę, doprawiamy przyprawą do grosa i dokładnie mieszamy

Kulinarna Chwila
Kotlety recyklingowe ( z mięsa z rosołu) 117

Bardzo nie lubię kiedy marnuje się jedzenie. Dlatego Wciąż szukam nowych sposobów na wykorzystanie pozostałości po niektórych potrawach.Te kotlety to jeden z moich sposobów na wykorzystanie mięsa drobiowego, które zostaje po gotowaniu rosołu. Są naprawdę smaczne i super szybkie w przygotowaniu.Kilka składników, które są w każdej kuchni i obiad mamy gotowy. Bardzo bałam się o ich smak(...)półtorarocznej Hani, która jest teraz moim najważniejszym krytykiem. 2 udka z rosołu 1 cebula 1 łyżka posiekanej nateki pietruszki 4 łyżki bułki tartej sól i pieprz olej do smażenia Mięso oddzielić od kości i rozdrobnić w malakserze. Cebulę obrać i posiekać. Do mięsnej masy dodać 2 łyżki bułki tartej, cebulę natkę i przyprawy. Formować kotleciki (mi wyszło 8 sztuk), panierować

Krylowa Kuchnia
Zapiekanka z puree kukurydzianym 100

Doprawić solą i pieprzem do smaku. Pozostałe składniki: Pierś z kurczaka dokładnie umyć, pokroić na mniejsze kawałki, posolić i popieprzyć. Usmażyć na patelni na złoty kolor – w piekarniku mięso będzie krótko, dlatego należy wcześniej je usmażyć. Pomidory umyć, pokroić na grube plasterki. Mozzarellę pokroić na plasterki. Wykonanie Całe puree kukurydziano-ziemniaczane wyłożyć w naczyniu do pieczenia, na nim ułożyć(...)mięso, lekko je dociskając, następnie pomidory i na sam koniec mozzarellę. Piekarnik rozgrzać do 180 o C ( z termoobiegiem ), zapiekankę z puree kukurydzianym piec 10-15 minut . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zapiekanka z puree kukurydzianym pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania