Sajgonki z mięsem wieprzowym

Sajgonki z mięsem wieprzowym

Sajgonki z mięsem wieprzowym

Przepis na : obiad

Będziemy potrzebowali: papieru ryżowego oleju do smażenia   Składniki na farsz: 400 g mięsa mielonego wieprzowego 50 g kiełków brokułu 1 posiekana w kostkę cebula 2 marchewki starte na tarce o grubych oczkach 30 g grzybów mun (grzyby moczymy we wrzątku – odcedzamy, studzimy, siekamy) 100 g makaronu ryżowego (moczymy makaron 5 minut we wrzątku – odcedzamy studzimy, trochę kroimy żeby kluseczki były krótsze) 1 jajko sól (około 1/2 łyżeczki) pieprz (około 1/4 łyżeczki) 1 duży rozmiażdżony ząb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.