mięso - 63110 przepisów (strona:1169/4208)

Zrazy wieprzowe 205

angielskiego Sposób przygotowania: 1. Kotlety roztłuc i przyprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.  2. Ogórki pokroić w cienkie plastry a cebulę w piórka. Położyć na przyprawionych kotletach. 3. Mięso zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. 4. Zrazy obtoczyć w mące i usmażyć. Zdjąć wykałaczki i przełożyć do garnka wraz z tłuszczem, zalać wodą do poziomu(...)mięsem. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę rosołową. 5. Całość gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa ( w razie potrzeby dolać wody). 6. W miseczce rozrobić łyżkę mąki z ok. 1/2 szklanki wody tak aby nie było grudek i szybko mieszając dodać do sosu. Gotować jeszcze kilka minut. ( Zrazy podałam z kaszą gryczaną oraz surówką z młodej kapusty

A Ty Smakuj Mnie
Spaghetti 163

Składniki: 5 dojrzałych pomidorów 2 papryki 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 cebula sól pieprz słodka czerwona papryka 1/2 łyżeczki suszonej bazylii lub 1 łyżka świeżej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu makaron spaghetti Sposób przygotowania: 1. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na kawałki. 2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju(...)Dodać pomidory, szybko przesmażyć i przełożyć do garnka. Zalać 2 szklankami gorącej wody. 3. Paprykę umyć, wykroić gniazda nasienne i pokroić w sporą kostkę. Dodać do pomidorów. 4. Mięso usmażyć na patelni, doprawić solą pieprzem oraz papryką. Podczas smażenia mięso cały czas rozdzielać na małe kawałki. Dodać do pomidorów. 5. Gdy papryka będzie już miękka dodać rozrobiony w niewielkiej ilości

A Ty Smakuj Mnie
Domowa pizza gyros 198

pieprzu 2 szklanki mąki (+/-) Sos: 0,5kg dojrzałych słodkich pomidorów garść świeżej bazylii (można zastąpić świeżą natką pietruszki) sól, pieprz, cukier Dodatki: 30 dag pieczarek 1 cebula 50 dag mięsa wieprzowego ( szynki, łopatki itp.) przyprawa do gyrosa 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 30dag żółtego sera Sposób przygotowania: 1. W ciepłym mleku rozpuścić drożdże. Dodać sól, cukier, pieprz olej, jajka(...)Pomidory umyć, pokroić na mniejsze części. Bazylię pokroić. Pomidory i bazylię zmiksować. Przelać do garnka i gotować na wolnym ogniu do momentu zgęstnienia. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. 3. Mięso pokroić, doprawić przyprawą do gyros i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. 4. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Pieczarki pokroić i dodać do cebuli. Szybko posmażyć

A Ty Smakuj Mnie
Faszerowana papryka podana z pikantnym sosem pomidorowo-bazyliowym 187

Składniki: 5-6 czerwonych papryk (najlepiej wąskie i wysokie) Farsz: 500 g mielonego mięsa z indyka 2 woreczki ryżu 1/2 pęczka natki pietruszki słodka czerwona papryka, sól, pieprz Sos: 5-6 mocno dojrzałych pomidorów garść listków bazylii ( można zastąpić 1 łyżeczką suszonej ) 1/2 papryczki chilli 1/2 cebuli 1/2 kostki warzywnej lub rosołowej sól, pieprz cayenne 1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego(...)łyżka łagodnego ketchupu Sposób przygotowania: 1. Paprykę przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. 2. Mięso doprawić i wyrobić z drobno pokrojoną natką pietruszki. 3.Ryż ugotować, odstawić do całkowitego wystygnięcia. Połączyć z mięsem. 4.Gotowym farszem napełnić przygotowaną paprykę. 5.Gotowe papryki ułożyć w żaroodpornym naczyniu ( na dno dałam 1 kostkę warzywną rozpuszczoną w 1 szklance wrzątku ). 6. Naczynie dokładnie przykryć

A Ty Smakuj Mnie
W marcu jak w ... Casserole. I niezbędna uwaga. 202

gospodyni. Tak np. zimą ograniczamy się przeważnie strączkowemi roślinami i kaszą, co nie jest potrzebne latem, gdy jest dość młodej jarzynki, to możemy przyrządzić bardziej pożywną zupę, a do mięsa dać sałatę. Stół świąteczny urozmaicamy leguminą, tortem, etc. Główną jednak zasadą, jak to było już parę razy nadmieniane, pozostanie stosowny rozkład i kolejna zmiana różnych potraw. "    Kuchania Koszerna(...)gotowe danie jest  podawane i określane także mianem casserole . Pierwsze wzmianki o daniach typu casserole pochodzą z XVIII wieku, kiedy danie to przygotowywane było na bazie ryżu i mięsa. Wersji casserole jest chyba tyle ile wzorów i form samych naczyń do zapiekania. Można przygotować je z mięsem i warzywami, z rybą lub z samymi warzywami. To właściwie taka odmiana

KUCHARNIA
Pappardelle z sosem spaghetti i kotlecikami 183

żywnością , zapraszam do ich zakupu :) Składniki : 300 g makaronu  Pappardelle   Fabijańscy 2 słoiczki sosu spaghetti Łowicz po 520 g 1lub 2  szklanki przegotowanej wody 1 kg mięsa mielonego z szynki 1 duża cebula 3 łyżki przyprawy maggi w płynie vegeta, pieprz do smaku  2 jajka  2 łyżki czosnku granulowanego lub świeżego  olej do smażenia(...)Wykonanie : Sos przelać do garnka , dodać wodę i zgotować. Do miski przełożyć zmielone mięso , dodać startą cebulę na tarce jarzynowej oraz przyprawy: Vegetę , maggi , pieprz, czosnek i roztrzepane jajka. Masę mięsną dobrze wyrobić. Jeśli wyda wam się zbyt zbita dodajcie troszkę wody. Z mięsa formujemy kotleciki , mogą być okrągłe lub podłużne jak wolicie. W rondlu rozgrzewamy olej i smażymy

Sama słodycz i szczypta chili
Nadziewany por z parowaru 284

akurat miałem w lodówce :) Możecie poeksperymentować i nie trzymać się kurczowo przepisu :) Choć mi wyszło bardzo dobre i polecam takie połączenie :) Składniki :  1 por - biała część 160g mięsa mielonego  1 papryka chili jalapeno  3 pieczarki  8 cebulek perłowych Silver 4 suszone pomidory  1 łyżka parmezanu  1 łyżka lnu mielonego złotego odtłuszczonego  3 łyżki(...)może zmarnować :) Pieczarki myjemy, obieramy daszki i drobno siekamy. Papryczkę chili jalapeno również myjemy i kroimy na małe kawałki, tak samo kroimy pomidory suszone. Cebulki kroimy na pół. Mięso mielone wykładamy do głębokiego naczynia. Przyprawiamy pieprzem czarnym, oregano i bazylią, wbijamy jajko, dodajemy lnu mielonego i mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone warzywa i znów wszystko dokładnie mieszamy. Nadziewamy rurki pora przygotowanym

Parowar Faceta
Karkówka gotowana i zapiekana z warzywami 165

ziela angielskie 3 łyżki soli 1 łyżka pieprzu ziarnistego czarnego 3 ząbki czosnku świeżo mielony czarny pieprz Karkówkę gotować w  garnku z przyprawami do miękkości. Gotowe mięso wyjąć ,odsączyc i pokroić na plastry ,ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać olej, włożyć cebule pokrojoną w piórka tak aby zakryć mięso, na to pieczarki pokrojone w plastry, na pieczarki paprykę pokrojoną(...)pomarańcze,pokroić w plastry  Plasterki smażyć ok. 8-10 minut, aż zaczną się ładnie karmelizować,dorzucić garść owocu granatu,chwilę jeszcze smażyć Przełożyć na gotowe mięso.SMACZNEGO!!!     inspiracją Christopher

w mojej kuchni
Zrazy wołowe z pieczonymi ziemniaczkami i sosem chlebowym 192

Składniki: kilka plastrów rostbefu wołowego , boczek parzony , ogórki kiszone ,cebula ,olej rzepakowy sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie ...................................          Wykonanie : Plastry mięsa myjemy , rozbijamy cienko tłuczkiem. Na tak przygotowane mięso kładziemy kawałek cebuli, boczku parzonego i ogórka kiszonego.Każdy plaster mięsa składamy i zwijamy w ciasny rulon .Spinamy wykalaczką lub nitka Na patelni

w mojej kuchni
pieczona pierś kaczki 221

Przygotowanie: Dzień wcześniej: piersi kaczki (pomijając skórę) natrzeć tartym imbirem. Włożyć je do naczynia żaroodpornego (skórką do góry) i zalać sokiem pomarańczowym (płynu ma być tyle aby całkowicie przykryć mięso, powinna wystawać jedynie skórka). Przykryć i wstawić na kilkanaście godzin do lodówki. W dniu pieczenia: piekarnik nagrzać do 240°C. Piersi kaczki wyjąć z garnka, natrzeć solą i pieprzem(...)soku w garnku włożyć anyż, chili i cukier, zamieszać. Przykryty garnek z zamarynowanym mięsem wstawić na dolny poziom piekarnika i piec 45 min. Następnie zdjąć pokrywkę, zmniejszyć temperaturę do 180°C i piec kolejne 45 min. UWAGA: na każdym etapie pieczenia upewniać się, że płynu jest odpowiednia ilość (czyli mięso jest całkowicie zanurzone, tylko skórka wystaje). W razie potrzeby uzupełniać

w mojej kuchni
Zrazy zawijane wołowe w sosie szarym chlebowym 264

Plastry mięsa myjemy , rozbijamy cienko tłuczkiem. Na tak przygotowane mięso kładziemy kawałek cebuli, boczku parzonego i ogórka kiszonego.Każdy plaster mięsa składamy i zwijamy w ciasny rulon .Spinamy wykalaczką lub nitka Na patelni rozgrzewamy olej,ukladamy zrazy i smażymy, aż do zrumienienia.Podgrzamy wode w rondelku ,wkładamu zarumienione zrazy ,dodajemy 2-3 ziarenka ziela angielskiego ,1-2 liść laurowy i dusimy

w mojej kuchni
Szynka w sosie własnym 184

łyżki mąki ziele angielskie liść laurowy mielony czarny pieprz mielona czerwona słodka papryka kilka ziarenek pieprzu (może być czarny, kolorowy lub zielony) przyprawa do gyrosa sól Sposób przygotowania: Umyte mięso kroimy w grube plastry, oprószamy solą, pieprzem, papryką i gyrosem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kładziemy mięso i mocno rumienimy W międzyczasie siekamy cebulę i drobno posiekany czosnek.Zeszkloną cebulkę(...)czosnek łączymy z mięsem.Zalewamy wodą Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i pieprz w ziarenkach. Dusimy do miękkości . Jeśli pod koniec sos jest za rzadki, to dodajemy mąkę wymieszana z wodą , a jeśli za gęsty to delikatnie podlewamy wodą

w mojej kuchni
KIEŁBASA STASIA---...SALSICCIA STASIA 159

Pokroić mięso w kostkę i zapeklować na sucho. Tłuszcz zasolić - 48h w lodówce. Zmielić mięso i tłuszcz razem na sitku 4-6mm. Wymieszać mięso z przyprawami i staranne wyrobić farsz. Napełnić osłonki farszem formują batony ok 30cm. Osadzać kilka godzin. Wędzić 4-5 h w wędzarni o temp ok 80 stopni. Kiełbasa powinna być twarda, a wewnątrz temp

w mojej kuchni
GOLONECZKI INDYCZE...W WARZYWACH 213

małym ogniu około 15 minut. W tym czasie obieramy warzywa i kroimy je w talarki. Warzywa układamy na sitku od garnka-na parze- i wszystko razem dusimy . Kiedy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je . Mąkę mieszamy ze śmietaną i wlewamy do sosu powstałego przy duszeniu mięsa i warzyw.. Zagotowujemy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i ziolami.Wkładamy mięso

w mojej kuchni
Faszerowana cukinia:Zucchine ripiene 157

SKŁADNIKI   3-5 średnie cukinie 40 dkg mięsa mielonego 1-2 jajko 2 cebule 5 ząbków czosnku 1/4 szklanki oliwy 1/2 szklanki rosołu sól pieprz czarny mielony bazylia Cukinie... WYKONANIE    Wydrążamy środek Robimy farsz: mięso mielone + cebulka drobno posiekana + czosnek przeciśnięty przez praskę + jajko = wyrabiamy na jednolitą masę. Do cukini wkładamy farsz. zatykamy wejscia mięsa wykałaczka

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania