mięso duszone - 8529 przepisów (strona:138/569)

Bitki z karkówki z suszonymi grzybami 176

tłuczkiem na cienkie kotlety. Oprószam solą oraz pieprzem. Cebulę obieram i kroję w piórka. Na odrobinie oliwy podsmażam płaty mięsa oraz cebulę. Podsmażone mięso przekładam do rondla i podlewam wodą. Dodaję grzyby oraz paprykę mieloną. Duszę na małym ogniu do miękkości.  Mąkę mieszam ze śmietaną. Wlewam do mięsa i chwilę gotuję. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Żeberka marynowane w chilli 130

spożywczą i odstawiam na noc do lodówki.  Następnego dnia na patelni rozgrzewam kilka łyżek oleju i obsmażam mięso z każdej strony na rumiano. Do obsmażonego mięsa dodaję marynatę, przykrywam przykrywką i duszę na niewielkim ogniu ok 1 godz, uważając by się sos nie przypalił. Podaję z ziemniakami z wody  SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Polędwiczki wieprzowe w śmietanie 171

minut. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim polędwiczki z każdej strony. Dorzucamy pokrojone na ćwiartki pieczarki, chwilę przesmażamy. Wlewamy resztę marynaty z mięsa, śmietanę, zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy przez 15 minut

Kulinarne przygody Gatity
Elegancki obiad...zobaczcie sami! 198

specyfiku”. Idealna do wszystkiego. Mięso kruszeje , ziemniak nabiera śródziemnomorskiego charakteru. -przyprawa suszone pomidory, z solą morską i  SKWORCU . Niezbędne do dań pieczonych, duszonych. Wykonanie jest proste, aczkolwiek ,trzeba zarezerwować troszkę czasu. Mięso mielone wymieszaj rękami z pieprzem, suszonymi pomidorami, solą morską i szczypiorkiem-przyprawą.dodaj jajo, wymeiszaj. Cebulkę podsmaż na złoto i dodaj pokrojone w plasterki pieczarki

Z Kuchni Do Kuchni
153. Bakłażanowy rarytas 183

boloński) i również podsmażyć na oleju, następnie należy je zmielić jeszcze raz, aby po usmażeniu było drobnej konsystencji a nie zbite duże kawałki. Gotowe mięso dodajemy do wcześniej usmażonych składników, dusimy przez chwilę, następnie dodajemy przecier i rozpuszczony w wodzie sos boloński. Farsz musi mieć dość gęstą konsystencje (w razie potrzeby możemy dodać zawiesinę z mąki

Jadło i czytadło
Jarmuż 199

naszych posiłków. Oprócz witamin jest źródłem kwasu foliowego i wapnia. Można jeść na surowo lub na ciepło.   Jarmuż jako urozmaicenie dań mięsnych: Na oleju podsmażamy mięso z cebulą, dolewamy wody i dusimy do miękkości. Na ostatnie 15 minut dodajemy pokrojony jarmuż i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem.   Koktajl z jarmużem: banany miksujemy z kilkoma liśćmi jarmużu

prawdziwe jedzenie
Sałatka jarzynowa nie do końca jarzynowa z wkładką mięsną 226

drobne kawałki. Posolić, natrzeć z tartym czosnkiem, pokropić sokiem z cytryny i obtoczyć w kuminie. Na patelni rozgrzać oliwę/ olej obsmażamy kurczaka. Następnie przykrywamy pokrywkę i dusimy aż do odparowania wody. Studzimy mięso i "rwiemy w strzępy".  Jarzyny mieszamy z kurczakiem i dodajemy 2 łyżki majonezu.  Gotowa

Smaki Brazylii
Żeberka w sosie własnym 130

kostkę , czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa, smażyć jeszcze około 10 min. następnie zalać wodą, włożyć liście laurowe i ziarna pieprzu,, ziela angielskiego i dusić na wolnym ogniu około 45 min. ( do miękkości mięsa) i kostkę pieczeniową jeśli chcemy, mięso podlewamy wodą, kiedy  będzie miękkie odparowujemy jej nadmiar . Zostanie fajny sosik. SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Bakłażan czerwienią faszerowany 157

ząbki czosnku, pół cebuli, pół szklanki różowego wina, bazylia, sól, pieprz, kilka suszonych pomidorów. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie smażymy mięso. Gdy jest podsmażone zalewamy winem. Dusimy. Następnie wlewamy pastę pomidorową. Wrzucamy pomidory suszone pokrojone w paseczki i doprawiamy. Bakłażan: Warzywo dokładnie myjemy, suszymy i kroimy na pół. Za pomocą łyżki wycinamy środek. Żeby bakłażan

Mój Smak na Życie
Wytrawny makaron z polędwiczkami 217

bardzo cienkie plasterki i mieszamy w marynacie. Odstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Mięso smażymy na patelni (podczas smażenia mięso puści sok, który należy odlać, mięso ma się podsmażyć, a nie dusić). Gdy polędwiczki będą miękkie dodajemy szalotkę pokrojoną w kostkę i całość podsmażymy. Na drugą dużą patelnię (jeśli nie macie drugiej patelni, to można wysmażone polędwiczki przełożyć

Moniki Smakołyki
Pieczone żeberka jabłkowo – musztardowe na ostro 165

Uwielbiam żeberka! Pieczone , duszone , grillowane … – każde! Z wielką przyjemnością przyrządzam je na rodzinne obiady … i z równie wielką przyjemnością patrzę jak domownicy

Ostra na Słodko
Kurczak w estragonie 253

minut. Następnie obracamy kurczaka na drugą stronę i wlewamy na patelnię wino. Czekamy, aż wino zacznie wrzeć, i wsypujemy sól. Przykrywamy pokrywą, zmniejszamy ogień i dusimy przez 10 minut. Sprawdzamy, czy mięso jest dogotowane, odkrawamy kawałek z najgrubszej jego części. Jeśli wyciekający sok nie będzie przezroczysty, gotujemy jeszcze kilka minut, po czym znowu sprawdzamy mięso.   Wyjmujemy kurczaka z patelni

Smakowity Blog Kulinarny
marynowane kacze udka w jabłkach... 157

udka kacze opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym natrzeć je marynatą i do lodówki na 2-3 godziny na gorącym oleju zrumienić udka z każdej strony i dusić je pod przykryciem do miękkości mięsa jabłka bez skórki pokroić na większe kawałki i dodać je do kaczki bez przykrycia je podsmażać z 15 minut, do smaku można dodać przyprawę w płynie

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki z zielonym nadzieniem 182

rulon i spinamy wykałaczką. Smażymy z każdej strony na odrobinie oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy do chwili aż się przyrumieni, podlewamy wodą i dusimy przez około 20 minut aż mięso będzie gotowe. Sos możemy zagęścić odrobiną maki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Przysmaki Karolki