mięso duszone - 8529 przepisów (strona:141/569)

Żeberka duszone w kiszonej kapuście 202

Żeberka duszone w kiszonej kapuście - idealne danie na zimowe dni. Rozgrzewa, syci, och jak błogo poczyjesz się po zjedzeniu porcji tych wspaniałości. Doda energii i siły w przedświątecznej krzątaninie. Danie jednogarnkowe, bardzo proste do przygotowania, smaczne zarówno z ziemniakami jak i bagietką. Nie należy do dań dietetycznych, ale przecież nie jemy żeberek zbyt często. Sezon zimowy to najlepsza pora(...)mniejsze kawałki), następnie ułożyć kawałki zrumienionych żeberek, podsmażonej cebuli, dodać listek laurowy, kulki ziela angielskiego, kminek i na koniec przykryć pozostałą kiszoną kapustą oraz podlać wodą. Dusić do miękkości około 2 godzin. Mięso powinno odchodzić od kości podawać z tłuczonymi ziemniakami. Przed podaniem posypać zieleniną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak z warzywami, pesto i ryżem 170

możliwości czasowych – odstawiamy zamarynowane mięso do lodówki na kilka, a najlepiej kilkanaście godzin. Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Rozgrzewamy na patelni odrobinę oleju i podsmażamy mięso. Dodajemy mrożone warzywa i całość dusimy pod przykryciem. Gdy warzywa się rozmrożą, dodajemy pesto, całość porządnie mieszamy. Do kurczaka z warzywami dodajemy ryż, mieszamy i… …danie jest gotowe. Smacznego! Dlaczego zamieściłem

Proste-przepisy.pl
Bakłażany faszerowane kurczakiem i pieczarkami 167

patelni rozgrzej oliwę, przesmaż na niej pokrojony w kostkę czosnek oraz cebulę. Gdy cebula lekko zmięknie dodaj pokrojone w plasterki lub kostkę pieczarki oraz suszone pomidory, duś chwilę. Dodaj pokrojone w kostkę mięso, przypraw. Gdy mięso będzie gotowe dodaj pomidory, serek i ze 2-3 łyżki tartego sera, wymieszaj. W razie czego dopraw do smaku. Chwilę jeszcze podsmaż, by składniki

Zasmakuj Kuchni
,,Makaron czarny z atramentem z kałamarnicy” 125

papryka, oregano, bazylia , zioła prowansalskie Wykonanie: Na rozgrzanym oleju wrzucamy pokrojoną cebulę. Następnie dorzucamy posiekany czosnek, pomidory z puszki, kukurydzę, pomidory suszone, pastę oraz pieczarki. Dodajemy mięso mielone, doprawiamy do smaku i dusimy. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Gotowy makaron układamy na talerzu i polewamy sosem mięsnym! Smacznego

Podróż w kulinaria
Kurczak w kremowym sosie serowym z pieczarkami 193

mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawą do gyrosa, ostrą czerwoną papryką i suszoną natką pietruszki. Cebulę kroimy w kosteczkę.   Szklimy ją na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy mięso oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy do zmniejszenia objętości pieczarek. Dolewamy wodę i śmietanę. Sery dzielimy na kawałki i dodajemy na patelnię. Dusimy do momentu zgęstnienia sosu i rozpuszczenia serów. Przyprawiamy solą

VioletoweKucharzenie
Gulasz z polędwiczek z kurczaka 166

Polędwiczki kroimy w kostkę. Rozgrzewamy odrobinę oleju na patelni i przesmażamy mięso przez krótką chwilę. Kroimy pieczarki w plasterki, paprykę i cebulę w kostkę. Dodajemy do mięsa, chwilę smażymy razem, a następnie dusimy przez parę minut pod przykryciem.  Kromki chleba zalewamy odrobiną wody i wszystko dodajemy na patelnię. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, vegetą, granulowanym czosnkiem, papryką i majerankiem

Taste Therapy
Ciecierzyca po bretońsku 132

Napęczniałą ciecierzycę dajemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 1 godzinę do miękkości. W osobnym garnku podsmażamy cebulkę, dodajemy pokrojoną kiełbaskę oraz mięso. Dodajemy też przepuszczony przez praskę czosnek, marchew. Wszystko podlewamy wodą i dusimy. Gdy ciecierzyca jest jędrna, ale po zmiażdżeniu miękka, dodajemy ją do mięsa. Wszystko zalewamy wodą i zagotowujemy. Następnie dodajemy koncentrat, przyprawy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kaczka z malinami i figami 92

zrumienią wyjąć, tłuszcz wylać, wlać wino i zagotować. Wrzucić maliny, dodać goździki, tymianek i zagotować. Nogi kaczki oprószyć pieprzem i solą, włożyć z powrotem do garnka. Dusić pod przykryciem do miękkości. Gotowe mięso wyjąć i trzymać w cieple. Sos przetrzeć przez sito i gotować kilka minut, aż zgęstnieje. Dodać 2 łyżki zimnego masła, wymieszać. Zdjąć z ognia. Figi pokroić

królestwo garów
duszony w warzywach kurczak z przyprawą do ziemniaków i musztardą... 154

godzinę na gorącym oleju zrumienić porcje kurczaka, wsypać cebulę pokrojoną i podsmażać wsypać pokrojone papryki, cukinie, pomidory, czosnek wsypać pokrojoną marchew, dodać musztardę i pod przykryciem dusić na średnim ogniu do miękkości mięsa kurczak jest soczysty, kruchy, aromatyczny..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Klopsiki w bardzo warzywnym sosie, z chorizo i fasolą 157

chili. Podsmażamy ok 3 minut by zmiękły ale nie zrumieniły się. Dodajemy wino, chwilę odparowujemy a następnie dolewamy sos, pomidory z puszki i wsypujemy wędzona paprykę. Dusimy pod przykryciem ok 10 minut. Mięso mielone mieszamy ze zmielonymi nasionami kopru i kuminu. Formujemy niewielkie klopsiki i albo obsmażamy je albo nie. W obu przypadkach klopsiki wędrują do garnka z ugotowanym sosem

Dzieje kuchennej Wiewióry
FASZEROWANE MUSZLE 138

łyżki majonezu,  ser żółty, przyprawy: sól, pieprz, bazylia WYKONANIE   Makaron gotujemy w osolonej wodzie.  Pora kroimy w plastry, pieczarki na małe części. Podsmażamy mięso, następnie dodajemy pora i pieczarki, dusimy do miękkości, podlewamy wodą, gdy składniki będą już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy czosnkiem i przyprawami. Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle. Składniki na sos oprócz sera

słodki bratek
saltimbocca z polędwicy 156

pokrojone w paseczki pomidory, wymieszać, zdjąć z ognia. Cebulę, paprykę i czosnek przeznaczone na sos drobniutko pokroić. Wrzucić na tę samą patelnię, na której smażyło się mięso, przesmażyć. Dolać wino, wymieszać o dusić chwilę. Gdy wino odparuje dodać śmietanę (jogurt), posolić, dusić mieszając aż sos nabierze odpowiedniej konsystencji. Na końcu dodać kapary. Kaszę wyłożyć na talerz, dodać sos oraz saltimboccę

6niebo
Chili con carne 232

łyżek oleju rzepakowego sól, pieprz Na patelni rozgrzać oliwę wrzucić cebulę i zeszklić następnie dodać czosnek i chwilę smażyć następnie dodać mięso i je przesmażyć. Mięso posolić dodać pieprz, przykryć i dusić ok 20 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę papryki oraz pokrojone z puszki pomidory i koncentrat. Potrawę przyprawić kuminem, oregano,chili, paprykę słodką i ostrą,zagotować. Przykryć

Delicious Titbits
Kurczęta z pomidorami 117

kawałki. Kurczaka podzielić na ćwiartki, podsmażyć na oliwie, w garnku o grubym dnie, na rumiano ze wszystkich stron. Dodać włoszczyznę, cebulę, pomidory. Wlać wino i bulion. Dusić do miękkości pod przykryciem. Wyjąć mięso z garnka i trzymać je w cieple. Sos przecedzić i... według przepisu zagęścić mąką, ja zagęściłam przez gotowanie, mąki nie dodałam. Sos doprawić do smaku sosem Cabul

królestwo garów
Chilli con carne a'la Heston 202

dosmażamy. Wlewamy pół butelki czerwonego wina. Ja użyłam półsłodkiej Kadarki ;) Gotować wszystko na sporym ogniu aż do uzyskania konsystencji syropowej. Przygotowane wcześniej dobrze wysmażone mięso, wrzucamy z powrotem do garnka. Dolewamy wywar wołowy i dusimy bez przykrycia ok. 2h.   Ja niestety wywaru nie miałam, ale dodałam galaretkę wieprzową (bez mięsa), którą miałam jeszcze w słoiku. Było tego ok. pół

Ukojenie Podniebienia