mięso duszone - 8529 przepisów (strona:144/569)

Bakłażan czerwienią faszerowany 129

ząbki czosnku, pół cebuli, pół szklanki różowego wina, bazylia, sól, pieprz, kilka suszonych pomidorów. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie smażymy mięso. Gdy jest podsmażone zalewamy winem. Dusimy. Następnie wlewamy pastę pomidorową. Wrzucamy pomidory suszone pokrojone w paseczki i doprawiamy. Bakłażan: Warzywo dokładnie myjemy, suszymy i kroimy na pół. Za pomocą łyżki wycinamy środek. Żeby bakłażan

Mój Smak na Życie
Wytrawny makaron z polędwiczkami 188

bardzo cienkie plasterki i mieszamy w marynacie. Odstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Mięso smażymy na patelni (podczas smażenia mięso puści sok, który należy odlać, mięso ma się podsmażyć, a nie dusić). Gdy polędwiczki będą miękkie dodajemy szalotkę pokrojoną w kostkę i całość podsmażymy. Na drugą dużą patelnię (jeśli nie macie drugiej patelni, to można wysmażone polędwiczki przełożyć

Moniki Smakołyki
Pieczone żeberka jabłkowo – musztardowe na ostro 137

Uwielbiam żeberka! Pieczone , duszone , grillowane … – każde! Z wielką przyjemnością przyrządzam je na rodzinne obiady … i z równie wielką przyjemnością patrzę jak domownicy

Ostra na Słodko
Kurczak w estragonie 237

minut. Następnie obracamy kurczaka na drugą stronę i wlewamy na patelnię wino. Czekamy, aż wino zacznie wrzeć, i wsypujemy sól. Przykrywamy pokrywą, zmniejszamy ogień i dusimy przez 10 minut. Sprawdzamy, czy mięso jest dogotowane, odkrawamy kawałek z najgrubszej jego części. Jeśli wyciekający sok nie będzie przezroczysty, gotujemy jeszcze kilka minut, po czym znowu sprawdzamy mięso.   Wyjmujemy kurczaka z patelni

Smakowity Blog Kulinarny
marynowane kacze udka w jabłkach... 128

udka kacze opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym natrzeć je marynatą i do lodówki na 2-3 godziny na gorącym oleju zrumienić udka z każdej strony i dusić je pod przykryciem do miękkości mięsa jabłka bez skórki pokroić na większe kawałki i dodać je do kaczki bez przykrycia je podsmażać z 15 minut, do smaku można dodać przyprawę w płynie

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki z zielonym nadzieniem 158

rulon i spinamy wykałaczką. Smażymy z każdej strony na odrobinie oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy do chwili aż się przyrumieni, podlewamy wodą i dusimy przez około 20 minut aż mięso będzie gotowe. Sos możemy zagęścić odrobiną maki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Przysmaki Karolki
ROLADKI WIEPRZOWE W SOSIE SEROWYM. 179

się nie rozpadły. Na patelni roztapiam odrobinę masła, dodaję nieco oliwy  układam roladki i podsmażam. Rozkruszyłam następnie kostkę mięsnego wywaru  i dorzuciłam do mięsa. Podlałam niewielką ilością wody i duszę pod przykryciem  około 5-7 minut. W tym czasie przygotowuję sos. Serki topione dokładnie roztapiam  w śmietance, stale mieszając, by zlikwidować grudki. Przyprawiam do smaku solą

W kuchni Karmel-itki
C - Imbirowy kurczak w mleczku kokosowym 127

czasie wrzucić je na rozgrzaną patelnię, na niewielką ilość oliwy i smażyć aż lekko się zarumieni. Cukinię umyć, pokroić w kostkę, dodać do mięsa, podobnie jak paprykę, przykryć i dusić do miękkości. Następnie dodać mleko kokosowe i kukrydzę odsączoną z zalewy. Doprawić solą i pieprzem do smaku., dusić jeszcze kilka minut. Podawać z ryżem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Fit spaghetti - bardzo proste, szybkie i zdrowe :) 267

patelni rozgrzej oliwę i przez 2 minuty podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem. Następnie wlej ok. 100 ml wody, zmniejsz ogień, przykry patelnię przykrywką i duś ok. 5-7 minut.  Kolejno dodaj mięso mielone i na pełnej mocy podsmażaj przez 5 minut.  Dodaj pozostałe składniki i smaż przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.  Na talerz wyłóż

Zdrowie na języku :P
Gołąbki z młodej kapusty , podwójnie kapuściane 170

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : farsz : 1 kg mięsa mielonego 1 jajko 1/2 szklanki nieugotowanego ryżu 1 łyżka koncentratu pomidorowego listki ze środka kapusty , te za małe do nadziewania ( brzegowe się nie nadają , zbyt twarde ) sól , pieprz do smaku(...)zamykająca , była w tą samą stronę , ułatwi to ich wyjęcie bez rozwalania . Lekko solimy , posypujemy cukrem , pieprzem, zalewamy krojonymi pomidorami z puszki , zakrywamy pozostałymi liśćmi i kawałkami kapusty i dusimy około 10 minut . Po tym czasie zalewamy koncentratem pomidorowym , rozrobionym w dwóch szklankach wody z odrobiną soli i pieprzu . Przykrywamy szczelnie pokrywką i dusimy , na średnim ogniu ,do czasu

Ogrodnik w podróży
Pomysł na… pierś indyka w sosie dyniowo-curry 157

garam masala, sól olej kokosowy do smażenia Mięso kroimy w kostkę, posypujemy curry i czubrycą. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy mięso. Dynię, mleko kokosowe i koncentrat pomidorowy blendujemy na krem, dodajemy do kurczaka. Doprawiamy garam masala i solą, dusimy przez 5-10 minut. Podajemy z kaszą jaglaną i gotowaną fasolką. Ja fasolkę polałam olejem z pestek dyni i posypałam solą

Kucharzyca
Cukinia faszerowana papryką.Papryka faszerowana cukinią 270

zostaw na boku. Cukinie baby umyj, przekrój wzdłuż i łyżeczką wydrąż miąższ, ale go nie usuwaj, dodasz do farszu! Oto farsz do papryki. Rozgrzej oliwę, włoż mięso mielone, dodaj czosnek, pieprz oraz pomidor, duś do miękkości aż całość nabierze ładnego koloru i zacznie być aromatyczna.Dodaj bazylie, natke pietruszki. Na koniec plasterki cieniutkie na pół przekrojone, naszej cukini baby oraz wydrążony

Z Kuchni Do Kuchni
Polędwica w sosie z owocami 162

garnka o grubym dnie . Dołożyć cebulę pokrojoną drobno i obrane i pokrojone w plasterki jabłko   i śliwkę ( owoce wcześniej pozbawić pestek ). Zalać wodą i dusić na małym gazie ok.1 godziny . Wyjąć mięso i trzymać w cieple .Sos przetrzeć lub zmiksować blenderem . Doprawić maggi . Podałam z małymi kluseczkami śląskimi i sałatą

Buniabaje w kuchni
Szynka duszona w warzywach 132

Taki sposób przygotowania mięsa często pojawiał się (i nadal pojawia) w moim rodzinnym domu. Przesmażenie mięsa z dużą ilością majeranku a następnie powolne duszenie to sposób często spotykany i lubiany wśród domowych szefów kuchni. Mój tata najczęściej przygotowuje w ten sposób łopatkę lub karkówkę choć ja wolę chudsze mięso od szynki. Od siebie dodałam warzywa: seler naciowy i paprykę. Moim

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania