Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Moja dzisiejsza propozycja obiadowa to pomidory faszerowane ryżem, piersią z kurczaka i warzywami. To idealne danie na
Marta GotujeWIEPRZOWE ŻEBERKA Z GRILLA Moi Drodzy, mam dzisiaj dla Was przepis na żeberka wieprzowe z grilla. Bardzo łatwe w przygotowaniu, pyszne; idealne na grill-party
Moja Książka KucharskaWitajcie :) Znudził Wam się tradycyjny kurczak ? to może taki Wam posmakuje z warzywami.Jabłka, marchewka, cebula i aromatyczne zioła, myy pyszotka. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1
Sama słodycz i szczypta chiliobiadową: "Znaczy taki szybki numerek dziś mamy?" Co racja, to racja! :) Składniki na 3 porcje - w naczyniu o wymiarach LxW 28x20 cm: ZAPIEKANKA: 1 opakowanie tortellini z mięsem [250g] - u mnie Henglein; świeże, nie mrożone 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej bukiet jarzyn - w mrożonce były: kalafior, brukselka, marchewka, fasolka szparagowa, groszek zielony 50g żółtego sera - do posypania zapiekanki(...)startym żółtym serem - jeśli ktoś życzy sobie bardziej serowego smaku, można podwoić tu ilość żółtego sera . Wstawić do nagrzanego do 200C piekarnika - środkowy poziom, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Piec ok. 25 minut minut, aż ser z wierzchu apetycznie się zarumieni. Zapiekankę podawać gorącą prosto na stół w naczyniu w którym się piekła. Błyskawiczny i mało skomplikowany obiad gotowy
Grunt to przepis!Sądziliście, że naleśnikowy tydzień wyczerpał temat naleśników? Ależ skąd, mam jeszcze sporo pomysłów w zanadrzu! Ten konkretny, ze szpinakiem i fetą, chciałam zamieścić jeszcze w długi
Przepysznik - BLW i nie tylkoTo już ostatni dyniowy przepis, przynajmniej przed Świętami…;)! Poleciła mi go Magda D-A, za co Jej bardzo dziękuję :)! Dwa główne składniki pasztetu – to
UgotujmyTo.plLasagne z ricottą i dynią to idealny pomysł na obiad gdy za oknem zimno. W takie dni powinniśmy pamiętać by jedną posiłek w dniu był ciepły
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Frittata, czyli smaczny omlet jajeczny w wytrawnym wydaniu- z ziemniakami, szpinakiem, moją ulubioną kiełbaską chorizo i dodatkiem wędzonego sera😋 To danie naprawdę proste i dobre na
Kraina Miodem Płynącaustnej, podczas problemów trawiennych, w bólach mięśniowych i menstruacyjnych. Był ratunkiem dla przeziębionych. Cynamon można dodać nie tylko do ciast. Pasuje do herbaty, kawy, napojów mlecznych, a nawet mięsa. Przyjemnie aromatyzuje nalewki. Warto dodać, że przyprawa ta jest sprzymierzeńcem odchudzających się. Przyspiesza przemianę materii, poprawia proces trawienia, reguluje pracę nerek. Czyli oczyszcza organizm i pomaga w pozbyciu się zbędnych(...)rozsmarowujemy cienko przygotowane nadzienie cynamonowe. Ciasto zwijamy jak roladę i kroimy w plastry o grubości około 2 cm. Każdy plaster lekko rozpłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia po około 10 sztuk. Przed pieczeniem bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 15-18 minut. Z podanych proporcji otrzymamy około 20 bułeczek
Smakowity Blog KulinarnyDziś kolejny mecz Mistrzostw Europy w piłce nożnej. Na stadionie w Lionie mecz o wszystko zagra Rumunia i Albania. Proponuję lekkie i smaczne danie, które pochodzi
My Chcemy JeśćSzukacie pomysłu na dietetyczne nuggetsy ? Trafiliście idealnie :) Dzisiaj dla Was coś pysznego w wersji "odtłuszczonej". Mianowicie do przygotowania tych chrupiących kąsków z kurczaka nie użyłyśmy tłuszczu
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJesień już pełną gębą niestety. Póki co cieplej raczej nie będzie, może być co najwyżej zimniej, bo przed nami już tylko zima teraz. Skoro więc nie
Marder&Marder ManufactureSzparagi to jedne z najstarszych warzyw na świecie. Mają już pond 4500 tys. lat. Uprawiali je starożytni Grecy, Rzymianie i Egipcjanie. W XV wieku trafiły do
My Chcemy Jeśćkilka tygodni temu pokazywałam Wam pizzę serowo- makaronową ? Wspominałam wtedy, że do głowy wpadł mi jeszcze inny pomysł, na kotleciki szarpane. Chodziło mi głównie o to, by kawałek mięsa przemycić moim dzieciom.I najważniejsze, że się udało, bo Adaś to normalne, że je co popadnie, ale Oluś z jedzeniem w ręce to naprawdę rzadki okaz :D By było zdrowiej, przygotowałam(...)drobną kostkę. Ser oraz marchewkę ścieramy na tarce lub również kroimy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku i przekładamy na dużą blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia tworząc ładne kotleciki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C na ok 30 minut
Kuchnia w czekoladzieSTEK CHILI W CZERWONYM WINIE Przyjęcia na świeżym powietrzu należą do najwspanialszych letnich rozrywek, choćby dlatego, że są niezobowiązujące i jest wystarczająco dużo czasu na interesujące
Moja Książka Kucharskaobdarować. W ofercie sklepu znajdziemy wiele ciekawych rzeczy i każdy przedział wiekowy będzie zadowolony. Począwszy od portfeli z własnym nadrukiem, kalendarzy, desek drewnianych które są idealne do serwowania mięs, serów a także ciast, kończąc na korkociągach , wałkach spersonalizowanych , kubkach, poduszkach i wiele innych... Ja wybrałam szklany dzbanek który możecie kupić TUTAJ . Świetnie nada się na domową lemoniadę(...)kształty. Ciastka układamy na wyłożonej papierem blaszce i wkładamy je na kilka minut do lodówki. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temp. 180C. Wkładamy blaszkę z ciastkami i pieczemy około 10- 15 min. Wyszło pięknie i smacznie! Świetna zabawa z dziećmi, zachęcam. Smacznego! Zapraszam na zakupy do MY GIFT DNA , niebawem DZIEŃ MATKI
Radość kipiąca uśmiechem.lodówki, mięso dzielimy na mniejsze porcje, formujemy kulki, które następnie nadziewamy na patyczki i dłońmi formujemy podłużny kształt. Rozgrzewany grill elektryczny lub patelnię grillową (można skropić ją odrobiną oleju). Mięso układamy i smażymy do uzyskania odpowiedniego koloru z każdej strony. Odkładamy na chwilę przed podaniem, by odpoczęło. I gotowe! Z podanej ilości wychodzi ok. 7-9 kebabów. #Przydatne info: Możecie(...)przykryć ściereczką na około 30 minut. Gdy robicie ciasto, zacznijcie rozgrzewać piekarnik wraz z blachą w środku do temperatury 220ºC. Wyrośnięte pity należy położyć na rozgrzaną blachę i piec do zrumienienia. U mnie ok. 10-12 minut. Przez pierwsze minuty chlebki powinny bardzo wyrosnąć. Po upieczeniu są gotowe do jedzenia, można je rozkroić i nadziewać. My z Dominikiem użyliśmy
Cooking MonsterCzasem tęsknię za białą mąką, tymi tartami i innymi kruchymi spodami… zawsze wtedy szukam dozwolonych na nie przepisów, ale z reguły szybko o nich
Jak gotować i nie zwariowaćBardzo cenię domowe przekąski, które można zrobić w chwilę, a smakują wybornie. Zazwyczaj gdy organizuję jakąś posiadówkę czy imprezę, staram się o różnorodność na stole. Żeby
Be Fit Be StrongPaszteciki nadziewane pieczarkami /grzybowe paszteciki Składniki: ciasto: - 1 1/2 szklanki mąki pszennej - 40g masła - 1/3 szklanki mleka - 1 żółtko - 15g świeżych drożdży - 1 łyżeczka cukru - 1/2
Kuchnia co dnia