mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:904/1172)

Pikantna Pizza Bolognese 199

żółta papryka  1 mała cebula  kilka świeżych pieczarek  marynowane jalapeno  świeża bazylia  mozzarella w kulce  tarty parmezan  Wykonanie :  1. Mięso łączymy z mieloną kolendrą, sosem sojowym, mieloną wędzoną papryką, pieprzem i oregano. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.  2. Marchewkę, pietruszkę oraz cebulę obieramy i kroimy(...)ponownego wyrośnięcia.  6. Na spód wykładamy sos bolognese smarując obficie , na brzegach układamy pieczarki cebulę oraz mozzarellę. Wykładamy marynowaną paprykę jalapeno. Całość posypujemy startym parmezanem. Wstawiamy do pieca nagrzanego do 220 st C na ok. 15-18 minut.  Po wyjęciu pizze dekorujemy kawałkami świeżej żółtej papryki oraz świeżą bazylią

vaniliowoczekoladowa
Klasyczna lazania pomidorowa 179

się nie przypalił - ma wtedy gorzkawy posmak . Całość zdjąć z patelni i odstawić na chwilę na bok. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Następnie pokroić w drobne kawałki. Mięso mielone usmażyć. Gdy zbrązowieje, dorzucić podsmażoną cebulę z czosnkiem oraz pokrojone pomidory i chwilę poddusić. Następnie dołożyć pomidory z puszki wraz z całą zalewą, koncentrat pomidorowy, sos tabasco, sos sojowy(...)płaty makaronu Wierzch posypać żółtym serem - startym na grubych oczkach tarki . Naczynie z lazanią wstawić bez przykrycia do nagrzanego do 200C piekarnika - dolny poziom, grzałka góra-dół, bez termoobiegu. Piec ok. 35-40 minut, aż ser z wierchu apetycznie się zarumieni. Odstawić do lekkiego przestudzenia na ok 10 minut i dopiero wtedy kroić na porcje - danie będzie wtedy poręczniejsze

Grunt to przepis!
Nogi z gęsi pieczone w cydrze 189

nich 4 liście laurowe, 3 łyżki suszonego majeranku, 5 ziarenek ziela angielskiego oraz czarny świeżo mielony pieprz. Całość roztarłem do uzyskania jednolitej marynaty, którą obficie natarłem wszystkie kawałki mięsa. Następnie przełożyłem je do naczynia, w którym miałem zamiar przechowywać gęś w lodówce,. Dodałem do niego 50 ml czystej wódki, 4 łyżki octu jabłkowego, 3 łyżki oliwy i całość delikatnie wymieszałem(...)patelnię niewielką ilość cydru, aby zebrać z niej resztki pozostałe po smażeniu gęsi, a następnie przelałem całość do naczynia z gęsią. Dodałem do naczynia pozostały cydr, przykryłem je i piekłem gęś przez 2,5 godziny w temperaturze 160 stopni z włączonym termoobiegiem. Buraki bez obierania ich ze skóry ugotowałem w wodzie - przez około 1,5 godziny. W przypadku bardzo dużych

Wyprawy kulinarne
Dyniowa z wędzonym twarogiem 210

Dzisiejsze piękne święto podbiję zupą dyniową. Przyjemnie słodkawa w smaku i mocno rozgrzewająca od środka. Listopadowa zupa na Listopadowe Święto...można też się przy niej zadumać

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pizzerowe bułeczki 162

Dla Wszystkich Miłośników pizzy, mam jej wersję mini czyli pizzerkowe bułeczki. Lubię je ze względu na możliwość ciągłej modyfikacji składników a tym samym i smaków. Fajnie

Zainspirowana w kuchni
Placki kukurydziane 194

Od czasu zmiany – już jakiś czas temu – dostawcy internetu zaczęliśmy mieć problemy… Nasz internet przychodzi i odchodzi kiedy chce, zupełnie nie licząc się

UgotujmyTo.pl
Sznycel wiedeński z domowymi frytkami 171

Pokażę Wam jak przygotować pyszny sznycel wiedeński z domowymi frytkami. Danie to może nie należy do najbardziej dietetycznych, ale raz na jakich czas można sobie pozwolić

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Witaminy w zimie - tradycyjna kuchnia polska bogata w niezbędne składniki 183

gotować. Woda wypłukuje bowiem masę cennych substancji. Warto też spróbować podać ziemniaki w mundurkach, które są bogatsze w błonnik. A jeśli już placki ziemniaczane, to raczej przetestujmy ich pieczenie, a nie smażenie, które dostarcza nam wielu ciężkich tłuszczów. Witaminy E i D - nasiona: siemię lniane i pestki dyni Późna jesień i zima to czas kiedy nasz organizm potrzebuje więcej witamin(...)ogórki konserwowe, możemy wykorzystywać także mrożonki. Wystarczy zamrozić natkę pietruszki, czy koperku, by w środku zimy poczuć dotyk lata. Witaminy znajdziemy nie tylko w warzywach. Pamiętajmy również o mięsie, nabiale, przetworach z owoców i o produktach pochodzenia zbożowego. Polska kuchnia zmienia się. Zdrowsze nawyki młodszych pokoleń sprawiają, że nie można ciągle powtarzać stereotypów o “niezdrowym” polskim jadłospisie. Wystarczy poszukać

Tradycyjna Kuchnia
Torcik z kapusty – Polskie Skarby Kulinarne 153

smakuje Polska kuchnia? Zapewne większości z Was kojarzy się ze smakiem kapusty, grzybów, mięsa… no i słusznie! Typowe polskie potrawy to między innymi bigos oraz kotlet schabowy – tak wynika z badania Kantar TNS na zlecenie MAKRO Polska . Badanie zostało przeprowadzone w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne, który ma edukować Polaków na temat bogactwa naszej, polskiej i pysznej kuchni. Cieszę się(...)śmietany 36% 2 laski cynamonu 60 ml octu piwnego 100 ml miodu Gałka muszkatołowa Sól/pieprz groch Przepis 1 Dynie piżmową tniemy w kostkę około 1 cm wielkości i pieczemy w piekarniku około 40 minut w temperaturze około 160 stopni. 2 Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy wino, laski cynamonowe oraz szczyptę pieprzu i gotujemy około 1 godzinę na bardzo małym

Kuchnia Bazylii
Gdzie zjeść w Jeleniej Górze: Cytrynowy Pieprz !!! 228

czyli makaron z polędwiczką wieprzową, szynką parmeńską i pieczarkami, z papryczki piri piri zrezygnował), a ja zdecydowałam się na Polędwiczkę Borowikową (czyli medaliony z polędwicy wieprzowej w sosie borowikowym, pieczone ziemniaki, sos tzatziki i sałatka). W sumie to zdziwił mnie trochę nasz wybór, bo najczęściej to ja walczę o wybór makaronu z karty Zupa sezonowa Tagliatelle Supermirafiori Polędwiczka(...)byłam pod wrażeniem mojej polędwiczki i sosu borowikowego. Nie jestem raczej mięsożerna i, uwierzcie, normalnie wybrałabym z talerza raczej te ziemniaki i zjadła je z sałatą, ewentualnie spróbowała trochę mięsa. Tymczasem pochłonęłam właśnie mięso z tymi niesamowicie smacznymi grzybami, a ziemniaki zostawiłam z boku praktycznie nieruszone. Jeszcze nie jadłam tak dobrych grzybów. Tak właśnie zakończę tą część o daniach głównych

Relaxtime
KINDER SCHOKO BONS (BEZ PIECZENIA) 2125

KINDER SCHOKO BONS Jest to kolejna odsłona ciasta na wzór batonika. Jest to ciasto bez pieczenia i chodź może wydawać się, że jest pracochłonne to prawda jest taka, że przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu. Jest słodkie, bo każde ciasto z czekoladą jest słodkie, ale aby przebić tę słodkość  spód wykonałam z herbatników klasycznych dodając do nich prawdziwe, gorzkie kakao(...)mleko 1 łyżka ~~METODA~~ SPÓD Herbatniki zmiksować malakserem lub za pomocą blendera umieszczając je w wysokim naczyniu. Trzecią opcją jest umieszczenie je w woreczku i delikatnie rozgniatać tłuczkiem do mięsa.  Dodać kakao i wymieszać. Dodać masło roztopione i lekko ostudzone. Ponownie wymieszać.  Tortownice o średnicy 24 cm. (może być trochę mniejsza) wyłożyć ciasteczkową masą. Wstawić do lodówki

Kuchnia Paulettes
Bób zapiekany z jajkiem i ziemniakami 163

Letni obiad z bobem i ziemniakami oraz jajkiem. Podaję bo w formie zapiekanej do tego maślanka, koperek i można się zajadać. Takie obiady uwielbiam. dużo ziół

wesoła kuchnia
Podstawowe bułki śniadaniowe 511

Nie ma nic lepszego na śniadanie od ciepłego i świeżego pieczywa. Smakuje jeszcze lepiej, gdy przygotujemy je sami! Przygotuj: 10g. suchych (instant) 400g. jasnej mąki pszennej

MarcinChef
Pstrąg łososiowy ze szpinakiem w cieście francuskim 312

Pyszny przepis na rybę, do tego ze szpinakiem, podaną tak, że nie można się jej oprzeć? Nic prostszego! Przygotuj: Świeża ryba (ja użyłem pstrąga łososiowego – 1

MarcinChef
Chleb ziołowy 157

Chleb był znany już starożytnym. W Egipcie wynaleziono zakwas do wypieku chleba, w Grecji podawano go do wszystkich posiłków, a w Rzymie piekarnie były dochodowym biznesem

My Chcemy Jeść
Polędwiczka Wieprzowa w Cieście Francuskim z ogórkową sałatką 268

Składniki: 1 op ciasta francuskiego 1 polędwiczka wieprzowa  12 opakowanie szynki dojrzewającej 1 kulka mozzarelli 1 słoiczek suszonych pomidorków kilka gałązek świeżego estragonu 3 łyżki

Luźna Kuchnia
Bakłażan zapiekany w śmietance z tymiankiem / Baked aubergines with thyme and cream 258

Czasami zapominamy jak ważne są dodatki do dań głównych. Całkowicie odmieniają ich charakter, a tak na prawdę kawałek mięsa czy ryby sam może stać się dodatkiem Tak dokładnie jest w przypadku bakłażana z karmelizowaną cebulką zapieczonego ze śmietanką pod parmezanem. Danie to jest bardzo łatwe w przygotowaniu, wymaga niewielu składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej kuchni, a efekt – nieziemski(...)ręczniki papierowe aby odsączyć jak najwięcej tłuszczu. Ułóż warstwami plastry bakłażana w naczyniu z cebulką, każdą posól, popieprz i ułóż po kilka gałązek tymianku. Zalej śmietanką, posyp parmezanem i piecz w temperaturze 180 oC przez 40-45 minut, do ładnego zarumienienia. Smacznego! English version Baked aubergines with thyme and cream (4 servings as side dish Ingredients: 1 large

karmelowy