mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:667/1172)

Mięsny miszmasz 171

dbać polecam jako dodatek pieczone ziemniaczki i dowolny sosik. Ja tym razem wybrałam wersje lżejszą :)  Składniki: -dwie drobiowe piersi -30 dag mielonej wołowiny -kilka suszonych pomidorów w oleju -dwa korniszony -mała cebula -dwa ząbki czosnku -łyżka sosu sojowego -pieprz, sól -brokuł -suszona żurawina -prażone pestki słonecznika Od piersi odcinamy małe, boczne paski mięsa. Następnie przekrawamy piersi wzdłuż

Kulinarne przemyslenia
Pizza bolognese (ciasto bez wyrastania) 173

kostkę. Podsmażamy wraz z mięsem mielonym. Dodajemy przyprawy, keczup i koncentrat pomidorowy tak by powstał nam gęsty, mięsny sos. Studzimy. 2. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi. Na ciasto wykładamy farsz, posypujemy startym serem. 3. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez

Szefowa kuchni
Pieczeń z bobem 195

Ponieważ bób umiłowałam już jako dziecię wyjadając babci z miski i jadałam go ze skórką nie może być inaczej i potrawy z bobu kocham bardzo. Dziś

Moje Małe Czarowanie
Pieczona kaczka w miodzie i musztardzie 305

W ostatnim czasie kaczka wraca do codziennej kuchni Polaków. Bardzo dobrze, bo to pyszne i zdrowe mięso, którego nie ma co się bać! Przygotuj: Świeże filety

MarcinChef
Kotlety mielone tradycyjne 204

wodę odcisnąć porządnie. Do zmielonego mięsa dodać żółtka, szczypiorek, czosnek, koncentrat pomidorowy, bułkę, przyprawy i dokładnie wymieszać ręką. Doprawić do smaku jeśli jest za mało soli lub pieprzu. Z masy mięsnej formować małe kotlety i smażyć na oleju (lub smalcu). Kotlety można również upiec w piekarniku - należy je włożyć do nagrzanego piekarnika i piec do chwili, aż nie będą już

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Paszteciki francuskie z mięsem. Porosołowe z wołowiną. 210

mielenia, przekładam do miseczki. Do mięsa dodaję surowe jajko, ostudzony boczek, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Ciasto rozwijam i kroję na 8 równych prostokątów. Na każdy z nich rozkładam farsz i zwijam w rulonik. Z wierzchu każdy pasztecik smaruję przy pomocy pędzelka mlekiem. Gotowe paszteciki przekładam na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekę

Kuchnia z widokiem na ogród
Zapiekany makaron z kurczakiem, mozzarellą, pomidorami i bazylią 368

drobno pokrojoną/startą mozzarellą, mięsem, pozostałym wywarem z gotowania makaronu, sprasowanym czosnkiem, posiekaną bazylią, solą oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, wyłożyć mieszankę makaronową, a na wierzchu poukładać pomidory- koktajlowe przekrojone na pół, a duże w grube plastry. Wierzch posypać startą mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni (z termoobiegiem) i piec przez około 10 minut, a najlepiej

Kraina Miodem Płynąca
Karp marynowany w cebuli i majeranku 248

Wycinamy dzwonki lub płaty. Kawałki mięsa umieszczamy w szczelnym pudełku przekładając obficie plasterkami cebuli oraz posypując z jednej strony majerankiem. Pozostawiamy w chłodnym miejscu na 48h. Po tym czasie płaty karpia obustronnie solimy i pieprzymy oraz obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym. Przed podaniem karpia umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kawałku ryby kładziemy kilka

Pyry na Gaz
Chińskie pierożki z wieprzowiną i krewetkami 234

drobno siekamy i mieszamy z mięsem i pozostałymi składnikami farszu. Ciasto dzielimy na mniejsze części. Podsypujemy mąką i wałkujemy na bardzo cienki placek. Wycinamy krążki ciasta, nakładamy łyżeczkę farszu i lepimy pierogi. Stawiamy je "po chińsku" falbanką do góry. Pierożki gotujemy przez około 8 minut na parze w bambusowym koszyku wyłożonym papierem do pieczenia. Papier wcześniej nacinamy w kilku miejscach

Smakowity Blog Kulinarny
paszteciki fińskie 159

mięso i pokrojone pieczarki. Kiedy mięso się usmaży, wrzucić kapustę, dodać czosnek i przyprawić. Wystudzić, dodać jajko i ser. Wymieszać. Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty. Na każdy nałożyć łyżkę  farszu i składać na pół zlepiając brzegi. Paszteciki smarować rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem i czarnuszką. Widelcem posypanym mąką można ładnie wykończyć brzegi ciasta. Piec w 200*C kilkanaście minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Papryka faszerowana mięsem mielonym i pęczakiem z szybkowaru lub pieczona 175

dodajemy jajka i mięso mielone - doprawiamy  Farsz dokładnie mieszamy i napełniamy nim papryki - zakładamy czapeczki Układamy w szybkowarze zalewamy rosołem   (możemy potem na jego bazie przygotować sos np : pomidorowy) lub wodą  Zamykamy szybkowar ustawiamy na 2 poziom Od momentu ujścia pary gotujemy koło 15 minut w zależności od wielkości papryk  Jeśli pieczemy :  Układamy

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Pieczona owsianka śliwkowo - kokosowa 157

Śliwki znane są od tysiącleci. W Europie pojawiły się w II wieku n. e. i stały się przysmakiem Rzymian. Obecnie na świecie uprawia się dwa tysiące

My Chcemy Jeść
Kluski śląskie idealne 216

organizm, który w procesach trawienia mięsa wytwarza większą ilość kwasów. Są lekkostrawne. Ze względu na wartość użytkową możemy wyróżnić trzy podstawowe typy ziemniaków.   Typ A to odmiany sałatkowe, twarde. Nie rozpadają się podczas gotowania, mają w sobie mało skrobi a dużo wody. Najlepiej nadadzą się na sałatki, do dań z ziemniakami smażonymi bądź pieczonymi w plastrach(...)Irys, Irga, Orlik, Flaming, Gala, Bila, Justa).   Typ C to ziemniaki najbardziej mączyste, zawierające najwięcej skrobi- one łatwo się rozpadają, mają najczęściej jasny i sypki miąższ. Doskonałe na pieczone babki, farsze, np. do pierogów, na kluski, do purée, jako smażone placki, pyzy czy kopytka (Bryza, Tajfun, Ibis, Gracja, Bursztyn, Etiuda, Legenda).   W Polsce oficjalnie jest zarejestrowanych

Karo in the Kitchen
No i klops! Prosto z Kalifornii 323

dużej misce połączyć surowe mięso wieprzowe i wołowe, jajka, podsmażoną cebulkę i czosnek, rozmoczony chleb, prażone nasiona kopru włoskiego, kminek; dobrze wymieszać całość na jednolitą masę; przyprawić wedle uznania solą i pieprzem; uformować z masy klopsy o średnicy nie większej niż 4 cm. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni; płaską blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, ułożyć na niej podsmażone

Jem więc Jestem
Szaszłyki z salami 203

ryżem. Szaszłyki z salami 2015-04-28 13:17:17 Inspirowane kuchnią węgierską kolorowe szaszłyki z salami, wędzonego boczku, jabłka, papryki i cebuli. Można grillować na świeżym powietrzu lub piec w piekarniku cały rok. Najlepsze podane z ryżem. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 150g salami 200g wędzonego średnio przerośniętego boczku bez skóry i kości 1 średnia zielona papryka(...)każdy kawałek zawierał również fragment skórki – patrz zdjęcia. Cebulę kroimy najpierw wzdłużnie w ósemki, a następnie każdą z nich dzielimy jeszcze raz w poprzek na 2 części. Kawałki mięsa, warzyw i jabłek nadziewamy na patyki do szaszłyków np. w takiej kolejności: papryka → salami → jabłko → cebula → boczek, „zakańczając” każdy szaszłyk dodatkowym kawałkiem papryki. Szaszłyki dość dokładnie smarujemy olejem, zwłaszcza jabłka

Kulinarna Pokusa