mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:665/1172)

Cukinie faszerowane po meksykańsku 245

odżywcze, znajduje się na liście 20 warzyw najchętniej uprawianych w naszym kraju. Im młodsza - tym smaczniejsza. Możemy jeść ją na surowo, smażyć kwiaty cukinii, przyrządzać leczo, zapiekanki i piec ciasta. Jest łagodna i neutralna w smaku, dlatego też jest wyśmienitym dodatkiem do rozmaitych warzywnych kompozycji, jak i ciast. W mojej kuchni cukinia zajmuje dość wysokie miejsce. Kilka lat temu(...)Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 40 min Czas całkowity 55 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 40 min Czas całkowity 55 min Składniki 3 cukinie 300 g mięsa mielonego wieprzowego 150 g pieczarek 1 średnia cebula 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasoli czerwonej 1 papryczka chilli 3 ząbki czosnku 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego 100 ml wody

Wędrówki po kuchni
Bania, harbuzem zwana i pranie blondyn 209

migdałów dla zapachu, wygnieść doskonale i znów postawić w cieple, skoro rosnąć zacznie, robić bułki, układać na blasze, postawić do wyrośnięcia, a w końcu smarować jajkiem i stawiać w piec na godzinę." * I jak Wam się podoba? Mnie ogromnie! Od kilku dni chłonę każde słowo Kucharza , choć słów używa innych i miar zapomnianych. Ale to o czym pisze(...)wyboru taki oto zestaw: "26 październik:  Zupa grzybowa - Szczupak ze zrazowym sosem - Pierożki z powidłami - Ryby smażone lub polędwica z sałatą czerwoną - Blamanż czekoladowy Rosół z makaronem - Sztuka mięsa z chrzanem - Polędwica, sałata kartoflana" Szalenie podoba mi się słowa blamanż , choć musiałam się wesprzeć pomocą słownika, by wyobrazić sobie co to za deser.  Nie zdołałabym zjeść pewnie nawet

KUCHARNIA
Dorsz pieczony z rozmarynem i cytryną 242

pysznego dorsza norweskiego; oto dorsz pieczony w rozmarynem i cytryną. Kilka prostych składników i doskonałe danie gotowe! Na blogu znajdziecie też inne przepisy na rybę: Grillowana dorada Labraks pieczony w folii Karmazyn w warzywach z sosem winno-śmietanowym Merluza la mediterranea, czyli morszczuk po śródziemnomorsku Dorada gotowana na parze Norweski Dorsz z Morza Arktycznego – Skrei Norweski Dorsz(...)długa droga, jaką pokonuje Skrei, sprawia, że jest tak niepowtarzalny. Ponad 600-kilometrowa podróż zapewnia mu dużo ruchu i dobrą formę. To dlatego – w przeciwieństwie do wielu innych ryb – mięso Skrei'a jest zwarte, sprężyste i bogate w składniki odżywcze. Po drodze przez morze dorsz ten przyjmuje dużo zróżnicowanego i zdrowego pożywienia, co nadaje mu wyśmienity, naturalny smak. W efekcie

Kulinarne przygody Gatity
Irański płaski chleb barbari 298

Pieczenie chleba na terenach obecnego Iranu (Persji) ma bardzo długą historię, pszenica była tam uprawiana już ok. 9000 lat temu. Jednym z najbardziej popularnych w Iranie chlebów jest płaski chleb barbari. Jego pochodzenie jest do końca jasne. Do Persji przywędrował prawdopodobnie wraz z Hazarami, którzy jako cudzoziemcy nazywani byli przez Persów barbarzyńcami. Stąd jego nazwa barbari - chleb barbarzyńców. W Iranie(...)jedzony jest w zasadzie ze wszystkim: mięsem, drobiem, rybą, ziołami, masłem, serem, orzechami, jogurtem, sosami, pastami itd. Przepis opracowałem na podstawie artykułu Omida zamieszczonego na stronie The Fresh Loaf Ciasto długo dojrzewające na 3 chleby barbari (3x310 g ciasta każdy ): - 550 g mąka pszenna typ 550 lub 650 - 368 g woda (67%) - 11 g sól (2%) - 0,16 g świeże

Przepisy na domowy ser i chleb
Proste obiady na 7 dni #10 - Przepisy na obiady w PDF z listą zakupów! 181

jedzenie do pracy na zimno #6 -  4 x wege, 2 x ryba, 1 x mięso #7 -  7 x wege #8 -  7 x wege #9 - 3 x mięso, 1 x ryba, 3 x wege Przepisy w wersji do druku przeliczone na 2 osoby oraz listę zakupów możecie pobrać po zapisaniu się na mój newsletter pon iżej.  Poniedziałek(...)porcji: 780 kcal, B 26,5 g, W 40,0 g, T 56,9 g ➤ Kliknij - Przepis na cypryjskie kanapki z serem halloumi Wtorek - Sałatka z pieczonych warzyw z camembertem Pieczone warzywa do bardzo prosty pomysł na obiad. Podane z sosem balsamicznym i upieczonym serem camembert nabiorą wybornego smaku! Przepis na blogu jest na 4 porcje

Chilli Czosnek i Oliwa
Sposób na chrupiące frytki z piekarnika – płukane, moczone w słodkiej kąpieli i tylko z odrobiną oleju 248

procesach trawienia mięsa wytwarza większą ilość kwasów. Są lekkostrawne. Ziemniaki obieramy cienko ze skórki, płuczemy pod bieżącą wodą. Kroimy w grube plastry, a plastry – w grube słupki. Tak naprawdę im frytki są grubsze – tym są smaczniejsze . Moje frytki zazwyczaj mają grubość palca, czyli około centymetra, czasami odrobinę więcej. ‘Chudsze’ frytki zamieniają się w wióry – w wysokiej temperaturze pieczenia, z termoobiegiem(...)środkową półkę piekarnika i pieczemy najpierw przez 15 minut w 210⁰C bez termoobiegu. Po tych 15 minutach piekarnik na chwilę otwieramy, żeby pozbyć się ze środka pary wodnej (zostało sporo wody w ziemniakach!) a następnie włączamy termoobieg i frytki pieczemy kolejne 10 minut. Znowu otwieramy piekarnik, przekładamy frytki łopatką na drugą stronę, pieczemy dalej tak samo – 15 minut

Karo in the Kitchen
domowy pasztet z kury rosołowej,włoszczyzny,makaronu... 181

pasztetu (dodajemy ostrożnie bo mięso jest z przyprawionego solą rosołu), kaszę manną, tartą bułkę i ręką dokładnie wyrobić z 5 minut. Forma silikonowa 25,15 cm, pasztet przełożyć do formy, dobrze dłonią ubić do dna, wierzch ponacinać tępą stroną noża maczanym w wodzie. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, pasztet piec około 45 minut, w formie dokładnie wystudzić

W Mojej Kuchni Lubię
Tortille zapiekane -przekąska imprezowa 291

pieprzem. w misce wymieszałam mięso z kukurydzą ,papryką  i cebulką pokrojoną w kostkę,ser starłam na tarce o drobnych oczkach. kawałki tortilli zwijałam w rożki i nasypywałam do nich ser żółty  i napełniałam mieszanką mięsno-warzywną,do tego na końcu jeszcze trochę sera, gotowe rożki układałam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia dookoła miseczki w której później podam

Swojskie jedzonko
Zapiekanka warzywna 268

smażymy kilka minut. 5. Łączymy mięso z mrożoną marchewką z groszkiem, kukurydzą i przekładamy do naczynia żaroodpornego. 6. Domową kostkę rosołową rozpuszczamy w wodzie. 7. Farsz mięsno warzywny zalewamy bulionem. 8. Ugotowane ziemniaki rozgniatamy praską z dodatkiem łyżeczki masła, szczypty soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. 9. Farsz mięsno warzywny przykrywamy puree ziemniaczanym i pieczemy w 200 stopniach

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Cukinia faszerowana mięsem, z sosem cytrynowym 192

misce wymieszać mielone mięso,  jajko, cebulę duszoną z cukinią, natkę pietruszki, oregano. Doprawić solą i pieprzem ( po ok 1/4 łyżeczki) Przygotowanym farszem napełnić cukinie. Ustawić cukinie pionowo w naczyniu do zapiekania.  Składniki sosu wymieszać i wlać do naczynia. Przykryć szczelnie folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. Piec ok 50 - 60 minut

Stare Gary
ODŻYWIANIE JAKO JEDEN Z ELEMENTÓW ZDROWEGO STYLU ŻYCIA cz.2 150

mineralnych niż mięso. Są dobrym źródłem jodu i fosforu. Ryby morskie maja dużą zawartość ważnych dla organizmu kwasów tłuszczowych wielonienasyconych omega-3. 8.        Ograniczasz spożywanie tłuszczów, w szczególności zwierzęcych. Ograniczenie spożycia produktów, które zawierają dużo cholesterolu i izomery trans nienasyconych kwasów tłuszczowych. 9.     Preferowaną przez Ciebie techniką kulinarną jest gotowanie, pieczenie czy duszenie

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Pieczona dorada z ziemniakami, pomidorkami i oliwkami (Orata al forno con patate, pomodorini e olive) 187

Zapraszam Was na danie, które samo się robi i nie wymaga długich przygotowań. Wystarczy do naczynia żaroodpornego wrzucić doradę, ziemniaki pokrojone w kostkę, pomidorki, oliwki i

La grande e la piccola cuoca
Burgery z czarnej fasoli z sosem tzatziki 203

może być tylko z mięsa, i to wołowego. Ja się zupełnie nie zgadzam z tą teorią. Odpowiednio doprawiony kotlet na bazie fasoli lub innych strączków zyskuje tylko na smaku i ma wiele zastosowań. Świetnie sprawdza się do lunchboxa, w towarzystwie kaszy i sezonowych warzyw lub jako burger. Dodatkowo możecie do nich zaserwować pieczone frytki.  Burgery z fasoli

Fabryka pomysłów
Makaron ryżowy z indykiem i warzywami 242

oczywiście tych fit i uwielbiam piec. Jeżeli chodzi o obiady to preferuje szybkie i proste dania typu wrzuć wszystko do 1 garnka i wymieszaj :D Zwykle więc moje posiłki nie prezentują się bardzo apetycznie, ale smakowo jak najbardziej mi odpowiadają ;) Oczywiście staram się jeść zdrowo, na moim talerzu gości zwykle mnóstwo warzyw, chude mięso i ryby oraz przeróżne kasze

Healthy food explorer