Pasztet swojski – kuchnia podkarpacka 274zaparzoną wątróbkę mielimy w maszynce do mięsa razem z namoczoną w wodzie i odciśniętą czerstwą bułką. Do masy dodajemy jajka i posiekaną, zrumienioną na smalcu cebulę. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Średniej wielkości keksówkę smarujemy olejem i wysypujemy bułką tartą. Wykładamy do niej masę pasztetową. Keksówkę przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w temperaturze 180 stopni C (grzałka
Trzeci talerz
Pyszne mięsne paszteciki z francuskim akcentem 186dłuższych boków ciasta i zawiń mięso do połowy ciasta. 6. Analogicznie postąp z drugim wałkiem od drugiej strony ciasta. * 7. Ostrożnie przekrój ciasto pomiędzy zwiniętymi wałkami.** 8. Pokrój wałki na mniejsze części, ponakłuwaj wierzch widelcem lub wykałaczką, posklejaj brzegi ciasta. 9. Paszteciki posmaruj z wierzchu roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. 10. Piecz 20min w 200*C. Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpana
Cukinia faszerowana mielonym mięsem 225dodać do smażącego się mięsa. W osobnym naczyniu zblendować pomidory z puszki, doprawić je solą, pieprzem, cukrem, paprykami i ziołami prowansalskimi. Powoli przelać sos pomidorowy do smażących się warzyw, chwilę posmażyć, aby sos się zagęścił i zredukował. Napełnić obie połówki cukinii farszem ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, delikatnie podlać wodą, piec ok. 20-25 minut w temp
Simply Food
Rolada francuska z kurczaka i ... 218powierzchni rozłożyłam porcje mięsa. Zostawiłam jedynie po ok. 2 cm miejsca od brzegów. Następnie rozsypałam połowę startego sera i pieczarki. Na wierzchu ułożyłam obie papryki i kukurydzę. Na koniec wyłożyłam ser. Piekarnik nagrzałam do 180 °C. Ciasto zwinęłam w roladę (bez papieru). Włożyłam do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepałam
Kuchnia u Krysi
Muffiny jęczmienne z wołowym klopsikiem i sosem kukurydzianym 189kleiła się do rąk). Z wyrobionego mięsa formujemy pulpeciki. Muffiny: Kaszę jęczmienną przekładamy do miski, dodajemy pieczarki starte na grubych oczkach, wbijamy jajko, dodajemy starty ser, śmietanę, przyprawy, mleko i mąkę. Mieszamy całość. Nakładamy po łyżce do foremek na muffiny, na środek kładziemy klopsika, przykrywamy masą, wypełniając foremkę aż po brzeg i pieczemy około 35-40 minut w 180 stopniach
Kolorowy Przepisownik
7 szybkich przekąsek na EURO 2016 220żółty, sałata, ketchup Wykonanie : Bułkę, mięso i ser wycinać kieliszkiem do wina. Złożyć hamburgery i zapiec około 5 minut w piekarniku Czas wykonania: 10-15 minut 3. Kiełbaski w cieście francuskim Co potrzebujesz: rolka ciasta francuskiego, kiełbaski typu frankfurterki lub kabanosy Wykonanie : Kiełbaski zawijam w ciasto, kroje na mniejsze kawałki i piekę w piekarniku około 10-15 minut. Czas wykonania
Tradycyjna Kuchnia
Oszukane gołąbki 210Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać kaszę, ryż, kapustę,cebulę, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać sosem [ z przecieru i wody], dodać susz i przyprawy. Piec lub gotować .Na koniec dodać śmietanę
Moje domowe kucharzenie
PASZTET DROBIOWY Z KASZĄ MANNĄ 252wodzie. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy. Mięso obieramy z kości, mielimy w maszynce wraz z odciśniętą bułką i warzywami. Zmielone składniki mieszamy z jajkami i kaszą manną, przyprawiamy wg uznania - użyłam majeranku, soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Przekładamy do foremek wysmarowanych cienko olejem i posypanych bułką tartą. Wierzch pasztetu posypujemy bułką tartą. Pieczemy ok. 1 godz. Pasztet upiekłam
słodki bratek
Pasztet bez pieczenia 207charakterku :) Doskonała alternatywa dla tradycyjnego pasztetu pieczonego. Polecam gorąco! 300 g. fileta z kurczaka/indyka 300 g. wątróbki drobiowej kilka suszonych pomidorów sól pieprz 2 ząbki czosnku rozmaryn tymianek 1/4 kostki margaryny bezmlecznej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filet pokroić w kostkę, wątróbkę oczyścić, pokroić w większe kawałki i dorzucić do smażonego fileta. Smażyć, aż mięso przestanie być surowe. Ostudzić. Suszone pomidory
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
KARCZEK W MUSZTARDZIE 186przed zamarynowaniem dziurawić widelcem,wtedy mięso ładnie się zamarynuje,nasiąknie musztardą i jest kruche.Przyprawić solą,pieprzem i czosnkiem i z każdej strony posmarować musztardą.Wstawić na noc do lodówki( ewentualnie parę godzin przed). Tak przygotowane kotlety smażymy na patelni grillowej po parę minut z obu stron. Karkówkę podałam z pysznymi pieczonymi ziemniakami,przepis postaram się napisać już
Niespełnione zdolności kulinarne
Pasztet drobiowy z suszonymi śliwkami 213moczymy w rosole pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. 5. Kurczaka wraz ze skórą (lub bez, wtedy pasztet będzie bardziej suchy), warzywa, wątrobkę, cebulę, kajzerki mielimy w maszynce. Do masy dodajemy surowe jajka, pokrojone śliwki, obie papryki, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy ręką. 6. Pasztet przekładamy do aluminiowych foremek, pieczemy przez około 1h, w temperaturze 180 stopni
Szefowa kuchni
sernik pina colada 241wszechstronne zastosowanie- od ciast po mięsa i sałatki. Można na nim smażyć bez obaw, bo ma wysoką temperaturę dymienia. A tak poza tym, używając oleju rzepakowego wspieramy polski przemysł olejowy i polskich rolników. *tortownica 26 cm Składniki: na biszkopt; 2 jajka 1/3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka kakao 2 łyżki oleju rzepakowego
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pasztet drobiowy z suszonymi grzybami 256moczymy w rosole pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. 5. Kurczaka wraz ze skórą (lub bez, wtedy pasztet będzie bardziej suchy), warzywa, wątrobkę, cebulę, kajzerki mielimy w maszynce. Do masy dodajemy surowe jajka, pokrojone grzyby, obie papryki, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy ręką. 6. Pasztet przekładamy do aluminiowych foremek, pieczemy przez około 1h, w temperaturze 180 stopni
Szefowa kuchni
Zapiekanka warzywna z polędwiczką wieprzową 353Gotową przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na mięso rozrzucamy pokrojoną w drobną kostkę marchewkę, wykładamy 3/4 posiekanego pora, następnie 3/4 pokrojonych w kostkę papryk. Układamy połówki pomidorków koktajlowych i rozsypujemy pozostały por i paprykę. Jajko rozkłócamy, dodajemy śmietanę, przyprawy i keczup. Łączymy ze startym na drobnych oczkach serem żółtym i mieszanką zalewamy zapiekankę. Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut
Kolorowy Przepisownik
Kurczak w ziołach zapiekany w cieście francuskim 242rozbełtanym z odrobiną wody jajkiem. Na mięso kładziemy pół łyżki sosu czosnkowego i składamy ciasto na pół. Zalepiamy jego brzeg, tworząc coś w na kształt pieroga. “Pierożki” układamy na blaszce i smarujemy wierzch jajkiem z wodą (dzięki temu ciasto nabierze ładniejszego złocistego koloru). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni i pieczemy 15-20 minut, aż ciasto będzie złociste
Gotuj z Rumcajsem