Roladki wieprzowe z wątróbką drobiową 223praskę czosnkiem. Obsmażoną wątróbkę ułożyć na końcu mięsa, ciasno zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczką lub obwinąć nitką. Maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 20-25 minut
Tradycyjna Kuchnia
Pieczone pierożki z nadzieniem dyniowym 240Farsz: Gotowane ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy dyniowe puree, usmażoną na oleju i przestudzoną cebulkę oraz przyprawy: sól i pierz. Nakładamy na każdy krążek i zlepiamy dokładnie. Pierożki: Gotowe pierogi wrzucamy na gotującą się, osoloną wodą i wyciągamy tuż po wypłynięciu na wierzch. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy żółtkiem rozmieszanym z mlekiem i posypujemy
Kuchnia w czekoladzie
PULLED PORK Z KARKÓWKI 212Długo pieczona w niewysokiej temperaturze, miękka, soczysta i rozpadająca się pod naciskiem – karkówka to nie tylko kotlety z grilla. Składniki: 1 kg kawałek karkówki słodka papryka czosnek granulowany cebula suszona oregano bazylia pieprz czarny mielony karkówkę przetnij „na około” tak, żeby powstał kilkucentymetrowy, płaski płat mięsa posyp jedną stronę wszystkimi przyprawami, zwiń mięso i [...] Artykuł PULLED
SandraFrej.com
Pulpety zapiekane w sosie śmietanowo-serowym 353sól, pieprz W misce dokładnie wymieszać mięso z posiekaną w kostkę cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, mieloną słodką papryką, jajkiem, bułką tartą, solą oraz pieprzem. Uformować z masy pulpeciki, obtoczyć je delikatnie w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po obsmażeniu przełożyć je do naczynia żaroodpornego i piec w 180 stopniach C przez
Simply Food
Złocista zapiekanka z kaszą gryczaną,cukinią,mięsem oraz oscypkiem. 334Ugotowaną i zimną kaszę gryczaną wsyp do mięsa, dodaj startą cukinię. Wymieszaj , dosmacz solą i pieprzem. Trzeba uważać na sól, gdyż oscypki są słone. Zetrzyj oscypki na dużych oczkach. Dołóż do całości, wymieszaj. Dosmacz przyprawami jakie lubisz. Jajka zmiksuj ze śmietaną , wlej do farszu.Wymieszaj. Przełóż do naczynia do zapiekania. Wyrównaj ręką. Piecz najpierw pod przykryciem około pół godziny
Z Kuchni Do Kuchni
Mielone z piekarnika 1067kolacji. Skład: 1 kg mięsa... ja dałem 0,5 kg drobiowego i 0,5 kg wieprzowego, które przyprawiłem łyżeczką soli, 2 łyżkami majeranku, płaską łyżeczką pieprzu, dodałem też sporo wyciśniętego czosnku. Wszystko dokładnie wyrabiamy w misce, jak wyjdzie za rzadkie, to dodajemy bułki tartej. Potem lepimy kotlety i pieczemy w piekarniku 200 st.C/ 30-40 min. góra
chleba naszego
Mini pasztety z jajkiem 230rozgrzanym oleju. Kajzerkę namaczamy w wodzie, odciskamy. Mięso, warzywa, cebule oraz namoczoną kajzerkę mielimy na sitku o drobnych oczkach. Do masy dodajemy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i majerankiem, wszystko dokładnie mieszamy. Jajka obieramy, obtaczamy je przygotowaną masą, układamy w foremkach aluminiowych, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni, pozostawiamy
Bajeczna Kuchnia
KOTLETY MIELONE Z GRILLA 137Krok 3. Bułkę mocno odciskamy z płynu. Mięso mielone ugniatamy z masą kiełbasianą, bułką, posiekaną sardelą, posiekaną drobno cebulą, kaparami, jajkiem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Do masy dodajemy natkę pietruszki, chili, sól oraz pieprz - dokładnie wyrabiamy, doprawiamy ewentualnie do smaku. Krok 4. Z masy mięsnej formujemy 8 kotletów - kotlety pieczemy z każdej strony przez około 5 minut
Moja Książka Kucharska
Babka karmelowo-fistaszkowa 271tartą, wlać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 40-45 minut w temp. 170stC do suchego patyczka. Po upieczeniu pozostawić na kilka minut w formie, następnie wyjać i studzić na kratce. Do dekoracji karmel podgrzać z mlekiem ciągle mieszając, polać babkę. Orzeszki posiekać (lub umieścić w woreczku i rozdrobnić tłuczkiem do mięsa), posypać po sosie karmelowym. Smacznego
Obiad gotowy
Pierś kurczaka zapiekana z jogurtem greckim i mozzarellą 212posypaną szczypiorkiem. Szybkie do wykonania danie obiadowe. mięso z piersi kurczaka (ok. 500 g) 500 ml jogurtu greckiego kilka łyżeczek suszonej papryki 10 – 15 pomidorów koktajlowych 2 łyżki miodu szczypta soli szczypta pieprzu 2 łyżeczki oregano kilka łyżek oliwy pół pęczka szczypiorku 1 kula mozzarelli pół szklanki mąki Kilka godzin przed pieczeniem kurczaka zamarynować. Piersi pokroić na dość cienkie
Bullio
Lazania z sosem pomidorowym i mieloną szynką. 186Rozgniatamy widelcem smażące się mięso i lekko podsmażamy. Dodajemy majeranek, pieprz ziołowy doprawiamy solą do smaku i dodajemy pomidory. Jeśli świeże, trzeba obrać ze skórki. Dusimy pod przykryciem aż się pomidory rozpadną. Następnie dodajemy koncentrat, keczup i ostatecznie doprawiamy. Naczynie do zapiekania wykładamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia, to zdecydowanie nam ułatwi wyjmowanie. Dajemy tego
Dieta moja pasja
Roladki schabowe z szynką, serem i ogórkiem 19706rozbić dość cienko tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprószyć z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Następnie po kolei na każdym kawałki schabu położyć plasterek sera żółtego, szynki i kawałek ogórka, zawinąć w roladkę i spiąć na brzegu wykałaczką. Gotowe roladki ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posmarować wierzch olejem i piec w temperaturze 180 stopni C przez
Simply Food
Kurczak z rożna 207oraz smak mięsa, sprawią, że tak przyprawione mięso na stałe zagości w domowym menu." kurczak przyprawa do złotego kurczaka Knorr sól do smaku 50 ml oleju Przyprawę wymieszać z solą i olejem, następnie natrzeć kurczaka na zewnątrz i od wewnątrz. Odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę. Kurczaka nadziać na szpikulec i piec, w zależności od wagi
Moje domowe kucharzenie
Drobiowe roladki z papryką otulone boczkiem 246pieprz do smaku Przygotowanie : Mięso myjemy, osuszamy, rozcinamy na pół, przyprawiamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Na jednym końcu układamy paseczki czerwonej papryki i zwijamy w roladkę. Gotową roladkę owijamy starannie plastrami boczku aby na siebie nachodził. Gotowe roladki opiekamy na rozgrzanej patelni. Przekładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy w nagrzanym do 210 stopni piekarniku przez około
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak nadziewany camembertem i żurawiną 253ciasta francuskiego (275 g) białko do posmarowania Mięso oczyścić z tłuszczyku i błonek. Piersi naciąć w środku tworząc kieszonkę. Oprószyć solą prowansalską. Serek pokroić w paski. Do kieszonek napchać sera i żurawiny, żurawinę wcisnąć w ser. Ciasto francuskie rozłożyć i przeciąć na dwa równe kawałki, ułożyć na papierze na blaszce do pieczenia z piekarnika. Na środku każdego kawałka ułożyć nafaszerowane
Monia miesza i gotuje