mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:647/1172)

Pałki kurczakowe w zapiekance marchewkowo-ziemniaczanej 153

ziemniaczanej z sosem serowym. Składniki: Mięso • 8 podudzi z kurczaka • sól, pieprz czarny, papryka słodka • 3 łyżki oleju Warzywa • 3 duże marchewki • 6 ziemniaków Sos serowy • 200 g sera feta • 1 łyżka majonezu • 1 łyżka śmietany • 1/2 szklanki wody • 1/2 łyżeczki kurkumy Wykonanie: • Podudzia włożyć do worka do pieczenia, wlać olej, wsypać sól, pieprz, paprykę

To co kocham
Chutney z czarnej porzeczki 264

jakimś sosie do mięsa. Tak też powstał ten chutney (po polsku: czatnej albo czatni), lekko pikantna konfitura lub gęsty aromatyczny sos czyli czarna porzeczka w wytrawnej odsłonie. Słodko-kwaśny smak przełamany został lekką pikanterią. Ten czatnej jest idealny do przystawek, serów, do potraw duszonych jak pieczeń i wątróbka czy wszelakich mięs na ciepło

To co kocham
Ulubione drożdżówki chłopaków. Bułeczki drożdżowe nadziane powidłami 241

ulubione drożdżowe, nadziewane bułeczki moich chłopaków. Często piekę, taką dużą drożdżówkę podzieloną na mniejsze kawałki, ale czasami zmieniam ilość części lub ich układ w formie o innym kształcie. Zmienia się także nadzienie bo jako farszu, zamiast powideł, można użyć prażonych jabłek , marmolady albo zrobić nawet wersję wytrawną z warzyw lub/i mięsa. W tym ostatnim przypadku radzę jednak zmniejszyć ilość cukru

Smaczna Pyza
pasztet z czerwonej fasoli i pieczarek 194

następnie mielimy  w maszynce do mięsa, lub blenderem. Zmieloną masę przyprawiamy solą, pieprzem, szczyptą cukru i wbijamy   jajka. Masę dokładnie wyrabiamy, a następnie przekładamy do  foremek ( ja użyłem dwóch 8 na 21 cm) wysmarowanych oliwą i przesypanych tartą bułką. Foremki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 50 minut. W tym czasie na patelni

Miód i pieprz
Zupa pomidorowa 154

oczyszczamy Do zimnej wody wsadzamy nasze mięso i gotujemy na małym ogniu  zbierając co chwilę szumówka szum który się nam zbiera, chcemy by nasza zupa była dosłownie czysta. Myjemy i Obieramy warzywa przekrajmy na pół pora,pietruszkę korzeń,seler  ,Marchewkę w paski  Następnie cebule obraną kroimy na pół i pieczemy na patelni, tak aby wieksza cześć była

Viola cooks with passion
Curry na zmęczenie lub przeganianie lenia 176

jogurtem i po minucie układam kawałki ryby (mięsa). Zmniejszam trochę ogień i przykrywam naczynie. Duszę 15 minut. Po tym czasie potrawa jest prawie gotowa. Można ewentualnie dodać sól i pieprz tak  jak lubimy, dorzucam natkę pietruszki pokrojoną średnio, mieszam. Można jeść z ryżem, pieczywem, można odstawić na chwilę, na czas pieczenia ciapatek. Ciasto dzielę na pożądaną liczbę części. Rozwałkowuję

I tu będę miała takie te
pasztet z czerwonej fasoli 159

następnie mielimy  w maszynce do mięsa, lub blenderem. Zmieloną masę przyprawiamy solą, pieprzem, oraz lubczykiem i wbijamy   jajka. Całość dokładnie wyrabiamy, a następnie przekładamy do  foremek ( ja użyłem dwóch 8 na 21 cm) wysmarowanych oliwą i przesypanych tartą bułką. Foremki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 50 minut. Pasztet możemy podać na gorąco

Miód i pieprz
Zapiekanka gołąbkowa 2771

naczynia żaroodpornego.  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone wraz z cebulą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Dodajemy surowy ryż, mieszamy. Całość wykładamy na kapustę do naczynia żaroodpornego. 3. Passatę mieszamy z wodą, doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy do naczynia żaroodpornego. Naczynie szczelnie owijamy folią aluminiową. 4. Całość pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Mieszamy

Szefowa kuchni
Grillowany filet w kiwi z salsą paprykową 255

Grill jest odpowiedni na każdą okazję, pieczenie na ogniu jest bardzo przyjemne szczególnie w doborowym towarzystwie,  dziś polecam Wam wyjątkowego fileta z kurczaka zamarynowanego w soczystym kiwi i oleju arachidowym, grillowany i podany w asyście papryki to propozycja dla osób które dbają o linię , niebanalne połączenie owoców , warzyw i mięsa daje wspaniałą ucztę na powietrzu. Polecam spróbujcie, będziecie zachwyceni

Wanilia i Kardamon
Pasztet wołowo-drobiowy z migdałami 217

cebulę, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Ugotowane mięso i podsmażone składniki , przekręcić trzy razy przez maszynkę, dodać jajka, przyprawę do pasztetu i migdały tarte, dokładnie wszystko wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdyby masa była za sucha, dodać wywaru. Foremki wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, wyłożyć masę do foremek, piec 40 minut w 180 stop. Smacznego

Kuchnia Danusi
Szybka sałatka z kurczakiem, serem, pomidorem i cebulą 227

wykorzystać resztę upieczonego mięsa, które zostało Wam z obiadu? Wystarczy dorzucić świeżą sałatę lodową, pomidora, cebulę i troszkę żółtego sera. Tak wiem, jest on dość tłusty, ale odrobina nikomu nie zaszkodzi. Jeśli wolicie, możecie użyć innych warzyw, takich jak ogórki, papryka czy szczypiorek. Zapraszam :) Składniki: kawałek pieczonego kurczaka pół pomidora garść sałaty lodowej 1/4 cebuli gruby plaster żółtego sera

Chocolate Muffin Blog
Jajka zapiekane na cebuli, wędlinie i jarmużu. 164

szklimy na oleju, solimy, dodajemy pokrojoną wędlinę i mięso, chwilę smażymy, aż cebula się zarumieni. Po tym czasie dodajemy pokrojony jarmuż, doprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Do kokilek nakładamy farsz, robiąc niewielkie wgłębienie, a w nie wbijemy po jednym jajku, solimy. Następnie wkładamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy około 10 minut. Po tym czasie sprawdzamy

Rozpustne gotowanie
Pieczone gołąbki 312

delikatnie nożem ściąć grube części łodygi) nakładamy porcje mięsa i zawijamy. Na spód naczynia żaroodpornego (z przykryciem) układamy kilka pozostałych liści (nie muszą być ładne i całe), a na nich układamy nasze gołąbki. Podlewamy całość szklanką bulionu, dodajemy łyżkę masła i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do ok. 170-180 stopni i pieczemy pod przykryciem około 1,5 godziny, na ostatnie(...)minut, zdejmujemy pokrywkę (i możemy nieco zwiększyć temp.). Gotowe gołąbki podajemy polane sosem pomidorowym – gotowym, lub wykonanym samodzielnie (opis w jednym z kolejnych wpisów).   Artykuł Pieczone gołąbki pochodzi z serwisu Ugotuj

Ugotuj to sam ...
Grillowanie - czas grillowania 440

dobrze nagrzany - gorący.                            Mięsa nie przekładamy co chwilę, ale grillujemy połowę żadanego czasu z  jednej strony(...)drugiej strony. Dajmy wołowinie po ugrillowaniu- chwilkę "odpocząć" :) przepisy:    Wołowina i kurczak z grilla Kurczak: Udka kurczaka : potrzebują od średniej -do wysokiej teperatury grilla Czas pieczenia to 25-30 min. Skrzydełka kurczaka: Czas pieczenia to 15-25 min - w zależności od wiekości skrzydełek . Przy grillowaniu nie powinno być płomieni.  Od czasu do czasu przewracamy je. przepisy

Smaki Edyty
Paszteciki z farszem z karczku i kurczaka 354

ciasto i włożyć do lodówki na godzinę. Ugotowane mięso zmielić razem z pozostałymi trzema cebulami. Przecisnąć do farszu 3 ząbki czosnku, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Wlać kilka łyżek bulionu i dokładnie wymieszać. Ciasto cieniutko rozwałkować, pokroić na prostokąty i zawijać farsz. Każdy zawinięty pasztecik posmarować rozbełtanym jajkiem, piec w 170 st C przez

Gaździnka warzy