mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:670/1172)

Borek , tureckie ciasto z serem i szpinakiem 225

umiejętności kulinarne Wspaniały dodatek do mięsa lub samodzielne danie . Polecam tą klasyczną turecką potrawę , warto ! Składniki : 1 opakowanie ciasta filo 1 opakowanie mrożonego szpinaku ( 0,5 kg ) 1 kostka sera feta 3 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka miodu sól, pieprz do smaku masło czarnuszka do posypania dodatkowo : papier do pieczenia Na łyżce masła , dusimy mrożony

Ogrodnik w podróży
Wrapy piknikowe z pastami z kremowych serków 186

łyżka oleju 2 tortille Paprykę pieczemy około 15 minut w piekarniku nastawionym 180 stopni, aby zmiękła i się zrumieniła. Następnie ją studzimy, a później blendujemy na gładką masę. Łączymy za pomocą widelca dokładnie z kremowym serkiem Emmentaler, do powstania kremowej pasty. Pierś z kurczaka posypujemy ziołami oraz polewamy olejem, mieszamy aby marynata pokryła dokładnie mięso. Smażymy kurczaka na patelni

Kuchnia Bazylii
Ajvar 197

dodatek do wszystkiego, do mięs, warzyw, jajek ;)  a nawet makaronu. Składniki: 2 czerwone papryki 1 bakłażan 1/2 łyżeczki chili mielonego 2 łyżki octu z czerwonego wina 1 łyżeczka miodu 1 ząbek czosnku sól i pieprz Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Papryki i bakłażana układamy skórką do góry na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 30 minut

Życie zaczyna się w kuchni
Mazurek z mincemeat 262

nadzieniem. Mincemeat to nie mielone mięso, ale mieszanka bakalii. Jak dla mnie najważniejsza jest tutaj świeża żurawina, która w połączeniu ze słodkimi rodzynkami i przyprawami jest przepyszna. Polecam! CIASTO KRUCHE: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 1/4 szklanki cukru pudru 100 g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% szczypta proszku do pieczenia MASA MINCEMEAT: 1/4 szklanki cukru

https:KKuchniaMniam
Wallenbergare- szwedzkie kotleciki z mielonej cielęciny 211

porcjami dodałam do mięsa. Lekko wymieszałam   drewnianą łyżką.   Odstawiłam na chwilę, żeby odpoczęło. Najlepiej w lodówce. W tym czasie przygotowałam w naczyniu bułkę tartą do panierowania. Na patelni rozgrzałam masło klarowane. Masę mięsną podzieliłam na 4 porcje. Zwilżonymi dłońmi nabierałam po jednej porcji, ukształtowałam na okrągłe placuszki i układałam na gorącej patelni. Piekłam około 4 minuty z każdej

Kuchnia u Krysi
Faszerowane łódeczki z cukinii 260

papryka i cukinia zmiękną,a mięso będzie odpowiednio usmażone, doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawami. U mnie kurdybanek suszony, papryka słodka mielona oraz majeranek. O kurdybanku przygotuję wpis kiedy indziej :) to na prawdę ciekawe i aromatyczne ziele ! Z łódeczek zbieramy ręcznikiem papierowym wodę, którą wyciągnęła nam sól. Następnie układamy cukinię na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i nakładamy nasz farsz

Justa próbuje gotować
Pulpety z batatów – zdrowy dodatek do posiłku 227

dodatek, który może zastąpić mięso czy po prostu wzbogacić potrawę w walory zdrowotne. Zróbcie takie kulki w większej ilości na kilka dni, a wasze dania od razu nabiorą zupełnie innego wyrazu Pulpety można też przegryzać solo, kiedy dopadnie nas głód. Warto mieć w lodówce coś takiego, żeby zminimalizować ryzyko sięgania po niezdrowe przekąski. Pieczone pulpety z batatów

Powiedz dietom nie
Sałatka z pieczonego buraka, sera feta, na miksie sałat i z prażonymi orzechami 273

było przygotowywane z surowego mięsa, teraz robi się także z warzyw czy ryb. Podobno jest to dopuszczalne. Ja mam mieszane odczucia, bo to trochę jak robić kotlet de volaille z serem czy pieczarkami. Tak, wiele osób to robi, nawet na blogach się z tym spotykam... W każdym razie dzisiaj zapraszam na sałatkę z pieczonego buraka, z fetą, orzechami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka mięsno - warzywna 233

Następnie wykładamy usmażone pieczarki, mięso oraz brokuła z kalafiorem. Śmietanę łączymy z jajkiem i przyprawiamy do smaku gałk ą  muszkatołową, sol ą  i pieprzem. Gotowy sos wylewamy na zapiekankę. Na wierzchu układamy pozostałe ziemniaki pokrojone w plastry. Ser ścieramy na grubych oczkach i posypujemy wierch zapiekanki. Piekarnik rozgrzewamy. Wkładamy naczynie do piekarnika i pieczemy w temperaturze 170 stopni

kulinarne odsłony pati
Zapiekanka z batatów i mięsa z groszkiem 218

dodać mięso mielone i podsmażyć. • Wlać pomidory, sos sojowy, majeranek. Przyprawić do smaku i 5 minut poddusić. • Dodać groszek zielony i gotować sos jeszcze chwilę, aż groszek będzie miękki. • Naczynie do zapiekania posmarować masłem lub oliwą. Połowę batatów wyłożyć na spód, na to wylać cały sos mięsny i przykryć batatami. • Piec

To co kocham
Wybierasz się na Podhale? Koniecznie odwiedź to miejsce! 208

posiłku bez mięsa, tutaj go dostaną, natomiast wegeosobnik dostanie coś roślinnego, co nie będzie ryżem z mieszanką warzyw, starymi ziemniakami lub ociekającymi tłuszczem frytkami. Tutaj jest „fit” Tak jak już wyżej wspomniałem, w KsiążKAwiarni nie dostaniemy bylejakości i tłustych, niezdrowych dań. W większości propozycje w menu są „fit”. Świetnym przykładem są pieczone frytki

Blendman
Cukinia faszerowana kurczakiem i pomidorami 629

oliwie szklę cebulę. Dodaję pokrojone mięso i pomidora. Smażę około 5 minut. Dodaję koncentrat pomidory. Smażę jeszcze przez 3 minuty. Farsz doprawiam do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 3. Cukinie przekrawam na pół. Usuwam gniazda nasienne. Wgłębienia w cukiniach wypełniam przygotowanym farszem. Cukinię układam w naczyniu żaroodpornym. Na warzywach rozkładam kawałki masła. Cukinię piekę około 45 minut w temperaturze

Tradycyjna kuchnia Kasi
7 niezwykłych technik grillowania 263

położyć cienko pokrojone ryby, mięsa, warzywa, owoce morza i inne potrawy nie wymagające długiego czasu gotowania. Dodając odrobinę wyobraźni i kreatywności można szybko wyczarować smaczne przekąski, soczyste dania rybne i mięsne a nawet desery na gorąco. Nierozgrzany bądź zamrożony kamień solny może pozostać eleganckim sposobem do serwowania sushi, tatara, carpaccio czy sałatek. Łosoś pieczony na himalajski kamieniu solnym

naRuszcie
Pide z mięsem mielonym (Pide mit Hackfleisch) 207

Czosnek przeciskamy przez praskę. Do mięsa dorzucamy paprykę i doprawiamy. Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy. Możecie do farszu dodać także zieloną pietruszkę. III. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 stopni. Ciasto kroimy na 3 części. Rozwałkować je należy w kształt przypominający łódkę lub prostokąt. Przekładamy na blachę. Na jedną część wykładamy farsz. Lepimy boki. Pieczemy przez 13-16 minut. Smacznego

Kuchnia smaków
Sernik królewski 297

mielić przez maszynkę do mięsa, a wystarczy, że przeciśniemy go dwa razy przez praskę do ziemniaków - 3 minuty to zajmuje, a sernik naprawdę smakuje jak prawdziwy sernik :) Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej, 125 g masła, 3/4 szklanki cukru, 2 żółtka, 1 łyżka gęstej śmietany, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 500 g białego sera

Aga w kuchni
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 408

nadmiar wody z pieczarek wyparuje. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać cebulkę i pieczarki, majeranek, jajko, sół i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Kurczaka wyjąć z lodówki i do środka nałożyć farsz, dokładnie zamknąć kurczaka. Używając do tego celu wykałaczek. Skropić kurczaka oliwą i włożyć do rękawa foliowego. Wlać trochę wody i dokładnie zamknąć. Piec kurczaka w 180 C, godzinę

Kuchnia Pokoleń
Pikantne pulpeciki z fetą 306

gładką pastę. Dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Dodajemy przyprawy, mieszamy i łączymy z bułką tartą do uzyskania jednolitej, odpowiednio klejącej się konsystencji, by pulpeciki nam się nie rozpadały (na moje oko wystarczą 2-3 łyżki). Z uzyskanej masy lepimy kulki i smażymy na rozgrzanym oleju na złocisto-brązowy kolor. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami, ryżem lub kuskusem

Gotuj z Rumcajsem
pierś gęsi w śliwkowo żurawinowym sosie 169

pieczona   pierś gęsi Gęsina należy to tego rodzaju mięs, z którymi należy obchodzić się w sposób szczególny. Aby w pełni wydobyć  smak delikatnej gęsiej piersi, należ wpierw pozwolić jej na odpowiednio długie leżakowanie w marynacie, a później poddać ją krótkiej obróbce termicznej. Taki sposób przyrządzenia da nam gwarancję, że mięso będzie delikatne, miękkie i soczyste. składniki

Miód i pieprz
Nuggetsy rybne w tajskim stylu 297

mąkę ziemniaczaną do obtoczenia Mięso ryby zmiel pulsacyjnie w malakserze. Dodaj drobno posiekaną papryczkę chilli, zmiażdżony ząbek czosnku, imbir, posiekaną kolendrę ( zostaw trochę kolendry do dipu), dymkę, sos rybny, jajo i makę ziemniaczana. Wymieszaj masę. Mokrą ręką formuj małe kule lekko spłaszczając. Obtoczyć w mące lub kaszce kukurydzianej i... smażyć na złoto lub piec w piekarniku nagrzanym

AZgotuj!
Paszteciki z ciasta francuskiego 220

zeszklić na oleju. Ugotowane mięso drobno pokroić lub zmielić w maszynce. Dodać jajko, odciśniętą bułkę, cebulę, kukurydzę i fasolę. Doprawić do smaku. Ciasto francuskie przekroić na pół wzdłuż dłuższego boku. Nałożyć farsz i zwinąć ciasto jak roladę ( łączenie ciasta powinno znaleść się pod spodem, boki zawijamy pod spód ). Paszteciki układamy na papierze do pieczenia, smarujemy żółtkiem i kroimy na kawałki

Atlas Smaków
Gołąbki cygańskie 1579

tłuszcz ze smażenia mięsa wrzucamy czerwoną paprykę, smażymy kilka minut, aż zmięknie. Wlewamy bulion, dodajemy koncentrat i ketchup, doprawiamy pieprzem czarnym, pieprzem cayenne i solą. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Dodajemy pomidory i natkę pietruszki. Przygotowanym sosem polewamy gołąbki. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Wkładamy gołąbki i pieczemy 35-45 minut. Najlepiej smakują podane

My Culinary Art
Nuggetsy rodem z KFC 346

pozbywając się tłuszczu itp. mięso solimy i pieprzymy z każdej strony płatki miażdżymy tak żeby powstała z nich dość drobna panierka, dodajemy odrobinę papryki, mieszamy białko i mleko roztrzepujemy widelcem, kolejno maczamy w nim kawałki kurczaka, a następnie obtaczamy w płatkach dość mocno dociskając  tak przygotowane mięsko wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Lazania z brokułami i indykiem. 262

lazanii -dwie rynienki aluminiowe do pieczenia wymiarów płatów makaronu W rondelku na maśle szklimy cebulę, solimy i pieprzymy. Różdżki brokuła gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, cedzimy i wrzucamy je do cebuli. Dodajemy parmezan, mieszamy intensywnie. Zalewamy około 120 ml śmietany, 100 ml śmietanki i małym kubkiem jogurtu naturalnego. Mieszamy intensywnie rozdrabniając brokuł. Odstawiamy. Mięso wyrabiamy z papryką, solą, pieprzem

BaRepas
Kulki mięsne 222

Koperek drobno posiekać Do mięsa dodać zeszkloną cebulkę, koperek, bułkę tartą, jedno jajko i przyprawy. Z masy mięsnej formować małe kulki. Ciasto francuskie pokroić na cieniutkie paseczki ok 0,5 cm i owinąć nimi kulki mięsne.  W wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Kulki poukładać na blaszce, na papierze do pieczenia i piec ok 30 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekanka " pokaż lodówko, co masz w środku" :) 240

wykładamy mięso mielone, potem układamy por, a następnie pomidory pokrojone w plastry i na sam koniec ostatnia warstwę ziemniaków, którą posypujemy pieprzem i ziołami. Sos: śmietankę mieszamy z 2 jajkami oraz rozpuszczonym masłem. Dodajemy do sosu ulubione zioła. Polewamy zapiekankę sosem a na wierzch posypujemy tartym serem. Dekorujemy koperkiem. Całość pieczemy w 200 stopniach

Bon Appetit Małgorzaty
Pierś kurczaka z camembertem gotowana w folii spożywczej 441

Dzięki temu, że kurczak był gotowany w szczelnie zamkniętej folii spożywczej  mięso było bardzo soczyste. Uważam, że jest to najlepszy sposób by podczas obróbki

Bon Appetit Małgorzaty
Zrazy z mięsem mielonym 340

ogórka i "kulkę" mięsa mielonego. Zawijamy karkówkę i obtaczamy w mącę tak jak na zdjęciu :  2.  Nastawiamy piekarnik na 180 C. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy zrazy ( do 10 minut).  Następnie wykładamy je na blachę. Obieramy i kroimy cebulę w piórka i kładziemy ją na zrazy.  Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez

Gotuj Z Muzyką
Karkówka po cygańsku 200

Aromatyczna, miękka karkówka pieczona z warzywami w niezwykle pachnącym, ostro - słodkim sosie na bazie wyrazistego czosnku, pikantnej musztardy, które idealnie komponują się ze słodkością miodu połączoną z delikatną jabłkową nutą. Składniki: 1,7kg karkówki bez kości 3 czerwone cebule 300g pieczarek 300g czerwonej papryki 300g kiszonych ogórków przyprawa do karkówki sól pieprz mąka pszenna olej Sos: 4 łyżki sosu(...)jabłek 80ml wody 4 ząbki czosnku 3 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki 5 łyżek koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy dijon 2 łyżeczki suszonego, niedźwiedziego czosnku Wykonanie: 1. Mięso umyć, pokroić w cienkie plastry, oprószyć przyprawą do karkówki, solą oraz pieprzem i odstawić na około 2-3 godziny. Po tym czasie karkówkę obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju

Szalona Kuchnia Eweliny