mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:515/1172)

Kolorowe szaszłyki 189

cukinię. Mięso też można zmienić, ja używam karkówki bo jest tłusta. Pasuje tu także boczek albo łata wołowa. Mięso z indyka (zwłaszcza pierś) może być w szaszłykach zbyt suche. Z drobiu raczej wybrałabym kurczaka. Szaszłyki podajemy do chleba lub do pieczonych ziemniaków i surówki

prawdziwe jedzenie
Domowy hamburger 247

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszny domowy hamburger z domową pieczoną bułka (nie te napompowane gotowce w sklepach) której przepis znajdziecie tu na blogu. Grillowany kotlet drobiowy (równie dobrze może być z mięsa wołowego) z roztopionym serem na wierzchu. Do tego grillowana cebulka i warzywa z pysznym sosem

Marta Gotuje
Comber jagnięcy z karmelizowanymi warzywami 266

oliwek, posypujemy posiekanym cząbrem i dokładnie rozprowadzamy oliwę po mięsie. Odstawiamy na 1-2 godziny. Przed grillowaniem mięso musi mieć temperaturę pokojową. Gotujemy młode ziemniaki. Piekarnik rozgrzewamy do 200°C. Warzywa kroimy wzdłuż na ćwiartki albo ósemki. Naczynie do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warzywa i nieobrane ząbki czosnku. Obficie skrapiamy wszystko oliwą z oliwek i posypujemy sola morską

OstryKęs
Dyniowe roladki schabowe w pomidorach 304

Zrolowane kotlety schabowe, a w nich puree z pieczonej dyni hokkaido. Wszystko duszone w aromatycznym, tymiankowym sosie pomidorowym. Polecam na obiad :) 4 plastry schabu 400g dyni Hokkaido 1 ząbek czosnku parę gałązek tymianku szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz czarny oliwa z oliwek SOS: 4 pomidory 1 ząbek czosnku 2 łyżki śmietany 30% szczypta cukru sól pieprz czarny Cząstki dyni(...)Podgrzewać, aż będzie wyczuwalny aromat. Należy jednak uważać, żeby nie spalić czosnku. Do dyni dodać przyprawy z przysmażonym czosnkiem i zmiksować na gładkie puree. Powinno być bardzo gęste. Plastry mięsa rozbić tak jak na kotlety. Oprószyć solą i pieprzem. Nałożyć puree z dyni i dokładnie zwinąć roladkę. Zabezpieczyć wykałaczkami lub nicią bawełnianą, inaczej nam się rozpadną. Obsmażyć na rumiano. Pomidory

https:KKuchniaMniam
Sałatka z kaszą jaglaną i cukinią 132

Bardzo syta, a zarazem lekka sałatka o nietypowym smaku. Czteroskładnikowa – podstawę stanowi jakże zdrowa kasza jaglana, do tego upieczona z ziołami cukinia, soczyste pomidorki koktajlowe

Smaki Na Talerzu
Pasztet sojowy – bez pieczenia 183

Marzyło mi się zrobienie pasztetu, który byłby delikatny, kremowy (trochę jak mus) i niewymagający pieczenia, ponieważ na obecnym mieszkaniu nie posiadam piekarnika. Czy było to trudne wyzwanie? Nie powiedziałbym. Wystarczyło sięgnąć pamięcią do starych i niezbyt chlubnych czasów, gdy mięso jadałem na co dzień. Był wtedy, jakże okrutny dla gęsi, pasztet strasburski (pasztet z gęsich wątróbek). Jeśli chcesz wiedzieć dlaczego(...)porto). Smak pasztetu powinien być inny, ale równie ciekawy. Jeśli nie wiesz jak gotować strączki, sprawdź koniecznie poradnik: Jak ugotować fasolę i inne strączki? Artykuł Pasztet sojowy – bez pieczenia pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Sałatka z kurczakiem – cała grillowana! 270

cieńsze, równe kotlety. Niczego nie rozbijamy, zostawiamy kurczaka w takiej formie jak jest. Mięso skrapiamy oliwą, nacieramy mieszanką ziół włoskich, lekko solimy i pieprzymy, odkładamy. Bagietkę rwiemy na małe kawałki – takie na kęs, które można w całości włożyć do ust. Szykujemy blachę do pieczenia i wykładamy ją papierem. Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu.   Porwane(...)papierze i pieczemy pod górną grzałką piekarnika przez 8-10 minut – pilnujcie, bagietka powinna się zrobić chrupiąca i lekko złota, nie może się przypalić. Gotowe grzanki wyjmujemy z pieca. Ruszty elektrycznego grilla delikatnie smarujemy oliwą lub olejem, rozkładamy plastry cukinii i grillujemy je przez 4-6 minut, aż cukinia nabierze klasycznego wyglądu grillowanych warzyw i wypalą się na niej paski

Karo in the Kitchen
Skrzydełka marynowane w tamari soja i harissa 177

Tamari soja jest produkowana jedynie soi, a więc nie zawiera glutenu. Poza tym ma ciemniejszy kolor i jest bardziej intensywna w smaku. Według mnie najlepsza soja do marynowania mięsa. Skrzydełka zaostrzyłam sosem z harissa. Uwaga, sos jest bardzo ostry! Ta marynata jest bardzo prosta. Oprócz soi i harissa potrzebna jest oliwa i świeżo utarty imbir. Skrzydełka w niej marynowane(...)marynatą. Przykryj folią i marynuj przez noc w lodówce. Na drugi dzień rozgrzej grill i piecz skrzydełka przez około 40 minut. Najlepiej kiedy węgiel jest już nieco przepalony. Jeśli węgiel żarzy się mocno wtedy lepiej przykryć grill pokrywką. Powolne grillowanie to gwarancja , że mięso będzie upieczone i miękkie. Skrzydełka można jeść same, z chlebem lub frytkami. Podać z dowolnie wybranym

codojedzenia
Pasztet pieczony z kruszonką. 326

grzyby lub kawałki rozgotowanego mięsa (np. żeberka obrane z kości), za każdym razem otrzymamy niesamowity efekt. Nie pozostaje mi nic jak tylko zachęcić Was do przygotowania takiego pasztetu, nie zawiedziecie się. Jest o niebo lepszy od kupnego, pozbawiony MOM-u, soi i innych wynalazków. Jeśli macie ochotę, to naprawdę polecam. Składniki na pasztet pieczony z kruszonką: 1 kg łopatki(...)koniaku oliwa 2-3 łyżki bułki tartej      Wieprzowinę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec, łyżeczkę soli, dolewamy wodę do 3/4 wysokości mięsa i gotujemy około 50 minut. Po tym czasie dodajemy obraną marchewkę, seler, pietruszkę, por i gotujemy kolejne 30-40 minut. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy dodajemy pokrojone cebule

Rozpustne gotowanie
MAKOWIEC NA BISZKOPCIE 205

szklanki cukru 5 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE : Mak najlepiej dzień wcześniej płuczemy na sicie oraz zalewamy wodą lub mlekiem i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż mak roztarty w palcach zacznie się nam rozpadać. Po przestudzeniu mielimy 3 razy w maszynce do mięsa lub w blenderze. Orzechy siekamy, rodzynki zalewamy wrzątkiem a następnie osączamy

Pani na deser
Fit placuszki z kurczakiem (174 kcal) 171

sera 3 łyżki mleka sól, pieprz, pieprz ziołowy, oregano Przygotowanie Mięso kroimy w małą kostkę, marchew ścieramy na tarce. Dodajemy przyprawy, mieszamy z jajkami. Następnie dodajemy ser, mąkę, otręby i mleko i ponownie mieszamy do połączenia się składników. Masę łyżką układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy ok 35 min w temp

e-PrzepisyKulinarne
Pasztet drobiowy zwijany jak rolada. 142

gotujemy do miękkości. Dlatego na gorącą wodę aby się mięso zamknęło i wszystko nie zwiało do wody. Gotujemy do miękkości, studzimy usuwamy cały tłuszcz i skórę a samo mięso mielimy w maszynce razem z ugotowanymi warzywami i czosnkiem. Taka masa jest dość sucha mimo warzyw które w tym wypadku zastępują nam  jak to  zazwyczaj się daje tłuste dodatki(...)mięso samo się zwija. Delikatnie skręcamy końce papieru i trochę rolujemy całość po blacie, aby się ładnie ułożyło. Odwijamy, przesuwamy na środek papieru i wkładamy do formy. Uderzamy całością kilka razy o blat aby się "usiadło" aby nigdzie nie pozostały żadne puste przestrzenie. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 220 stopni na 10 min, a później zmniejszamy do 160 i pieczemy około

Dieta moja pasja
Dietetyczne naleśniki po bolońsku 208

Weekend oficjalnie rozpoczęty, za miesiąc o tej porze będziemy dzień przed wigilią, już sobie przypominam te coroczne pieczenie i gotowanie do późnych godzin nocnych, żeby tylko ze wszystkim zdążyć Przechodząc do przepisu, już dawno miałam ochotę na zapiekane naleśniki na ostro, a dziś miałam czas i pomiędzy sprzątaniem, a zakupami zabrałam się za gotowanie ;) Składniki(...)jednej stronię, aż brzegi zaczną same odchodzić, wtedy przewracamy placek mięso przyprawiamy wg. smaku wykładamy farsz na brzeg naleśnika i zwijamy w ruronik, tak samo pozostałe naleśniki tak przygotowane naleśnik wykładamy do naczynia żaroodpornego serek wiejski miksujemy blenderem na jednolitą masę rozsmarowujemy serek na naleśnikach pieczemy przez około 15 minut w temp. 180 stopni SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Chrupiące roladki z piersi kurczaka nadziane parówką 336

parówki z szynki Henryk Kania zawierają 93% mięsa, są bez dodatków fosforanów, bez glutaminianu monosodowego. Idealne jako dodatek do wielu dań, jak i od tak z ketchupem lub musztardą Moi drodzy, jeśli skorzystaliście z przepisu prześlijcie proszę zdjęcie na mój mail lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcie umieszczę w galerii „Czytelnicy pieką/gotują” na blogu . Składniki: (na 8 roladek(...)pszennej 4 czubate łyżki mąki kukurydzanej Podajemy z ulubionymi dodatkami np. zestawem surówek. Przygotowanie: Każdą pierś z kurczaka przekrawamy wzdłuż tworząc dwa cieńsze kotlety. Każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem do mięsa (w miarę cienko, ale tak by się nie rozpadł). Do miski wsypujemy 5 czubatych łyżek mąki pszennej i kukurydzianej, wbijamy jedno duże jajko. Całość doprawiamy solą i pieprzem

Słodkie okruszki
Żeberka w sosie 157

dziś będzie konkretne jedzonko dla mięsożerców :-) Żeberka przygotowane w ten sposób możecie podać z pieczywem lub z ziemniakami - pieczonymi lub z wody. A taki właśnie sposób przygotowania sosu nie wymaga dodatkowego zagęszczania - świetnie się redukuje i pozostaje odpowiednio gęsty :-) A tak z innej beczki, to jak tam Wasze plany urlopowe? SKŁADNIKI ok. 1 kg żeberek mięsnych 2 duże cebule(...)łyżki smalcu 3 liście laurowe 3 ziela angielski sól, pieprz woda Żeberka myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje - w każdej powinna się znaleźć chociaż jedna kostka. Następnie każdy kawałek mięsa bardzo dokładnie obtaczamy w mące. Na Patelni rozgrzewamy i obsmażamy żeberka, tak by tylko ścięły się po wierzchu i przekładamy do garnka z grubym dnem (mięso możecie układać w dwóch

Czary - gary w kuchni