mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:511/1172)

PASZTET WIELKANOCNY 215

angielskie, gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać. Do masy pasztetowej wlewać stopniowo wywar z gotowania mięsa (około 3/4 litr) i dalej mieszać. Białka ubić na sztywną pianę,   dodać do pasztetu i delikatnie wymieszać. Foremki wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Do foremek wyłożyć pasztet. Pasztet piec w nagrzanym

RAROSSA
Czwartek: Kurczak jak z KFC. Tylko zdrowy 183

kawałki mięsa w mące, potem zamocz w jajku i przełóż do misy z bułką tartą i znów dokładnie obtocz. Przełóż na blaszkę do pieczenia i wstaw do piekarnika pod sam grill na 15 minut. W połowie pieczenia przewróć kurczaka. Krok 3 Pokój w kostkę papryki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj składniki sosu. Wyjmij kurczaka i pieczone warzywa

Niedzielny kucharz
Idealne na lunch do pracy: Fit kurczak z batatem i cieciorką z pieca 160

kawałki mięsa w mące, potem zamocz w jajku i przełóż do misy z bułką tartą i znów dokładnie obtocz. Przełóż na blaszkę do pieczenia i wstaw do piekarnika pod sam grill na 15 minut. W połowie pieczenia przewróć kurczaka. Krok 3 Pokój w kostkę papryki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj składniki sosu. Wyjmij kurczaka i pieczone warzywa

Niedzielny kucharz
Pasta z kurczaka, czyli kuchenny recykling. 168

Pasty można robić z różnych składników. Pieczone warzywa, fasola, twaróg i jeszcze kilka innych to dobre bazy do takich specjałów. Jednak dziś będzie coś  z odzysku, a mianowicie mięso gotowane. W tym przypadku z rosołu, u mnie często zalega gotowizna i nie ma chętnego aby ją zjeść. A więc trzeba sobie jakoś radzić, nic nie ma prawa

Dieta moja pasja
Kurczak w sosie serowo - szpinakowym 144

śmietany kremówki 30 % - 25 dag mrożonego szpinaku - jedna lub dwie łyżki mąki - olej - sól - pieprz 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w grube plastry, wcieramy w nie olej, sok z cytryny i przyprawy, przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 C przez ok. 40 minut. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy czosnek, następnie podlewamy go wodą, dodajemy serek

Apetyczna babeczka
Domowy pasztet z żurawiną 313

pokrojone wątróbki drobiowe i podsmażamy chwilę. Studzimy całość. Mięso, warzywa i wątróbkę mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodajemy przyprawy, żurawinę i 1 jajko. Mieszamy dokładnie i przekładamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pasztet pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez godzinę. Studzimy w formie. Gotowe

Dieta bez mleka
Halloumi na liściach sałaty rzymskiej 282

halloumi, pomidorów i orzeszków piniowych. Idealne połączenie smaków i cudowny wygląd dania zachęcają do natychmiastowej konsumpcji :-) - bez mięsa - szybko, prosto i efektownie Z serem w roli głównej gorąco polecam makaron z fetą i pomidorami oraz nieziemskie wręcz bataty z pieczoną fetą

AniaGotuje.pl
Quesadillas z sosem meksykańskim i mozzarella 219

kolację. Quesadillas z sosem meksykańskim i mozzarella to kolejne ulubione danie moich dzieci. Ja też lubię pieczone tortillas . Robię często wersję bezmięsną quesadillas z soczewicą . Moje mięsożerne dzieci wolą jednak quesadillas z sosem meksykańskim czyli sosem z mielonego mięsa. Sos meksykański to sos z mielonej wieprzowiny. Smak sosu w dużej mierze zależy od wędzonej papryki i rzymskiego kminu

codojedzenia
Zapiekanka makaronowa z bakłażanem 186

mieszam.Kilka łyżek makaronu świderki zostawiam do posypania wierzchu. Makaron przekładam do naczynia do zapiekania, układam na nim mięso, dodaję por, układam plastry bakłażana, dodaję pomidorki koktajlowe. Zapiekankę wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 30 minut. Pod koniec pieczenia posypuję parmezanem,a przed podaniem posypuję bazylią

wesoła kuchnia
Schab nadziewany kiełbasą 201

nadziewamy kiełbasę. Potem solimy mięso (1 kg/ 1 łyżeczka) gdy mięso się "spoci" dodajemy kolejne przyprawy... Przyprawione mięso przekładamy do naczynia, w którym układamy na dnie pokrojoną cebulę,  czosnek i 2-3 łyżki smalcu wieprzowego lub innego dobrego tłuszczu. Pieczemy w 220 st.C / 60 min.  i potem odkryte 185 st.C / 10 min Powyższe temperatury i czas  dotyczą

chleba naszego
CZOSNKOWA WĘDLINA Z INDYKA 249

myję. Rozkrajam wzdłuż ale nie do końca. Lekko rozbijam. Składniki marynaty dokładnie łącze i nacieram mięso. Zawijam i przekładam do siatki na wędliny. Następnie przekładam do naczynia żaroodpornego.  Pozostawiam w lodówce najlepiej na noc lub kilka godzin. Piekę ok 120 min w 180 stopniach. Następnie po upieczeniu pozostawiam do osiągnięcia. Po osiągnięciu zdejmuję siatkę. Kroję

Gotowanie Patki
Pieczony topinambur 194

szybciej traci surowość. Smak egzotycznej bulwy poprawi dodatek startej gałki muszkatołowej, ziół lub czosnku. My zrobimy dziś topinambur pieczony z czarnuszką. To oryginalna, a jednocześnie prosta potrawa, którą z powodzeniem można podać nawet na przyjęciu jako przekąskę albo dodatek do mięs. Składniki: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Kotleciki z indyka w sosie curry 207

piekarnik Etap I - Mielenie indyka Czerstwą bułkę namocz. Cebulę podsmaż na łyżce oleju. W maszynce do mielenia mięsa zmiel indyka. Dodaj namoczoną bułkę, jajko, podsmażoną cebulę, dopraw solą i pieprzem, Uformuj kotleciki i obtocz w bułce tartej. Etap II - Pieczenie kotlecików Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni. Uformowane kotleciki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 45 minut. Etap

Wylizany Rondel
PASZTET WIEPRZOWY W BOCZKU 164

przez maszynkę. W trakcie mielenia dodajemy tez do przepuszczenia bułki moczone wcześniej w rosole w którym gotowało się mięso. Gotową masę mięsną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatałową, wlewamy szklankę rosołu, dobrze mieszamy. Przekładamy do wyłożonych plastrami boczku foremek. Pieczemy ok godziny

Z Majeczką w kuchni
Pasztet pod pierzynką 231

marchew 2 łyżki margaryny zwykłej ½ łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku ziarna słonecznika na wierzch Sposób przygotowania: Mięso rosołowe wraz z marchewkami i cebulą mielimy przez maszynkę. Dodajemy żółtko, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Mieszamy. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy warstwę mięsną. Wyrównujemy. Na patelni rozgrzewamy olej. Umyty i delikatnie osuszony szpinak drobno siekamy i wraz

Kuchnia w czekoladzie