mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:511/1172)

Kurczak w sosie serowo - szpinakowym 176

śmietany kremówki 30 % - 25 dag mrożonego szpinaku - jedna lub dwie łyżki mąki - olej - sól - pieprz 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w grube plastry, wcieramy w nie olej, sok z cytryny i przyprawy, przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 C przez ok. 40 minut. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy czosnek, następnie podlewamy go wodą, dodajemy serek

Apetyczna babeczka
Domowy pasztet z żurawiną 368

pokrojone wątróbki drobiowe i podsmażamy chwilę. Studzimy całość. Mięso, warzywa i wątróbkę mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodajemy przyprawy, żurawinę i 1 jajko. Mieszamy dokładnie i przekładamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pasztet pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez godzinę. Studzimy w formie. Gotowe

Dieta bez mleka
Halloumi na liściach sałaty rzymskiej 342

halloumi, pomidorów i orzeszków piniowych. Idealne połączenie smaków i cudowny wygląd dania zachęcają do natychmiastowej konsumpcji :-) - bez mięsa - szybko, prosto i efektownie Z serem w roli głównej gorąco polecam makaron z fetą i pomidorami oraz nieziemskie wręcz bataty z pieczoną fetą

AniaGotuje.pl
Quesadillas z sosem meksykańskim i mozzarella 257

kolację. Quesadillas z sosem meksykańskim i mozzarella to kolejne ulubione danie moich dzieci. Ja też lubię pieczone tortillas . Robię często wersję bezmięsną quesadillas z soczewicą . Moje mięsożerne dzieci wolą jednak quesadillas z sosem meksykańskim czyli sosem z mielonego mięsa. Sos meksykański to sos z mielonej wieprzowiny. Smak sosu w dużej mierze zależy od wędzonej papryki i rzymskiego kminu

codojedzenia
Zapiekanka makaronowa z bakłażanem 243

mieszam.Kilka łyżek makaronu świderki zostawiam do posypania wierzchu. Makaron przekładam do naczynia do zapiekania, układam na nim mięso, dodaję por, układam plastry bakłażana, dodaję pomidorki koktajlowe. Zapiekankę wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 30 minut. Pod koniec pieczenia posypuję parmezanem,a przed podaniem posypuję bazylią

wesoła kuchnia
Schab nadziewany kiełbasą 276

nadziewamy kiełbasę. Potem solimy mięso (1 kg/ 1 łyżeczka) gdy mięso się "spoci" dodajemy kolejne przyprawy... Przyprawione mięso przekładamy do naczynia, w którym układamy na dnie pokrojoną cebulę,  czosnek i 2-3 łyżki smalcu wieprzowego lub innego dobrego tłuszczu. Pieczemy w 220 st.C / 60 min.  i potem odkryte 185 st.C / 10 min Powyższe temperatury i czas  dotyczą

chleba naszego
CZOSNKOWA WĘDLINA Z INDYKA 307

myję. Rozkrajam wzdłuż ale nie do końca. Lekko rozbijam. Składniki marynaty dokładnie łącze i nacieram mięso. Zawijam i przekładam do siatki na wędliny. Następnie przekładam do naczynia żaroodpornego.  Pozostawiam w lodówce najlepiej na noc lub kilka godzin. Piekę ok 120 min w 180 stopniach. Następnie po upieczeniu pozostawiam do osiągnięcia. Po osiągnięciu zdejmuję siatkę. Kroję

Gotowanie Patki
Pieczony topinambur 233

szybciej traci surowość. Smak egzotycznej bulwy poprawi dodatek startej gałki muszkatołowej, ziół lub czosnku. My zrobimy dziś topinambur pieczony z czarnuszką. To oryginalna, a jednocześnie prosta potrawa, którą z powodzeniem można podać nawet na przyjęciu jako przekąskę albo dodatek do mięs. Składniki: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Kotleciki z indyka w sosie curry 241

piekarnik Etap I - Mielenie indyka Czerstwą bułkę namocz. Cebulę podsmaż na łyżce oleju. W maszynce do mielenia mięsa zmiel indyka. Dodaj namoczoną bułkę, jajko, podsmażoną cebulę, dopraw solą i pieprzem, Uformuj kotleciki i obtocz w bułce tartej. Etap II - Pieczenie kotlecików Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni. Uformowane kotleciki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 45 minut. Etap

Wylizany Rondel
PASZTET WIEPRZOWY W BOCZKU 194

przez maszynkę. W trakcie mielenia dodajemy tez do przepuszczenia bułki moczone wcześniej w rosole w którym gotowało się mięso. Gotową masę mięsną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatałową, wlewamy szklankę rosołu, dobrze mieszamy. Przekładamy do wyłożonych plastrami boczku foremek. Pieczemy ok godziny

Z Majeczką w kuchni
Pasztet pod pierzynką 270

marchew 2 łyżki margaryny zwykłej ½ łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku ziarna słonecznika na wierzch Sposób przygotowania: Mięso rosołowe wraz z marchewkami i cebulą mielimy przez maszynkę. Dodajemy żółtko, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Mieszamy. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy warstwę mięsną. Wyrównujemy. Na patelni rozgrzewamy olej. Umyty i delikatnie osuszony szpinak drobno siekamy i wraz

Kuchnia w czekoladzie
Lasagne po mojemu 217

czasie przygotować sos beszamelowy. Zetrzeć na dużych oczkach ser żółty. Układać lasagne w naczyniu żaroodpornym warstwami: sos, makaron. mięso, ser. Odłożyć na tyle sera, by móc posypać później jeszcze jedną warstwę. Na wierzchu lasagne ułożyć pokrojone w paski pomidorki koktajlowe. Piec w piekarniku w 200 stopniach (grzanie góra dół) przez 40 minut. Wyciągnąć lasagne i jej wierzch posypać serem żółtym

Karola gotuje
Domowy pasztet z pieczarkami 243

mielimy przez maszynkę. 6 Do masy dodajemy (cały czas wyrabiając pasztet) bułkę tartą, 2-3 łyżki wywaru z mięsa, vegetę oraz sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Na koniec dodajemy jajka i dokładnie wyrabiamy. 7 Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. 8 Pieczemy około 40 minut w temperaturze 200 stopni. Przepis dla robota Kohersen MyCook Artykuł Domowy pasztet

Kuchnia Bazylii
Lasagne 256

mąkę stale mieszając tak, aby nie zrobiły się grudki. Doprawić gałką muszkatołową. Układać lasagne w naczyniu żaroodpornym warstwami: mięso, makaron, sos. Wierzch lasagne posypać serem żółtym (utartym na dużych oczkach), a na nim ułożyć pokrojonego w plastry pomidora. Posypać przyprawami. Piec w temperaturze 180 stopni 20 - 25 minut

Karola gotuje
Prosty kurczak pieczony w keczupie z sezamem. 178

jaki wolimy, ja wolę pikantny i takiego używam. Ale znakomicie sprawdza się też łagodny, wszystko kwestia gustu. Podsmażone mięso ( gorące) układamy na blasze wyłożonej papierem smarujemy z każdej strony marynatą, posypujemy sezamem i do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy jakieś 20 min. Trzeba pilnować ponieważ pomidory dość szybko łapią kolor,   a więc łatwo potrawę przypalić

Dieta moja pasja