mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:507/1172)

Gołąbki bez zawijania w jasnym sosie 442

Idealne na obiad, pyszne i syte – gołąbki bez zawijania w jasnym sosie. Przyznam Wam szczerze, że od dziecka owszem lubiłam połączenie mięsa z ryżem, ale

Słodkie okruszki
Nadziewana tortilla a la pizza z mięsem mielonym, serem i sałatą 307

Jak już nie raz wspominałam uwielbiam tortille. Ileż taki niby zwykły placek daje możliwości. Dziś zapraszam Was na nadziewaną tortillę a la pizza z mięsem mielonym

Słodkie okruszki
Kurczak a la kfc w chrupiącej panierce. W dwóch wersjach – łagodnej i pikantnej. 468

Dziś zapraszam Was na pysznego kurczaka a la kfc w chrupiącej panierce. Idealny na obiad lub przyjęcie. Do takich chrupiących kawałków kurczaka doskonale pasują najróżniejsze sosy

Słodkie okruszki
Barszcz wigilijny z pieczonych buraków i uszka z grzybami leśnymi 206

Barszcz wigilijny i uszka z grzybami leśnymi Pora na chlubę kuchni staropolskiej, czyli barszcz. Dla mnie barszcz jest silniejszym symbolem niż pierwsza gwiazdka. Gdy pojawia się

Pełny talerz
Jajka zapiekane w kokilkach z wędzonym łososiem 206

przegląd niedojedzonych resztek – z czym tylko przyjdzie nam ochota. Jajka zapiekane z wędzonym łososiem to już całkiem eleganckie śniadanie! Rozgrzewamy piekarnik do 190⁰C. Szykujemy sobie wysoką blachę do pieczenia, do której zmieszczą się ramekiny. Każdą foremkę smarujemy wewnątrz cienką warstwą masła. Odkładamy sobie 50g jogurtu do dekoracji, do osobnej miseczki. Pozostały jogurt mieszamy z posiekanymi ziołami i chrzanem – jego(...)smaku. Ziołowy jogurt rozkładamy po równo do naszykowanych wcześniej ramekinów. Na jogurcie układamy mięso łososia, pocięte na cienkie paseczki (zostawcie kilka do dekoracji). Pośrodku tej kompozycji robimy łyżką wgłębienie i ostrożnie, żeby nie zniszczyć żółtka, wbijamy całe jajko. Ramekiny wkładamy do formy do pieczenia i wlewamy między nie świeżo zagotowany wrzątek z czajnika – woda powinna sięgać przynajmniej do połowy wysokości

Karo in the Kitchen
Mini tosty z awokado i kurczakiem 152

mięsa kurczaka przygotować można nie tylko pyszny obiad . Kurczak podany na śniadanie w prostej formie sprawdzi się wspaniale. Mini tosty z awokado i kurczakiem W zależności od dnia czasami mam ochotę na ciężkie i zapychające śniadanie , czasami na lekkie, czasami wytrawne a czasami na słodkie. Nie bez przyczyny mówią, że kobieta zmienną jest Na słodko lubię croissanty, bułeczki drożdżowe(...)owoców albo tostów właśnie np. z warzywami i wędliną. Tym razem tosty zrobiłam z awokado i pieczonym kurczakiem. Kurczaka przyprawiłam do smaku sosem bbq i solą. Awokado zaś jedynie potraktowałam bardzo delikatnie sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Mi osobiście połączenie wyrazistego mięsa z kurczaka i awokado bardzo podchodzi. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam

mecooks
Żeberka ziołowe w cydrze z miodem i gorczycą 171

Zapach jeszcze do teraz unosi się w całej kuchni. Zioła, delikatne mięso duszone w cydrze z dodatkiem miodu. Sos delikatnie zagęszczony mąką kukurydzianą. Aromatyczne danie. Do tego ziemniaczki pod każdą postacią (kluski śląskie, kopytka, z wody, pieczone, itp. i pyszne domowe danie gotowe. Składniki: 800 g wieprzowych żeberek 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 3 szklanki wody przyprawy(...)każdej stronie. W garnku na kilku łyżkach oleju przesmaż pokrojony w talarki czosnek i w cienkie piórka cebule. Dodaj wodę i pozostałe przyprawy, tj. liść, ziele, jałowiec, vegetę, dodaj mięso wraz z powstałym na patelni sosem (dodaj na patelnię wodę i wypłucz dolewając taki pozostały sos do garnka z mięsem, nic nie może się zmarnować, a ten sos jest bardzo

Zasmakuj Kuchni
Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami 178

jest banalnie prosty. Upieczone i wystudzone pierogi można zamrozić. Po rozmrożeniu wystarczy podgrzać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej. Wiem, wiem – tradycyjne – gotowane, odsmażone na rumiano – nie ma lepszych. Niekoniecznie. Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami są zupełnie inne i naprawdę godne polecenia. Smakują i na ciepło, i na zimno. Kto ma ochotę może z tych składników przygotować(...)Polecam też inne przepisy na pierogi znajdujące się na blogu: Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami na deser Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Uszka z grzybami   Wydrukuj przepis The post Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami 212

jest banalnie prosty. Upieczone i wystudzone pierogi można zamrozić. Po rozmrożeniu wystarczy podgrzać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej. Wiem, wiem – tradycyjne – gotowane, odsmażone na rumiano – nie ma lepszych. Niekoniecznie. Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami są zupełnie inne i naprawdę godne polecenia. Smakują i na ciepło, i na zimno. Kto ma ochotę może z tych składników przygotować(...)Polecam też inne przepisy na pierogi znajdujące się na blogu: Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami na deser Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Uszka z grzybami   Wydrukuj przepis The post Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Rolada ślaska z wieprzowiny 222

wspaniałe danie kuchni śląskiej w dodatku z przepysznym sosem pieczeniowym powstałym przy pieczeniu rolad. Składniki : łopatka wieprzowa musztarda papryka ogórek konserwowy boczek wędzony  cebula sól, pieprz  2-3 łyżki mąki margaryna i olej do smażenia Przygotowanie : Łopatkę wieprzową oczyszczam i kroję skośnie względem kierunku włókien mięsa, odrobina soli i pieprzu i rozklepuję względnie cieńko po czym smaruję musztardą

Mechanik w kuchni
Pieczarki faszerowane otulone boczkiem 570

oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Pieczarki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ogonki pieczarek pokroić w drobną kostkę. Również w drobną kostkę pokroić cebulę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Zeszklić cebulę, następnie dodać pokrojone ogonki pieczarek. Smażyć aż zmiękną i odparują wodę. Przestudzić. Do mięsa mielonego dodać przesmażone ogonki z cebulą. Cukinię odcisnąć dobrze z soku i także

Monia miesza i gotuje
Własnoręcznie zrobione apetyczne prezenty na Święta 265

czas, który poświęcamy bliskim – warto więc pomyśleć o prezentach “z dbałością”.   Cukier z prawdziwą wanilią Cukier z prawdziwą wanilią powinien ucieszyć wszystkich, którzy uwielbiają piec, bowiem doskonale nadaje się do aromatyzowania wszelkich ciast i deserów. Jest też idealny do słodzenia kawy. To chyba najprostszy prezent, jaki można wykonać samodzielnie. Wystarczy 1 laska wanilii na każde(...)lodówce. Fot. Porcelana Dotty i sztućce Aspen marki Ambition. Świąteczna żurawina do mięs i pasztetów Domowa żurawina do mięs to doskonały prezent dla taty czy wujka, ale jestem pewna, że ucieszy się z niego też każda gospodyni. W okresie świątecznym na stole nie może zabraknąć pieczeni i pasztetów, a żurawina pasuje do nich doskonale. Wystarczą cztery składniki, aby przygotować

Poezja smaku
Kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem 239

miniony weekend zaszaleliśmy: na stół wjechała pieczona kaczka wypchana aromatycznymi jabłkami. Przyzwyczajeni do kurczaka lub indyka nie bardzo wiedzieliśmy czego spodziewać się po upieczeniu kaczki - czy będzie nam smakowało kacze mięso, czy w ogóle pomysł napychania jej jabłkami jest dobry, czy ptak za bardzo się nie wysuszy w piekarniku. I wiecie co? To był strzał w dziesiątkę! Po prostu(...)blachę do pieczenia ( piersiami na dół, aby nie wyschły podczas pieczenia ) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez około 2 godziny. 6. Godzinę przed końcem pieczenia dokładamy na blachę umyte ziemniaki. 7. W trakcie pieczenia co jakiś czas wyciągamy z pieca kaczkę i polewamy ją tłuszczem, który się z niej wytapia. Pieczoną kaczkę podajemy na półmisku

W kuchni Katie
Schab gotowany w mleku, później podany galarecie, najlepszy 183

Wszystkie pozostałości muszą się zmieszać się z mlekiem. Wylać wszystko na mięso, dolać tyle mleka, żeby mięso było przykryte w 3/4 wysokości. Mleko które dolejecie musi być zagotowane. Dodać garść suszonych grzybków, przykryć naczynie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C i piec 2 godziny. Oczywiście jak jest mniejszy to krócej. Godzinę pieczenia na każdy kilogram schabu. Schab wyjąć(...)wywaru. Tak przygotowaną żelatynę wlać do czystego wywaru. Wymieszać. Nie wolno już gotować !!!!!! Ja miałam 1,5 litra wywaru, jeśli macie mniej to zmniejszyć ilość żelatyny. Wylać wywar na mięso i odstawić aż stężeje. Tak przygotowany schab jest rewelacyjny. Polecam

Kuchnia Pokoleń