mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:513/1172)

Pieczarki z kaszą jaglaną i dodatkami 207

smaku solą i pieprzem.  Każdą pieczarkę faszerować jaglanym nadzieniem. Na wierzchu umieścić ok. połowy łyżeczki tahiny. Pieczarki piec przynajmniej 20 minut. Podawać gorące jako samodzielną przekąskę lub z sałatą jako danie główne. ----- Podobne: Papryki faszerowane kaszą gryczaną Pieczarki faszerowane mięsem i natką Naleśniki z mięsem z rosołu

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczone pałki kurczaka w boczku 175

łyżeczki słodkiej papryki Oliwa do skropienia Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dokładnie przyprawiamy przyprawą do mięsa oraz lubczykiem. Każdą pałkę owijamy szczelnie boczkiem. Układamy je w naczyniu żaroodpornym. Wierzch obsypujemy słodką papryką oraz skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy pod przykryciem w 190*C przez 1 godzinę 20 minut

VioletoweKucharzenie
Paszteciki 147

paszteciki dowolnej długości. Układamy na blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem (możecie też posypać wierzch makiem lub kminkiem) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 20 minut. Z tej ilości wychodzi 80 - 100 pasztecików. Moje propozycje farszu: 1.  Gotowane mięso z 4 udek, 1/2 kg pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Cebulę

Czary - gary w kuchni
Serowe nuggetsy z kurczaka 184

kurczaka. Nuggetsy smaż na większej ilości tłuszczu po 3-5 minut z każdej strony (zależy od grubości mięsa), aż się mocno zrumienią. Wykładaj na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Serowe nuggetsy mogą stanowić pyszny dodatek do frytek domowych, pieczonych ziemniaczków, a także do ryżu z ostrym warzywnym chili con carne . Mojej Zuzi strasznie smakuje takie mięsko. Staram się

Anioszek w kuchni
Skrei pieczony z salatką z kopru włoskiego 149

minut. Najlepiej sprawdzić czy ryba jest upieczona wkładając metalową wykałaczkę na 3-4 sekundy w środek mięsa, jeżeli koniec wykałaczki włożony w rybę będzie gorący oznacza, ze ryba jest już gotowa. Jeżeli będzie tylko ciepła trzeba jeszcze chwilę piec. Koper włoski w soku pomarańczowym doprawić do smaku solą, miodem i octem. Do sałatki dodać filety z pomarańczy. Na upierzonej rybie

królestwo garów
Zupa krem z pieczonych warzyw i z jogurtem greckim. 172

Ostatnio chętnie na obiady jem dania bezmięsne, nie zamierzam zostać wegetarianką to nie dla mnie, jednak mięso nie pociąga mnie tak jak kiedyś. Za to warzywa mają tę moc, ogrom zdrowia, smaków i kolorów. Dziś zupa,która dzięki pieczonym warzywną ma intensywny smak. Ziemniaczki można w połowie zostawić i zjeść w całości w zupie. 2 marchewki 1 cukinia

Kubki smaku
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczoną marchwią, ciecierzycą i serem feta 148

wszelkie kasze, makarony i ryże, których dziwnym trafem zawsze gotuję za dużo. Wtedy kilka warzyw, ulubiony ser lub mięso i fajny lunch jest gotowy. Tak było i tym razem. Nagotowałem kaszy gryczanej jak głupi, więc postanowiłem dorzucić do niej aromatyczną pieczoną marchew, trochę ciecierzycy, która została mi jeszcze z hummusu i ser feta, bo akurat poprzedniego dnia wykorzystałem pół

Food Square
Kieszonki z farszem mięsnym. 143

pomidor 1 mała cebula oregano, pieprz, sól ciasto francuskie Pomidora i cebulę kroimy w kostkę dodajemy do mięsa, przyprawiamy i smażymy na patelni - studzimy. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty 10x10 cm, nakładamy farsz, Tworzymy kieszonki (rogi zaklejamy do góry). Pieczemy w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach (ja 10 minut przed końcem położyłam na górę plasterek sera

Moje-pitraszenie
Babeczki z mięsem mielonym i warzywami 212

warzyw dodajemy mielone mięso. Doprawiamy solą, pieprzem (możemy też dodać ulubione zioła). Smażymy do czasu odparowania z mięsa wody. Farsz odstawiamy do ostygnięcia. Formę na muffinki (najlepiej taką z 12 gniazdami) smarujemy margaryną. Ciasto dzielimy na ok. 24 części (pieczenie będzie odbywało się w 2 turach). Z każdej części formujemy kulkę i albo wylepiamy nią każde gniazdko albo rozwałkowujemy najpierw

MyCookBook.pl
Pieczarki faszerowane mięsem 167

paprykę, sól oraz pieprz  i całość podsmażamy do odparowania wody z warzyw. Na koniec na patelnię dodajemy mięso i podsmażamy jeszcze 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Tak przygotowanym farszem napełniamy pieczarki. Pieczarki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut w 175 stopniach (piekarnik z termoobiegiem). Smacznego

Smak mojego domu
Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym 202

pozostałymi sosami które wymieniłam wyżej. Na dno naczynia żaroodpornego lub brytfanki wyłożyć 1/2 warzyw chińskich, potem papryki, mięso i ponownie mieszankę chińską. Zalać to mleczkiem wymieszanym z chilli cayenne i sokiem z limonki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec przez 40 minut

ClauditteMissCooking
Kostka karmelowa. 253

Wszystko dokładnie mieszamy i pilnujemy, żeby karmel równomiernie oblepił orzechy. Teraz przekładamy całość na pergamin lub papier do pieczenia i czekamy, aż orzechy wystygną. Zimne kroimy w drobniutką kosteczkę, lub tak jak ja wrzucamy do woreczka i tłuczemy tłuczkiem do mięsa, aż uzyskamy odpowiednią grubość. Można również wrzucić orzechy do blendera, ale tu trzeba być bardzo ostrożnym i pilnować, żeby

Rozpustne gotowanie
Rolada schabowa z cukinią 212

pieprzem. Zdejmujemy z gazu i dodajemy musztardę. Mieszamy. Farsz dzielimy na pół i układamy go na każdym płacie mięsa. Zwijamy w roladkę i przewiązujemy sznureczkiem. Smażymy z obu stron na oleju. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego lub do blachy i pieczemy pod przykryciem 30-40 minut w 180 stopniach. Swoje roladki podałam z ziemniakami, fasolką z dodatkiem masła i bułki

Czerwona Porzeczka
Kukurydziana Quesadilla z kurczakiem, mozarellą i ananasem. 284

mąki pszennej szklanka mąki kukurydzianej 4 łyżki oliwy 100 ml ciepłej wody szczypta soli farsz: upieczone/ usmażone mięso z kurczaka (u mnie pierś) dwa plastry świeżego ananasa 1 papryczka chilii 1 szalotka 1 mozarella w zalewie sos chilli/ barbecue pieczone bataty duży batat pieprz cayenne oliwa z oliwek sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu skórka

DefinicjaSmaku
Korma z wieprzowiną (Pork Korma Curry) 195

dusi, gdyż tradycyjnie przygotowywana była na tlących się powoli drzewnych węglach i w języku tureckim oznacza powolne pieczenie, duszenie. Korma może być lekko pikantna lub ognista , może być robiona z jagnięciny , kurczaka, wołowiny lub mieszanki mięs, niektóre kormy łączą mięsa i warzywa, takie jak szpinak czy rzepa . Charakterystyczna za to dla wszystkich curry-korma jest spora ilość cebuli. Kormę robiłam

Kuchnia Prezydentowej