mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:524/1172)

Drobiowa pieczeń z serem i kolorowymi paprykami 1262

Pieczeń z kurczaka wzbogacona kolorowymi paprykami i serem to nie tylko ciekawa propozycja mięsnego składnika do tradycyjnego obiadu z ziemniakami i surówką, ale również doskonała zimna przekąska na każdą imprezę lub dodatek do kanapek. Składniki: 1kg mięsa z uda kurczaka (waga po obraniu bez kości) 300g żółtego sera 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)mleku, a po namoczeniu odcisnąć jego nadmiar. 2. Żółty ser pokroić w małą kostkę, a papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę. 3. Masa mięsna: Mięso z uda kurczaka, cebulę, czosnek i bułkę zmielić maszynką do mielenia. Dodać jajko, żółtko, kasze mannę, pieprz czosnkowy, natkę z pietruszki, całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę mięsną. Następnie dodać

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasztet Gerwazy ze śliwkami i pistacjami 207

czas gotowania się mięsa. • Ugotowane mięso ze słoniną i cebulę odcedzić, usunąć przyprawy i zemleć w maszynce. • Dodać jajka, sól, pieprz, gałkę muszkatałową i dokładnie wymieszać. • Na koniec dodać śliwki i pistacje. • Masę przełożyć do keksówki wyłożonej folią aluminiową i piec w temp. 180 st.C przez 40 minut

To co kocham
Rolada z perliczki 292

skończyć od strony szyi. W ten sposób rolada na całości będzie miała jednakowe mięso. Zawinąć ściśle w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st C na 45 minut. Po tym czasie folię odwinąć, temperaturę zwiększyć do 180 st,C i piec jeszcze przynajmniej 15 min, do czasu, aż się perliczka lekko zarumieni. Kroić w plastry, polewać wytworzonym

Stare Gary
Kaczka ze śliwkami i pieczonymi ziemniakami 179

folią aluminiową, którą zdejmuję w połowie pieczenia. Moja kaczka piekła się 1h i 25 min. Co jakiś czas przewracałam ją i polewałam powstającym sosem. Do kaczki nie dodałam żadnego tłuszczu. Sos powstał z jej własnego wytopionego tłuszczu oraz z owoców. Kaczka smakuje wybornie! Smacznego! Artykuł Kaczka ze śliwkami i pieczonymi ziemniakami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Pasztet z dodatkiem warzyw 235

Niebawem święta. Pasztet, a piekłam ich już kilka rodzajów, koniecznie musi się znaleźć na świątecznym stole. Dzisiaj kolejny pasztet, jaki zrobiłam i kolejny jaki smakuje wyjątkowo. Do mojego pasztetu dodałam wszystko, co gotowało się z mięsem, czyli wszystkie warzywa, a nawet przyprawy, które znalazły się w maszynce podczas mielenia. To, co? Zaczynamy... Składniki: 500 g karczku 500 g tłustego surowego(...)paseczki wątróbkę. Zaparzyłam ją (bez gotowania ) około 5 minut. Mięso i warzywa wyłożyłam na durszlak, żeby ociekły i wystygły. Wywar też przecedziłam i zostawiłam. Bułki namoczyłam w wywarze, odcisnęłam . Mięso oddzieliłam od kości. Wyrzuciłam kości i skórę. Wszystko pozostałe zmieliłam w maszynce na drobnym sitku. Do masy wbiłam jajka i dobrze wymieszałam. Jeśli   masa jest zbyt gęsta, można

Kuchnia u Krysi
Leszcz w pomarańczach 226

poprzecznie w kilku miejscach i natrzeć mięso przyprawami, szczególnie w nacięciach. Wtedy przyprawy szybciej trafią do środka ryby . Z pomarańczy skroić skórę (polecam, aby gorycz skóry pomarańczy nie przeszła do ryby) i owoc pokroić na plastry. Rybę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez pół godziny. Na 10 minut przed końcem pieczenia, rybę odwrócić i ułożyć na niej(...)soku rybie . Rybę podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika z sałatką lub surówką. Polać go sokiem wyciśniętym z cytryny i ułożyć na nim cząstki pomarańczy, z którymi się piekł. ----- Podobne: Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie Królik pieczony w winie Karp pieczony

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczone pierożki z mąki orkiszowej wegetariańskie 311

Pomysł na te pierożki powstał pod wpływem chwili miałam ochotę na coś ciepłego, pożywnego a do tego zdrowego i smacznego, przeszukałam w starych książkach idealnego przepisu na ciasto na pieczone pierogi i znalazłam właśnie taki, od zwyczajnego ciasta różni je to, że zamiast wody dodaje się do nich maślankę, ciasto pięknie wyrasta i do tego jest bardzo chrupiące(...)doprawić  i zblendować razem z fasolą (jeśli macie słaby blender można zmielić w maszynce do mięsa). Ciasto  podzielić na trzy części, każdą rozwałkować bardzo cienko i wycinać koła lub kwadraty położyć około 1 łyżeczki farszu i sklejać tradycyjne pierogi lub trójkąty. Pieczemy w temperaturze ok. 180-190 stopni przez ok 10-15 minut lub do zarumienienia, (część pierogów

zdrowa vege kuchnia
Makowiec na kruchym cieście 786

struc la makowa , zwana inaczej makowcem zawijanym. Masę makową przygotowuje się tak samo, jak do większości makowców. Na początku należy ugotować mak, a następnie zemleć go w maszynce do mięsa (chyba, że kupicie mak już mielony, jest dostępny w niektórych sklepach). Dalsze czynności przygotowawcze wymagają już znacznie mniej czasu. Masę makową wzbogaciłam o sporą ilość bakalii i nie radzę(...)papierem do pieczenia, na nim ułożyć placek, nakłuć widelcem - ciasto piec w 180 stopniach przez 15-20 minut do lekkiego zrumienienia  MASA MAKOWA - suchy mak wypłukać, zalać gorącą wodą, gotować 30-40 minut, odcedzić na gęstym sicie, ostudzić - ostudzony mak zemleć 2-3 razy w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem - do rondelka przełożyć masło i miód, podgrzewać

Smakołyki Bereniki
Siekane kotlety z kurczaka i cukinii 1230

bazylii, pół łyżeczki suszonego oregano, pół łyżeczki czosnku granulowanego, 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki, sól i pieprz do smaku), dokładnie wymieszać i odstawić na co najmniej pół godziny, by mięso przeszło przyprawami. Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i odstawić na 15 minut. po tym czasie dokładnie odsączyć z nadmiaru wody. Dodać cukinię do kurczaka. Dorzucić posiekany(...)Kolokithokeftedes. Placki z cukinii wg Ewy Wachowicz Fit placki z cukinii wg Ewy Chodakowskiej Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Sałatka z cukinii i papryki do słoików na zimę Leczo z cukinią i mięsem mielonym Dżem z cukinii The post Siekane kotlety z kurczaka i cukinii appeared first

Kulinarne Przeboje
Naleśnik z piekarnika 253

wędzonym łososiem i szczypiorkiem, czy z podsmażonym mięsem mielonym, pieczarkami i papryką). Ciasto na naleśnika ma być rzadkie - nie należy dosypywać większej ilości mąki niż wskazana w przepisie. Naleśnik bardzo ładnie wyrasta w piekarniku, tworząc wybrzuszenia, jednak opada po wyjęciu z piekarnika. Po upieczeniu bardzo łatwo zwija się w roladę. Blaszka do pieczenia nie może być zbyt mała, bo naleśnik

Gospodyni Miejska
Pasztet sojowy – bez pieczenia 287

pieczenia Marzyło mi się zrobienie pasztetu, który byłby delikatny, kremowy (trochę jak mus) i niewymagający pieczenia, ponieważ na obecnym mieszkaniu nie posiadam piekarnika. Czy było to trudne wyzwanie? Nie powiedziałbym. Wystarczyło sięgnąć pamięcią do starych i niezbyt chlubnych czasów, gdy mięso jadałem na co dzień. Był wtedy, jakże okrutny dla gęsi, pasztet strasburski (pasztet z gęsich wątróbek). Jeśli chcesz wiedzieć(...)lodówki. I voilà. Twój pasztet sojowy jest gotowy! Ja uwielbiam z pomidorem oraz ogórkiem kiszonym. Czasami jako dodatek daję keczup lub sojonez . Smacznego! Artykuł Pasztet sojowy – bez pieczenia pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Sernik straciatella z malinami 607

przestudzenia. Następnie dokładnie wymieszać je z ciasteczkami. Tortownicę (24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przesypać masę ciasteczkową i rozprowadzić ją dokładnie na dnie, mocno dociskając dłońmi (fot.1) .  Ser zmiksować na gładko za pomocą melaksera ręcznego  (fot.2)  lub przepuścić dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Do osobnego naczynia wbić jajka i rozkłócić je dobrze widelcem. Przelać do zmielonego(...)masę  (fot.6) . Piekarnik nagrzać do temperatury 150ºC, a na dnie piekarnika ustawić foremkę z gorącą wodą z czajnika. Dzięki temu nasz sernik będzie bardziej wilgotny i delikatny.  Piec bez termoobiegu przez 80 minut.  Sernik odstawić do całkowitego wystudzenia, a następnie włożyć do lodówki najlepiej na noc. Tuż przed podaniem wierzch ciasta obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego

Świat Ciasta
Kalafior z carry i kurkumą do kaczki lub bakłażana 249

którego wybierzecie sobie dodatki mięsne lub wegetariańskie.  Bazą wyjściową jest kolorowy i aromatyczny kalafior, a resztę możecie dokładać prosto z grilla, ja wybrałam pysznego bakłażana z fetą i pieczoną pierś z kaczki, bo potrzebowałam ugościć mięsożerców i wegetarian!!!. Goście zadowoleni, zaskoczeni kolorem kalafiora, więc spokojnie możecie dzisiaj wypróbować moje danie, bo było testowane na ludziach :). Zestaw obiadowy(...)uszkodzić mięsa, oprószamy solą i pieprzem polewamy wyciśniętym sokiem z pomarańczy. Mięso odkładamy do marynowania do lodówki na godzinę. Następnie wyciągamy kaczkę i obsmażamy na patelni po 3 minuty z każdej strony. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojoną w ćwiartki pomarańcze i jabłko. Pieczemy ok. 60 minut w 160 C. 2. Bakłażana kroimy w plastry, solimy, odstawiamy aby puścił

Apetyczna babeczka
Odrywane mini tacos 205

ciasto : 3 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody 3 łyżki oliwy 8 g suchych drożdży 1/2 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki cukru farsz: 200 g mięsa mielonego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 5 pieczarek 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1 puszka kukurydzy złocistej z czerwoną fasolą Bonduell (lub sama kukurydza) 4 łyżki startego sera żółtego Przygotowanie: ciasto: Z podanych(...)tacos ukladamy w formie, odstawiamy na 15-20 minut aby lekko wyrosły i pieczemy w piekarniku 180 stopni okolo 30-35 minut farsz: Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.Następnie wrzucamy na patelnię pokrojona w kostkę paprykę. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy mięso mielone wymieszane z przeciśniętym przez praske czosnkiem oraz koncentratem. Całość smażymy. Pod koniec smażenia

Bon appetit mon amie