mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:532/1172)

Pastrami, co to jest i skąd się wzięło? 413

dbają o każdy detal. Ich Pastrami Deli to naprawdę dopracowany kawał mięsa, którego skład nie przypomina tablicy Mendelejewa, ja to już sprawdziłam. A co ze mną?  No właśnie. Po kilku rozmowach zaczęłam przeszukiwać internet w poszukiwaniu wiadomości o pastrami. Czytać i oglądać. Potem zaczęłam piec jasny żytni chleb, na którym podaje się klasyczną kanapkę Pastrami Reuben. Temat trochę(...)rzadko zdarza zachwycił się Pastrami Reuben, a ja zastanawiam się co napisać, aby w słowach opisać ten fantastyczny smak. To naprawdę jest piękny i rozpływający się w ustach kawałek mięsa. Kanaki robią wrażenie rozkochując kubki smakowe. Są bardzo sycące, a mięso daje wiele możliwości stworzenia wielu wersji dań i nie tylko kanapek. Nie przeciągając na koniec tylko napiszę. Drogie Panie

Blondynka Gotuje
Domowa pasta z pieczonej papryki i bakłażanów 235

coś innego, no wiecie, tak dla miłej odmiany ;) Tak więc do pieczonej papryki dodałam więcej bakłażanów i pomidorów uzyskując pastę o bardziej warzywnym smaku (trochę jak tzw. leczo). Warzyw nie miksowałam tylko posiekałam je drobno, dzięki czemu konsystencja pasty jest dużo ciekawsza. Taką pastę możecie podać do mięsa, do chleba, a nawet zmieszać z ugotowanym makaronem i zjeść(...)paluszków grissini - ja mam takie ciasteczka z oliwą z tygodnia hiszpańskiego w Lidlu - smakują z pastą wybornie! Mój dzisiejszy przepis przygotowałam specjalnie w ramach wspólnego gotowania potraw z pieczonej papryki na akcję Shinju "Paprykujemy 5". Razem ze mną w akcji udział wzięły: Martynosia  i   Mirabelka .  Domowa pasta z pieczonej papryki i bakłażanów przepis własny czas

Chilli Czosnek i Oliwa
Bryzol z pieczarkami i cebulą 212

szybko i nie ma się tutaj co nie udać! Polędwica wołowa to mięso, które idealnie nadaje się do krótkiej obróbki. To ostatnie 2 kawałki zdobycznej polędwicy wołowej i zamieniłam je w danie, które panowało w niemal każdej restauracji w czasach PRL-u. Bryzole podałam z batatami pieczonymi w piekarniku. Te słodkie ziemniaki wyjątkowo dobrze smakują ze smażoną wołowiną. Obiad(...)olejem, następnie oprószyć pieprzem bataty obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w misce i wymieszać z łyżką oleju, solą, papryką i pieprzem. Wysypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 20-25 minut w 200`C w piekarniku pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem z ewentualnych nieczystości i pokroić na plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Podsmażyć na oleju

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Letnie ciacho z owocami + trzecia nominacja do Liebster Blog Award 206

czegoś o mnie dowiedzieć, to zapraszam... 1. Kawa czy herbata? Herbatka. Najlepiej owocowa lub zielona i niezbyt mocna. 2. Gotowanie czy pieczenie? Lubię jedno i drugie. Kiedyś odpowiedziałabym, że pieczenie, ale teraz obie te czynności dają mi dużo satysfakcji. 3. Słone czy słodkie? Słooodkie :) Patrz powyżej ;) 4.Owoc czy warzywo? Na co dzień warzywo, ale owoce też uwielbiam. 5. Czy pracujesz/uczysz(...)pierwszy blog kulinarny, który poznałam i bardzo go lubię. 9. Zjesz surowe mięso? Tak. Uwielbiam dobrego tatara. 10. Mogłabyś zostać wegetarianką na rok czasu? Miałam już taki etap w życiu, ale to nie dla mnie. 11.  Dlaczego blog kulinarny? Od zawsze uwielbiałam gotować, piec i przebywać w kuchni. To wyszło całkiem naturalnie i spontanicznie, a teraz nie wyobrażam sobie

Ratunku obiad
Cukinia faszerowana podana z białym ryżem długoziarnistym 209

kolejne 5 minut. Do mięsa dodajemy poszatkowane pomidory (wlewamy również sos pomidorowy, który był w puszce) i bulion warzywny. Dodajemy cukier, oregano, bazylię, majeranek, pietruszkę, sól i pieprz i dusimy kolejne 4 minuty. Wykonanie: Cukinię myjemy, odcinamy końcówki, przecinamy na pół, wydrążamy środek łyżeczką. Do naczynia żaroodpornego wlewamy 6 łyżek wody. Z cukinii podczas pieczenia będzie wyciekał sok i dzięki

Smak mojego domu
Rolada drobiowa na zimno 361

folię przełożyć mięso i wstępnie uformować roladę. Tak przygotowane mięso zawinąć szczelnie i ściśle w folię alumniową, a następnie tak przygotowaną roladę owinąć szczelnie w drugi kawałek folii alumniowej. Roladę owiniętą w folię przełożyć na blachę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg, 3 półka) i piec przez 55 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić w folii do wystudzenia(...)pokrojoną w cienkie plasterki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 1 kg rolady. W większości hipermarketów (np. w Tesco), jak i w Lidlu można kupić gotowe mięso z ud kurcząt bez skóry i kości. Wówczas nie ma konieczności obierania udek ze skóry i kości. Można użyć dowolonego gatunku mięsa mielonego np. drobiowego, wieprzowego, wieprzowo-wołowego. Źródło przepisu

Gospodyni Miejska
41 przepisów na dania jednogarnkowe 350

warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi

Moja smaczna kuchnia
Wegańska sałatka z pieczonego kalafiora 180

sera, jajek, mleka, śmietany a już na pewno mięsa nie możemy wykorzystać. Widzicie sami zatem, iż weganie zwłaszcza ci początkujący nie mają łatwego zadania. Moja dzisiejsza propozycja dla Was to sałatka wegańska z kalafiora. Nie dodałam do niej żadnego sosu, smak podkreśliłam miętą. Dodatkowo orzeszki nerkowca i cebula skomplementowały fajnie smak pieczonego kalafiora. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego

mecooks
Krucho-drożdżowe rożki z mięsnym nadzieniem teriyaki 160

gorąco i na zimno. Podczas pieczenia rożki rozklejają się, uwidaczniając pyszne nadzienie. Przepis na to ciasto mam od kilku lat, nie zawodzi w żadnej sytuacji. Ciasto:3 i 3/4 szklanki mąki pszennej200g masła4 łyżeczki cukru-pudru1 łyżeczka soli50g drożdży1/2 szklanki kwaśnej śmietany4 żółtka1 całe jajko(+ zostawiamy białko do smarowania) Nadzienie:250g mięsa mielonego 1 czerwona papryka200g pieczarek1 duża cebula6(...)cebulę z papryką. Po kilku minutach dodajemy mięso mielone, które doprawiamy solą i pieprzem i zalewamy sosem teriyaki. Smażymy 10 minut. Dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości warzyw, aż woda odparuje. Studzimy.3. Ciasto wałkujemy niezbyt cienko i kroimy na kwadraty. Na środku każdego wykładamy łyżkę farszu i sklejamy w trójkąty (podczas pieczenia rożki się "otworzą".4. Rożki pieczemy w temperaturze

Szefowa kuchni
Polędwica z szynkowara 169

też, że to kwestia mięsa. Czasami niestety zdarza się, że mięso w sklepie jest już czymś pompowane.Dodam też trochę więcej soli, być może wyszła mało słona, bo nie była nastrzykiwana. A dla chętnych inne sposoby na domową wędlinę:  schab z warkoczem pieczony w majeranku ,  schab karkowy z pończochy ,  schab pieczony(...)wlewamy zalewę, woreczek zakręcamy, szynkowar zamykamy i wkładamy do lodówki na 40 godzin. Po tym czasie szynkowar wkładamy do wysokiego garnka i zalewamy wodą do 3/4 wysokości szynkowara.  Mięso parzymy w szynkowarze w temperaturze 75 - 80 stopni Celsjusza przez 2 godziny. Ważne jest aby temperatura nie przekroczyła 80 stopni. Po upływie 2 godzin szynkowar chłodzimy pod zimną wodą

Kulinarne przygody Gatity
Boeuf bourguignon - wołowina po burgundzku 263

sądzimy, aby nasza była tą jedyną i słuszną. Natomiast możemy Was zapewnić, że mile zaskoczy Wasze podniebienia :) SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób. 500 g dobrej jakości wołowiny (np. pieczeni) 300 ml czerwonego, wytrawnego wina 8 ząbków czosnku kilka gałązek świeżego rozmarynu (lub 2 łyżeczki suszonego) kilka gałązek świeżego tymianku (lub 2 łyżeczki suszonego) 150 g wędzonego boczku 2 cebule(...)dolewamy wody - tyle, aby ciecz tylko przykryła składniki potrawy. 6. Gdy mięso jest już miękkie dodajemy koncentratu pomidorowego (opcjonalnie) i zagęszczamy sos mąką rozmieszaną w odrobinie zimnej wody (opcjonalnie). 7. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualnie jeszcze tymiankiem. Wołowinę po burgundzku podajemy z pieczonymi ziemniakami lub ciepłą, chrupiącą bagietką. I koniecznie z kieliszkiem czerwonego, wytrawnego wina! Bon appétit

W kuchni Katie
Karkówka duszona 109

Duszony schab, duszona karkówka,to zawsze dobry pomysł na pyszny obiad. Mięso to nie wymaga dużo przygotowań a jedynie czasu. Czas spowoduje że kawałki karkówki zrobią się miękkie i delikatne, a dodatki nadadzą pyszny smak. Polecam Wam także: – schab w sosie – kurczak z czerwonym pesto – kurczak pieczony na butelce piwa – kurczak z mozzarellą – kurczak pieczony – orientalne skrzydełka(...)wody – 2-3 łyżki oleju PRZYGOTOWANIE: Plastry schabu karkowego dopraw solą i pieprzem, na następnie rozbij tłuczkiem. Do głębokiego talerza wsyp mąkę i obtocz plastry mięsa w mące. Przygotuj głęboką patelnię lub szeroki i niski garnek. Rozgrzej w nim olej i obsmaż mięso aż się lekko zezłoci z każdej strony. W tym czasie pokrój cebulę w kostkę, dodaj do usmażonego

nietylkopasta.pl
Murzynek "na bogato" ;) 213

250g) margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli 6 łyżek wody dodatkowo: kilka czekoladek, pralinek, rurek itp. klej spożywczy Przygotowanie: Herbatniki pokrusz na drobno - włóż je do woreczka i rozdrobnij za pomocą tłuczka do mięsa :) Do miski włóż masło i wymieszaj z herbatnikami (najlepiej rękoma) - wyłóż(...)oddziel od żółtek - z białek z dodatkiem soli ubij sztywną pianę. Ostudzoną masę czekoladową przelej do miski dodaj żółtka i miksuj. Teraz do miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia - zmiksuj. Następnie delikatnie wmieszaj pianę z białek. Gotowe ciasto wlej do formy (na herbatniki) i wstaw do piekarnika nagrzanego do  180°C  - piecz ok. 50 minut. Ostudzone ciasto

Alutka-Gotuje
Serowa rolada z kurczakiem i pomidorową ciecierzycą 330

wzdłuż dłuższej krawędzi. Przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 *C. Piec przez około 40 min. Po upieczeniu chwilę odczekać i pokroić na plastry, jeżeli chcemy roladę podać na gorąco. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: cieciorka , filet z kurczaka , ser żółty , suszone pomidory

https:KKuchniaMniam
Gołąbki z ryżem, indykiem i paloną papryką 195

smaczne czyli - UDANE 😉. Składniki:        farsz: 250 g ryżu długoziarnistego  z dzikim Uncle Bens ( 2 torebki), 1 duże biała cebula, 500 g mielonego mięsa z indyka, 3 łyżki suszonego lubczyku, 1 duża czerwona papryka, masło klarowane do smażenia, 1 mini suszona papryczka chili lub 3 plasterki świeżej, 1 płaska mielona słodka papryka wędzona, ½ płaska(...)pieczemy tak długo, aż skórka będzie czarna. Ryż w torebkach gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i przesypujemy do dużej miski. Na dużej patelni roztapiamy 2 łyżki masła i podsmażamy cebulę  pokrojoną w kostkę z szczyptą cukru i solą. Do smażenia cebuli dodajemy papryczkę chili, którą po usmażeniu wyciągamy. Do ryżu dodajemy mięso, cebulę z masłem, lubczyk, paloną paprykę, mieloną

Moniki Smakołyki