mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:533/1172)

faszerowana papryka, na sposób andaluzyjski 229

minuty. Przygotować 4 papryki, odcinając im wierzch i czyszcząc środek. Ugotowany ryż wymieszać z mięsem, dodać roztrzepane jajko. Nafaszerować papryki, ustawić w brytfannie, odcięte wierzchy kładąc osobno, wszystko polać oliwą. Wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pod koniec pieczenia każdą paprykę posypac startym serem. Sos: Pokroić w grubą kostkę pozostałe 1/2 cebuli i paprykę – może

stajnia gołębie od kuchni
Bigos pieczony z czerwonym winem 200

Bigos od zawsze piekę w brytfannie w piekarniku. Nie wiem czy są jakieś minusy tej metody, dla mnie ma same plusy. Nie trzeba pilnować czy się nie przypala, wcześnie dodana kiełbasa się nie rozgotowuje, nie rozpada a smak bigosu jest po prostu obłędny. Moja wersja bigosu jest bardzo urozmaicona, zawiera kilka różnych kawałków mięsa, dwie różne śliwki oraz pół-wytrawne(...)dużą kostkę. Grzyby, pokrojone mięsa, pieprz, ziele angielskie oraz liście laurowe dodaję do miski z kapustą. Kminek rozgniatam w dłoniach, wsypuję do miski i dokładnie mieszam całość. Zawartość miski przekładam do brytfanny, zalewam wodą pozostałą z gotowanych grzybów oraz dodaję szklankę pół-wytrawnego wina. Wkładam do nagrzanego do 180*C piekarnika i piekę przez 180 minut. Po tym czasie zostawiam

Gotowanie i blogowanie
Czosnkowa surówka do mięs oraz o tym jak przygotować warzywne Tagliatelle 180

Czosnkowa surówka do mięs oraz o tym jak przygotować warzywne Tagliatelle. Od zawsze podobał mi się pomysł podawania warzyw w kształcie tagliatelle, spaghetti czy fusilli. Wygląda

Słodkie okruszki
Jak upiec buraki 199

Jak już kiedyś pisałam, uwielbiam buraki pod każdą postacią. Preferuję jednak buraki pieczone, ponieważ w przeciwieństwie do buraków gotowanych, zachowująone swój piękny kolor, bogactwo

kuchnia doski
Rozgrzewający rosół z dzika 207

Składniki: 1 kg mięsa z kością z dzika pęczek włoszczyzny 3 ziarnka ziela angielskiego 2 listki laurowe 2 ziarnka jałowca 1 cebula kilka listków świeżego lubczyku

kgwjanczewo
Grzyby. Kurczak. Obiad. Udka faszerowane kurkami, pieczone z ziemniakami i marchewką 373

Taki nadziane udka je się wygodniej kiedy nie mają kości więc warto poświęcić kilka minut więcej na przygotowania i wytrybować ja. Mięso kurczaka z chrupiącą skórką

Smaczna Pyza
Schab pieczony w mleku, soczysty i pyszny 307

Jest pyszny. Przygotowanie marynaty – wszystkie składniki wrzucić do moździerza i dokładnie utrzeć. Mięso umyć i osuszyć, następnie natrzeć marynatą. Zawinąć dokładnie folią spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin. Schab przejdzie przyprawami i nie będzie nudny w smaku Jutro będę go piekła i wieczorem dokończę ten wpis i wstawię zdjęcia. Miłego przygotowania do Świąt

Kuchnia Pokoleń
Pasztet drobiowy 204

pieczarkami. Mięso myjemy osuszamy mielimy w maszynce do mięsa razem z marchewką. Dodajemy przeciśnięty przez prasę czosnek, cebulę z pieczarkami, jajko, bułkę tartą, posiekany szczypiorek , majeranek. Całość posypujemy pieprzem czarnym i cytrynowym, przyprawiamy podanymi przyprawami, solą oraz wlewamy brandy. Całość odkładnie mieszamy. Formę do pieczenie smarujemy olejem ii posypujemy bułką tartą. Wypełniamy

kgwjanczewo
Briami-pyszna letnia zapiekanka grecka 198

przepis znalazłam w internecie i tak ją już robię od dwóch lat. Smak ze względu na użycie ziół jest wyborny, pomieszanie warzyw daje lekkie danie, które chętnie łączę z mięsem. Zapiekanka na każdą okazję. Zapraszam...  Skala smaku 10/10- warzywa powinny być zrumienione wtedy są o wiele lepsze. SKŁADNIKI 4 średnich cukinii, pokrojonych na 1/2 cm plasterki 8 dużych obranych(...)ziołami i dość mocno przyprawić sola i pieprzem. Dobrze wszystko razem wymieszać i piec około 1  godziny lub dłużej, mieszając od czasu do czasu, aby wszystkie warzywa ładnie sie przyrumieniły. 30 min. przed końcem zwiększyć temp. do 210st. Można trochę podlewać wodą. Podaję z mięsem

Kubki smaku
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 530

opakowaniu i przelewamy zimną wodą. Mięso mielimy wraz z cebulą i ząbkami czosnku (jeśli mięso zmielono nam w sklepie, ząbki czosnku wyciskamy, a cebule drobno siekamy i dodajemy do mięsa). Siekamy pół pęczka natki i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy także obrane i starte na tarce jarzynowej pieczarki. Dosypujemy bułkę tartą oraz sól i pieprz. Masę wyrabiamy rękami, aż składniki(...)spryskujemy delikatnie oliwą. Wlewamy do środka naczynia pół szklanki wody. Pieczemy w 180°C (170°C z termoobiegiem) przez 45 minut bez przykrycia. Podajemy same – bez dodatków, z sosem pieczarkowym lub z sałatą skropioną winegretem. Papryki możemy nadziać wcześniej, a upiec przed podaniem. Post Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Grillowany filet w ziołach śródziemnomorskich 254

www.kamis.pl/produkty/grill/grill/grill-srodziemnomorski.aspx#sthash.0zW5asYu.dpuf Sól, czosnek, gorczyca biała, bazylia - 6%, kolendra, pieprz czarny, cukier, oregano - 6%, cebula, cząber, tymianek - 4,5%, rozmaryn, majeranek. - See more at: http://www.kamis.pl/produkty/grill/grill/grill-srodziemnomorski.aspx#sthash.0zW5asYu.dpuf Przygotowanie: Mięso kroimy na kotlety. Ponieważ miały to być zwykłe kotlety z patelni - Mama je lekko rozbiła, co wcale nie okazało się złym pomysłem. Nasoliła, oprószyła pieprzem i wstawiła do lodówki. Kiedy(...)jeszcze przez czas szykowania grilla i dodatków. Kotlety pieczone były na rozgrzanym grillu - na tacce. Ok 10 minut z każdej strony wystarczy. Tak przyrządzone kotleciki wychodzą soczyste i kruche. Mieszanka przypraw bardzo delikatna - lekko ziołowa i orzeźwiająca. Zgodnie z zapewnieniami producenta nie zawiera glutaminianu sodu. Idealny sposób na przyrządzenie mięsa z grilla dla dzieci i osób nie nielubiących

Kuchnia po mojemu
Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym 182

Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym z pieczonymi ziemniakami SKŁADNIKI: 5 kotletów wieprzowych pęczek białych szparagów kilka młodych ziemniaków śmietana 18% serek topiony ser żółty sól, pieprz, pietruszka, cukier, czerwona papryka chilli Szparagi i ziemniaki obrać i podgotować na parze, dodając sól i pół łyżeczki cukru. Następnie umyć mięso, osuszyć na ręczniku papierowym. Doprawić solą i pieprzem. Obsmażyć(...)momentu roztopienia serów, dosypać suszoną pietruszkę.  W naczyniu żaroodpornym ułożyć kotlety, na nich ugotowane szparagi. Zalać sosem serowym a na nim ułożyć ziemniaczki pokrojone w talarki.  Piec w piekarniku nastawionym na 190stopni. Pod koniec dosypać do pieczącego się dania sera zółtego.  Poczekać aż się trochę zarumieni. Podawać z papryczką chilli. Smacznego

MarciochaKucharzy
Pieczony karp z pietruszką i po pokazie filmu "Powidoki" 227

smak przypraw przeniknął do rybiego mięsa. Rybę posypać ze wszystkich stron solą, pieprzem i lubczykiem, a z jednej strony dodatkowo suszonym czosnkiem. Przykryć rybę np. folią aluminiową i wstawić do lodówki na kilka godzin. Pietruszkę umyć i obrać. Pokroić wzdłuż na ćwiartki. wrzucić do formy lub na blachę. Polać olejem. Pietruszkę piec 20 minut pod przykryciem w temperaturze 180 stopni

Weekendy w domu i ogrodzie
MUFFINKI GYROSOWE 229

lepszych jakie jadłam!   Składniki: 3 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 1 i 3/4 szklanki mąki 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu pikantnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1/2 papryki 1 mała cebula czerwona 1 mały filet z kurczaka 3 łyżki kukurydzy z puszki 5-6 pieczarek marynowanych Dagoma sól, pieprz olej(...)łyżeczką przyprawy do gyrosa i smażymy do momentu aż mięso nie będzie surowe. Studzimy. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Pieczarki odsączamy z octu i kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy składniki suche: przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia i 2 łyżeczkami przyprawy do gyrosa. W drugiej misce łączymy ze sobą

Kuchnia MagdaLeny
POLICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MYŚLIWSKIM Z PARMEZANOWYMI KLUSECZKAMI 370

Policzki wieprzowe są przysmakiem, który rzadko przygotowywałam w swoim domu – było to spowodowane tym, że wymagają dość długiego duszenia albo pieczenia. KRAKUS rzucił mi wyzwanie i z jego pomocą moja kuchnia zamieniła się w mega smaczną restaurację! Już od samego rana pachniało obłędnie, a jak się później okazało – tak samo smakowało! Przygotowałam fantastyczne ( ale to fantastyczne! ) Policzki wieprzowe(...)Dzięki KRAKUS i ich nowym produktom wstępnie przygotowywanym metodą Sous vide ( wolno gotowane ) przygotowanie ich zajęło mi tylko 30 minut! Jest to prosty sposób a soczyste i bardzo aromatyczne mięso, bez dodatku konserwantów! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) * policzki wieprzowe KRAKUS SOS: * czerwona cebula – 1 szt * czosnek – 1 ząbek * marchew – 1 szt * korzeń pietruszki

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania