mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:537/1172)

Szparagi w bekonie i piersi indyka. 222

boczku. Szparagi umyć o osuszyć, odłamać zdrewniałe końce i położyć na mięsie. Zawinąć.   Zawinięte mięso włożyć do naczynia żaroodpornego.    Przygotować folię aluminiową by przykryć nią same końcówki szparagów. Same końcówki szparagów obsypać startym masłem, resztą pokropić oliwą z oliwek.   Piec w ok.200 stopniach. Ja piekłam gdzieś ok. 1h. Ale najlepiej samemu długą wykałaczką sprawdzać

W kuchni u Moniki
Pasztet z kurczaka 224

targach rolnych, jest ona całkowicie naturalna ). Gotujemy do miękkości. Po wystudzeniu z kurczaka usuwamy kości i całość mięsa oraz warzywa mielimy w maszynce. Doprawiamy do smaku ponownie solą, pieprzem, papryką i gałką. Wszystko razem dokładnie mieszamy i umieszczamy w aluminiowych foremkach do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 o C w kąpieli wodnej ( foremki umieszczamy na blaszce/formie z wodą

Smaki Ewy
Kurczak w cieście francuskim na szpinaku z serem feta 386

prostokątów. Na środku każdego płata ułożyć jedną część szpinaku, następnie plaster sera feta i kawałek mięsa. Po bokach ciasta zrobić podłużne nacięcia. Zawijać paski ciasta na przemian z lewej i prawej strony tworząc warkocz. Tak przygotowane sakiewki posmarować roztrzepanym jajkiem.  Piec w 200°C, 25-30 minut. Podawać na ciepło.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Nacinane ziemniaki z pieca, ziemniaki Hasselback 205

Dokładnie nasmarować je oliwą i posolić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec 1h. Podczas pieczenia delikatnie posmarować je oliwą. Po godzinie, wyjąć je z piekarnika i obsypać przyprawami. Wsadzić na kolejne 15 minut. Podawać z sosem czosnkowym i ulubionym mięsem. Smacznego

CookYourself
Piersi z kurczaka z cytryną i oliwkami 131

plasterki. Przełożyć mięso do żaroodpornego naczynia. Cebulę podsmażyć na złoty kolor i dodać do kurczaka. Pomiędzy mięsem poukładać nieobrane ząbki czosnku i oliwki.Rozłożyć na wierzchu cytrynę i posypać cukrem. Przykryć nieszczelnie folią aluminiową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 °C. Piec ok. 1 godziny Na podstawie przepisu Pana Grzegorza ze strony MniamMniam.pl

kulinarnajamka.blogspot.com
Domowe hamburgery + film 245

posiekaną cebulką, mięso wyrabiamy dłonią, doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy dłonią. Z tak przygotowanego mięsa formujemy niezbyt duże hamburgery. Kotleciki smażymy na patelni grillowej z obu stron po około 3 minuty . Bułki przekrawamy na pół, przekładamy do formy do pieczenia i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 5 minut. Ciepłe spody bułek smarujemy przygotowanym sosem

Smakowite Dania
Cannelloni z cukinii na pure ziemniaczanym z kminem 210

Cukinię myjemy i tniemy wzdłuż na cienkie paski grubość ok 0,2 cm. Z mięsa kleimy duże kulki ( jak na kotlety mielone) i zawijamy w cukinii, wszystko układamy obok siebie wciskając w pure. Posypujemy serem i zalewamy sosem beszamelowym.   Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 200 C ok 40-50 minut.  Smacznego

Niezły Młynek
3 razy burak cukrowy. Nr 1: Ciasto z buraków cukrowych 213

drugiej misce suche składniki. Dodać 2 szklanki papki buraczanej i wszystko dokładnie połączyć. Przelać do foremki. Piec około 50 minut w temperaturze 190 stopni. *mielenie czegokolwiek ciepłego sprawia, ze ostrza nożyków się bardzo tępią - dotyczy to blendera, robota kuchennego, maszynki do mięsa, etc. Smacznego :) Zapraszam po więcej na profil Ewa Kuchennie na facebooku: KLIK Jako, że dostałam parę pytań odnośnie

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
76. Piersi z kurczaka a'la pizzerinki 177

olej do smażenia pieprz, sól Kotlety delikatnie rozbić posolić i popieprzyć. Przygotować sos boloński dodać podsmażone mięso mielone i śmietanę, wymieszać. Pieczarki pokroić w plasterki, posolić, popieprzyć  i usmażyć z cebulą. Na każdy kotlet nałożyć gęsty sos boloński następnie warstwę pieczarek. Piec w 170 stopniach przez 25 minut. Pod koniec pieczenia położyć ser, aby się rozpuścił

Jadło i czytadło
Zapiekanka ziemniaczana 222

jeszcze chwilę dusimy. W naczyniu żaroodpornym układamy plasterki ziemniaków, na to przygotowane pieczarki, kukurydzę, fasolę oraz podsmażone mięso mielone. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 30 minut, zapiekankę wyjmujemy z piekarnika i posypujemy pokrojonym w plasterki serem żółtym i pieczemy jeszcze przez 30 minut

Zainspirowana w kuchni
Pieczeń wołowa w ciemnym sosie cebulowym 243

Wołowina to temat niełatwy chyba dla większości początkujących kucharzy. Trzeba do niej wyczucia, wiedzy, czasem sporej intuicji. Dobrze przygotowana pozostaje w pamięci długo, potrafi wręcz rozkochać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cukinia nadziewana mięsem 173

przy pomocy łyżeczki usuwamy gniazda nasienne Posiekany miąższ ze środka można dodać do nadzienia.Mielone mięso mieszamy  z odrobiną soli, cukru, sosu sojowego, siekanej cebuli i pieprzu. Napełnić wydrążone cukinie farszem, spryskać  wierzch  olejem .  Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.W trakcie pieczenia

w mojej kuchni
FILET Z PSTRĄGA W PAPILOTACH 142

koperkiem, lubczykiem, solą i pieprzem. Tak powstałe masło ziołowe, dobrze wymieszać. Z każdego fileta zrobić dwie porcje. Mięso oprószyć przyprawą do ryb i posmarować masełkiem ziołowym. Na wierzchu położyć po plasterku cytryny. Każdy kawałek fileta, oddzielnie i dokładnie zawinąć w papier do pieczenia i związać jego końce. Papiloty przełożyć na blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni

Kuchnia w opałach
Pasztet z wątróbek drobiowych 234

pieprz,słodka papryka Wykonanie: Wątróbkę skręcić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i skręcić wraz z mięsem. Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć do zeszklenia. Do zmielonej wątróbki dodać jajka , podsmażoną cebulkę i pozostałe składniki wymieszać wlać do foremki wysmarowanej tłuszczem i piec w 180 stopniach około

O kuchni z uczuciem
Kurczak w cieście francuskim na dwie nuty z surówką z marchwi i brzoskwini. 202

oliwie, świeżym tymianku i czosnku smażymy aż skórka się zezłoci. Odstawiamy.Ciasto francuskie wycinamy na kształt filetów. Mięso przekrawamy w połowie i nadziewamy pieczarkami lub serem kozim ze szpinakiem (sposób na ten szpinak w poprzednim poście).Zamknięte sakiewki nakłuwamy i smarujemy żółtkiem. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach.Surówka z marchwi.Marchew tniemy obieraczką na długie pasy, dodajemy posiekaną brzoskwinie i zmiażdżone

BaRepas

Proponowane wyszukiwania