mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:543/1172)

Rogaliki serowe 206

powidłami) Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ser przecisnąć przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa. Dodać margarynę (masło), przesiana mąkę i zagnieść ciasto. Uformować kulę, przykryć folią spożywczą i chłodzić w lodówce minimum 2 godz. (można ciasto przygotować wieczorem, a piec dopiero kolejnego dnia).   Schłodzone ciasto podzielić na dwie części, każdą część przełożyć na obsypany lekko

My sweet a life
Schab w marynacie miodowej 158

umyj, osusz i pokrój w plastry z imbiru, soli, miodu i sosu sojowego przygotuj marynatę plastry mięsa włożyć do naczynia z marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin następnie, nie odsączając kotletów położyć je w naczyniu żaroodpornym / na tacce aluminiowej i piec ok 30 minut w 180 stopniach / grillować Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Rolada z łopatki faszerowana pęczakiem 162

farsz rozłożyłam na wcześniej uformowanym mięsie i za pomocą papieru odginając za kazdym razem od niego mięso uformowałam roladę. Przełożyłam do foremki keksówki, rozciełam papier na wierzchu i ułożyłam cieniutkie plasterki słoniny. Wstawiłam do piekarnika nastawionego na 180 C z termoobiegiem i piekłam 50 minut. Rolada świetnie smakuje na ciepło z sosem grzybowym, ale zimna jest również pyszna.  Smacznego

Gosia gotuje
Cud na Ziemi - wyspa Zakynthos 173

gustu. Moim faworytem były warzywa podawane na gorąco tzw. leczo z cukinii, bakłażanów, pomidorów oraz pieczone ziemniaczki. Ziemniaki świetnie smakowały z popularnym tam sosem tzatziki. Typowym, greckim daniem, które było oferowane w każdej restauracji i tawernie na wyspie była Musaka - mielone mięso z warzywami, a dokładniej przewaga bakłażanów w formie warstwowej zapiekanki z sosem beszamelowym i serem. Oczywiście

MintTaste
Pieczone skrzydełka z kurczaka 177

kurczaka moczymy w zimnej wodzie, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Śmietanę łączymy z przyprawą i sosem. Mięso przekładamy do miski, dodajemy marynatę i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na min 1 godz. Po tym czasie skrzydełka wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 min ( w zależności od wielkości skrzydełek ) w temperaturze 190°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui

R'n'G Kitchen
ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO 186

mielonego rozpłaszczyć i na środek położyć pasek sera żółtego i następnie oblepić go mięsem mielonym.Taką roladkę owijamy plastrem boczku i układamy w naczyniu żaroodpornym,w taki sam sposób przygotowujemy resztę roladek.Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok.40-45 minut.Gotowe roladki podałam z pieczonymi ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Roladki drobiowe ze szpinakiem i ricottą 192

tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Następnie mięso oprószyć z obu stron solą ziołową. Następnie każdy płat mięsa posmarować szpinakowym farszem i zwinąć w roladkę. Gotowe roladki ułożyć zwinięciem do dołu w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 25 minut. Po ok 12 minutach pieczenia roladki przekręcić aby równomiernie się upiekły

Monia miesza i gotuje
Schab nadziewany mięsem mielonym 300

kieszeń. Schab smarujemy z każdej strony olejem, oprószamy solą, pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki. Mięso mielone łączymy z jajkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Przygotowanym farszem napełniamy schab, spinamy wykałaczkami i chowamy do rękawa do pieczenia. Schab pieczemy około 2 godzin w 160 C, przy czym po godzinie przekłuwamy rękaw

Zainspirowana w kuchni
Pyry z gzikiem - nasza wariacja na ten temat 201

postne. Ziemniaki najczęściej gotowane są w mundurkach, potem obierane ze skórki lub zjadane razem z nią. U nas pyry z gzikiem zostały troszkę “prasowane”. Wolimy ziemniaki pieczone, a gzika przygotowaliśmy z sera białego połączonego ze śmietanką, cebulą, szczypiorkiem i… wędzoną makrelą! Wyszło pysznie! SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób. 8 dość sporych ziemniaków 2 łyżki oleju(...)pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Ziemniaki dokładnie myjemy, przekładamy na blachę do pieczenia, smarujemy olejem, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w temperaturze 180°C przez około godzinę ( do czasu, aż będą miękkie - wystarczy wbić patyczek do szaszłyków, aby sprawdzić, czy już są gotowe ). 2. Oddzielamy mięso makreli od skóry i ości, rozrywamy na mniejsze kawałki. 3. Do miski przekładamy

W kuchni Katie
KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu, jajek i laktozy) 214

minut. Gotową kaczkę należy podawać z dowolnymi warzywami oraz tłuszczem, który się wytopił podczas pieczenia oczywiście wliczając wszystko do makro posiłku Osobom na LCHF przypominam, że farsz pełni tu tylko rolę wzbogacenia smaku i aromatu oraz nadaniu soczystości Smacznego! — BTW mięsa kaczego w 100 g: 311 kcal

Ola la LCHF
PELNOZIARNISTE PLACKI NAAN Z GRILLA 134

placek smarujemy z jednej strony oliwą z oliwek i kładziemy natłuszczoną stroną na grillu, przykrywamy i pieczemy przez 3-5 minut, aż spód stanie się złoty, z czarnymi pręgami od rusztu - zdejmujemy i od razu podajemy. Placki naan świetnie smakują z grillowanym mięsem, warzywami z grilla lub lekką, sezonową sałatką. Możemy je również podać na dużym półmisku, udekorowanym zieleniną

Moja Książka Kucharska
Zapiekanka ziemniaczana z wołowiną 225

wysmarować tłuszczem, połowę purée wyłożyć na spód, na to plastry sera, dobrze docisnąć do ziemniaków. Warstwa mięsa wołowego i znów purée. Łyżeczką zrobić wzorki na masie ziemniaczanej, posypać bułką tartą, papryką ostrą i roztartym w dłoniach oregano. Żółtko roztrzepać widelcem, polać zapiekankę. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stop. Do zrumienienia skórki. Podawać zaraz po przygotowaniu, polaną keczupem. (function

Kuchnia Danusi
skrzydełka 171

klasycznie lub na ostro. Ciasto naleśnikowe jako panierka, z pieprzem, papryką, curry i proszkiem do pieczenia.  Wyjątkowo dodałem  drugie jajko, żeby było bardziej chrupiące. Wrzucamy skrzydełka i na godzinę wstawiamy do lodówki. Potem smażymy w głębokim tłuszczu i odsączamy. Po usmażeniu mięsa, warto przygotować coś jeszcze :) Świetnie smakuje cebulka i wcześniej ugotowane ziemniaki w cieście.  Polecam ! Chrupiąco

chleba naszego
Papryka faszerowana mięsem mielonym i pomidorami 188

żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Nakładać do wnętrza papryki na zmianę farsz z mięsa mielonego i ser tak, aby na wierzchu pozostał ser żółty. Rozpuścić połowę kostki w 100 ml wody. Naczynie żaroodporne natłuścić odrobiną oleju i wlać bulion. Piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni (góra i dół) po czym kolejne 15 minut w tej samej

Karola gotuje
Boczek rolowany 157

rolowanego boczku, potrzebny jest ładny kawałek dobrego jakościowo boczku. Najlepiej, aby boczek był równomiernie poprzerastany chudym mięsem, a kawałek miał kształt prostokąta, który pozwoli na złożenie go wzdłuż na pół i związanie go sznurkiem w rulon. Boczek rolowany upiekłam w rękawie do pieczenia, dlatego nie jest zbyt mocno przypieczony i za wiele nie stracił na swojej objętości. Taki sposób pieczenia

Kuchcik gotuje