mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:548/1172)

Roladka z kurczakiem, papryką i cebulą 192

oliwy Sos: 1 łyżkę jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka natki z pietruszki (posiekanej) 1 ząbek czosnku szczypta soli Przygotowanie: Z piersi odciąć polędwiczkę i naciąć mięso wzdłuż, tworząc kieszonkę na farsz . Delikatnie rozbić. Przygotowanie marynaty; 70 g papryki zetrzeć na tarce, pozostawiając jedynie skórkę. Zgnieść czosnek. Dodać sok z cytryny, oliwę, paprykę(...)zwinąć w folię aluminiową i piec przez 20 minut w 190 stopniach. Proponuje podać kurczaka z sosem czosnkowym. Wystarczy wymieszać wszystkie wyżej podane składniki na sos ze sobą i gotowe. Krok po kroku: 1. Przygotować pierś z kurczaka 2. Przygotować marynatę 3. Zamarynować mięso 4. Przygotować farsz 5. Nafaszerować mięso

KuchniaWeDwoje.pl
Pieczona pierś z kurczaka w sosie kokosowym z pieczarkami i szpinakiem 488

która dodała swojej charakterystycznej nuty cytrusowej. Dla tych, co nie przepadają za tymi zielonymi listkami alternatywą będzie pietruszka. Można też zupełnie pominąć te dodatki, choć to wielka szkoda. Kurczak pieczony w piekarniku Najlepsze jest to, że po ułożeniu wszystkich składników w naczyniu żaroodpornym niczego nie trzeba pilnować. Nie trzeba mieszać, sprawdzać, danie po prostu robi się samo(...)podawać w całości lub też poszarpać mięso widelcem i wymieszać z sosem wedle uznania :) Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój Instagram , dołącz do mnie na Facebooku i przypnij pina na Pintereście ! Pieczona pierś z kurczaka w sosie

Book of spells
Paszteciki drożdżowe z mięsem i ćwikłą – test produktów firmy Jamar 172

czasie przygotowujemy farsz. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, ćwikłę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto przekładamy na obsypany mąką blat. Ciasto rozwałkowujemy grubiej niż na klasyczne pierogi (około 0,5 cm). Paszteciki wyrajamy szklaną (tak jak pierogi), do każdego kółka nakładamy po około łyżeczce farszu i sklejamy. Układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia, można posmarować je rozkłóconym jajkiem

PatiGotuje
Pasta z czerwonej papryki dla leniwych 198

Słowacji. Do Polski przywędrowała pod koniec XVII wieku. Istnieje około 2000 odmian tego warzywa. Papryka występuje w różnych postaciach. Może być słodka i łagodna w smaku albo ostra i piekąca. Czerwona, zielona czy żółta, podłużna, kulista lub stożkowata. Papryka to bogate źródło flawonoidów, prowitaminy A, witaminy E, witaminy C oraz potasu, wapnia, magnezu i żelaza. Odmiany czerwone mają większa zawartość(...)postaci duszonych potrawek (znakomite leczo i peperonata), dusić razem z mięsem, faszerować czy też wykorzystywać do przygotowania różnego rodzaju past. krem z papryki z chorizo gulasz wieprzowy paprykowy makaron z papryką, czyli szybki obiad leczo empanada gallega, hiszpański kulebiak jajecznica po węgiersku salsa chili na zimę konserwowe papryczki chili pieczona papryka Pasta  z czerwonej papryki dla leniwych Czas

Kulinarne przygody Gatity
Pieczona gęś z jabłkami i pomarańczami 194

ostrym nożem, nie uszkadzając mięsa. Następnie marynujemy gęś w przyprawach, wymieszanych z odrobiną oliwy. Dokładnie nacieramy nimi pierś, odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Na patelni na małym ogniu podsmażamy pierś, skórą do patelni. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Do naczynia żaroodpornego wkładamy gęś, ziemniaki, ćwiartki jabłek. Układamy plasterki pomarańczy bez skórki na gęsi. Pieczemy ok. godziny

Aga w kuchni
Restauracje w Poznaniu: Maniok 199

moje serce. Drugim daniem wybranym przeze mnie był grillowany schab z pieczonym ziemniakiem i sałatką z ogórka w sosie musztardowym. Porcja całkiem spora, prezentująca się niezwykle estetycznie. A smak? Schab pychota, sam rozpływał się w ustach, a ziemniak i sałatka dopełniały całość. Nawet moje nie jedzące zazwyczaj mięsa dzieci pokusiły się o skosztowanie tego dania (zjadły, czyli było super(...)moim (!) schabowym. Sama spróbowałam jeden i przepadłam, fantastyczne, chrupiąca wersja chipsów na obiad.  Wybór Oli padł na sałatkę mięsną. Otrzymała talerz zielonych sałat z rostbefem, czerwonym winogronem, korzeniem pieczonej pietruchy, kaszą gryczaną oraz pieczywem wypiekanym na miejscu. Była cudownie wykonana z właściwą proporcją wszystkich składników, a dodatek własnego chlebka niezwykle pozytywnie wpłynął na dopełnienie całości dania. Na deser

Kolizje Smaków
PIERŚ Z INDYKA PIECZONA Z WINOGRONAMI I CZOSNKIEM, PODAWANA Z KARMELIZOWANYMI WARZYWAMI. 197

też, gdy potrawy praktycznie robią się same, dlatego najczęściej stawiamy na pieczenie 'ptaka' w naczyniu żaroodpornym. Nie możemy jednak być monotematyczne, więc... eksperymentujemy. I tak powstało to cudo - indyk pieczony w ziołach i czosnku z winogronami i leniwymi pierogami przykrytymi serową kołderką, a aby nudno nie było - podawany ze słodo-ostrymi warzywami karmelizowanymi. Opisać Wam to danie jednym słowem(...)praskę czosnek mieszamy z bazylią i olejem, obtaczamy w tym dokładnie indyczka, przekładamy go do naczynia żaroodpornego i posypujemy pieprzem ziołowym. Dobrze jest zostawić go w tej mieszance aby mięso przeszło smakiem. Indyk ląduje w piekarniku (180 stopni, góra-dół, termoobieg). W czasie gdy nasz indor będzie nabierał smaku, zajmiemy się warzywami. Z marchewki tworzymy tasiemki, kroimy papryki i cebulę

Wypisz Wymaluj
Gulasz z karkówki w sosie pomidorowym z dodatkiem cebuli, papryki i marchewki 206

Lekko pikantny, aromatyczny... mięso rozpada się pod wpływem nacisku widelca. Do przygotowania takiego dania będziecie potrzebować szybkowar. Wystarczy składniki pokroić, przełożyć do garnka, zalać pomidorami z puszki oraz wodą i dusić 1,5 godziny na małym ogniu. Jeżeli nie macie szybkowaru to gulasz przygotujcie (pod przykryciem) w naczyniu żaroodpornym. Pamiętajcie tylko o tym, że czas pieczenia będzie o wiele dłuższy

Ugotować
Pasztet drobiowy w boczku 168

myślenie, że pasztet pieczemy tylko na święta Pasztet drobiowy w boczku to fenomenalna i smaczna propozycja również na co dzień. Moja rodzinka zajadała się nim na śniadanie i kolację. Znikła błyskawicznie i cieszę się, że w ogóle udało mi się go dorwać do zdjęcia XD Ja przygotowałam pasztet od początku, ale śmiało możecie wykorzystać do niego mięso i warzywa(...)gotowania mięsa, ostrą i słodką paprykę, pieprz i solimy. Całość dokładnie wyrabiamy, aż składniki dobrze się połączą. Foremkę (u mnie o wymiarach 30 cm x 8 cm x 6 cm) dokładnie smarujemy smalcem. Wykładamy ją plastrami boczku w taki sposób, aby na zewnątrz zostały kawałki, które przykryją wierzch pasztetu. Wypełniamy mięsną masą i przykrywamy boczkiem. Pieczemy

PatiGotuje
Indycze Bułeczki 149

Posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Dodać mięso, podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. Dodać pomidory i bulion, poddusić, wlać śmietanę, posypać tymiankiem. Pozostawić do ostygnięcia. Do miski wsypać mąkę, suche drożdże i sól, wymieszać. Dodać ciepłą wodę, olej i jajko, wszystko połączyć i dokładnie wyrobić ciasto. Odstawić przykryte w ciepłe miejsce na 30 minut. Ciasto podzielić na kulki(...)każdą rozwałkować na placuszek, nałożyć nadzienie bolognese i kawałek żółtego sera, zlepić, uformować bułeczkę. Bułeczki ułożyć w blaszce obok siebie, odstawić na 20 - 30 minut, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać tymiankiem. Piec w 200 st. C około 20 minut. Smacznego. Dla tych co mają     SPEEDCOOK

w mojej kuchni
Pieczone roladki z mięsa mielonego 176

Pyszne pieczone roladki tym razem z mięska mielonego. W środku ukryłam ser żółty a gotowe roladki owinęłam plastrami boczku z którego podczas pieczenia wytapiał się tłuszczyk. składniki: 800 g łopatki ok 100 g żółtego sera 7-8 cienkich plastrów wędzonego boczku parzonego sól,pieprz słodka papryka gałka muszkatołowa Ser żółty pokroić w grube paski o długości(...)ułożyć w naczyniu żaroodpornym. W ten sam sposób przygotować pozostałe roladki. U mnie wyszło 7 roladek. Naczynie wstawić do piekarnika nagranego na 180 C i piec ok 40-45 minut. Gotowe roladki podałam z pieczonymi ziemniakami , które upiekłam razem z roladkami oraz  ogórkami w zalewie gyros . Był jeszcze sosik czosnkowy , który nie załapał się do zdjęcia

Monia miesza i gotuje
SCRAB CAKES – ODDWORLD ABE’S ODDYSEE – buraczane paszteciki z awokado i piersią z kurczaka 285

pierogach, ale bez falbanki (patrzcie na zdjęcie poniżej). Kładziemy paszteciki falbanką do dołu i rozpłaszczamy dłonią, nadając mu owalny, płaski kształt. Gotowe sztuki odkładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i smarujemy je lekko wodą lub mlekiem z wierzchu. 3. FARSZ (15 min) Podczas wyrastania ciasta zdążymy zrobić farsz. Pierś z kurczaka drobno siekamy na coś w rodzaju papki, wkładamy(...)niedojrzałe, musicie pokroić je drobno nożem lub zblendować). Do miski dodajemy podsmażone mięso z cebulą i czosnkiem. Dorzucamy do tego drobno posiekaną natkę pietruszki oraz wyciskamy sok z cytryny – mieszamy i próbujemy. Jeśli potrzeba dodajcie jeszcze soli, pieprzu lub chili – farsz musi być wyrazisty.   5. PIECZENIE (15 min) Paszteciki wkładamy do rozgrzanego piekarnika (150 stopni, opcja góra i dół

Nerds Kitchen
Kaczka pieczona z jabłkami 184

pozostałości piór, odkroić ostre końcówki skrzydełek i szyję. Kaczkę natrzeć (wklepać, wmasować w mięso) z zewnątrz i od środka dokładnie solą, majerankiem i sokiem z cytryny. Przykryć i wstawić do lodówki na 5 - 6 godzin, a najlepiej na całą noc by się zamarynowała. Na godzinę przed pieczeniem wyjąć kaczkę z lodówki. Do środka włożyć jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojone(...)samo czasu piec). Gdy z kaczki zacznie wytapiać się tłuszcz, to polewać nim co pewien czas jej wierzch. Pod koniec pieczenia będzie widać, że z kaczki tłuszcz już prawie nie wycieka, a ona sama jest dobrze zarumieniona. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim kaczkę na około 5 minut by odpoczęła. Podawać według uznania, ja lubię z pieczonymi ziemniakami

Kuchcik gotuje
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 136

kolorowych pomidorów, mozzarelli i bazylii zaś sprawia, że zwykła faszerowana cukinia nabiera niepowtarzalnego uroku i z dumą prezentuje się na stole. * SKŁADNIKI na 4 porcje Farsz: 500 g mięsa mielonego z indyka chlust oliwy z oliwek 2 białe cebule 2 ząbki czosnku 2 papryczka pepperoni 4 pomidory ½ łyżeczki kuminu 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonej bazylii sól, pieprz(...)piekarnika nagrzanego do  180°C . Piecz, aż stanie się miękka. W tym czasie przygotuj farsz. Farsz: Cebulę i czosnek drobno posiekaj i wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą. Smaż przez 3 minuty . Dodaj posiekaną drobno papryczkę pepperonii i podsmaż jeszcze chwilę. Dodaj kumin i wędzoną paprykę. Wymieszaj z cebulą, a następnie wrzuć mięso mielone. Smaż, aż się zarumieni. Pomidory

Food Square