Pieczona gęś z jabłkami i pomarańczami

Pieczona gęś z jabłkami i pomarańczami

Pieczona gęś z jabłkami i pomarańczami

Składniki: 1 kg piersi z gęsi,3 jabłka,2 plasterki pomarańczy,4 ziemniaki,przyprawy: sól, pieprz, majeranek, słodka papryka.solanka: 1 czubata łyżka soli,2 litry wody. Przygotowanie:   Rozpuszczamy sól w gorącej wodzie. Odstawiamy solankę do ostudzenia. Do zimnej solanki wkładamy umytą pierś z gęsi i wkładamy do lodówki na 12 h. Nacinamy skórę gęsi ostrym nożem, nie uszkadzając mięsa. Następnie marynujemy g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, pomarańcze, pieczone jabłka, jabłka pieczone, pierś, piersi, ziemniak, ziemniaki, papryka, mięso, bez pieczenia, pieczone ziemniaki, mięsa pieczone

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.