Pieczone ziemniaczki z koperkiem i czosnkiem 238Jeśli znudziły Wam się ziemniaki z wody, polecam pyszne ziemniaczki pieczone z koperkiem i czosnkiem. Zamiast masła można użyć również oleju, ale przyznaję, że
kuchnia doski
Chili con carne 399Jesienne dni nastały. Jest zimno, pochmurno i dżdżysto. Dlatego na rozgrzanie organizmu proponuję pikantne i rozgrzewające danie kuchni amerykańskiej chili con carne. To danie jednogarnkowe i
Ala piecze i gotuje
Wtorek: Pieczone minestrone instant ze słoika 193Minestrone! Kwintesencja lata, klasyczna włoska zupa pełna warzyw, aromatów i zapachów. Minestrone najczęściej jest gotowana na wolnym ogniu, my proponujemy wersję na skróty – z pieczonymi warzywami. Czas przygotowania: 10 minut Czas pieczenia: 25 minut Liczba porcji: 2 Minestrone od rzymian Niewiele jest dań, które mogą pochwalić się równie długą metryką jak minestrone. Zupę warzyli starożytni Rzymianie na kilka(...)warzyw, obierz, marchewki, pietruszkę, selera pokrój jak na frytki, a paprykę na ćwiartki. Wyłóż je na blaszkę do pieczenia, dołóż do nich ząbek czosnku i pomidorki. Polej 2 łyżkami oleju, posyp 2 łyżkami włoskiej przyprawy, posól, wymieszaj. Wstaw do piekarnika. Piecz 20-25 minut, aż warzywa zmiękną. Następnie przestudź, odłóż po kawałku marchewki, pietruszki, selera, rzepy i papryki, pokrój
Niedzielny kucharz
Waniliowy sernik z wiśniami 231kulę, zawinąć w folię spożywczą lub włożyć do woreczka i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przygotować formę o wymiarach dolnych około 22x33 cm, wyłożyć ją papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować na wielkość formy, przenieść je do niej i dokładnie wylepić spód blaszki. Ciasto nakłuć widelcem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C i podpiekać przez(...)Twaróg zmielić w maszynce do mięsa przynajmniej dwukrotnie. Jajka wbić do naczynia i roztrzepać rózgą kuchenną. Dodać cukier i wymieszać. Jajka z cukrem dodać do zmielonego sera wraz z resztą składników i krótki zmiksować, tylko do połączenia. Masę serową wylać na podpieczony i przestudzony kruchy spód. Na wierzchu poukładać owoce, posypać płatkami migdałowymi. Piec w temperaturze 150° - 160°C przez
Opowieści z piekarnika
Prażone jabłka z cebulką do mięsa 215rewelacyjne. Delikatnie podsmażone na maśle jabłko tworzy pyszną delikatną skorupkę, a całość cząstki jabłek, rozpływa się w ustach. Tu nie ma co rozpływać się nad zaletą takiego dodatku do mięsa, trzeba go po prostu spróbować. Jabłka w tym daniu są niewątpliwą gwiazdą, a cała reszta stanowi dla niej tło Tutaj muszę również zwrócić uwagę na wkład mojego taty(...)prosto ;)) jabłka, możecie z powodzeniem używać do wielu dań mięsnych zarówno smażonych, pieczonych jak i duszonych. Jak dla mnie zestawienie jabłek z cebulką jest przepyszne, a jako dodatek, mile urozmaicą codzienny obiad. Przepis zaczerpnięty ze skarbnicy przepisów, czyli od mamy. Artykuł Prażone jabłka z cebulką do mięsa pochodzi z serwisu Mieszam w garnku
Mieszam w Garnku
Sernik z suszonymi śliwkami 250wykładamy papierem do pieczenia. Oreo umieszczamy w misie blendera i miksujemy na proszek. Dodajemy roztopione masło i miksujemy jeszcze przez chwilę. Tak przygotowaną masą wyklejamy dokładnie spód formy, pomagamy sobie łyżką. Wkładamy do zamrażarki na czas pozostałych przygotowań. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Twaróg mielimy w maszynce do mięsa, przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub miksujemy blenderem(...)wkładamy do piekarnika na 10 minut. Na podpieczony spód wykładamy masę serową, wyrównujemy i wkładamy z powrotem do piekarnika. Po 10 minutach zmniejszamy temperaturę do 140 stopni Celsjusza i pieczemy kolejne 35 minut. Po tym czasie sernik wyciągamy (piekarnik pozostawiamy włączony), odstawiamy na 5 minut na bok, a następnie polewamy śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem. Wkładamy do piekarnika na ostatnie
My Culinary Art
AROMATYCZNY KURCZAK W OREGANO 177Bardzo zachęcam przygotować na niedzielny obiad we dwoje pieczonego kurczaka. Po pierwsze jest to efektowne danie, które pięknie prezentuje się na stole. Po drugie nie wymaga dużego nakładu pracy, a po trzecie smakuje wyśmienicie :). Ten kurczak jest aromatyczny i idealnie zamarynowany, dzięki czemu mięso nie jest suche, tylko soczyste, a skórka idealnie wypieczona. Kurczaka natarłam pod skórką, dlatego(...)dokładnie olejem. Następnie oregano pod skórą. Wierzch nacieramy przyprawą do mięs i papryką. Środek także nacieramy. Oprószamy pieprzem. Wstawiamy do lodówki na noc. Kurczaka umieszczamy w woreczku do pieczenia. Pieczemy 1 godzinę w 200 stopniach. \pod koniec można przebić woreczek i odsłonić wierzch, aby skórka bardziej się przypiekła. Serdecznie zapraszam na stronę: http://mojpieknystol.pl
Kuchnia Paulettes
Piersi kurczaka z buraczkami 223drobiu pól, pieprz oliwa z oliwek Buraki umyć, odciąć końcówki i piec około 1 godzinę (naczynie powinno być zamknięte). Ugotowane buraki ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Przygotowane buraczki przełożyć do garnka zalać 1 szklanką wody i umieścić na małym ogniu. W międzyczasie mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem oraz ziołami do drobiu
Ugotować
Kotlety ” Karczmarza „ 180push({}); Ser można przypiąć wykałaczkami, jak na zdjęciu ,bo lubi zjechać z podczas pieczenia kotleta Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 C z termoobiegiem na dolną półkę . Wierzch osłaniamy folią aluminiową . Zapiekamy od około godziny do półtorej . Właściwie do czasu aż całkowicie odparują soki puszczone przez mięso i warzywa , a całość przypiecze się od spodu . Kotlet „Karczmarza” serwujemy
Ogrodnik w podróży
zapiekanka z wołowiną 149piórka cebulę ,czosnek zmiażdżyć . sos -Jogurt wymieszać z pieprzem , solą i czosnkiem . Formę do pieczenia wysmarować olejem,poukładać pokrojoną cebulę ,posypać solą ,-u mnie sól odkwaszająca organizm. Mię so wołowe pokroić na plastry około jednego centymetra grubości, a następnie rozbić na plastry .Mięso wyłożyć na cebulę ,pędzelkiem posmarować, połową sosu. Posypać całość zielonym koperkiem i plasterkami pieczarek. Ziemniaki obrać
mojej kuchni
KURCZAK MARYNOWANY W KETCHUPIE I PIECZONY W PANIERCE + FILMIK 156myjemy, przecinamy na pół. Do Dużej miski wlewamy ketchup, dodajemy całe przyprawy i mieszamy. Wkładamy mięso i dokładnie mieszamy aż pokryje kawałki kurczaka. Zostawiamy na 2-3 godziny aby przeszło przyprawami. Udka panierujmy w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku 45 minut w temperaturze około 180 % C. Pod koniec pieczenia obracamy na drugą stronę
Kulinarne Fantazje Marioli
ZAPIEKANA WARZYWNA Z MIELONYM 196łyżeczce oleju mięso mielone, doprawiam. Cukinię obieram i kroję w kostkę dodaję do mięsa. Następnie dodaję umyty szpinak. Mieszam. Doprawiam. Dodaję do ziemniaków. Następnie dodaję ser żółty tarty a następnie jogurt naturalny, sól i pieprz. Mieszam. Przekładam do foremki do zapiekania. Piekę ok 25 min w 180-200 stopniach
Gotowanie Patki
zapiekanka z wołowiną 216piórka cebulę ,czosnek zmiażdżyć . sos -Jogurt wymieszać z pieprzem , solą i czosnkiem . Formę do pieczenia wysmarować olejem,poukładać pokrojoną cebulę ,posypać solą ,-u mnie sól odkwaszająca organizm. Mię so wołowe pokroić na plastry około jednego centymetra grubości, a następnie rozbić na plastry .Mięso wyłożyć na cebulę ,pędzelkiem posmarować, połową sosu. Posypać całość zielonym koperkiem i plasterkami pieczarek. Ziemniaki obrać
w mojej kuchni
Zapiekanka gołąbkowa na szybko 169Powrót z pracy, brak pomysłu na obiad…a tutaj szybkie przygotowanie, samo się piecze i włala! Gotowe ;) Zapewniamy…obiad z przygotowaniem, to 60 min. Składniki 1/2 małej główki kapusty pekińskiej 1 pęczek koperku 1 puszka pomidorów krojonych z zalewą 400 g mięsa mielonego z kurczaka 100 g ryżu 500 ml bulionu warzywnego Przygotowanie N Kapustę szatkujemy. Koperek siekamy. Kapustę, koperek
R'n'G Kitchen
TARTA Z ŻURKIEM I OLEJEM RZEPAKOWYM 164Nakłuwamy spód widelcem. Dodajemy na sam spód cebulę. Zalewamy cebulę żurkiem. Dodajemy jajka i kiełbasę Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180-190 st przez ok 25 minut.. Dlaczego Oleju rzepakowego nie może zabraknąć podczas wielkanocnego przygotowania * olej rzepakowy to nieograniczone możliwości; desery, mięsa, sałatki i ryby. Nadaje się do wszystkiego * olej rzepakowy to zdrowie. Jest to jeden z najzdrowszych
Kuchnia w oparach