mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:535/1172)

Drobiowy kebab z piekarnika. 1005

myjemy. Wbijamy w nią 3 patyczki do szaszłyków tak by utworzyły trójkąt. Następnie nabijamy na nie mięso. Kiedy dojedziemy do końca obracamy całość tak by cebula była do góry. Przed włożeniem do piekarnika przykrywamy cebulę folią aluminiową żeby się nie spaliła. Pieczemy w temperaturze 180 stopni (góra/dół) przez 1,5 godzinki. Smacznego

Magia jedzenia.
Pieczony filet z indyka 195

Już wam z całą pewnością pisałam, że nie przepadam za mięsem z indyka. Jednak czasami postanawiam dać mu kolejną szansę i z reguły wychodzi dość smaczne danie. Takich dań do powtórzenia mam juz kilka. Dzisiajszy pieczony filet z indyka też z pewnością dołączy do tej listy. ok. 1,5 kg filetu z indyka marynata

Polska Zupa
Skrzydełka z kurczaka pieczone w ketchupie 140

MicrosoftInternetExplorer4 Skrzydełka z kurczaka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekładamy do miski. Następnie dodajemy ketchup, dokładnie łączmy z mięsem, wstawiamy na całą noc do lodówki. Drób przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 40 min w temperaturze 190°C. Na 10 min przed końcem pieczenia włączamy termoobieg. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM 165

warzywa (tak jak ja) to gotujemy je do miękkości. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Wkładamy ryż, warzywa, mięso, zalewamy jogurtem, doprawiamy. Polecam delikatnie widelcem "powbijać się" w zapiekankę aby lekko ją przemieszać i jogurt słynął do wewnątrz. Na koniec posypujemy serem i pieczemy do 30 min 170 stopni. Wartości odżywcze: 925 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM 384

warzywa (tak jak ja) to gotujemy je do miękkości. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Wkładamy ryż, warzywa, mięso, zalewamy jogurtem, doprawiamy. Polecam delikatnie widelcem "powbijać się" w zapiekankę aby lekko ją przemieszać i jogurt słynął do wewnątrz. Na koniec posypujemy serem i pieczemy do 30 min 170 stopni. Wartości odżywcze: 925 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
zapiekanka makaronowa z mielonym mięsem i kapustą 164

Makaron odlałam i osączyłam. Połowę przełożyłam do natłuszczonej formy do zapiekanek. Rozłożyłam na nim połowę masy z mięsa mielonego i kapusty. Posypałam połową startego sera i zalałam połową śmietany z jajkami i pietruszką. Pozostałe składniki ułożyłam warstwami w taki sam sposób. Zapiekankę piekłam w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 30-35 minut, pod koniec przykryłam folią aluminiową, aby się

babka w formie
Mięso z szynki pieczone w plastrach we francuskiej marynacie 262

kroimy w dość grube plastry. Cebulę i pieczarki kroimy drobniej. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Marynatą zalewamy mięso i warzywa, mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy w chłodne miejsce na min. 1 godzinę, najlepiej na całą noc. 2. Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 2 godziny, z czego pierwsze 30 min pod przykryciem. Na ostatnie

Szefowa kuchni
Paszteciki w cieście kruchym drożdżowym 193

kształtu paszteciki i napełniać ulubionym farszem. Smarować rozbełtanym jajkiem. Wstawiać do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15 – 20 minut, aż się zrumienią. Ja upiekłam paszteciki z nadzieniem z płucek cielęcych . Paszteciki można również nadzieniem ze szpinakiem , z kaczką , z mięsa ze szpinakiem ...  zastawa

królestwo garów
Pierś z indyka pieczona w rękawie. 536

rękawa. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce i przelewamy do indyka, następnie dokładnie nacieramy "mieszamy" nią nasze mięso. Zamykamy rękaw, przekładamy do naczynia żaroodpornego i odstawiamy na co najmniej 2-3 godziny, jeśli mamy możliwość to na całą noc. Po tym czasie pieczemy naszego indyka w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut, następnie rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze

Moje-pitraszenie
Cynamonowy kurczak z batatami, papryką w sosie mango 223

pokroić na dość duże cząstki to samo zrobić z papryką. C ebule pokroić na ćwiartki. Mięso wyjąć z marynaty, a w pozostałej marynacie obtoczyć również bataty,   paprykę i cebule. W naczyniu żaroodpornym pokudłać wszystkie składniki naprzemiennie, na końcu skropić olejem. Piec w 170 stopniach przez 40 minut

Jadło i czytadło
Zapiekanka ziemniaczana 251

dodatkiem soli, majeranku i czerwonej papryki. 4. Formę do zapiekanek wysmarować oliwą. Ułożyć warstwę ziemniaków, warzyw, mielonego mięsa, kukurydzy i ponownie ziemniaków. 5. Sos przygotować w garnku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gotowym zalać zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 30 min. Po tym czasie posypać startym serem i zapiec jeszcze 5 min. Gotowe. Smacznego

Mama z miasta
Roladki z kurczaka z pomidorami suszonymi i fetą 160

folii spożywczej w prostokąt. • Delikatnie posypać solą i pieprzem. • Na mięso rozłożyć równomiernie farsz pomidorowy i zwijać roladę za pomocą folii spożywczej. • Na koniec zawinąć szczelnie roladę w folię spożywczą, a następnie w folię aluminiową. • Piec w temp. 200 st.C przez 40 minut. • Po upieczeniu zdjąć obie folie

To co kocham
Polenta 129

domu jeszcze nie gościła, więc ostatnio postanowiłam to zmienić. Piekłam łososia w ziołach i nie mogłam się zdecydować na dodatki, ziemniaki, kasza, może ryż? Padło na kaszę kukurydziną o neutralnym smaku, pasującą do każdego mięsa, więc do ryby również. Polenta to włoska potrawa ludowa, pierwotnie przyrządzana z mąki kasztanowej, obecnie

To co kocham
Kotlet szwajcarski babci Basi 245

pryskało sokiem po całej kuchni ) rozbite kotlety delikatnie posól i posyp pieprzem. Na każdy kawał cienkiego rozbitego mięsa nakładamy plaster szynki i 2 plastry sera pokrojonego (lub grubszy z kawałka ) S znycle składamy na pół. W rondlu lub blaszce rozsyp frytki i piecz na złoto wg przepisu podanego na opakowaniu. Jajko wbijamy do głębokiego talerza, roztrzepujemy widelcem . Przygotowane sznycle najpierw

Pysznosci Babci Basi
Tarta ziemniaczano serowa 300

drobną kostkę, po czym usmażyć na patelni. Ziemniaki ugotować, następnie zmielić z twarogiem maszynką do mięsa  na drobnym sicie. Ziemniaki z serem wymieszać z cebulą, kiełbasą i jajkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie wyłożyć na blachę do pieczenia, następnie wlać na nie masę ziemniaczano serową. Całość posypać drobno startym żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym

IMPRESJA SMAKU