Tarta ziemniaczano serowa

Tarta ziemniaczano serowa

Tarta ziemniaczano serowa

Jesteście miłośnikami pierogów ruskich, a nie lubicie ich lepić... Tak... to ten przepis jest stworzony dla was. Zamiast ciasta francuskiego można użyć ciasto drożdżowe, jednak co tu ukrywać z ciastem francuskim jest szybciej i mniej roboty. Decyzja należy do was:-) Smacznego życzę moi drodzy czytelnicy. Składniki: 1/2 kg twarogu ok. 4 dużych ziemniaków 1 cebula 3 krótkie laski kiełbasy lub ok. 200 g wędzonego boczku 3 jajka 100 g żółtego sera opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz do smaku Wykonanie: Ceb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Izabela Furmańczyk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

francuskie, ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, kiełbasa, ziemniaki, twaróg, boczek, pierogi przepis, pierogi, tarta, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, mięso, drożdżowe, tani obiad, grill, szybki obiad, impreza, obiad na szybko, szynka, obiad, zapiekanka, zapiekanki, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasta z masa, szybkie ciasto, tanie ciasto

Inne przepisy z IMPRESJA SMAKU

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.