Rolada drobiowa na zimno... Pyszna, domowa wędlina do chleba. O wyraźnym aromacie czosnku i zdecydownym smaku. Łatwo się kroi w cienkie plasterki i bardzo dobrze smakuje. Polecam! Składniki (na 1 kg rolady): Około 1,1 kg udek drobiowych - po obraniu ze skóry i kości - 650 g samego mięsa; 350 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 2 płaskie łyżeczki soli; 1 płaska łyżeczka pieprzu; 1 płaska łyżeczka cukru pudru (u mnie bez); 3 ząbki czosnku; 3 płaskie łyżeczki żelatyny; 1 czubata łyżka posieka... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...