mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:472/1172)

Brownie bananowe oraz kuchnia zero waste po polsku :) 221

kwas chlebowy), przejrzałych warzyw i owoców (chlebek bananowy, owoce pod kruszonką, krem śliwkowy z kakao, zupy, zapiekanki, pieczone warzywa, zdrowe chipsy, ciasta z dodatkiem warzyw). Mamy dział  dotyczący nabiału (budynie, jogurtowe desery, domowe masło czy gzik) oraz  mięsa (potrawki, wywary, pasztety czy pizze).  Wszystkie przepisy są naprawdę bardzo proste w przygotowaniu, do ich wykorzystania wykorzystujemy(...)ostudzenia. Cukier mieszamy z jajkami, dodajemy mąkę przesianą z sodą. Dodajemy rozgniecione widelcem na gładką masę banany i wystudzoną czekoladę.Wszystko razem miksujemy i przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (okrągła 20 cm, lub prostokątna 18x24 cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na około 30-40 minut (zależnie od mocy urządzenia). Po wyjęciu posypujemy malinami - pycha! Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Udziec barani w wolnowarze 240

gałązki świeżego rozmarynu igiełki oberwane sól, pieprz (u mnie kolendrowy) 2 - 3 łyżki oliwy 2 gałązki rozmarynu do pieczenia 2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina  oliwa do smażenia przygotowanie Udziec z kością porąbać  w plastry - najlepiej jak zrobi to sprzedawca. Mięso posypać pieprzem, igiełkami rozmarynu, posolić,  ułożyć  w naczyniu.  Polać oliwą, posypać pokrojonym w plasterki czosnkiem

Stare Gary
Udka z kurczaka pieczone z ziemniakami 263

Dziś proponujemy udka z kurczaka pieczone z ziemniakami. Ziemniaczki będą się piekły wewnątrz filetów z udek.     Składniki: Ilość składników dobieramy według potrzeb -udka z kurczaka -małe ziemniaki -marchew -por -czosnek -natka pietruszki -masło -przyprawa do kurczaka -słodka papryka    Udka pozbawiamy kości. Ziemniaki obieramy. Wszystko przyprawiamy słodką papryką i przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na czas(...)fileta i spinamy.    Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy marchew i pora. Na warzywach układamy przygotowane mięso.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 40 minut. Następnie obniżamy temperaturę do 140 st. C i pieczemy 20 minut. Wyjmujemy z piekarnika i gotowe. Smacznego

Maminek kulinarny
Szaszłyki z kaczki z jabłkami 381

Pieczona pierś z kaczki to produkt niedoceniany, ale również produkt, którego wielu się „boi”. Niesłusznie – dobrze zrobiona kaczka posmakuje każdemu i wcale nie jest trudna w przygotowaniu. 2 filety z kaczki Duża pomarańcza Jabłko Musztarda Miód Rozmaryn Soł Pieprz Filety z kaczki myjemy i suszymy. Nacinamy skórę, przyprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do miski(...)czasie kroimy jabłko w nieduże kawałki, by pasowały do szaszłyków. Karmelizujemy je z miodem na patelni, gdzie smażyliśmy mięso. Gdy kaczka odpocznie, kroimy ją w kostkę i nakłuwamy na patyczki naprzemiennie z jabłkiem. Gotowe szaszłyki polewamy marynatą, która została. Pieczemy w piekarniku ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni. Możemy je również przyrządzić na grillu. Smacznego

MarcinChef
Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem 286

Składniki: (2 porcje)  2 podudzia z kurczaka  1 mała cukinia  3 ząbki czosnku  2 łyżeczki cząbru  1 łyżeczka suszonego oregano 

Moja smaczna kuchnia
GULASZ Z JELENIA (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu) 224

postacią gulaszu. Jest ona znacznie bardziej krucha, o mniej zwartej strukturze i charakterystycznym aromacie. Świetna do pieczenia, smażenia, duszenia i wędzenia. Najlepiej komponują się z nią takie smaki, jak rozmaryn, kolendra, pietruszka, czosnek czy bazylia. Składniki na gulasz z jelenia: 800 g mięsa na gulasz z jelenia 100 g smalcu z gęsi lub oleju kokosowego (przypominam o rabacie

Ola la LCHF
Żeberka w sosie z kurkami 247

pieprz, rozmaryn, majeranek. Kilka ząbków czosnku Szklanka  białego wina 2 duże cebule Szklanka kurek Kilka łyżek mąki Mięso myjemy i dzielimy na porcje (po 3 kostki). Opruszamy przyprawami i obsmażamy z obu stron na rozgrzanym tluszczu. Przekładamy do naczynia do pieczenia. Dodajemy czosnek, rozmaryn i plastry cebuli. Podlewamy wszystko szklanką wina lub octu jabłkowego. W piekarniku przy temperaturze(...)mięsie podsmażamy plastry cebuli.  Gdy się zeszkli dodajemy pocięte kurki. Smażymy razem 15 minut, podsypujemy kilkoma łyżkami mąki, sos rozprowadzamy do odpowiedniej gęstości wodą lub sokiem spod mięsa jeśli lubimy tłuste sosy. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Żeberka polewamy sosem i podajemy z ziemniakami lub dowolną kaszą

prawdziwe jedzenie
Sernik na spodzie brownie z musem malinowym 267

mleko i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 12 minut. [MASA SEROWA]: 700 g twarogu 200 g kwaśnej śmietany 3 czubate łyżki mąki pszennej 140 g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 4 jajka Twaróg mielimy w maszynce do mięsa. Ubijamy śmietanę z cukrem i stopniowo dodajemy ser. W międzyczasie - wbijamy do masy

psgotujemy
Środa: Bakłażan pod parmezanem z kuskusem 170

Klasyczne danie kuchni włoskiej z dodatkiem z Maghrebu. Danie lekkie jak kuskus, a przy tym niesamowicie pożywne i pyszne! Czas: Godzina w tym 25 minut na

Niedzielny kucharz
Odkrywamy kalifornijskie wina II 162

Doskonałe do ryb, owoców morza oraz potraw z białego mięsa. Importer:PWW Sp. z o.o. Panamera Chardonnay 2012 Region: California Aromaty cytryny, gruszki i jabłka, z nutą wanilii i cynamonu. Pyszne smaki dojrzałych gruszek i cytryn. Bogate i okrągłe o odpowiedniej kwasowości i koncentracji smaku. Polecane do kurczaka, pieczonego łososia z grilla i serów. Importer:Cerville Investments(...)czerwonego mięsa, wieprzowiny, makaronów i sałatek. Jest niezwykle uniwersalny. Importer: VININOVA SP. Z O.O. Noble Vines 181 Merlot 2012 Region: Lodi Kolor czerwono-rubinowy. Eleganckie aromaty wiśni, jeżyn i słodkich ziół. Wino w stylu klasycznego Bordeaux Merlot. W ustach okrągłe, wyraźne smaki czarnej wiśni i dojrzałej śliwki, z nutami przypraw. Doskonale zrównoważone taniny, dobra kwasowość. Polecane do pieczonego indyka

królestwo garów
Nazuki- ormiańskie kruche bułeczki z nadzieniem orzechowo-cukrowym 158

oczkach, dodać do mąki i wymieszać. W osobnej misce jajka wymieszać ze śmietaną i proszkiem do pieczenia. Dodać do mąki z masłem, wymieszać i zagnieść ciasto. Ciasto włożyć do woreczka i schować do lodówki na 2 godziny. Orzechy przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa lub rozdrobnić blenderem, wymieszać z cukrem i cynamonem. Ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować dość cienko

Smaki Armine
Pasztet z królikiem 192

wodzie. Ugotowane mięso obieram z kości. Mięso, marchewkę i cebulę mielę przez maszynkę do mielenia. 2. Do zmielonego mięsa dodaję jajka, majeranek, sól oraz pieprz. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Masę wykładam na foremkę (wymiary 11cm x 30cm). Wyrównuję. 3. Pasztet piekę 75 minut w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Paszteciki z Mięsem z Ciasta Drożdżowego 383

podsmażam na rozgrzanym oleju na patelni przez kilka minut żeby cebula się zeszkliła. Teraz w maszynce do mielenia mięsa z założonym średnim sitkiem mielę składniki farszu na paszteciki, najpierw mięso i cebulę a na koniec do mielenia daję odciśniętą kajzerkę. Tak zmielone składniki farszu doprawiam przyprawami i dokładnie wyrabiam dłonią w misce, po wymieszaniu sprawdzam smak i jeżeli trzeba(...)blachy do piekarnika górę pasztecików maluję rozmąconym białkiem. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę, paszteciki piekę około 20 minut na złoty kolor. Piekarnik mam włączony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Paszteciki z mięsem z ciasta drożdżowego są gotowe, można podawać z czerwonym barszczem. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Szynka pekolwana- pieczona 157

Zapraszam dzisiaj na szynkę peklowaną, pieczoną. Zawsze stosowałam marynaty, ale tym razem spróbowałam inaczej. Przyznam ,że smak jest doskonały polecam. Szynka pachnie goździkami, ziołami, czosnkiem. WYKONANIE: 2 kg szynki w kawałku  ok. 4 łyżki soli do peklowania 5 ząbków czosnku 5-6 ziaren ziela angielskiego 4-5 ziaren pieprzu 4 listki laurowe łyżka goździków kilka ziaren jałowca(...)już letnia, dodajemy sól peklowaną i dokładnie mieszamy. Studzimy marynatę i dodajemy do niej szynkę. Wyciskamy ząbki czosnku. Mięso odstawić w zimne miejsce na ok, 4-5 dni. codziennie obracać. Po zapeklowaniu szynkę wyjąć osuszyć. Włożyć do naczynia, nie nakrywać. Piec pierwsze 30 min. ok. 220 stopni. Następnie zmniejszyć do 180 stopni i piec jeszcze ok. 2 godziny. Szynkę polewać

W kuchennym oknie Ewy
Babka ziemniaczana z pieczarkami i mielonym mięsem 324

piekarnika , przykrywamy górę folią i zapiekamy około 60 minut w temperaturze 160 C . Pod koniec pieczenia zdejmujemy folię , żeby wierzch ładnie się zezłocił ( około 10 minut ) . Gotowe , wspaniała odsmażona na drugi dzień z patelni..z mizerią ..mniam Post Babka ziemniaczana z pieczarkami i mielonym mięsem pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży