mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:464/1172)

Pieczona pierś z kurczaka 152

szybko! I miły odpoczynek oraz regeneracja sił przed kolejnym tygodniem pracy. Więc co proponuję na dzisiaj ?   Pyszną pieczoną pierś z kurczaka, którą się przygotowuje zaledwie w 10 min, a piecze się około 30 min.  W czasie pieczenia nastawiamy ziemniaczki, przygotowujemy sałatkę i obiad gotowy. Swój przepis przygotowałam dla naszej dwójki- jak zwykle, ale wiadomą rzeczą jest(...)Pierś układam w naczyniu żaroodpornym. Polewam odrobinę olejem z suszonych pomidorów- kilka łyżeczek. Piekę około 20 min w zamkniętym naczyniu, następnie naczynie wyciągam, ponownie podlewam sosem, który się utworzył w środku naczynia. Wkładam ponownie do piekarnika lecz juz bez pokrywy naczynia żaroodpornego.  Po 10 minutach mięso powinno być juz soczyste i gotowe do podania. Mój obiad dzisiejszy podałam

Justa próbuje gotować
Pieczeń z szynki z pieczarkami i ketchupem. 164

dwie wady szybko znika i trochę źle się kroi przez te pieczarki, dlatego do zdjęcia ukroiłam taki gruby plaster. Polecam ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Zapraszam :) Składniki: Na pieczeń: 1 kg surowej szynki wieprzowej 1 duża bułka pszenna 3 jajka 3 ząbki czosnku sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 1 liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego kilka ziarenek(...)mięsem. Przekładamy do miski. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę i dajemy do zmielonego mięsa, wbijamy również jajka, dodajemy sól do smaku ( ja dałam dwie małe płaskie łyżeczki ), dodajemy również pieprz mielony i dokładnie wyrabiamy. Na koniec dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. 2. Pieczenie: Foremkę aluminiową za pomocą pędzelka smarujemy olejem i oprószamy bułką tartą, następnie przekładamy

Izabelawkuchni
Zapiekanka z makaronem 118

Jajko roztrzepać widelcem i dodać do sosu, wymieszać. Formowanie zapiekanki – na dno formy rozłożyć połowę makaronu. Rozłożyć całą masę z mięsa. Na górze rozłożyć pozostały makaron i wylać sos beszamelowy. Teraz już tylko posypać potartym serem. Pieczenia – nagrzać piekarnik do 200 C i piec zapiekankę 45 minut. Zapiekanka musi być przykryta podczas pieczenia. Teraz już gotowe do jedzenia

Kuchnia Pokoleń
PIECZEŃ Z ŁOPATKI W AROMATYCZNYM SOSIE Z WARZYW I CZERWONEJ CEBULI 226

czosnek i zalewamy całość wodą (jeszcze lepiej bulionem, jeśli mamy). Dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa (ja 1.5 h). Następnie mięso wyjmujemy, usuwamy liście laurowe, ziele angielskie, a resztę sosu blendujemy (wraz z warzywami).  Przed podaniem pieczeń kroimy na plastry i polewamy naszym sosem

Walijskie Pichcenie
Stek z kapusty na specjalny dzień 102

stekiem. Ja przygotowałem wersję kryzysową - stek z czerwonej kapusty. Przepis na loda dałem kiedyś tu :) Składniki: - kapusta czerwona - mieszanka przypraw do mięsa - olej Wykonanie: Kapustę kroimy w ok. 2-centymetrowe plastry i smarujemy olejem wymieszanym z przyprawami. pieczemy w piekarniku nastawionym na 150 stopni Celsjusza, przez około 30 minut. Potem wyjmujemy i lekko podsmażamy

Kryzysowa Książka Kucharska
Placek drobiowy z serem 99

pieprz wg smaku. Mięso i ser pokroić w drobną kostkę. Jajka wymieszać z mlekiem, dodać zieleninę, przyprawy, mąkę, ser i mięso i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być rzadkie, lejące się. Formę ( 16cm) posmarować masłem ( ja piekę w silikonowej formie, więc niczym nie smaruję). Przelać ciasto do formy i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około

Smaki Armine
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z MIĘSEM MIELONYM 142

rumiano. Dodaję świeży szpinak. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Mieszam. Szczypiorek myję a następnie drobno siekamy. Do ziemniaków dodaję mięso ze szpinakiem, mieszam. Dodaję składniki sosu mieszam. Przekładam do formy do zapiekania. Posypuję serem tartym. Piekę ok 25 min w 200 stopniach. Podaję na ciepło

Gotowanie Patki
EKSPRESOWA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z INDYKIEM I CUKINIĄ 95

jeszcze chwilę (podlewać wodą w razie potrzeby) 4. Ugotowany ryż i gotowe mięso z cukinią odstawić do ostygnięcia. 5. Ostudzony ryż, mięso i cukinię wymieszać razem z dodatkiem jajka. 6. Masę przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika. 7. Piec.... Upsss... nie patrzyłam na czas (u mnie to zazwyczaj robi się "na oko" :D) 180 stopni

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Pieczeń rzymska z żurawiną 200

pokrojoną drobno natkę i koperek, kaszę ewentualnie bułkę tartą Obraną i pokrojoną drobno cebulę i czosnek przesmażyć, wystudzić i dodać do mięsa Doprawić do smaku solą, pieprzem, wsypać żurawinę i dokładnie całość wymieszać do idealnego połączenia składników Piec w podłużnej, natłuszczonej foremce ok. 60 min. w temp. 180*C Pieczeń idealna na zimno, ale i na ciepło jest smaczna

Proste Potrawy
Karkówka zapiekana w winie 161

Zaraz ktoś powie upał, a ona picze mięso. Fakt gorąco jak diabli dziś dlatego mięsko zapeklowałam wieczorem a dziś o 5 rano wstawiłam. Piekło się spokojnie półtorej godziny w 200 stopniach,przykryte folia aluminiową. Pod koniec odchyliłam i dopiekłam   Składniki : Karkówka podłużny kawałek 1.5 kg ( można dociąć jeśli nie podoba się kształt )  sól pieprz mielony ziołowy papryka czerwona

Różowa kuchnia
Kurczak kukurydziany pieczony z kiszonym czosnkiem 113

czas a dziś użyłam go do nasmarowania kurczaka w środku i na zewnątrz. Kurczak ma wtedy chrupiącą skórkę i soczyste, aromatyczne mięso. Jest delikatny i zajada się z przyjemnością. Tak przyrządziłam kurczaka kukurydzianego, smakuje obłędnie. Kurczak kukurydziany pieczony z kiszonym czosnkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szaszłyki z kurczaka 113

mieszamy z przyprawami. Mięso kroimy w kostkę i mieszamy z oliwą. Papryki (po usunięciu gniazd nasiennych) kroimy w dużą kostkę. Nabijamy mięso i papryki na przemian na namoczone wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków. Solimy szaszłyki przed pieczeniem. Grilujemy po około 5 minut z każdej strony. W czasie pieczenia przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, miodem

KUCHNIA POLSKA
Piersi z kurczaka w sosie z sera feta 129

odrobinę mleka. Pieprzymy do smaku. Usmażone piersi kurczaka rozkładamy między talerze, polewamy sosem i posypujemy pozostałą posiekaną bazylią. My zjedliśmy mięso z młodymi ziemniakami z oliwą i z ogórkami małosolnymi , ale sprawdzą się też tutaj świetnie pieczone po grecku ziemniaki i zielona sałata z aromatycznym włoskim winegretem . SKŁADNIKI składniki na 4 porcje KURCZAK – 2 piersi z kurczaka

Karo in the Kitchen
Kostki drobiowe 143

łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano odrobina chili sól pieprz olej do wysmarowania blaszki Bułkę tartą mieszamy z serem i przyprawami. Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w roztrzepanym jajku i gotowej mieszance. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy olejem i układamy opanierowane kostki mięsne. Pieczemy w piekarniku około 25-30 minut w temp. 180 stopni. Podajemy z dowolnymi dodatkami

Kuchnia u Bietki
Pikantne polędwiczki z kurczaka w bekonie 148

owinąć plastrem boczku. W drugiej miseczce wymieszać chili z cukrem. Tą mieszanką dokładnie oprószyć polędwiczki owinięte bekonem – przyprawę docisnąć do mięsa, żeby dobrze przylegała. Przygotowane polędwiczki ułożyć na natłuszczonej blasze albo ruszcie. Wstawić do piekarnik i piec pikantne polędwiczki z kurczaka w bekonie przez około 20 minut – aż kurczak będzie upieczony, a bekon chrupiący (na koniec w razie

Pociąg Do Kuchni
Pralinki czekoladowe 138

jeszcze nie odchodzimy, na zasłużony odpoczynek, jeszcze nie. Bierzemy kilka orzechów, już bez łupinek i kładziemy je a papier do pieczenia. Najlepiej zrobić coś w rodzaju koperty. Ewentualnie, foliowy woreczek też się nada. I tłuczkiem do mięsa rozdrabniamy orzechy na drobny pył. Żartuje. Po prostu, na posypkę orzechową. Gdy masa czekoladowa już swoje odleży, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki

Pora na pora
Filipa18 – recenzja 130

sumie, to nie zjadłam, a pożarłam. I musiałam nieźle powstrzymać się, aby nie wymachiwać przepiórczą kosteczką, krzycząc „Mistrzostwo!”. Mięciutkie, delikatne mięso. Jedna z nóżek podana panierowana w orzechach nerkowca. Do tego mieszanka temperatur i tekstur. Nawet pieczony seler mi smakował, a my z selerem (w żadnej postaci) nienawidzimy się serdecznie. Znów fajny balans. Temu daniu towarzyszył znów różowy szampan

Kate's Kitchen
Pralinki czekoladowe 139

jeszcze nie odchodzimy, na zasłużony odpoczynek, jeszcze nie. Bierzemy kilka orzechów, już bez łupinek i kładziemy je a papier do pieczenia. Najlepiej zrobić coś w rodzaju koperty. Ewentualnie, foliowy woreczek też się nada. I tłuczkiem do mięsa rozdrabniamy orzechy na drobny pył. Żartuje. Po prostu, na posypkę orzechową. Gdy masa czekoladowa już swoje odleży, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki

Pora na pora
Klasyczna lasagne 143

wodzie z dodatkiem 3 łyżek oleju. 4.  Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, układać kolejno warstwami (aż do wykorzystania składników): płaty makaronu, mięso z sosem, żółty ser itd. Na wierzchu lasagni wyłożyć sos beszamelowy i posypać żółty serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Schab pomidorowo - kokosowy duszony z cebulą. Dieta szybka przemiana - faza III 127

kokosowym i przecierem pomidorowym. Użyłam domowego, dość skoncentrowanego przecieru pomidorowego. W razie czego smak możesz podrasować dodatkiem łyżki koncentratu pomidorowego. Dusić mięso do miękkości. Grube kawałki schabu koło 45 minut, te cienkie wystarczy 30 minut podałam z pieczonym batatem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
MEDALIONY INDYCZE W KOKOSIE 132

wiórkach kokosowych, ponownie maczamy w jajku i na końcu drugi raz obtaczamy w kokosie. Powtarzamy tę czynność z każdym kawałkiem mięsa. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złocisty kolor. Podajemy z ziemniakami tłuczonymi, pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami

Kuchnia MagdaLeny
Pałki z kurczaka w sosie kokosowo pomidorowym 98

mieszamy), lekko studzimy. Całość miksujemy z dodatkiem mleka kokosowego i soku z limonki na gładko. Na dno naczynia wylewamy sos, układamy mięso i zalewamy pozostałym sosem. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C (środkowy poziom), pieczemy 35-40 min. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i bazylii. Dodatki ulubione. U nas świeża bagietka. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions

R'n'G Kitchen
Pierś indyka w marynacie miodowo-musztardowej 173

ziemniaki. Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut, po tym czasie dorzucamy ziemniaki. Mieszamy je od czasu do czasu, wszystko pieczemy jeszcze 30-40 minut lub do momentu kiedy indyk będzie upieczony, ale soczysty (po nakłuciu mięso powinno być białe, ale jeszcze wypuszcza soki). Gotowe! 4.14 Mostek w kuchni - Smacznego http://mostekwkuchni.pl/piers-indyka-marynacie-miodowo-musztardowej/ Artykuł Pierś indyka w marynacie miodowo

Mostek w kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z wołowiną 131

resztę tymianku i rozmarynu, połowę bazylii, sól i pieprz, gotować 15 minut. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Mięso wymieszać z kaszą, przełożyć do wysmarowanej oliwą formy. Na nim ułożyć paprykę i puree ziemniaczane. Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Resztę bazylii za szczyptą soli, pieprzem, sokiem z cytryny i 2-3 łyżkami oliwy

Pieguskowa Kuchnia
POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI 197

łyżką oleju i wlać na dno 3-4 łyżki wody. Nacięte mięso przełożyć do naczynia, pomiędzy plastry mięsa powkładać przygotowane jabłka. Mięso delikatnie polać 2-3 łyżkami oleju i wstawić do nagrzanego do 180-190 st. piekarnika. Piec w zależności od wielkości polędwiczek około 30-45 minut. W połowie czasu pieczenia polać wytworzonym sosem. Artykuł POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI

Pieguskowa Kuchnia
LENIWE GOŁĄBKI 136

wygnieść. Do mięsa mielonego dodać ryż, cebulę, kapustę, jajka i przyprawy. Wyrobić i uformować owalne kotlety. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, poukładać mięso i zalać passatą pomidorową. Zapiekać około 45 minut w temp. 175 st. W połowie czasu pieczenia polać kotlety wytworzonym sosem. Podawać z ziemniakami. Artykuł LENIWE GOŁĄBKI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Grillowana cukinia w marynacie słodko kwaśnej 189

kogoś jak ja co lubi grillowaną cukinię. Tak przyrządzoną cukinię można wykorzystać do przyrządzenia sałatki jako pysznego dodatku do grilla, mięsa czy ryby. Lubicie cukinię? Ja bardzo! Przyrządzam często bigos z cukinii , cukiniowe placki , a nawet piekę ciasto z cukinią . Grillowana cukinia Składniki: 6-8 porcji 3 małe żółte cukinie 3 małe zielone cukinie 150 g koziego sera 3 łyżki

codojedzenia
PIZZA NA KRUCHYM CIEŚCIE Z MIELONYM INDYKIEM 191

pomidorowym. Mozzarellę odcedzam i rwę w kawałki. Natkę pietruszki myję i drobno siekam. Posypuję posmarowane ciasto. Na patelnię rozgrzewam olej. Dodaję mięso i przyprawy. Smażę na rumiano. Posypuję ciasto. Cebulę obieram i kroję w plastry. Posypuję pizze. Piekę pizzę w 200 stopniach ok 30 min. Podaję z ulubionym sosem

Gotowanie Patki
Pierś drobiowa w sosie śmietanowo - musztardowym wg Aleex 139

naczynia żaroodpornego z mięsem. 6. Śmietanę przełożyć do miseczki, wymieszać z musztardą i bulionem. 7. Powstałą mieszaninę wlać do naczynia z mięsem i cebulą. Wymieszać i przykryć. 8. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piec przez 15 – 20 minut. 9. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

W mojej kuchni
KARKÓWKA DUSZONA W CEBULI 210

dokładnie. W miseczce łącze składniki marynaty. Każdy plaster dokladnie nacieram. Cebulę obieram i kroję w piórka. W naczyniu żaroodpornym układam plastry mięsa a następnie cebulę czerwoną i prazoną. Powtarzam czynność do wykończenia składników. Na koniec podlewam wodą. Piekę w piekarniku ok 70 min w 180 stopniach. Smacznego

Gotowanie Patki