mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:465/1172)

Karczek z grilla peklowany w cydrze 179

pokroić w plastry ( około 3 cm)i ułożyć w naczyniu. Cydr lekko podgrzać, dodać miód i przyprawy. Tak przygotowaną marynatą zalać mięso i odstawić do lodówki pod przykryciem na 24 godziny. Po tym czasie, wiadomo…działała i grill. Piec na małym ogniu, cydr się karmelizuje, przez około 5 minut z każdej strony. Podawać z sałatką. U mnie z ogórków pomidorów

Gosia gotuje
Kotlety z kaszą gryczaną niepaloną i mięsem mielonym 234

gyros 1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Cebulę, natkę i czosnek drobno siekamy. 2. W misce umieszczamy kaszę, mięso mielone, jajko, cebulę, czosnek, natkę i przyprawy. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Formujemy kotlety. 3. Kotlety pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut

Szefowa kuchni
Pieczone udka z kurczaka w marynacie czosnkowo paprykowej. 159

suszonego oregano łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu   Przygotowanie;  Wszystkie składniki marynaty należy ze sobą wymieszać a następnie zalać nią mięso tak aby było nią dokładnie pokryte. Odstawić na godz. lub dłużej. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec do miękkości około 45- 50 min w temp. 200 - 190C. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Pizza kebab gyros - przepis. 196

dość gęsto. Następnie posmarować sosem przygotowanym z oliwy i układać składniki. Na spód kładziemy te najbardziej suche składniki, czyli mięso i pieczarki, następnie kukurydzę, ogórki, paprykę i ser. Posypujemy serem.  Pizze wsuwamy do rozgrzanego piekarnika. Ja piekę 18-20 minut w temperaturze 180 stopni (mam piekarnik elektryczny), ale można dać także wyższą temperaturę i piec krócej.  Podajemy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Wielkanocne fit menu - 5 smacznych i zdrowych dań 207

oliwek, sos sojowy, przyprawy oraz jajko. Dokładnie wyrabiamy, aż powstanie jednolita masa. Formę, najlepiej keksówkę, smarujemy tłuszczem i przekładamy do niej mięso. Na wierzchu układamy pistacje, lekko je wklepując. Pasztet wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 1,5 godziny. Studzimy, chowamy do lodówki na noc i wcinamy w Niedzielę Wielkanocną. Sałatka z jajkami i ziemniakami

My Chcemy Jeść
Pieczone udźce kurczaka w miodowo-musztardowym sosie 183

udźców kurczaka 3 łyżki przyprawy do kurczaka  5 łyżek miodu 5 łyżek ostrej musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Umyte mięso obtaczamy przyprawą do kurczaka i pozostawiamy na godzinę. Po tym czasie wykładamy je na blachę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C przez 50 minut. Na patelni rozgrzewamy miód, dodajemy musztardę, sól i pieprz. Mieszamy aby uzyskać jednolitą

Qchnia po prostu
SEKRETY UDANEGO CIASTA KRUCHEGO 257

można przed wykrawaniem przewałkować wałkiem rowkowym. Drobne ciastka wykrawa się foremkami, kieliszkiem lub szklanką. Można też formować ciastka przez maszynkę do mięsa, używając specjalnego sitka. Wykrojone ciastka przenosi się łopatką lub szerokim nożem na blachy wyłożone papierem do pieczenia mające trzy brzegi, aby po upieczeniu łatwo można było ciastka zsunąć. Na blaszce ciastka drobne można układać rzędami w odległości

Ciastka - domowe słodkości
Fit sajgonki 178

smaku solą, pieprzem, sosem sojowym oraz cayenne. Wszystkie składniki ze sobą połączyć. Papier ryżowy zwilżyć wodą. Układać na środku sporą ilość mięsa (taki podłużny pulpet). Zwinąć (najpierw boki, a potem zrolować). Tak przygotowane sajgonki ułożyć na blasze do pieczenia, za pomocą pędzla posmarować olejem. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni ok. 25-30 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Pieczeń drobiowa 211

Mięso mielimy razem z odciśniętym chlebem, cebulą i czosnkiem. 3. Paprykę, ogórki i ser kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do mięsa. 4. Do masy mielonej dodajemy jajka, mannę, przyprawy i dokładnie wyrabiamy i wkładamy do formy. 5. Pieczemy w 180st przez

Od łyżki do widelca
Jarski pasztet z zielonej soczewicy, cukinii i suszonych pomidorów 205

Najlepszy warzywny pasztet, którym najesz się do syta. Źródło wartościowego białka i błonnika. To propozycja dla osób nie jedzących mięsa, choć nie tylko. Składa się z kilku składników, w tym cukinii która idealnie nadaje się do pieczenia, aromatyczny i wyrazisty w smaku. Idealny na kanapkę. Wszystkie składniki do przygotowania pasztetu znajdziecie w ofercie  Lidl Polska Składniki: 1 szklanka zielonej

Wanilia i Kardamon
Łosoś w galarecie 376

Łososia myjemy, osuszamy i nacieramy sola oraz pieprzem. Układamy na folii aluminiowej, skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160st C ok 20 minut. Studzimy i delikatnie nacinamy od spodu oddzielając mięso od skóry. Przekładamy na wysoki półmisek. Posypujemy groszkiem i natką pietruszki. 2. Obrane warzywa kroimy na mniejsze cząstki, wkładamy do garnka

Kuchnia w czekoladzie
ZAPIEKANKA Z SOCZEWICĄ I PUREE ZIEMNIACZANYM 186

ziemniaki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Tłuczemy, dodajemy masło i 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej. Do naczynia żaroodpornego wykładamy soczewicę z mięsem na wierzchu układamy puree  i układamy plastry sera. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy  40 minut bez przykrycia. Ziemniaki i ser pięknie się zarumienią Smacznego

KuchcikoweLove
Smaczny i zdrowy… kurczak Zagrodowy! 202

Umyte i osuszone filety kroimy na średniej grubości plastry. Pozostałe składniki łączymy ze sobą i mieszamy. Do tak powstałej marynaty wkładamy mięso i wstawiamy do lodówki na noc. Następnego dnia, po wyjęciu z marynaty, układamy na grillu i pieczemy, aż będzie rumiane. Można podawać z sałatą polaną jogurtem naturalnym lub ulubionym sosem

Tradycyjna Kuchnia
Gołąbki w skórkach 261

Kapustę sparzamy przez chwilę w bulionie warzywnym i odsączamy. Skórki przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i papryką. Kapustę drobno kroimy. Łączymy ryż, mięso i kapustę. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Nakładamy na skórki. Zawijamy. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem 45 minut w temperaturze 180 st. C  oraz dodatkowo 15 minut bez przykrycia. Można w piekarniku razem upiec

Maminek kulinarny
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami 219

rozdzielamy na łuski. Cukinię i paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki dokładnie myjemy. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso i warzywa. Układamy na blasze lub kratce z piekarnika. Posypujemy przyprawą do grilla.  *Pamiętajcie, że podczas pieczenia, z warzyw wycieknie trochę wody. Ja ułożyłam swoje szaszłyki na kratce z piekarnika, a pod spód podłożyłam dużą blachę z wyposażenia

Czerwona Porzeczka