O drobiu mówi się ostatnio dość dużo, szczególnie w kontekście jego naturalnego i bezpiecznego dla późniejszych konsumentów chowu. Zgodnie z obowiązującym prawem, drób powinien być „wolny” od antybiotyków i hormonów. Tylko taki jest zdrowy dla konsumentów. Mięso drobiowe dostarcza ludzkiemu organizmowi cenne białko, witaminy i składniki mineralne, a przy tym zawiera małe ilości tłuszczu. Warto więc włączać je do swojej diety? Dlaczego Zagrodowy? Wszystkie dostępne na polskim rynku kurczaki są bezpieczne, g... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com