mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:460/1172)

Wołowina z grilla 181

minut przed pieczeniem na grillu lub patelni. Na kilka, a nawet kilkanaście godzin przed pieczeniem, wołowinę można zamarynować,W skład marynaty oprócz oleju, ziół i ulubionych przypraw, powinien wchodzić także kwaśny składnik (np. sok z cytryny, ocet, wino), który powoduje kruszenie mięsa. Wołowina dobrze komponuje się z rozmarynem, tymiankiem, kminem rzymskim, natką kolendry i pietruszki, estragonem, szałwią i miętą

Cztery Fajery
Wołowina z grilla 189

minut przed pieczeniem na grillu lub patelni. Na kilka, a nawet kilkanaście godzin przed pieczeniem, wołowinę można zamarynować,W skład marynaty oprócz oleju, ziół i ulubionych przypraw, powinien wchodzić także kwaśny składnik (np. sok z cytryny, ocet, wino), który powoduje kruszenie mięsa. Wołowina dobrze komponuje się z rozmarynem, tymiankiem, kminem rzymskim, natką kolendry i pietruszki, estragonem, szałwią i miętą

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Menu na tydzień: Coś gorącego na chłodną jesień 393

główne z dodatkiem ryżu, makaronu lub kaszy. Łatwe do zrobienia i wychodzi zawsze! Możecie użyć dowolnego rodzaju mięsa: schabowego, albo cielęciny. W przypadku kurczaka też panuje dowolność i możecie sięgnąć po filety z piersi albo udek. Udka są najlepsze! Czwartek: Chowder z pieczonych batatów Chowder co do zasady jest zupą rybną, ale nie musi taki być. Chowder to również

Niedzielny kucharz
Pieczeń rzymska wg. Magdy Gessler 200

Pieczeń rzymska jest daniem łatwym i niewymagającym. Wystarczy wymieszać kilka składników, włożyć do formy i upiec. Doskonale smakuje na ciepło do obiadu lub na zimno do chlebka. Składniki: 600g mięsa mielonego z łopatki Czerstwa kajzerka ½ szklanki tłustego mleka Średnia biała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego 6 łyżek bułki tartej 2 jajka Pół pęczka koperku Papryka słodka(...)klaraowanym szklimy drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Łączymy z mięsem. Dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy do smaku. Formę do keksa smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Masę mięsną przekładamy do formy i uderzamy forma kilkukrotnie o blat aby masa się ubiła i nie pozostały pęcherze powietrza, Pieczemy w 200 stopniach C przez około 50 minut

Pyry na Gaz
Warzywa z piekarnika - dietetycznie 210

Warzywa pieczone z piekarnika to łatwy sposób na przygotowanie lekkiego obiadu.Smakują wyśmienicie same,mogą stanowić rownież idealny dodatek do mięsa lub ryby.Ten sposób przygotowania warzyw daje nieograniczone możliwosci w doborze składników.Kompozycje warzyw zmień i dopasuj do własnych upodobań smakowych.Warzywa upieczone w piekarniku mają ogromną przewagę smakowa nad tymi z "wody"i zachowuja wiecej wartości odżywczych(...)cukinie pokroić w grube słupki czosnek przekroić w poprzek na pół ugotowane ziemniaki ułożyć w naczyniu żaroodpornym,dołożyć przygotowane warzywa,skropić całość oliwą lub olejem,sola,pieprzem dołożyć zioła piec w piekarniku nagrzanym do 200°C okolo 30-40 minut,az sie Ladnie zrumienią

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Polędwiczka wieprzowa w sosie z suszonych grzybów 189

Mięso myjemy, oczyszczamy i nacinamy wzdłuż tak aby powstały nam 3 części, z których zapleciemy warkocz. Z jednej strony polędwiczki nie przecinamy do końca, warkocz będzie się lepiej trzymał. Mięso nacieramy solą, pieprzem, rozmarynem, jałowcem i pokrojonym w plasterki czosnkiem. Zostawiamy na kilka godzin (lub na całą noc) w lodówce. Namoczone grzyby wraz z wodą, w której się moczyły doprowadzamy(...)podsmażamy na oleju z obu stron. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy bulionem z  suszonymi grzybami. Pieczemy  40 minut w 180 stopniach. Polędwiczki wyjmujemy z naczynia, a pozostały sos i grzyby blendujemy. Otrzymamy w ten sposób smaczny sos do mięsa. Doprawiamy w razie potrzeby. Gotowe

Czerwona Porzeczka
Łosoś z porową pierzynką 368

Łosoś z porami to pyszne połączenie. Same pory, podsmażone na Miksie olejów, odpowiednio doprawione są smaczną bazą dla wielu potraw. Dla urozmaicenia do warstwy majonezowej dodałam

Smaki Na Talerzu
Kurczak pieczony na butelce z piwem 1364

Pyszny, delikatny soczysty z chrupiącą skórką, a wszystko to  dzięki delikatnemu polewaniu się piwem podczas pieczenia.  Kto już próbwał wie że warto,  a kto nie  mieł okazji  to zapraszam do wypróbowania przepisu :) Składniki: kurczak ok 1,5 kg 1 butelka piwa 500 ml 4 ząbki czosnku olej słodka mielona papryka ostra mielona papryka sól, pieprz(...)Wykonanie: Kuraczaka dokładnie myjemy, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. 4-5 łyżek oleju mieszamy z solą, papryką słodką, ostrą oraz pieprzem i taką marynatą nacieramy mięso (zewnątrz i od środka). Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć kurczaka tylko wewnątrz. Kurczaka przełożyc do miski, przykryć i wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Butelkę z piwem

magiczna kuchnia Kasi
Pieczona szynka peklowana w zalewie 397

Domowa wędlina albo pieczeń do obiadu - zależy kiedy i jak grubo pokroimy:-) Doskonale smakuje zarówno na zimno, do kanapek jak i na ciepło, na obiad, koniecznie polane sosem.  Marynowanie zajmuje kilka dni ale dzięki temu mięso jest dobrze doprawione nie tylko z wierzchu ale również w środku. Składniki: ok. 2 kg surowej szynki wieprzowej Zalewa: 3 szklanki przegotowanej, zimnej(...)lodówki lub w inne chłodne miejsce na 3-4 dni. Po zapeklowaniu mięso wyjąć z zalewy, osuszyć lekko i obsypać całe majerankiem jeśli ktoś lubi. Ułożyć na blasze lub w brytfannie i podlać 1 szklanką wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni, bez termoobiegu i piec około 2 godzin.  Po 1 godzinie szynkę należy obrócić, żeby się przypiekła

Ze smakiem bez glutenu
Pieczony camembert z orzechami, migdałami i figami (Camembert al forno con frutta secca) 149

Dziś chciałabym sie z Wami podzielić przepisem na pieczony camembert, którego przygotowanie trwa 5  minut, pieczenie ok. 15 minut i w

La grande e la piccola cuoca
Gulasz drobiowy z papryką z multicookera 772

Ostatnio na blogu było sporo przepisów na słodko więc dzisiaj dla odmiany coś na obiad. Pyszny gulasz z mięsa drobiowego ze sporą ilością papryki. Gulasz przygotowany

Ala piecze i gotuje
Sos śmietanowy do pieczonych ziemniaków 228

     Ja osobiście uwielbiam ziemniaki , a w ostatnim czasie smakują mi pieczone , i tu zapraszam na świetny sos do takich pieczonych

Mój Smak
Pieczone skrzydełka 131

Kolejne przepyszne a zarazem idealne danie na imprezę! Pieczone skrzydełka według tego przepisu, nie zawiodły mnie nigdy. Zostają zjedzone w ciągu 30 minut, ponieważ

Klasyka Gotowania
Cukinia raz, cukinia dwa 165

Odkrywam uroki Paczki ze wsi . Bardzo podoba mi się pomysł dowozu świeżych warzyw do domu. Nie dość, że świeże, to przede wszystkim nie produkowane hurtowo od

Kucharzyca
Kurczak pieczony wg Jamiego Olivera 176

Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na pieczonego kurczaka wg pomysłu Jamiego Olivera. Jamie do swojego kurczaka wkłada, obgotowaną wcześniej z ziemniakami, cytrynę. Dzięki takiemu

Moja Galeria Smaku
Lazania ze Szpinakiem i Mięsem 267

rozsmarowuję. Na mięso nakładam kilka łyżek sosu beszamel i posypuję odrobiną żółtego sera. Teraz ponownie kładę płat makronu, sos mięsny, sos beszamel i odrobinę sera. Ponownie płat makaronu, pozostały sos mięsny, sos beszamel i odrobinę sera. Na górę kładę ostatni płat makaronu i polewam obficie sosem beszamel. Pozostałym żółtym serem posypię górę lazanii pod koniec pieczenia. Pieczenie lazanii: Naczynie wstawiam(...)zapiekam około 40 minut – piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Pod koniec pieczenia górę lazanii posypuję serem i wstawiam jeszcze na chwilę naczynie do piekarnika aby ser się roztopił – lazania jest gotowa. Lazania ze szpinakiem i mięsem jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje