mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:187/458)

Zapiekanka makaronowa z cukinią i pomidorem 190

Smażymy na oliwie, gdy zmięknie dodajemy mięso mielone, doprawiamy, pod koniec pokrojona w kostkę kiełbasę oraz koncentrat pomidorowy. Jeszcze chwilę podsmażyć. Połowę makaronu wykładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, na makaron wykładamy połowę farszu mięsnego, posypujemy ziołami prowansalskimi, pieprzem, papryką. Powtarzamy warstwy jeszcze raz. Pomidory oraz cukinię kroimy w krążki. Warzywa układamy na przemian na wierzchu zapiekanki, doprawiamy

Gotuj z Agnes
OMLET BISZKOPTOWY Z NASIONAMI CHIA 220

nasiona lnu nie muszą być mielone przed spożyciem  co sprawia że posiłki z nimi są łatwe do przygotowania.  Można je jeść na surowo, namoczone w wodzie lub soku,  jako dodatek do kaszek i deserów, wypieków lub dodane do pieczywa. Można również dodawać je do jogurtu, musli, sałatek, warzyw czy dań z ryżu. Ze względu

potrawyregionalne
Śniadaniowa owsianka z sokiem jabłkowym i truskawkami 233

szklankę soku (to jedna z pięciu porcji warzyw lub owoców, o której powinniśmy codziennie pamiętać ), więc polecam. I nie zapominajmy o truskawkach - trzeba je jeść póki są :)  składniki 30 g (ok 3 łyżek) płatków owsianych (używam Górskich) 200 ml pasteryzowanego soku z jabłek, dobrej jakości kilka truskawek 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu Przygotowanie Płatki wsypać do słoika, dodać kardamon

Stare Gary
Kurczak z surówką 219

  Dietetyczne nie musi być nudne :)   Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka 3 ząbki czosnku pieprz cytrynowy pieprz kajeński kminek mielony   1/2 marchewki

czarrna od kuchni
Pulpeciki w sosie koperkowo marchwiowym 253

pszennej, 2 garście świeżego koperku. Przygotowanie: Do mięsa mielonego dodać jajko, pokrojoną w kostkę cebulę, bułkę tartą, mleko, musztardę, sól, pieprz i majeranek. Wymieszać i formować małe pulpeciki. Następnie obtoczyć w mące. Do garnka nalać wodę ( u mnie to było 1,5L ) i wrzucić do niej obrane, umyte i pokrojone warzywa. Posolić, popieprzyć, dodać liście laurowe i ziarenka ziela

W kuchni u Moniki
Krokiety z warzywami i kaszą gryczaną 195

czerwona cebula kilka liści świeżej bazylii łyżeczka mielonego ostropestu 2 łyżeczki sosu worcestershire pół łyżeczki suszonego czosnku łyżeczka soli pieprz Z papryki i chili pozbyć się gniazd nasiennych. Pokroić na kawałki.  Cebulę obrać i pokroić w grubą kostkę. Kalafior zmiksować z paprykami i cebulą w malakserze lub blenderze. Zmiksowane warzywa wymieszać z kaszą gryczaną. Doprawić do smaku przyprawami

Weekendy w domu i ogrodzie
Musaka 179

bakłażany - 3 cukinie - oliwa z oliwek - sól Przygotowanie warzyw: Bakłażany oraz cukinie myjemy, a następnie kroimy na plastry grubości centymetra. Solimy je z obu stron, grillujemy na niewielkiej ilości oliwy i osączamy na papierowym ręczniku. Składniki do mięsa w sosie: - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2 cebule - 1 kilogram mięsa mielonego - 500 gram passaty - 100 mililitrów czerwonego wina - szczypta(...)cynonamonu - pieprz - sól Przygotowanie mięsa w sosie: Rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekane cebule i smażymy je do zeszklenia. Mieszamy. Dodajemy mięso mielone. Mieszamy. Dodajemy passatę, czerwone wino, cynamon. Gotujemy 20 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Składniki na sos beszamelowy: - 120 gram masła - 100 gram mąki - 600 mililitrów mleka - 2 żółtka - gałka muszkatołowa - pieprz - sól

Życie zamknięte w smaku
Kurczak po hiszpańsku z bakłażanem 292

Danie przygotowane na patelni z dużą ilością warzyw. W miarę szybkie, smaczne i w śródziemnomorskim klimacie :) Chociaż nie przepadam za zielonymi oliwkami, wolę czarne, to tutaj bardzo mi posmakowały. SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka 1 marchewka 1 cebula 1 bakłażan 3 pomidory 150g zielonych oliwek oregano sól pieprz świeżo mielony oliwa z oliwek Bakłażana pokroić na półplasterki, włożyć

https:KKuchniaMniam
Rosół po węgiersku - zupa kurczakowa 225

sól - 3-4 ziarna pieprzu czarnego - 1/2 łyżeczki mielonego imbiru - 1 ząbek czosnku - 4 marchewki - 4 pietruszki - 1 seler - 1 cebula - suszona natka pietruszki - 150g pieczarek - 200g fasolki szparagowej - 100g makaronu (u mnie nitka) Przygotowanie: Wkładam kurczaka do garnka, zagotowuję i zbieram pianę. Przyprawiam solą, pieprzem, imbirem, i czosnkiem. Czyszczę warzywa, ale cebulę nie obieram, tylko myję. Do zupy

Kuchnia co dnia
Kalarepa zapiekana 166

Lubicie kalarepkę ? Ja lubię na surowo, zapiekaną  i smażoną na maśle. Najlepsza jest taka młoda, a właśnie teraz jest najlepsza pora . Dzisiaj zrobiłam faszerowaną kalarepę

O kuchni z uczuciem
Szaszłyki ślimakowe z kurczakiem, boczkiem i cukinią 227

cienkie plastry (ja to robiłam obieraczką do warzyw), wybieramy 6-8 najdłuższych i najszerszych plastrów (resztę też zgrillujcie, jest pyszna!), kładziemy je na talerzu obok siebie, posypujemy solą, zostawiamy na 10 minut, żeby zmiękła. 3. Kurczaka po zamarynowaniu odsączamy z marynaty (marynatę zachowujemy, możemy ją dodać np.: do mięsa mielonego na kotlety, ja ją zużyłam do koft, przepis będzie

Kuchnia Prezydentowej
Zestaw Obiadowy 520 kcal - Na czym to polega? 174

170g = 185 kcal Pieczeń Rzymska:   mięso mielone wieprzowe z łopatki 100g = 177 kcal 3. Dodatek do mięsa, którego porcję nakładamy do 130 kcal: ugotowane ziemniaki, 2 sztuki 170g = 130 kcal ugotowany ryż brązowy, 1 szklanka 100g = 130 kcal ugotowana kasza gryczana, 1 szkalanka 130g = 130 kcal 4. Surówki, warzywa z wody, lub sałatki nakładamy porcję

IzaGotuje
52. Zupa fasolowa z krewetkami 131

angielskiego  sól, pieprz,  ostra mielona papryka Fasolę namoczyć na noc, następnego dnia ugotować do miękkości w 1 litrze osolonej wody z listkami laurowymi i zielem angielskim , uważać aby nie rozgotować fasoli.  Marchewkę i por pokroić w słupki i dodać do zupy pod koniec gotowania, tak aby warzywa nie były rozgotowane. Por wystarczy dodać

Jadło i czytadło
Mini kotleciki z zielonej soczewicy 218

Składniki na 1 porcję: 50 g zielonej soczewicy 1 białko jaja 2 łyżeczki otrębów orkiszowych/żytnich 1 łyżeczka lnu mielonego Curry, pieprz, sól, imbir, kurkuma

Czarnawisienka
GOŁABKI NA WŁOSKĄ NUTĘ 159

Niby tradycyjne gołabki,lecz zmieniony smakowo farsz mięsny i troszkę inny sosik czynią je o wiele smaczniejszymi, polecam Składniki: 1 głowka kapusty pól kg mięsa mielonego

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania