Khobz - marokanskie chlebki
Khobz - marokanskie chlebki
Tradycyjne marokańskie chlebki podawane do każdego posiłku. Używane często zamiast sztućców do nabierania zup, warzyw, mięs i sosów. Tradycyjnie pieczone w opalanych drewnem, glinianych piecach. W różnych regionach dodaje się do nich rozmaitych rzeczy, zależnie od własnych upodobań i przeznaczenia chlebków. Składniki: 300g mąki pszennej 50g mąki kukurydzianej 300ml wody torebka drożdży instant łyżeczka soli łyżeczka cukru łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 1/2 łyżki oleju 1 jajko Przygotowanie: 60g mą... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotuj z Rumcajsem
Autor
Rumcajs
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
papryka, mielone, sosy, zupa, ciasto, chleb, ciasto na niedziele, mielone z warzywami, sos do jajek, chleb na drożdżach , chleb mieszany
Inne przepisy z Gotuj z Rumcajsem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję