mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:196/458)

Zupa pełna warzyw 180

Zupa powinna być smaczna, kolorowa i przede wszystkim zdrowa. W jednym garnku warzywa, przyprawy, zioła się mieszają i swoimi smakami się uzupełniają. Moja zupa to połączenie warzyw kolorowych, zielonych, białych, czerwonych czy pomarańczowych. Każde z nich, oddzielnie, charakterystycznie smakują, a po połączeniu w zupie smakiem zaskakują. Składniki: 2 cebule białe, 2 cebule czerwone, 4 duże pomidory, 2 nieduże bataty(...)lubi, 1 puszka cieciorki bez zalewy (ok. 200 g), ½ papryki chili (do smaku), 3 łyżki oleju rzepakowego, 3 - 4 garście świeżego szpinaku, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżeczka całego kminku, świeża zielona pietruszka. Przygotowanie: Przygotowujemy wszystkie składniki. Paprykę opalamy nad gazem, aż cała skórka będzie czarna. Następnie zawijamy w folię aluminiową na kilka

Moniki Smakołyki
Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym 276

dodatkiem warzyw oraz zapieczenie tak wypełnionego cannelloni pod sosem pomidorowym wg naszego przepisu. Chociaż to danie „całoroczne”, sugerujemy, aby w miarę możliwości, zwłaszcza jesienią, dodać do farszu dynię. To warzywo doskonale łączy się bowiem z pomidorami czy czosnkiem. Poza sezonem dyniowym można jednak spokojnie użyć marchewki. To w gruncie rzeczy bardzo łatwe i nieszczególnie czasochłonne w przygotowaniu danie. Więcej uwagi(...)masła ok. 10 suchych rurek cannelloni sos pomidorowy wg naszego przepisu – w wersji nie przesadnie zagęszczonej, dokładnie zblendowany i z dodatkiem 1 łyżki mielonego parmezanu na koniec Instrukcje Mieloną wołowinę dodatkowo drobno siekamy nożem. Jeśli używamy marchewki, obieramy ją i ścieramy na tarce na średnich oczkach; dynię wystarczy pokroić w bardzo drobną kostkę. Cebulę i czosnek obieramy

Kulinarna Pokusa
Roladki z farszem warzywnym 290

sól, pieprz, papryka słodka mielona oliwa/olej   Schab umyć, osuszyć, pokroić na plastry i rozbić je tłuczkiem. Marchewkę oraz seler obrać  i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu, zeszklić cebulę, następnie dodać marchewkę i seler, podsmażać kilka minut. Warzywa zdjąć z ognia

Simply Food
Klopsiki marchewkwe 203

mielonego mięsa 1 marchewka pół woreczka ugotowanej kaszy (u mnie była to kasza bulgur) 1/4 cebuli garść rukoli zioła prowansalskie, tymianek, sól, pieprz Sos przecier pomidorowy w kartonie 500g jogurt naturalny mały ząbek czosnku pół kostki rosołowej warzywnej bazylia świeża i suszona       Kaszę gotuję według informacji na opakowaniu. Warzywa obieram, myję. Marchewkę

Zdrowo i kolorowo
Zupa gołąbkowa 193

Składniki: * 500 g mięsa mielonego chudego * 600 g kapusty białej * duża cebula * ząbek czosnku * por biała część * kawałek selera * marchewka * pietruszka * 100 g ryżu * 3 łyżki pełne koncentratu pomidorowego * łyżka mąki * majeranek * tymianek * sól * pieprz * papryka słodka * papryka ostra * natka pietruszki * 3 listki laurowe * 4 kulki ziela angielskiego * 1 piramidkę smaku ( suszone warzywa do zupy) * olej do smażenia Przygotowanie

Kulinarne przygody
Domowe curry z kurczaka. Mój ulubiony przepis na piersi z kurczaka. 252

piersi z kurczaka. Dużo warzyw, przypraw. Dodatki też możemy dobrać różne: ryż, chlebek naan, papadoms. I w sumie ze zwykłego kurczaka robimy prawdziwą ucztę. Składniki: 1kg piersi z kurczaka 4 papryki (2 czerwone, 2 zielone) 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów łyżka oleju rzepakowego imbir (2cm) kurkuma, cynamon, kminek mielony, gałka muszkatołowa, chilli, papryka słodka, sól

wysmienity
Rozgrzewający i sycący kociołek mięsno-warzywny 195

mięsem wołowym i kolorowymi warzywami. SKŁADNIKI 1 kg mięsa wołowego (u mnie z udźca) 2 duże cebule 2 czerwone papryki 500-600 g fasolki szparagowej (u mnie pół na pół żółta i zielona) 3 ząbki czosnku 8 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe oliwa mąka pszenna typ 500 (np. Wrocławska) sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, chilli, słodka papryka WYKONANIE

Passions hobbies life
Genialny jednogarnkowy makaron z warzywami i kurczakiem 184

Dodajemy sól, pieprz, chilli, kminek mielony. Mieszamy i dusimy tak około 5 minut. Po tym czasie wlewamy mleko i dodajemy makaron. Gotujemy mieszając od czasu do czasu przez 12-15 minut. Dodajemy starty żółty ser i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i podajemy z parmezanem startym na tarce. Pyyycha !!! Artykuł Genialny jednogarnkowy makaron z warzywami i kurczakiem pochodzi z serwisu

MojaQchnia.pl
Risotto ze szparagami 170

language:#0400;} Kochamy ryż i warzywa. Połączenie tych produktów, zawsze gwarantuje pełnię smaku. Tym razem na „patelnię” wzięliśmy szparagi, lekko zabarwiliśmy je białym Martini. Dzięki czemu nabrały niesamowitego, ziołowego akcentu. Składniki 200 g ryżu arborio 2 łyżki oleju 50 ml Marini Bianco 6 zielonych szparagów bulion warzywny ok. 800 ml starty parmezan czarny mielony pieprz     Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Młoda kapusta na gęsto z koperkiem 156

Trudno wyobrazić sobie wiosenne obiady bez młodej kapusty z koperkiem podanej z nowymi ziemniaczkami. Przygotowałam tradycyjną wersję, czyli z koperkiem, zasmażką i cebulką. Do takiego duetu

Moja smaczna kuchnia
Zupa krem z dyni i pieczonej papryki z serkiem śmietankowym 138

łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczki mielonego imbiru, 2 łyżki serka śmietankowego, sól, pieprz Wykonanie: Na podudziu kurczęcym ugotować bulion jarzynowy (marchewka, pietruszka, seler). Paprykę przepołowić, wydrążyć z nasion, ułożyć na blasze, piec w 180C ok.15minut. Dynię pokroić w kostkę, przełożyć do garnka z bulionem. Dodać upieczoną paprykę, gotować całość na wolnym ogniu. Gdy warzywa będą miękkie,dodać serek

Raj dla Podniebienia
Zupa krem z selerem naciowym 188

pietruszki, ½ łyżeczka pieprzu czarnego grubo mielonego, sól do smaku, ponadto: mieszanka przyprawowa suszony pomidor z rukolą i sezamem . P rzygotowanie: Selera, marchew, pietruszką kroimy w dowolnej grubości plastry. Cebulę, cukinię (jak miękka skórka to nie obieramy) w dużą kostkę. W garnku rozgrzewamy olej, 3 min podsmażamy marchew, pietruszkę i cebulę, często mieszamy. Do warzyw dodajemy czosnek, cukinię, seler

Moniki Smakołyki
Spaghetti z marchewki z miodem, koperkiem i płatkami lnianymi 171

Makarony z surowych warzyw od Fit&Easy są gotowe do spożycia, nie wymagają obróbki termicznej, ale można je także smażyć, blanszować, krótko gotować lub zapiekać. 150g spaghetti z marchewki (1/2 opakowania Fit&Easy ) 2 łyżeczki masła 1 łyżka oleju 1 łyżeczka miodu sok z cytryny 2 łyżki posiekanego koperku sól świeżo mielony pieprz Dodatkowo: płatki lniane

Di gotuje
Krem z batatów z mleczkiem kokosowym 148

mielony imbir gałka muszkatołowa mielony biały pieprz 1 łyżka masła Cebulę i marchewkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Bataty pokroić w średnią kostkę. W garnku rozpuścić masło i podsmażyć pokrojoną marchewkę oraz cebulę. Następnie dodać pokrojone bataty. Całość zalać bulionem i zagotować. Doprawić do smaku imbirem, pieprzem i gałka. Gotować aż warzywa będą miękkie. Następnie zestawić

Monia miesza i gotuje
Zupa karczmarza Jankiela - berdyczowska II 292

etapie nie dodajemy), mieloną paprykę, zmiażdżoną główkę czosnku , ziele angielskie,liść laurowy, majeranek i cebulę pokrojoną w piórka. Wymieszać i dusić ok 2 godzin na małym ogniu do miękkości, w razie potrzeby podlać trochę wodą lub wywarem. Pod koniec smażenia solimy, nie wcześniej. Do miękkiego mięsa wlewamy wywar warzywny wraz z warzywami, dodajemy miód, cynamon, imbir, rodzynki i dżem

Jadło i czytadło