mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:197/458)

Muffiny mielone 196

prostokątnej formie jako pasztet , w każdej formie smakuje wyśmienicie , serdecznie zapraszam do wypróbowania .          Składniki            250 dag mięsa mielonego wieprzowego            2 całe jajka            1 pęczek pietruszki           1 marchew(...)Wykonanie   Mięso wkładamy do naczynia , marchew i seler ścieramy na tarce na drobnych oczkach , szczypior i natkę pietruszki siekamy . Kiedy mamy warzywa już przygotowane to dodajemy wszystko do mięsa,dokładamy także jajka i doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami i bardzo dokładnie wszystko mieszamy aby wszystkie składniki się połączyły i powstała jednolita masa .   Jak już mięso mamy

Mój Smak
Stek ze Strusia z kaszą jaglaną w prażonej cebuli z musem z wiśni peruwiańskiej ,figi i śliwki kalifornijskiej 204

sojowego 1 łyżka pieprzu świeżego mielonego 2 szczypty soli 2 łyżki octu balsamicznego z fig Składniki do kaszy : 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 1/2 szczypiorku drobno posiekanego 1/4 ogórka zielonego kilka czarnych oliwek 2 cebule prażone warstwami na patelni 1 torebka kaszy jaglanej Spo sób : Kaszę jaglana gotujemy wedle przepisu ,wcześniej kroimy warzywa drobno w kosteczkę oliwki

Viola cooks with passion
Flaczki wołowe 150

łyżeczka ostrej papryki łyżeczka mielonego czarnego pieprzu sól ,gałka muszkatołowa imbir sproszkowany 150 ml słodkiej śmietany 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżka mąki   Przygotowanie   Flaki zalałem zimną wodą zagotowałem , odcedziłem , przelałem zimną wodą , gotowanie powtórzyłem. Wołowinę gotowałem w bulionie do miękkości wraz z liściem laurowym , zielem angielskim oraz ziarnami pieprzu. Warzywa tj. marchewkę , por, pietruszkę

R'n'G Kitchen
RUSTYKALNA TARTA Z RABARBAREM (ORKISZOWA) 194

Jeśli próbowaliście już poprzednią rustykalną tartę ze śliwkami z tego przepisu to nie będę musiała Was długo przekonywać do tej dzisiejszej z rabarbarem :) A tym, którzy

Słodko-Słony Świat Ilony
Chłopski garnek 254

  Składniki filet z udek kurczaka, 500g kapusta biała, 1/2 małej główki papryka czerwona, 1 szt ziemniaki, 5 szt cebula, 1 duża szt bulion drobiowy, 1

Gotowanie moimi oczami
Bakłażan na chrupko 198

warzywem nie przepadam, jednak posiadając jeden okaz w swojej lodówce musiałam coś z nim zrobić, aby nie dopuścić się marnotrawstwa. Pomysł okazał się świetny. Wszyscy pałaszowali,  aż miło było patrzeć. Składniki: 1 bakłażan  ok 3 łyżek mąki  1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku mielonego 1/4 łyżeczki ostrej papryki sól  bułka

Malinowe Pocałunki
Leczo z kociołka 225

papryka mielona ostra papryka mielona słodka sól pieprz olej Wykonanie: Cebulę pokroić w pióra, kiełbasę pokroić w plastry, paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski, czosnek pokroić w plastry. W kociołku rozgrzać olej a następnie usmażyć cebulę i kiełbasę. Dodać paprykę, czosnek i smażyć aż odrobinę zmięknie. Do warzyw dodać wodę i przyprawy, doprowadzić

Mama Gotuje
Wegańskie kotlety mielone z zielonej soczewicy 170

Dziś smaczny i zdrowy przepis na wegańskie kotlety z zielonej soczewicy - jest ona nie tylko dobrym źródłem białka, ale zawiera także kwas foliowy czy potas. Na

Bananowe Pole
Cukinia faszerowana podana z białym ryżem długoziarnistym 227

Cukinia jest warzywem, które na stałe zagościło w mojej kuchni.  Dzisiaj w kuchni pachnie czosnek, oregano, bazylia i majeranek, a głównymi bohaterami są cukinia i ryż biały długoziarnisty. Cukinia faszerowana mięsem, podana z ryżem jest idealnym daniem na lekki, ale i sycący letni obiad. Składniki farszu: 0,5 kg mięsa mielonej karkówki 2 duże cebule 5 ząbków czosnku

Smak mojego domu
Sałata z pomidorami i ogórkiem 203

międzyczasie oliwę i koper oraz sól i mielony pieprz w ilości do smaku. Kulinarna Pokusa/div> #gallery-119 {margin: auto;} #gallery-119 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-119 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-119 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone warzywa Mieszanie składników Sałata z pomidorami i ogórkiem Post

Kulinarna Pokusa
Słodki twaróg z jabłkiem i owocem tamaryndowca. 194

zaopatruje się od lat w warzywa. Niesamowite jest to, że przyzwyczajenie, genialna obsługa, a także jakość produktów, w moim wypadku powoduje aż taką zależność. Tym razem znalazłem tamaryndowca. Jest tak dobry, że mogę go jeść bez niczego, bez obróbki, ale tym razem spróbowałem zrobić z nim coś na słodko. Czego użyłem? -serek biały mielony, naturalny -łyżka jogurtu naturalnego -pół

BaRepas
Brokuł pod imbirowym beszamelem 184

powstawanie wrzodów żołądka. Warzywo to jest też pomocne w zapobieganiu chorobom nowotworowym. Zwykle brokuła gotuję na parze. Tym razem postanowiłem upiec go w piekarniku pod imbirowym sosem beszamelowym. Składniki (dla 2-3 osób): 2 brokuły   2 łyżki klarowanego masła 3 łyżki mąki ok. 400 ml mleka sól pieprz 1,5 łyżki mielonego imbiru Sposób przygotowania: Brokuły umyć, podzielić

W SMAK
Tarta z jabłkami z ciasta francuskiego 352

kurczaka lub zupę cebulową, nadziać warzywami lub serem. Dzisiaj przedstawiam przepis na tartę z twarogiem, jabłkami i cynamonem. Jest delikatna i słodziutka. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Przepisy Majki . Zapraszam do przygotowań! Składniki na jedną tartę: 1/2 opakowania ciasta francuskiego XXL* 2 duże słodkie jabłka 1 łyżeczka brązowego cukru szczypta cynamonu szczypta mielonego kardamonu (zastąpiłam ziarenkami z nasion

My Culinary Art
Papryki faszerowane chili con carne 226

najlepszy okres na faszerowane warzywa. Papryki, cukinie, bakłażany aż się proszą, by napełnić je przepysznym farszem. Możliwości jest mnóstwo. Ja tymczasem przygotowałem papryki faszerowane moim ulubionym chili con carne i podałem je z sosem guacamole. Może i Wy skusicie się na odrobinę Meksyku w Waszej kuchni? (:Składniki (na 4 porcje):500 g mielonej wieprzowiny (choć najlepiej użyć mięsa wołowego(...)minut w temperaturze 200°C. W tym czasie przygotować farsz.Oliwę z masłem rozgrzać na głębokiej patelni. Dodać posiekany czosnek, a następnie cebulę. Przysmażyć na złoty kolor. Dodawać partiami mielone mięso. Przyrumienić. Dodać przyprawy: kumin, pieprz cayenne, oregano, cukier, sos Worcester. Następnie wlać pastę pomidorową oraz posiekane drobno chili. Przykryć pokrywką i dusić przez 20 minut. Gotować kolejne

Food Square
KLOPSIKOWA KALAFIOROWA NA SERKU TOPIONYM 237

śmietany (ja używam gęstej 18% z Piątnicy) natka lub koperek Na pulpety: 500g mięsa mielonego (łopatka, szynka, drób) 1 jajko trochę kaszy manny sól pieprz Wykonanie: Warzywka myjemy, obieramy wrzucamy do garnka z wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, solimy i gotujemy. Mięso mielimy, dodajemy do niego jajko, kaszę manną, sól, pieprz i wyrabiamy na gładką masę. Mokrą dłonią(...)wrzucamy na wodę z naszymi warzywkami. Gotujemy ok 20 minut, po czym dodajemy dokładnie umyty i pokrojony na różyczki kalafior oraz nasz serek topiony. Całość gotujemy do miękkości warzyw i pulpetów - ok 30 minut na małym ogniu. Po tym czasie  warzywa wyjmujemy i doprawiamy zupę solą i odrobiną cukru. Marchewkę (zawsze gotuję w zupie całe warzywa) kroimy w plasterki

Walijskie Pichcenie