mascarpone - 11293 przepisów (strona:134/753)

,,Rolada matcha z pistacjami ‘’ 107

Wygląda, apetycznie i bardzo oryginalnie. Matcha nadaje jej zielony kolor i ciekawy smak. Delikatna gorycz herbaty delikatnie przełamuje słodycz kremu mascarpone i delikatnie słonych pistacji, dając obłędne połączenie smakowe. Składniki: 90 g mąki 170 g cukru 4 jajka 2 łyżki matcha (ok. 18 g) 3 łyżki mleka (50 ml) ¾ łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 350 g śmietanki(...)serek mascarpone 3 łyżki cukru pudru Pistacje Helio Dodatkowo 125 g płatków migdałowych Helio Cukier puder do posypania Przygotowanie: Jajka dokładnie miksujemy, następnie dodajemy stopniowo cukier oraz serek mascarpone. Po zmiksowaniu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy herbatę matcha wymieszaną w mleku. Blachę o wymiarach. 28×34 cm. wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy na nią ciasto

Podróż w kulinaria
Tartaletki z kajmakiem i truskawkami 100

przygotowania ryżu z polewą truskawkową, koktajlu i kompotu. Tym razem propozycja nie do odrzucenia – tartaletki z kajmakiem i truskawkami. Przepyszne połączenie! Nadzienie kruchych tartaletek to połączenie serka mascarpone, śmietanki i masy krówkowej. Po zmieszaniu jedynie potrzebną w tym celu łyżką powstaje aksamitna, przepyszna masa toffi. Składniki na 6 tartaletek ciasto 1 szklanka mąki pszennej (użyłam tortowej) 100 g dobrego(...)zimnego masła 3 płaskie łyżki cukru pudru masa 250 g serca mascarpone 250 g śmietanki 36% 5 łyżek masy krówkowej nadzienie truskawki, borówki Wykonanie Składniki na ciasto łączymy i zagniatamy szybko gładkie, sprężyste ciasto. Można opcjonalnie dodać 1 łyżkę zmnej wody. Formujemy kulę, owijamy folią i umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Schłodzonym ciastem wykładamy formę do tarty, nakłuwamy w wielu

Raj dla Podniebienia
Tort z musem z truskawek i masą śmietankowo – karmelową 110

małym ogniu, podgrzewamy. W małej szklance mąkę rozrabiamy z 2-3 łyżkami wody. Zarobioną mąkę łączymy z musem. Całość zagotowujemy i odstawiamy do przestudzenia. krem 500 g serka mascarpone 300 g śmietany 36% 4-5 łyżek cukru pudru 2-3 łyżki masy krówkowej 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki olejku pomarańczowego W misie umieszczamy serek mascarpone i cukier. Miksujemy(...)karmelowy. Za pomocą noża lub łopatki delikatnie wyrównujemy krem. Krem przykładamy drugim blatem, na który wykładamy drugą porcję musu i krem, przykrywamy trzecim biszkoptem. wykończenie 100 g serka mascarpone 2-3 łyżki śmietany 36% 1 łyżka cukru 1 łyżka likieru kokosowego lub cytrynowego perełki cukrowe / wiórki i płatki kokosowe / świeże owoce / kwiaty / gałązki eukaliptusa i pistacji / bezy Artykuł Tort

Raj dla Podniebienia
Ciasto z rurkami bez pieczenia 185

razem. Taki sposób nie jest pracochłonny, a w tym cieście sprawdza się wręcz idealnie. Atutem ciasta na twarogu z wiaderka jest nie tylko mniejsza kaloryczność wobec wersji z serkiem mascarpone, ale również większa ekonomiczność. Zapraszamy na przepis! Forma 25 x 25 cm Szklanka ma 250 ml Ciasto z rurkami bez pieczenia Składniki: Na ciasto: herbatniki kakaowe(...)ciasto rurkowiec czy też ciasto rurka. Najczęściej do przepisu wykorzystuje się herbatniki, ale czasami również biszkopty. Dziś przygotowaliśmy masę, wykorzystując twaróg sernikowy z wiaderka, chociaż niekiedy używamy również serka mascarpone. Warto pamiętać, że ciasto będzie się pięknie prezentować wówczas, gdy rurki w masie dobrze zmiękną. Tak, aby można było bez problemu je przekroić. Przed krojeniem, ciasto powinno więc spędzić

Kuchnia Na Wypasie
Rolada tiramisu 131

ustach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rolada tiramisu jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Można ją przygotować z kilku prostych składników, a są nimi tradycyjne biszkopty, śmietanka kremówka, serek mascarpone oraz kakao. Dodatek stanowi kawa, w której moczy się biszkopty, dzięki czemu cała rolada ma cudowny posmak kawy.  Poniżej zaprezentuję Wam prosty i szybki przepis na pyszną roladę tiramisu. Idealny(...)deser do kawy, świetna przekąska na słodko, a także idealny poczęstunek dla gości. Zapraszam na przepis! ROLADA TIRAMISU – PRZEPIS Składniki 24 biszkopty 500 ml śmietanki kremówki 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru kakao filiżanka kawy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając stopniowo dodajemy serek mascarpone. Ubijamy do połączenia składników

Przepiski.pl
Ciasto z mascarpone i jabłkiem 106

Szybkie i bardzo wyśmienite ciasto z serkiem mascarpone od Moja Formagia oraz jabłkiem. Mmm... Przepychota! Składniki: 2 jaja 50g erytrytolu 20ml oleju rzepakowego 125g (1 szt,) banana 65g serka mascarpone 60g maki ryżowej 60g mąki kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150g obranego jabłka Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodać olej, rozgniecionego banana, oba rodzaje(...)mąk i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Kolejno dodać serek mascarpone - ponownie wymieszać. Na koniec dodać pokrojone w drobną kostkę jabłko. Wymieszać za pomocą szpatułki. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 45 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Sylwestrowy TORT Szampański 164

duże jajka L – osobno żółtka i białka 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 100g cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z wanilią Krem: 350g schłodzonego serka mascarpone 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 60g cukru pudru 1 puszka brzoskwiń w syropie 820g 1 galaretka pomarańczowa w proszku 180ml gorącej wody 150ml słodkiego wina musującego (szampana) 1 łyżeczka cukru(...)wanilinowego) Do nasączenia: 80ml syropu po brzoskwiniach (z puszki) 90-100ml słodkiego wina musującego (szampana) Dodatkowo: 3-4 łyżki konfitury brzoskwiniowej lub dżemu brzoskwiniowego Wierzch: 150g schłodzonego serka mascarpone 350ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki fixu do śmietany (niekoniecznie) Do ozdoby: złoty barwnik spożywczy w sprayu rubinowy barwnik spożywczy w sprayu około

Mała Cukierenka
Rolada bezowa daquas 643

jest po prostu do zakochania, wręcz rozpływa się w ustach. Prosta i szybka w wykonaniu, a w smaku naprawdę znakomita. Chrupiąca i bogato nadziana beza, z orzechami, daktylami, kremem mascarpone i kajmakiem, a wszystko polane sosem kajmakowym i oprószone kakao. Niebo w ustach!     Składniki: Beza: 6 białek jaj 340g cukru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie(...)250g serka mascarpone 200g śmietanki kremówki 30-36% 200g masy kajmakowej garść orzechów włoskich garść daktyli Dekoracja: orzechy włoskie, daktyle, kakao do oprószenia 2 łyżki kajmaku + 2 łyżki słodkiej śmietanki     *** Białka ubijamy na sztywną pianę, uważając aby ich nie przebić- miksujemy tylko do momentu, aż piana zacznie być sztywna. Następnie dalej ubijając dodajemy ocet oraz stopniowo łyżka

Blog z Apetytem