masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:56/167)

Tort biała czekolada z truskawką 319

przygotowania 45 minut Czas gotowania 45 minut Czas oczekiwania 24 godziny Składniki Krem 1 szt. biszkoptu 400 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone Frużelina truskawkowa 500 g truskawek (mrożone lub świeże) 2,5 łyżeczki żelatyny (ok 10 g) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru 0,5 szt. cytryny Nasączenie 1 szt. cytryny(...)roztopienia się czekolady. Wystudzić, wstawić do lodówki do schłodzenia na minimum 12 godzin (najlepiej na całą noc). Schłodzoną masę czekoladową wyjąć z lodówki, dodać serek mascarpone i ubić (jak bitą śmietanę) do otrzymania gęstego kremu. Frużelina truskawkowa W garnuszku wymieszać truskawki z cukrem i wyciśniętym sokiem z połówki cytryny (mrożonych truskawek wcześniej nie rozmrażamy). Truskawki z cukrem podgrzewać na kuchence

Wypieki i Rumieńce
Serniczki na ciepło w tortilli z sosem truskawkowym. 129

siemieniem ) 300 g twarogu półtłustego jajko łyżka cukru waniliowego łyżka soku z cytryny cukier brzozowy do smaku Sos truskawkowy przepis --->   TU W misce rozgniatamy twaróg razem z resztą składników za pomocą widelca. To nie musi być gładka masa jak na sernik. Nawet jak trafią się grubsze kawałki to też fajnie. Słodzimy według własnego gustu. Na każdy placek nakładamy(...)spód zaczyna się złocić obracamy na drugą stronę i znów podgrzewamy. Tak obracamy ze dwa razy, aby całość się przepiekła, a jajko ścięło. Po lekkim ostygnięciu podajemy z sosem truskawkowym, przygotowanym według przepisu. Świetnie się sprawdza jako drugie danie na słodko, to naprawdę solidna porcja, twaróg to produkt sycący. Sprawdzi się również jako deser lub poczęstunek dla gości

Dieta moja pasja
Czekoladowiec z porzeczkami 183

oczyszczonej, 1 i ½ szklanki cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2 jajka, ½ szklanki oleju, szklanka kwaśnej śmietany 12% . masa kokosowa: 2 szklanki mleka, 2 łyżki cukru, 20 dag masła, 2 łyżki cukru pudru, 10 dag wiórek kokosowych. Dodatkowo- 50 dag czerwonych porzeczek, 2 galaretki truskawkowe. Sposób wykonania: Mleko podgrzewamy na wolnym ogniu. Dodajemy do niego połamaną czekoladę. Mieszając czekamy aż się rozpuści

Pobite gary Barbary
Panna cotta z galaretką truskawkową na białym winie 132

waniliowy (lub nasiona z laski wanilii)2-3 łyżki cukru pudru (choć ja akurat użyłam muscovado)2-3 łyżki żelatyny na 0.5 wywaru+ kilka łyżek wody do namoczeniaNa galaretkę truskawkową:3 łyżki cukruok. 100-200 g truskawek200 ml białego wina2-3 łyżki żelatyny na 0.5 wywaru+ kilka łyżek wody do namoczenia Składniki na panna cottę wkładam do rondelka i podgrzewam(...)wkładam do lodówki. Jak zastygnie polewam galaretką i znowu wstawiam do lodówki. Powtarzam czynności do wyczerpania mas.Pozostałe w rondelkach masy można co jakiś czas odrobinę podgrzać, żeby nie zgęstniały za szybko. SmacznegoPost Panna cotta z galaretką truskawkową na białym winie pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Mini serniczki z truskawkami 212

mini serniczki z truskawkami. Wspaniale nadają się na przyjęcia i rodzinne imprezy, przygotowałam je nawet na wesele:). Nie są za słodkie, waniliowe i dobrze uzupełnia je lekko kwaskowaty mus truskawkowy. Do tego prezentują się pięknie i trudno im się oprzeć. Truskawki możemy zastąpić malinami lub jagodami. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis z „Kwestii smaku”).   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams(...)130g zmielonych, kruchych ciastek (użyłam herbatników petit beurre i ciastek holenderskich) 40g masła – roztopionego Masa serowa: 500g gotowego sera na sernik (może być z wiaderka) 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 2 łyżki budyniu w proszku waniliowego lub śmietankowego 2 jajka Mus truskawkowy: 200g umytych, obranych truskawek 1/2 opakowania galaretki truskawkowej w proszku – 40g Dodatkowo: około 150ml

Mała Cukierenka
Mini serniczki z truskawkami 1592

mini serniczki z truskawkami. Wspaniale nadają się na przyjęcia i rodzinne imprezy, przygotowałam je nawet na wesele:). Nie są za słodkie, waniliowe i dobrze uzupełnia je lekko kwaskowaty mus truskawkowy. Do tego prezentują się pięknie i trudno im się oprzeć. Truskawki możemy zastąpić malinami lub jagodami. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis z „Kwestii smaku”).   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams(...)130g zmielonych, kruchych ciastek (użyłam herbatników petit beurre i ciastek holenderskich) 40g masła – roztopionego Masa serowa: 500g gotowego sera na sernik (może być z wiaderka) 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 2 łyżki budyniu w proszku waniliowego lub śmietankowego 2 jajka Mus truskawkowy: 200g umytych, obranych truskawek 1/2 opakowania galaretki truskawkowej w proszku – 40g Dodatkowo: około 150ml

Mała Cukierenka
Łabędzi puch 577

Zachęcam do spróbowania! Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej niepełna szklanka cukru Masa: 2 czerstwe bułki 3 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 10 dag wiórków kokosowych 1,5 kostki masła roślinnego dżem truskawkowy Posypka 1 łyżka masła roślinnego 10 dag wiórków kokosowych 0,5 szklanki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tarta z truskawkami i masą budyniową 569

tartę o śr. 25cm. Nakłuć widelcem. Piec około 25 minut w temp. 180st. Ostudzić. Masa budyniowa: 4 żółtka,  2 szklanki mleka,  3 łyżki mąki ziemniaczanej,  3 łyżki mąki pszennej,  125g masła lub margaryny,  łyżka żelatyny,  300g truskawek,  galaretka truskawkowa,  4 łyżki cukru waniliowego,  1/2 szklanki cukru. 1 i 1/2 szklanki mleka

Z miłości do słodkości
Biała Truskawka - Tort księżniczka Zosia 746

minuty. Po tym czasie wymieszać, do roztopienia się czekolady. Wystudzić, wstawić do lodówki do schłodzenia na minimum 12 godzin. Schłodzoną masę czekoladową wyjąć z lodówki i ubić mikserem do otrzymania gęstego kremu. Trwa to dosłownie chwilkę. Frużelina truskawkowa: 500 g mrożonych truskawek  2,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w minimalnej ilości gorącej wody 2/3   szklanki cukru 1 łyżka(...)warstwą biszkoptu. Wierzch tortu możemy ozdobić ubitą śmietaną 30% z cukrem pudrem i udekorować truskawkami. Lub jeżeli ma to być tort na urodziny dla dziewczynki przygotować dekorację z masy cukrowej. Przygotowanie tortu pod dekorację z masy cukrowej. Przełożony kremem i frużeliną tort należy posmarować masą maślaną, boki i wierzch. Bita śmietana i owoce mogą rozpuścić masę cukrową. Składniki na masę

kulinarnyswiatdomi
Tort czekoladowy z frużeliną truskawkową - Emmet z Lego Przygoda 163

minuty. Po tym czasie wymieszać, do roztopienia się czekolady. Wystudzić, wstawić do lodówki do schłodzenia na minimum 12 godzin. Schłodzoną masę czekoladową wyjąć z lodówki i ubić mikserem do otrzymania gęstego kremu. Trwa to dosłownie chwilkę. Frużelina truskawkowa: 500 g mrożonych truskawek  2,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w minimalnej ilości gorącej wody 2/3  szklanki cukru 1 łyżka(...)frużeliny. Przykrywamy 3 warstwą biszkoptu. Wierzch tortu możemy ozdobić ubitą śmietaną 30% z cukrem pudrem i udekorować truskawkami. Tort upiekłam na urodziny dla 6 letniego chłopca. Przygotowałam dekorację z masy cukrowej przedstawiającą postać Emmeta z Lego Przygoda.   Przygotowanie tortu pod dekorację z masy cukrowej.   Przełożony kremem i frużeliną tort należy posmarować masą maślaną, boki i wierzch. Bita śmietana

kulinarnyswiatdomi
Placek o 2 masach 173

Placek o 2 masach BISZKOPT 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 750 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 3 łyżki kakao DODATKOWO: kilka paczek herbatników szkolnych 2 opakowania galaretki truskawkowej BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać, pod koniec dodać żółtka. Łyżką mieszać mąkę wymieszaną z proszkiem

Gotuję Testuję
Tort urodzinowy 127

każdej porcji dodać ulubione barwniki. Do każdej masy różowej dodać jedną część mąki, delikatnie wymieszać szpatułką. Masy przełożyć do przygotowanych wcześniej foremek, wyrównać. Piec w temperaturze 160ºC przez około 15 – 20 minut (do tzw. suchego patyczka). Do przełożenia: - konfitura truskawkowa lub wiśniowa, - szklanka śmietany 36%; - 0,5 łyżki cukru pudru Kremówkę ubić na sztywną pianę dodając pod koniec cukier

dom-agi.pl
Deser z truskawkami z konfiturą na herbatnikach 137

JAGODOWA 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan fix konfitura jagodowa MASA ZWYKŁA 250 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan fix DODATKOWO 40 dag truskawek 8-10 paczek herbatników woda sok malinowy 2 opakowania galaretki truskawkowej   Na dno brytfanny bądź formy wyłożyć maczane w wodzie z sokiem malinowym herbatniki

Gotuję Testuję
Łaciaty torcik z kaszy manny 527

esencji waniliowej 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka kakao Góra 2 szt galaretka truskawkowa truskawki Przygotowanie: W 700 ml przegotowanej gorącej wody rozpuścić galaretki i odłożyć w zimne miejsce do stężenia. Spód; w blenderze rozkruszyć herbatniki dodać rozpuszczone letnie masło i zagnieść.Masę wyłożyć i na spód tortownicy. Masa z kaszy manny;zagotować mleko i wsypywać powoli kaszę

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania