sztywną pianę (uważając, by ich nie 'przebić'). Pod koniec ubijania dodawać partiami ksylitol i erytrol, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły. Składniki wmieszane szpatułką spowodują, że biszkopt będzie bardzo puszysty i wypełni formę wyrastając(...)serka Bieluch lekkiego 1 opakowanie jogurtu greckiego bananowego Piątnica 1 łyżka ksylitolu ekstrakt ze stewii w płynie domowa konfitura truskawkowa (u mnie słodzona ksylitolem) Do dekoracji: 1 batonik Frupp malinowy ekspandowana kasza jaglana Serek mascarpone utrzeć z ksylitolem na gładką masę, dodać serek Bieluch i dalej ucierać przez kilka minut. Na koniec dodać jogurt i ucierać jeszcze przez chwilę
FitKotpostanowiłam je zrobić. Ciasto jest proste i nie wymaga pieczenia. Składa się z masy serowej oraz herbatników. składniki: 36 herbatników 600 g tłustego twarogu zmielonego 125 g masła ok 1/2 szklanki cukru pudru 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka cukru waniliowego galaretka, u mnie truskawkowa do dekoracji polewa czekoladowa płatki migdałowe Helio wiórki koksowe Helio Galaretkę rozpuścić
Monia miesza i gotujepełnoziarnistej 4 łyżki mleka 1 łyżka cukru trzcinowego szczypta proszku do pieczenia olej Mus truskawkowy: garść truskawek 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego miód Sposób przygotowania: Żółtko oddzielamy od białka. Białko ubijamy z szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie żółtko ucieramy z cukrem. Do masy żółtka z cukrem dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Kolejno dodajemy ubite na sztywno
Truskawkowa Fiestapół szklanki cukru (110g) pół szklanki mąki (90g) pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30% 1 serek mascarpone (250g) 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania cukru waniliowego Dodatkowo 1 kg ładnych świeżych truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie : Białka ubić na pianę , wsypywać powoli cukier i nadal ubijać , dodawać po jednym żółtka(...)papierem do pieczenia ( tylko dno ) formie w 180'C Wystudzić Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrami waniliowymi, Dodać serek i całość połączyć. Rozsmarować masę na wystudzonym biszkopcie. Truskawki umyć , obrać z szypułek , poukładać dość ściśle na masie śmietanowej. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku . Odstawić do ostygnięcia , Gdy galaretka zacznie już lekko tężeć zalać
Malinowa Kawiarenkapołączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, do 3/4 wysokości foremek. Na wierzch kłaść po 1 łyżce budyniu truskawkowego. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Pozostały budyń wymieszać z 1 łyżką masła. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować nią babeczki. Oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Domowa cukiernia Ewymasło utrzeć z cukrem a następnie nadal ucierając dodawać żółtka i ser.Podzielić na 2 części , do jednej dodać kisiel truskawkowy , a do drugiej jabłkowy. Białka ubić na sztywno, podzielić na 2 części, dodać osobno do każdej z masy serowej i delikatnie wymieszać [ osobno]. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie ułożyć ciastka.Na środek blaszki wykładać na przemian
Moje domowe kucharzenieokrągłe biszkopty 2 łyżki twardej marmolady na piankę: 300 ml śmietanki kremówki 2 opakowania galaretki truskawkowej dodatkowo: 1 opakowanie galaretki truskawkowej Biszkopty posmarować marmoladą i sklejać po dwa. Masło, kakao, cukier i wodę zagotować i wystudzić. Do wystudzonej masy wmiksować żółtka. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy kakaowej i zmiksować krótko do połączenia składników. Białka ubić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajajka ½ masła roślinnego Szklanka mleka Niepełna szklanka cukru pudru Cukier waniliowy 6 łyżeczek żelatyny Wierzch: 2 opakowania galaretki np. truskawkowej Dowolne owoce np. truskawka, borówka Ciasteczka wraz z masłem umieszczamy w wysokiej misce. Całość blenderujemy na czekoladową masę. Wykładamy nią spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Mleko podgrzewamy delikatnie, dorzucamy żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści. W misce umieszczamy masło
Kolizje Smakówpieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka stevii/miodu (ja dałam 2 łyżeczki fruktozy) aromat śmietankowy jako dodatek domowe powidła truskawkowe mojej mamy + wiórki kokosowe ;) Sposób przygotowania: Mieszamy suche składniki dodajemy pozostałe mokre składniki i miksujemy na gładką masę smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni (dla pewności że odejdą możemy lekko przetrzeć patelnie ręcznikiem papierowym nasączonym
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćcukru pudru 3 duże serki waniliowe 3 łyżeczki żelatyny spożywczej Winiary 1/3 galaretki cytrynowej 1 galaretka owocowa ulubionego smaku (tu truskawkowa) ulubione owoce (tu truskawki) biszkopty (sztuk kilkanaście) Przygotowanie: Żółtka ucieramy z masłem i cukrem pudrem na jednolitą masę. Stopniowo dodajemy serki. Do 3/4 szklanki zagotowanej wody dodajemy żelatynę i galaretkę cytrynową - dokładnie rozprowadzamy i odstawiamy do wystudzenia. Galaretkę owocową
Kuchnia po mojemudokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta. Na patelnię kładziemy po łyżce masy i smażymy na średnim ogniu ok. minutę z każdej strony – trzeba pilnować, bo szybko się przypalają. Placuszki najlepiej smażyć na teflonowej patelni bez użycia tłuszczu. Polewa truskawkowa 10 truskawek ( ja użyłam mrożonych) 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżka sok z cytryny
Kulinarne Inspiracjejajka 1/2 szklanki cukru 5 łyżek wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 gotowa polewa czekoladowa ( lub domowej roboty ) Sposób przygotowania: 1. Jajka utrzeć z cukrem na bardzo jasną masę. Dodać wodę i mąkę oraz proszek do pieczenia. Szybko wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną
A Ty Smakuj Mnieszklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao Masa serowa: 1 kg sera mielonego/twarogu sernikowego ( z wiadereczka ) 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 25 g żelatyny 350 ml śmietanki 30% cukier waniliowy lub wanilinowy Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe lub inne sezonowe owoce Wykonanie: Czekoladę połamać, masło pokroić w kostkę. Masło i czekoladę umieścić
kolorowotorcikowomiseczki i zalewamy galaretką brzoskwiniową, wstawiamy na ok 2 godziny do lodówki. Rozpuszczamy galaretkę truskawkową w 250 ml wody i przelewamy do silikonowej formy Monamour ze sklepu Garneczki i odstawiamy do lodówki. Kiedy mamy już upieczony biszkopt i galaretki stężałe zabieramy się za masę serową. Twaróg miksujemy z sokiem z cytryny, cukrem i jogurtem. Na końcu dodajemy rozpuszczoną
Blondynka Gotujeminut. Ostudzony biszkopt przekrawamy na pół.2. W 0,5 szklanki gorącej wody rozpuszczamy 2 galaretki truskawkowe. Studzimy.3. Truskawki miksujemy lub rozgniatamy widelcem, mieszamy z cukrem pudrem do smaku. Jogurt naturalny mieszamy z zimną galaretką, potem dodajemy truskawki i całość mieszamy. Tężącą masę wykładamy na biszkopt i przykrywamy drugim biszkoptem. Delikatnie dociskamy.4. Zieloną galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wrzątku
Kuchnia domowa Ani