parze z dodatkiem 3 łyżek cukru pudru, nie doprowadzając do zagotowania. Dolewamy śmietankę, mieszamy. Masę jajeczną studzimy, a następnie ubijamy mikserem wraz z serkiem mascarpone i ziarenkami wanilii. Gotowy krem mieszamy z umytymi i osuszonymi owocami. 2. Dwa płaty andruta smarujemy cieniutko dżemem truskawkowym i przykładamy pozostałymi dwoma. Na jedną część nakładamy przygotowany krem i przykrywamy drugim złożonym ze sobą
Kuchnia w czekoladzieoleju kokosowego (temperatura pokojowa) 2 łyżki kakao naturalnego 1 - 2 łyżki cukru pudru masa jaglana: 3/4 szklanki kaszy jaglanej 2 - 3 łyżki cukru trzcinowego lub innego 1 szklanka mleka kokosowego lub zwykłego 2 szklanki wody 3 łyżki oleju kokosowego galaretka: 500 g dojrzałych truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki cukru trzcinowego Przygotowanie: spód: Płatki owsiane
Kuchcik gotujemożemy przejść do przygotowania torcika: SKŁADNIKI: SPÓD -400g herbatników kakaowych -100g masła MASA -2 śnieżki -400ml mleka -serek homogenizowany waniliowy duży 400g -2 czubate łyżki żelatyny -0,5 szklanki wrzątku DODATKOWO -1 duży banan -trochę soku z cytryny -2 galaretki truskawkowe lub malinowe (czerwone) -700 ml wrzątku -opcjonalnie troszkę barwnika spożywczego czerwonego Przygotowanie torcika zaczynamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusmakują wyśmienicie. Zaskoczeniem dla mnie były owoce w żelu o smaku smoczego owocu. 6 wysokich szklanek 700 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka malinowa 800 ml wrzątku 330 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 300 g masy kajmakowej o smaku kukułki 250 g owoców w żelu (smoczy owoc) Czekolada do dekoracji W każdej szklance na dnie układamy truskawki
VioletoweKucharzenieRozgrzej mocno patelnie i wrzuć na nią owoce z cukrem i ekstraktem waniliowym. Przesmaż je. 2. Zalej proszek z opakowania galaretki truskawkowej wodą, odejmując od ilości zalecanej wody pół szklanki. I porządnie wymieszaj. Przestudź. 3. Do pucharków nałóż masę owocową i delikatnie zalej galaretką. 4. Schłodź w lodówce przez minimum dwie godziny(najlepiej przez całą noc) 5. Przed podaniem ubij
Fiolka w kuchnisoli olej do smażenia do podania - ulubione owoce, np. jagody, cukier puder lub śmietanka 30% Przygotowanie Do miski wlewamy szklankę kefiru truskawkowego, dodajemy jajko i mieszamy łyżką. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy wszystko dokładnie, aż do uzyskania jednolitej masy (przypomina gęstą masę naleśnikową). Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wykładamy po łyżce masy. Placuszki smażymy na mniejszym ogniu na złoty
Słodkie okruszkiPrzygotowanie Serki powinny być wcześniej wyciągnięte z lodówki. W 0,5 l wody rozpuszczamy dokładnie dwie galaretki - proponuję smak wiśniowy i truskawkowy. Gdy galaretki zaczną tężeć dodajemy powoli nasze serki homogenizowane i wszystko dokładnie miksujemy na jednolitą serową masę. Brzoskwinię kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do naszej serowej masy, mieszamy wszystko razem. Masę serową przekładamy do przygotowanych szklaneczek, odstawiamy
Słodkie okruszkisoli olej do smażenia do podania - ulubione owoce, np. jagody, cukier puder lub śmietanka 30% Przygotowanie: Do miski wlewamy szklankę kefiru truskawkowego, dodajemy jajko i mieszamy łyżką. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy wszystko dokładnie, aż do uzyskania jednolitej masy (przypomina gęstą masę naleśnikową). Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wykładamy po łyżce masy. Placuszki smażymy na mniejszym ogniu na złoty
Słodkie okruszkiCiasto bardzo podobne do Truskawkowego pocałunku , tyle że zamiast dawać owoce do środka ułożyłam je na wierzchu i zalałam galaretką. Pyszna masa serowa i klasyczny biszkopt to sprawdzone połącznie, więc wcale nie byłam zaskoczona że wyszło tak smacznie ;) SKŁADNIKI: (na formę ok 24x34 cm) Biszkopt: 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki 1 łyżeczka proszku
Kto ugości moich gości?około 5 minut 3. Zdjąć z pary, ubijać jeszcze przez 5 minut 4. Zimną kremówkę ubić na sztywno, zmieszać z puree truskawkowym i 2 łyżkami wina 5. Połączoną śmietanę z truskawkami dodać do żółtek wymieszać dokładnie. 6. Gotową masę przełożyć do maszynki do lodów na około 1 godzinę. 7. Przełożyć masę do keksówki bądź innego pojemnika wyłożonego folią spożywczą Mrozić
KreatywnePinyPrzygotowanie: Serki powinny być wcześniej wyciągnięte z lodówki. W 0,5 l wody rozpuszczamy dokładnie dwie galaretki - proponuję smak wiśniowy i truskawkowy. Gdy galaretki zaczną tężeć dodajemy powoli nasze serki homogenizowane i wszystko dokładnie miksujemy na jednolitą serową masę. Brzoskwinię kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do naszej serowej masy, mieszamy wszystko razem. Masę serową przekładamy do przygotowanych szklaneczek, odstawiamy
Słodkie okruszkicukru2 opakowania budyniu, jeden waniliowy, jeden śmietankowy (razem 80 g)3 jajka (białka i żółtka osobno)500 g truskawek2 opakowania galaretki truskawkowej WiniaryPrzygotowanie:Białko ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Do masy żółtkowej dodajemy stopniowo jogurt i budyń. Delikatnie łopatką łączymy z pianą. Formę (ok.23 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę
Czarnawisienkaposypałam startą białą czekoladą. Składniki: Spód: 250 g kruchych ciastek, najlepiej migdałowych 100 g stopionego masła Masa z kaszy: 3 szklanki mleka 1 szklanka słodzonego mleka skondensowanego 1 szklanka kaszy manny 80 g gorzkiej czekolady opakowanie (450 g) mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe 200 g masła oraz starta biała czekolada lub płatki migdałów do dekoracji Ciastka zmielić w malakserze, wymieszać
Czerwień i błękitdużą ich ilością. Najczęściej podajemy je z cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i owocami. A ja dodałam do ciasta gorzkiej czekolady. W połączeniu z musem truskawkowym dało to zwykłym gofrom ciut wykwintności. Składniki: 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 3 łyżki oleju 2 jaja 2 płaskie łyżki cukru łyżeczka proszku do pieczenia 50 g gorzkiej czekolady(...)sztywno. Pozostałe składniki : przesianą mąkę z proszkiem, mleko, żółtka, cukier i olej zmiksować na gładką gęstą masę. Dodać wcześniej ubitą pianę z białek, drobno posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać szpatułką. Piec na złoty kolor w gofrownicy. Podawać z musem truskawkowym
Pysznie & Piękniesmaczne ciasto . Składniki: Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany 30% 4 łyżeczki cukru pudru cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 0,5 kilograma truskawek 3 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier i po jednym po żółtku i ucierając dalej.Na końcu(...)pieczemy przez 30 min. w temperaturze 180 stopni . Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym . Dodajemy żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody , ostudzoną dodajemy do masy śmietanowej . Masę wykładamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Truskawki oczyszczamy z szypułek , myjemy , przekrojone na pól układamy na masie śmietanowej . Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody , odstawiamy
Bajeczna Kuchnia