masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:63/167)

Miodownik z jabłkami 261

gęstej śmietany Masa jabłkowa: słoik jabłek prażonych (ok 750g) 2 galaretki wiśniowe Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1/2l mleka 2 łyżki cukru pudru kostka miękkiego masła Polewa kakaowa: 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1/4 kostki palmy 1 łyżeczka żelatyny Dekoracja: maczek truskawkowy Delecta maczek mango Delecta maczek tutti frutti Delecta Ciasto: Do dużej miski

Smakołyki Asi
Sernik z truskawkami i rosą 169

kisiel owocowy  ( u mnie truskawkowy) 30 dag truskawek świeżych lub mrożonych Sposób wykonania: Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić. Wylepić dużą blachę do pieczenia. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 10 – 15 minut. Utrzeć 2 jajka, i  żółtka z cukrem  Następnie do utartej masy dodawać stopniowo po 1 łyżce sera nie przerywając ubijania

Na słodko lub wytrawnie
Sernik na zimno z borówkami 255

cukru 3 łyżki mąki (u mnie orkiszowa, ale może być pszenna, tortowa) szczypta soli Masa serowa: 1 kg sera białego, półtłustego,3-krotnie mielonego 70 g cukru 150 ml mleka 1 laska wanilii 15 g żelatyny Ponadto: 300 g borówek amerykańskich 1 opakowanie galaretki (np. truskawkowej) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną(...)pieczemy biszkopt w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C przez 35 - 40 minut. Po upieczeniu upuszczamy biszkopt z wysokości około 0,5 metra i pozostawiamy do wystygnięcia. Masa serowa: Laskę wanilii przekrawamy na pół, wydrążamy nasionka. W rondelku na małym ogniu zagotowujemy mleko z miąższem z wanilii. Zestawiamy z ognia. Do gorącego mleka dodajemy żelatynę i mieszamy do czasu

W kuchni Katie
Z tesknoty za pewnym ciastem 163

galaretki i zaraz tez wymyslilam jak odtworzyc smak mojego ulubionego ciasta w deserze. Tak oto powstalo moje dzisiejsze dzielo.Pianka truskawkowa z galaretka z truskawekskladniki na 6 szklaneczek 2 galaretki truskawkowe 500g truskawek 0,5 szklanki brazowego cukru 250ml kremowki ewentualnie 1 lyzeczka zelatyny wykonanieKazda galaretke z osobna rozpuszczamy w 1 szklance wody.Truskawki miksujemy z cukrem, a nastepnie gdy galaretki(...)niej nie utopi wlewamy na nia warstwe kermowki i znow odstawiamy do lodowki do zastygniecia. Masa smietanowa scina sie dosc szybko. Na koncu wlewamy reszte galaretki i znow odstawiamy do lodowki.Smacznego.Ten deser to moja kolejna propozycja na trwajacy wlasnie "Sezon truskawkowy", zabawe zorganizowana przez Olge Smile

Przysmaki Karolki
śmietankowy puszek z konfiturą 183

pieczenia na przełożenie: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 2 opakowania śmietan-fixu słoiczek konfitury truskawkowej Stovit Białka oddzielić od żółtek i ubić na pianę. Kiedy będą sztywne zacząć dosypywać cukier a następnie dodawać po żółtku. Kiedy masa będzie gęsta i puszysta dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Piec w 175*C około 30 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na Zimno Straciatella z Truskawkami i Galaretką 375

Orzeźwiający, przepyszny, kremowy sernik na zimno z kawałkami czekolady, puszystym biszkoptem i galaretką z kawałkami truskawek. Wyjątkowy smak, który urzeknie niejednego fana truskawek.Sernik przygotujemy jeszcze szybciej

Słodka Strona
Trójkolorowy sernik na zimno z czekoladą i truskawkami 414

śmietany kremówki 100 g białej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa: 500 g serka twarogowego 125 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru pudru  Dodatkowo: truskawki (ok 400 g) 2 galaretki truskawkowe  Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Wsypać cukier i mieszać cały(...)minut. Gdy ciasto nieco ostygnie ale będzie jeszcze ciepłe, zdejmujemy papier i przekładamy z powrotem do formy. Możemy ciasto nasączyć delikatnie np słabą herbatą lub wodą wymieszaną z sokiem. Masa biała : Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Żelatynę zalewamy odrobiną wody i pozostawiamy do napęcznienia. Do ciepłej czekolady partiami dodajemy ser, a następnie ubitą kremówkę

My simple kitchen
Świąteczny sernik na spodzie piernikowym z waniliowo- pomarańczową masą serową, polewą czekoladową i wiśniową frużeliną. Najleps 142

Piernikowy, kruchy spód: 100 gram masła 250 gram mąki 1 jajko szczypta soli 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka gotowej przyprawy korzennej Waniliowo- pomarańczowa masa serowa z wiśniami: 1/2 szklanki wiśni (rozmrożone lub z kompotu) 500 gram tłustego twarogu, trzykrotnie zmielonego skórka otarta i sok z 1 pomarańczy 1/2 laski wanilii 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...)ziemniaczanej Ponadto: 1 opakowanie posypki Decorada marki Delecta o smaku truskawkowym Krok 1: Piernikowy, kruchy spód Wszystkie składniki dokładnie zagniatam w jednolite ciasto. Dzielę na dwie równe części i schładzam przez 30 minut w lodówce. Jedną część wałkuję i umieszczam na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Krok 2: Masa serowa Zmielony twaróg miksuję z jajkami, cukrem pudrem, budyniem, ekstraktem

Mango Papaja
Mazurek marcepanowy 177

ciasta 1 żółtko do posmarowania Dodatkowo:słoik dżemu truskawkowego różne polewy do dekoracji bakalie i owoce do dekoracjiMarcepan pokroić w drobną kosteczkę. Miękkie masło utrzeć na puch. Ucierając dodawać po kawałku marcepanu, a następnie kolejno wbijać jajka. Może się zdarzyć, że marcepan nie chce nam się ładnie rozprowadzić - należy wtedy masę (w misce w której ucieraliśmy) włożyć na chwilę

Świat Ciasta
Desernik 189

żelatyny rozpuszczone w 1/3 szkl gorącej wody DODATKOWO: galaretka konfitura truskawkowa lub wiśniowa WYKONANIE: Twaróg zmiksować z sokiem, cukrem. Dodać jogurt a na końcu zimną żelatynę. Z biszkopta foremkami do ciastek wyciąć gwiazdki i po jednej włożyć na dno kieliszka, na biszkopt położyć łyżeczkę konfitury, następnie szprycą wycisnąć masę serową, na którą wylewamy galaretkę. Na środek można położyć po jednej

Blondynka Gotuje
Ciasto zebra z kisielem i makiem 291

szklanki mąki + 2 łyżki;2 łyżki kakao;2 czubate łyżki maku;2 łyżki kisielu truskawkowego z cukrem;2 łyżeczki proszku do pieczenia;Aromat śmietankowy;Margaryna i bułka tarta do wysmarowania tortownicy.Sposób przygotowania:Jaja utrzeć mikserem z cukrem na puszystą masę.Stale miksując dodać olej, oranżadę, aromat śmietankowy oraz mąkę (2,5 szklanki) wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Tak przygotowane ciasto(...)cukru, bo tylko taki miałam, a mimo to paski wyszły prawidłowo:-).Aromat śmietankowy można zastąpić innym np. cytrynowym.Białą oranżadę można zastąpić wodą gazowaną lub np. spritem, kisiel truskawkowy np. wiśniowym.Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.Czas pieczenia może się różnić w zależności od różnych czynników np. wilgotności mąki. Za pomocą suchego patyczka można sprawdzić, czy ciasto jest

Gospodyni Miejska
ciasto Afrodyta, z musem truskawkowym i kremem 322

cukru BISZKOPT JASNY -3 jajka -0,5 szklanki mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżka mąki ziemniaczanej -0,5 szklanki cukru (nawet troszkę mniej) MUS TRUSKAWKOWY -2 galaretki truskawkowe -500g truskawek (ja używałam mrożonych) -1 szklanka wody KREM -500 ml mleka + 0,5szklanki -1 budyń śmietankowy -1 łyżka mąki pszennej -0,5 szklanki cukru -125g margaryny(...)minut w temperaturze 170 stopni -do suchego patyczka. Tak samo postępujemy z białym biszkoptem Masa 500ml mleka zagotowujemy. Budyń, cukier oraz mąkę mieszamy dokładnie z 0,5 szklanki mleka. Gotujemy budyń. DOKŁADNIE STUDZIMY Masło lub margarynę miksujemy na puch,dodajemy budyń.-krem gotowy :-) MUS TRUSKAWKOWY truskawki miksujemy na mus blenderem lub malakserem. Następnie wlewamy do garnka, dodajemy wodę oraz galaretki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Owocowy deser do kawy 171

wiśniowym 2 sztuki Borówka 25 dag Pianka truskawkowa: opakowanie śmietanki 30% 1 sztuka (kubek 330g) cukier kryształ 4 łyżeczki serek homogenizowany truskawkowy 2 sztuki (kubek 175g) Galaretka o smaku truskawkowym 2 opakowania  Galaretki do przełożenia: Galaretka o smaku pomarańczowym 2 sztuki (rozpuszczone w ok 700ml wody) Galaretka o smaku wiśniowym 2 sztuki (rozpuszczone w ok 700ml wody) Sposób przygotowania(...)Całość miksujemy i zostawiamy do ostudzenia. Śmietankę 30% ubijamy razem z 3 łyżeczkami cukru. Gdy masa borówkowa jest już chłodna dodajemy do wcześniej ubitej śmietanki. Wylewamy tężejące na biszkopt, wstawiamy na pół godzinki do lodówki po czym przykrywamy tężejącą galaretką pomarańczową.  3. Piankę truskawkową robimy podobnie: Ubijamy śmietankę z 4 łyżeczkami cukru, dodajemy serki homogenizowane oraz ostudzoną galaretkę truskawkową

Kuchnia w czekoladzie
Sernik jogurtowy na zimno z owocami lata na słonym spodzie 188

cukru 2 szklanki (ok. 200 g) rozgniecionych paluszków lub precelków Masa serowo-jogurtowa: 350 g twarogu na serniki 350 ml jogurtu greckiego 1 szklanka cukru 3 łyżeczki żelatyny (czubate) Galaretka z owocami: 350 g czereśni 100 g wiśni 100 g malin 2 galaretki malinowe (może być też wiśniowa lub truskawkowa) rozpuszczone w 800 ml wody Wykonanie: Spód: Paluszki (lub precelki

MyCookBook.pl
Ciasto Arbuzowa Alabama 261

łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, 2 łyżki kakao, Masa z kaszy manny: 1,5 szklanki mleka, 7 łyżek kaszy manny, 1 łyżka cukru waniliowego, 200g masła, 2 łyżki cukru pudru, 50ml Likieru Vanilla Dalkowski , Mus arbuzowy: 1 kg miąższu z arbuza, 2 opakowania galaretki truskawkowej, Dodatkowo: 1 tabliczka mlecznej czekolady, kandyzowana papaja do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka(...)pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę (wym. 24cmx24cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone ciasto przekrawam na dwa równe blaty. 2. Masa: Mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wsypuję kaszę mannę. Cały czas mieszając gotuję przez 4 minuty. Kaszkę odstawiam do przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram

Tradycyjna kuchnia Kasi