masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:132/167)

Dietetyczna Pasta Kanapkowa z Rzodkiewki / Pasta whit Radish. Diety: przepisy na dietetyczne śniadanie lub kolacje. 162

przekąski dla gości. Zanim wpadnie ci do głowy pomysł co na obiad, przygotuj małe kanapeczki jako zimne przystawki na imprezę. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości , przygotuj moje orzeźwiające Smoothie truskawkowe z Wit. C dla ochłody. Tu znajdziesz przepis. Klik. Jeśli szukasz pomysłu na sałatkę na grilla , polecam: Dietetyczna sałatka z botwinki i jajka, czyli co musisz przygotować na grilla(...)Rzodkiewkę umyj i zetrzyj na tarce z małymi oczkami, ser zetrzyj przez sito . W misce połącz wszystkie składniki , dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Tak uzyskaną pastą posmaruj dosyć grubo kanapki , na pastę połóż kiełki, posiekany szczypiorek, rukolę lub inne świeże warzywa do ozdoby. Gotowe! Smacznego! Zobacz też najpopularniejsze w google wpisy : Syrop

IzaGotuje
Drożdżowe serduszka z budyniem truskawkowym 142

łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 g stopionego masła 1/2 szklanki ciepłego mleka 2 jajka (w temperaturze pokojowej) 1 żółtko (w temperaturze pokojowej) szczypta soli Nadzienie: 2 budynie truskawkowe (może być też budyń malinowy) 700 ml mleka Dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka mleka cukier perłowy (opcjonalnie) Wykonanie: Mąkę pszenną przesiewamy do dużej miski. Drożdże rozprowadzamy w ciepłym mleku, dodajemy(...)resztę zagotowujemy. Proszek budyniowy rozprowadzamy w mleku dodając tyle cukru, ile jest podane na opakowaniu (ja miałam akurat budynie zawierające cukier). Dalej przygotowujemy budyń według wskazówek na opakowaniu. Gdy masa jest już gotowa odstawiamy ją do całkowitego wystudzenia. Kiedy nasze ciasto powiększy swoją objętość przekładamy je na blat i chwilkę wyrabiamy. Formujemy dość gruby wałek i kroimy

MyCookBook.pl
Ciasta 431

kokosową Makowo kokosowe z żurawiną Brazylianka Keks na białkach Kubanka Odwrócone ciasto z jabłkami i bitą śmietaną Ciasto cygan Brzoskwiniowe wydmy Ciasto z prince polo Ciasto cytrynowe Kruche z masą kokosową jeżynami i gruszką Szarlotka na biszkopcie z bitą śmietaną Ciasto kawowe z powidłami i bitą śmietaną Szarlotka z lukrem Marcepanowe ciasto z śliwkami Rolada biszkoptowa z jabłkami Ciasto(...)lukrem królewskim Ciasto makowo gruszkowe Czekoladowe ciasto z malinami Ciasto odwracane z mirabelkami Kruche z pianką i borówkami Clafoutis z czereśniami i borówką Kruche z pianką i owocami Rolada truskawkowa Kefirowe z rabarbarem i kruszonką z otrębów owsianych Jogurtowiec z rabarbarem i kruszonką migdałową Szach-mat wg siostry Anastazji Ucierane z truskawkami Rabarbarowiec kruszony Francuskie ciastka z owocami Podwójnie czekoladowa

Ala piecze i gotuje
Bajaderki orzechowe z Nutellą 377

imprezę sylwestrową. Zapraszam również do zapoznania się z przepisem na bajaderki w wersji kokosowej.Bajaderki orzechowe z NutelląSkładniki:350 g herbatników typu „digestive” (mogą być oblane czekoladą)4 łyżki dżemu truskawkowego, marmolady lub powideł śliwkowych50 g roztopionego masła5 łyżek wódki lub alkoholu o smaku orzechowym½ szklanki ulubionych bakalii (rodzynek, śliwek suszonych, daktyli itp.)½ szklanki ulubionych orzechów, pokrojonych bardzo drobno lub zblendowanych(...)najlepiej namoczyć je wcześniej w ciepłej wodzie. Do ciastek dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zagniatamy rękami, ciasto będzie miękkie, ale po schłodzeniu w lodówce stężeje.Formujemy z masy okrągłe kuleczki, następie schładzamy w lodówce przez około 20 minut.W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Orzechy wysypujemy na osobne talerzyki.Bajaderki zanurzamy w czekoladzie, a następnie w orzechach.Gotowe kuleczki

Mania Gotowania
Jogurtowe ciasto cytrynowe z polentą 163

zalegających na parapecie cytryn - wyszło pycha! :) Uwielbiam ciasta jogurtowe i orzeźwiający smak cytryn, postanowiłam, że trzeba to połączyć i tak oto powstało to ciacho. Wiem, że rozpoczyna się sezon truskawkowy i wszędzie tylko przepisy z ich wykorzystaniem (które i u mnie się pojawią, obiecuję!), ale ja zawsze zachęcam do tego, by wykorzystać to, co aktualnie mamy pod ręką(...)kupuję nie są woskowane, dlatego dla pewności sparzam je wrzątkiem lub dokładnie szoruję, co polecam i Wam. ;) Do dużej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier. Całość ubijamy do powstania jasnej masy, dodajemy jogurt grecki i mieszamy. Następnie dodajemy skórkę otartą z 2 cytryn oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny.  Do masy dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i szczyptę żółtego

Cooking Monster
Zupa truskawkowo-wiśniowa z mascarpone i lanymi kluseczkami 136

być świeże (już się pojawiają...). P.s. moja pierwsza zupa owocowa :) ale... nie ostatnia! ;) Składniki: 450g mrożonych wiśni 1,5 szkl. truskawek 3 łyżki serka mascarpone 1 kisiel wiśniowy (lub truskawkowy) 3 łyżki cukru* 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta pieprzu Kluseczki lane: 1 jajko 2-3 łyżki mąki szczypta soli Sposób przygotowania: Wiśnie wkładamy do garnka (sprawdzamy, czy na pewno(...)dekoracją ze świeżej mięty. Opcjonalnie można też dodać kleks ze śmietany i ziarenka granatu. Kluski lane: jajko roztrzepujemy w garnuszku, szczyptę solimy i dodajemy mąkę. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy o konsystencji śmietany (mąkę dobrze jest dodawać stopniowo, bo w zależności od wielkości jajka potrzeba więcej lub mniej). W rondelku zagotowujemy wodę ze szczyptą soli, cienkim strumieniem wlewamy masę jajeczną

Kolorowy Przepisownik
Tort Pavlova z pieczonymi truskawkami 268

łyżce. Kolejną porcję należy wsypywać, kiedy miksowany cukier się rozpuści. Zmniejszyć obroty, dodać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Masa powinna być sztywna i lśniąca, bez odrobinek cukru. Masą bezową wypełnić narysowane na papierze okręgi, wygładzając brzegi łyżką lub nożem. W trakcie ubijania bezy, piekarnik rozgrzać do temperatury 180*C. Po wstawieniu blachy, zmniejszyć temperaturę do 130 i piec przez(...)przelać do garnuszka i rozprowadzić w nim mąkę ziemniaczaną. Po zagotowaniu powinien lekko zgęstnieć. Wystudzić. Odsączone i wystudzone truskawki zmiksować blenderem. Schłodzone mascarpone ubić, a następnie połączyć z musem truskawkowym. Nie należy ucierać zbyt długo. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy. Na paterze położyć dużą bezę, wycisnąć część kremu z rękawa cukierniczego, polać sosem truskawkowym i nałożyć

https:KKuchniaMniam
Wegańskie kruche babeczki z truskawkami 135

tego było krem: szklanka truskawek pół litra mleka sojowego (waniliowego) 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: banana zblendować z esencją waniliową na idealnie gładką masę. Połączyć cukier z miękkim masłem i cukrem, można za pomocą malaksera ale ja robiłam wszystko ręcznie, dodać banana, zagnieść ciasto( powinno być miękkie ale idealnie gładkie), zawinąć w filię spożywczą i włożyć(...)Krem: Truskawki zblendować na gładko, dodać mleko i cukier, dokładnie wymieszać, połączyć z mąką ziemniaczaną i zagotować (cały czas mieszać, żeby się nie przypaliło) albo po prostu kupić budyń truskawkowy ;-). * takich paterek było 4! Smacznego

greenscarf
Truskawkowy las 211

czekoladowy krem patisserie, do tego słodziutkie truskawki i parę listków orzeźwiającej mięty z mojego ziołowego ogródka. Polecam serdecznie! Tym wpisem dołączam się do akcji na Durszlaku” Truskawkowe Szaleństwo”. Truskawkowy las Składniki na kruchy spód 80 g mąki pszennej 80 g krupczatki 30 g kakao 60 g cukru pudru 100 g zimnej kasi/masla 1 jajko Wszystkie składniki na kruchy spód wyrobić(...)wsypać wymieszane mąki( przez sitko- nie będzie grudek) i dalej miksować, aż do uzyskania gładkiej pasty. W większym garnuszku( nie przywierającym) gotować mleko, ale nie dopuścić do zagotowania. Do masy żółtkowej dodać gorące mleko, wymieszać do rozpuszczenia grudek. Postawić na palnik (średnia moc) i zagotować, cały czas mieszając drewnianą łyżką. Od momentu zagotowania gotować około 1 min, mieszając, aż krem

Mia Cucina Sofieta
Ciasto „Letnia Bryza” owocowe z jogurtem 444

Zapraszam dzisiaj na pyszne, waniliowe ciasto z masą jogurtowo – śmietanową. Wierzch zdobi masa świeżych owoców zalanych owocową galaretką. Użyłam malin i borówek, ale możemy dodać jeżyn, czarnej jagody, truskawek, wiśni. Pyszny, orzeźwiający deser, który zniknął u mnie błyskawicznie:), najbliższym, którzy przyjechali do mnie na wakacje, bardzo smakował. Uwielbiam takie ciasta, są jakby kwintesencją lata. Bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu(...)proszę dosłodzić do smaku) 12 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki wody w temperaturze pokojowej Wierzch: około 1kg-1,2kg umytych, osączonych owoców jagodowych (użyłam malin i borówki) 2 galaretki (użyłam truskawkowej i agrestowej)     Ciasto kruche: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem, solą, cukrem, cukrem wanilinowym. Dodać masło i posiekać nożem. Dodać jajko, żółtko i szybko zgnieść ciasto rękoma. Zawinąć

Mała Cukierenka
Ciasto „Letnia Bryza” owocowe z jogurtem 458

Zapraszam dzisiaj na pyszne, waniliowe ciasto z masą jogurtowo – śmietanową. Wierzch zdobi masa świeżych owoców zalanych owocową galaretką. Użyłam malin i borówek, ale możemy dodać jeżyn, czarnej jagody, truskawek, wiśni. Pyszny, orzeźwiający deser, który zniknął u mnie błyskawicznie:), najbliższym, którzy przyjechali do mnie na wakacje, bardzo smakował. Uwielbiam takie ciasta, są jakby kwintesencją lata. Bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu(...)proszę dosłodzić do smaku) 12 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki wody w temperaturze pokojowej Wierzch: około 1kg-1,2kg umytych, osączonych owoców jagodowych (użyłam malin i borówki) 2 galaretki (użyłam truskawkowej i agrestowej)     Ciasto kruche: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem, solą, cukrem, cukrem wanilinowym. Dodać masło i posiekać nożem. Dodać jajko, żółtko i szybko zgnieść ciasto rękoma. Zawinąć

Mała Cukierenka
Ciasto z rabarbarem, bezą i rosą 316

drobną kostkę. W międzyczasie przygotować masę budyniowo-rabarbarową. Żółtka jaj utrzeć mikserem z cukrem, cukrem wanilinowym i budyniem na puszystą masę. Dodać pokrojony rabarbar i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na podpieczone ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez 30 minut. Po tym czasie nie wyłączać piekarnika. Białka(...)można zastąpić innymi sezonowymi, świeżymi owocami. W miarę jak ciasto będzie stygło powinna zacząć pojawiać się na nim złota rosa.  Budyń śmietankowy można zastąpić waniliowym lub różowym np. truskawkowym. Źródło przepisu:   Przyślij przepis

Gospodyni Miejska
Churros 194

łyżka cukru łyżka wódki  cukier puder do posypania olej do smażenia Churros - Sposób przygotowania: Ciasto: Wodę zagotowujemy z masłem po czym wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy starając się rozetrzeć wszelkie grudki.  Całkowicie studzimy. Następnie ciasto solimy, dodajemy cukier oraz alkohol i miksujemy stopniowo dodając jajka. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego (użyłam tradycyjnej tylki - gwiazdka(...)smażymy na złoto.  Drugi sposób powoduje, że mamy większy wpływ na uformowanie pożądanych kształtów. Gotowe przekąski oprószamy cukrem pudrem. Podajemy z sosem czekoladowym lub innym ulubionym, np. toffi, truskawkowym lub nawet z Nutellą. Moje posty

Słodka Strona
Wielkie zakupy i tort na urodziny. Kokosowo-truskawkowy 173

wyszła lekka, obłędnie kokosowa i idealnie letnia za sprawą truskawek. Idealny wakacyjny tort. Smakował wszystkim. Nikt, ale to nikt nie kręcił nosem. Chyba nie ma lepszej rekomendacji. Tort kokosowo-truskawkowy Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) biszkopt: 3 jajka 120 g cukru 60 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 25 g wiórków kokosowych krem: 130 ml mleka kokosowego(...)przez 40-45 minut. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Mleczko kokosowe zagotować z połową cukru.  Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na puszystą, jasną masę. Powoli wlewać gorące mleko, cały czas miksując. Przelać masę do garnuszka, gotować, aż zgęstnieje do konsystencji budyniu. Zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać. Przełożyć do miski, miksować przez około

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki z budyniem 126

Babeczki z budyniem można dowolnie modyfikować. Można użyć ciasta półkruchego albo francuskiego, zamiast waniliowego budyniu użyć czekoladowego, śmietankowego czy też dżemu truskawkowego, wszystko zależy od Waszego pomysłu i aktualnego smaku. Choć przyznam Wam szczerze, że jednak klasyk o klasyk, w wersji waniliowej te babeczki jak dla mnie smakują najlepiej. Nic więc dziwnego, ze pojawiaja się w moim domu co najmniej(...)dodajemy mąkę ziemniaczaną i żółtka – mieszamy.W rondelku gotujemy pozostałą ilość mleka, dodajemy cukier i ziarenka wanilii (wrzucamy również laskę). Gdy całość się zagotuje, zdejmujemy rondel z kuchenki i wlewamy masę jajeczną – ciągle mieszając. Po chwili ponowne stawiamy na palnik i jeszcze chwilę gotujemy do momentu aż masa zgęstnieje. Pozostawiamy do lekkiego ostudzenia. W tym czasie ciasto dzielimy na pół

Słodkie Przyjemności